Šteta 6 mjeseci koliko puta hraniti

Štene od 6 do 9 mjeseci.

Feed štene u ovom dobu treba nastaviti tri puta. Broj svježeg sira i fermentiranih mliječnih proizvoda može se smanjiti, a ako štene odbije od njih, onda preskočite nekoliko dana. Osnovni sastav bi trebao biti suha hrana, prikladna za ovo doba, meso i riba mogu se dodati u hranu, kako u sirovom tako i kuhanom obliku. Ne zaboravite na dodatke vitamina, povrće, voće i povrće. Vrlo korisno dodati 1 tbsp. jedna žlica biljnog ulja dnevno, kao i 1 - 2 sirova jaja tjedno.

Često štenci u ovoj dobi počinju biti izbirljivi oko hrane i odbijaju se hraniti. Ne brinite, izvadite zdjelu sve do sljedećeg. Nakon što je gladan, štene će sigurno jesti sve. Nemojte ga pokvariti, ne uvjeravati i ne nude nešto ukusnije. Ako napravite ovu pogrešku, problemi hranjenja pasa će vas tvrditi stalno u budućnosti. Osim toga, često štenci, posebno muškarci, obično idu na dva obroka za 9 mjeseci, što znači da se hrane.

Obuka štene trebala bi biti usmjerena na postizanje punog kontakta s vlasnikom i neupitno izvršavanje njegovih naredbi, koje moraju biti brze, točne i energične.
Počnite učiti štene na ekipu Sit, koja pomaže u razvoju koncentracije i izdržljivosti. Ova naredba se obično apsorbira vrlo brzo. Podzovit štene sebi, miluje, desnu ruku, odvede ga za ogrlicu, i ode - pritisni ga na donjem dijelu leđa, tako da je sjeo, a ne zaboravi dati zapovijed. Štenac bi trebao sjediti s lijeve strane. Tim se treba dati samo jednom, a onda s rukom sjedni štenad. Nakon što je sjeo, iako nevoljko, odmah ga ohrabruje i nježno ga potakne. Pokušajte zadržati štene u ovom položaju nekoliko sekundi, a zatim povećati vrijeme na 20-30 sekundi. U tom je slučaju prihvatljivo ponoviti naredbu. Kada to postignete, počnite malo pomaknuti se. Ako ste uspjeli poduzeti dva koraka, i štene ostati na mjestu, vratite se, milovati i uživajte, a zatim se opet odselite, istovremeno osiguravajući da se štene ne podigne. Ako se to dogodilo, onda se vratite i sjedite na istom mjestu. Učinite jasno da ste s njim nesretni. Učinite sve ovo mirno, bez nervoze, svaki put idete dalje i dalje. Nakon toga, hodite iza štene, krenite okolo, postupno povećavajte udaljenost i donesite vrijeme ekspozicije na 1-2 minute.

Kako pripremiti štene za prvo pivo.
Pokažite uzicu ili samo tanku ogrlicu s remenom Već ste stekli i trenirajte štene na njoj da biste prošetali u blizini. Ako ne, prijeđite na to odmah. Ovratnik treba čvrsto pokriti vrat iza psa glave, približiti ga uši, jer treba pomoći da se pokaže prekrasna visoka glava, pružite priliku vidjeti duljinu vrata, pomažu vlasniku ispraviti položaj zatežući ili lagano trzajući ako je potrebno.
Štenac je s lijeve strane. Ne bi trebao ni zaostajati ni povući naprijed. Bit će mnogo drugih pasa i ljudi u ptičici, neobičnom psihološkom okruženju. No, unatoč tome, štene moraju biti mirne, au isto vrijeme vesele i energične. Stoga je potrebno unaprijed naučiti takve situacije, hodajući po prometnim ulicama iu blizini terena za vježbanje.


Da biste pripremili psa za Natashu, a kasnije i za lov, u ovo doba morate obratiti pažnju na sljedeće. Štenac bi trebao imati izvrsni kontakt s vama, biti poslušan, znati zviždaljku, izvršiti zapovijed "Za mene" bez iznimke, i zaustaviti se na prvom redu, nego kao gesta. Može biti bilo koji tim koji prisiljava psa da sjede odmah, leći ili, u ekstremnim slučajevima, zaustaviti. Nakon toga možete nastaviti izravno u Natashu. Ali nemojte zaboraviti da je štene još uvijek mala, pa mu se puni teret može dati samo od 10 mjeseci.
Dok radite s njim štedljivo, naučite ga da pravilno traži pticu.
U tu svrhu prikladna je livada s travom visine od najviše 25-30 cm. Vrijeme ne smije biti vruće, obično odabrati rano ujutro ili večer.

Koliko puta dnevno hraniti štene. Pravila za zdravu prehranu

Premlaćeni fraze o velikoj odgovornosti za kućne ljubimce ne gube važnost, međutim, oni više ne daju dobar dojam na buduće vlasnike. Prilikom odlučivanja hoće li kupiti štene, mnogi uzgajivači ne shvaćaju koliko je važna briga i pravilna ishrana psa. Za hraniti psa isključivo s kašom "na kosti" ili "na stolu" je kao da šteti zdravlju ako vjerujete u korist lijekova, ali osoba može tražiti pomoć i životinje pate u tišini. Raste zdrav i punopravni ljubimac nije samo odgovornost, to će potrajati puno vremena, strpljenja, moralnih i financijskih troškova. Postoje dva temeljna osnova - prehrana i odgoj, neka se bavi prvom - koliko puta dnevno hraniti štene i kako odabrati pravu prehranu za podizanje zdravog psa.

Što hraniti štene nakon kupnje

Najčešće, optimalna dob za prijenos štene od uzgajivača do budućeg vlasnika ovisi o pasmini, točnije, o sposobnosti psa da jede "odraslu hranu". Tradicionalno, više "svestran" pasmina, ranije je štene spreman za prelazak u novu obitelj. Štenad njemačkog ovčara stječe se u dobi od 1 mjeseca, ornamentalne i male pasmine stavljaju se na prodaju za 2-3 mjeseca starosti.

Budite sigurni da biste saznali što, koliko često i u kojem se volumenu štenci hrane štene, krećući se u novi dom, puno je stresa za psa i ne biste trebali komplicirati iskustvo s neobičnom hranom. Prvih 7 dana ništa ne mijenjamo, čak i ako je štene hranjeno industrijskom hranom koja nije vrhunska kvaliteta. Nakon postupno prilagođavanja, dopuštene su male količine novih proizvoda.

Nemojte zaboraviti od ranog djetinjstva da poučite životinju da jede povrće, ako pas pita, dati plod. Ponudite vašem ljubimcu drugu hranu - kriška jabuke ili kriška sirovih mrkve može biti vaš omiljeni tretira. Husky štenaca, njemački ovčari i druge pasminske pasmine, najčešće "svejedi". Izbjegavajte pretjerano slatku, začinjenu, slanu, masnu hranu i citruse.

Važno je! Odlučite unaprijed što će biti dijeta kućnog ljubimca, trenutni stav o prednostima miješanja prirodnog i industrijskog hranjenja - mit. U hitnim slučajevima, opcija je prihvatljiva, ali "mješovita" prehrana na trajnoj osnovi može naštetiti zdravlju psa.

Dnevna stopa i učestalost hranjenja štenaca

Nakon početnog razdoblja adaptacije, počnite graditi raspored hranjenja i šetnje. Koliko puta dnevno hraniti mjesec dana starog štene ovisi o potrebama i apetitu, tretira kao dijete - traži da jede 10 puta dnevno za žličicu - hrane i medvjeda, 10-15 dana i kućni ljubimac će "otići u režim". Međutim, postoje cinološke norme, bez obzira na to je li kućni ljubimac koristi prirodnu ili suhu hranu, broj hranjenja ovisi o dobi:

 • 1-2 mjeseci: 5-6 hranjenja.
 • 2-3 mjeseca: 4-5 hranjenja.
 • 3-4 mjeseca: 4-3 feedings.
 • 4-6 mjeseci: 3-2 feedings.
 • Nakon 7 mjeseci - 2 hranjenja.

Izračun dnevne težine kućnog ljubimca provodi se uzimajući u obzir norme potrošnje pasmine u odrasloj dobi. Za dnevnu cijenu odraslog psa dodajte potrebni broj postotaka i podijelite u dijelove:

 • + 10-15% između dobi od 1 i 3 mjeseca.
 • + 20-30% u dobi od 3 do 5 mjeseci.
 • + 40-50% između dobi od 5 i 12 mjeseci.

Opravdani razlozi o izboru metode hranjenja imaju dobar razlog. Prilično je teško napraviti punu prirodnu prehranu, potrebni su vam prehrani i vitamini. Hranidba isključivo suhe hrane zahtijeva pridržavanje brojnih pravila i znatnih financijskih troškova, međutim postoje razlozi zbog kojih je mjera prisiljena:

 • Alergijski pas.
 • Nasljedna sklonost bolesti.
 • Kongenitalni poremećaji metabolizma ili apsorpcija vitamina.
 • Nemogućnost hrane psa u potpunosti prirodnih proizvoda.

Koliko puta dnevno hraniti štene sa suhom hranom ovisi o kalorijskom sadržaju i obogaćivanju proizvoda. Obično paket sadrži dnevni dodatak za velike, srednje i male pse. Zatim, trebate se usredotočiti na zasićenost psa. Imajte na umu da suha hrana povećava volumen nakon gutanja. Pazite da ljubimac uvijek ima zdjelu vode i ne žuri za dodavanje "aditiva", pričekajte 5-15 minuta, ako se pas smiri - dio se izračunava ispravno.

Važno je! Štenci se hrane posebnom suhom hranom vrhunske klase, s prehrambenom vrijednosti od 300-350 kcal / 100 gr.

Prirodno hranjenje, kako napraviti punu prehranu za štene

Pristaše prirodne hranidbe ne shvaćaju uvijek koliko je teško kompetentno napraviti psa. Čini se da je hranjenje štene s mesom, jajašcima i mliječnim proizvodima jamstvo zdravlja i potpunog razvoja, ali to je daleko od istine.

Prirodno hranjenje podrazumijeva:

 • Glavni dio prehrane - kaša, koji se sastoji od jednake količine žitarica, povrća i nemasnog mesa.
 • Do 11-12 mjeseci mesni proizvodi bi trebali zauzimati 50% prehrane.
 • Štenac ruskog špijuna, žamaca, hrtova i ostalih radnika i aktivnih treba redovito koristiti žele od kuhane hrskavice.
 • Mnogi uzgajivači preporučuju davanje kućnih ljubimaca moslaki, osobito tijekom zubiranja. Međutim, prekomjeran entuzijazam za kosti može dovesti do kršenja zagriza ili zakrivljenosti denticije. Ukrasne pasmine sa slabim zalogajem - štenadi od chihuahua, terijeri, pinseri su kontraindicirani u "klizanju" moslasta.
 • Od žitarica dopušteno je koristiti bilo koju vrstu, osim krupice. Najpoželjnije - riža i heljda.
 • Preporuča se samo prirodni mliječni proizvodi (ne-trgovina). Cijelo kozje mlijeko i jogurt su vrlo korisni. Možete napraviti domaći jogurt uz pomoć kupljenog kvasca. Za 15 minuta mlijeko i ampula kalcijevog klorida pretvaraju se u sir.
 • Psi s prirođenim sklonostima za nedostatak kalcija, na primjer, štenadi Yorkshire terijera trebaju više mliječnih proizvoda.
 • Jaja samo u obliku omleta, kuhana bez maslaca ili kuhana tvrdo kuhana, ne više od 3 puta tjedno (alergija je moguća).
 • Povrće i voće, ponajprije sirovo, osim kupusa - samo kuhano ili pirjeno.

Važno je! Nemojte dati sirovo meso štene! Dijete se još uvijek ne može boriti s parazitima koji mogu biti zaraženi čak i najsklonijenije govedine.

Feed štene do godinu dana

Pravilna prehrana psa je jedna od glavnih točaka na kojima ovisi njegova budućnost. A ako, na primjer, ništa ne može biti učinjeno s naslijeđenjem, a zatim u pitanjima prehrane, sve je u potpunosti u rukama vlasnika životinje.

Kako hraniti svog ljubimca?

Prije svega, vrijedno je zapamtiti da beba treba dobiti sve potrebne vitamine i elemente u tragovima, a prehrana treba biti uravnotežena. Međutim, pretilost, čak iu najmanjoj mjeri, ima ozbiljan učinak na zdravlje i uzrokuje probleme u odrasloj dobi. Stanice koje sadrže mast vrlo su teško uništiti i aktivno rastu zajedno s psom, stvarajući mnoge probleme.

Osnovna pravila za hranjenje štene:

1. Hrana se uvijek mora nalaziti u isto vrijeme, po satu.

2. Hrana mora uvijek biti topla, ali ne vruća (možete na sobnoj temperaturi.

3. Konzistencija hrane - o tome kako gusti vrhnje.

4. Ne jesti treba ukloniti nakon 10-15 minuta.

5. Eliminirati fizički napor (uključujući hodanje) za sat ili dva nakon jela.

6. Čista voda treba stalno stajati, ali odmah nakon jela životinja se ne preporuča piti.

Koliko puta dnevno hraniti štene ovisno o dobi?

Broj obroka, kao i sastav hrane, ovisi o dobi kućnog ljubimca.

Do 2 mjeseca

Hranjenje 5-6 puta dnevno, otprilike svakih 3 sata s pauzom za noćni san. Volumen dijelova ponuđenih za 1 sat postupno se mijenja od 100 grama po 1 mjesec do 200 grama po 2 mjeseca.

Važno je! Ono što je prvi put ne hraniti psa: krumpir, tjesteninu, valjane zob i bijeli kruh. Nisu sve bebe dobro podnose i dobro apsorbiraju kravlje mlijeko.

Korisni proizvodi: sitno sjeckani sirovi govedina (ni u kojem slučaju nemojte dati mince!), Povrće (mrkva, repa, rajčica) - malo, svježi sir, piletina jaja (kuhana) i kefir (najbolje od svega - s bifidus bakterijama). Od žitarica stane: riža, heljda, yachka i pshenka, kuhana u vodi.

U svakom dijelu hrane svakako dodajte minerale i vitaminske dodatke (možete zamijeniti ljusku jajeta, zgnječenu u stanje praha).

Ako štene ne jedu predloženu hranu 1 puta, volumen dijela treba lagano smanjiti.

2-3 mjeseca

Broj hrane se smanjuje na 4. Dio se postupno povećava na 300 grama do 3. mjeseca. Meso se može zamijeniti jetrom, a izbornik sadrži guste juhe od povrća i juhe (1 put u 2 dana), mliječne prasine. Najvažniji vitamini u ovom razdoblju: A, E, D3.

Kod 3,5 mjeseca, štenci imaju tendenciju da mijenjaju zube. Od tog doba preporučljivo je dati psu meke teleće kosti, krekere i hrskavicu, ili kupiti posebne "kosti" u trgovinama i veterinarskim ljekarnama.

4-6 mjeseci

U tom razdoblju štenac može jesti loše, odbiti hranu i biti letargičan zbog činjenice da se zubi reduciraju. Ponekad se temperatura podiže na ovu pozadinu.

Šteneta ide na tri obroka dnevno, postotak mesa i ribe treba povećati u odnosu na mliječne proizvode.

6-12 mjeseci

Štenac se prenosi na "odrasle ration" dva puta dnevno.

Od 6 mjeseci počinje faza aktivnog rasta. To znači da bi meso trebalo prevladati u prehrani. Shema približne distribucije proizvoda je kako slijedi: meso i riba - 55% prehrane, povrće juha ili juha - 10%, mlijeko i kefir - 10%, sirovo svježe povrće - 10%, sir - 10%, mineralni dodatci i vitamini - 5%. U prehrani možete unijeti zobene pahuljice.

Čak i kao odrasla osoba, poznavanje gljiva apsolutno nije preporučljivo za pse (i još više za štenad).

Za pravilnu formiranost psa skeleta, zdjelica bi trebala biti postavljena nešto više od humeralnog zgloba životinje. To će psa ustajati na vrhovima prstiju, što je vrlo korisno za kralježnicu i formiranje mišića.

Kao delikates, možete dati štene plodove i bobice, ali to ne bi trebalo zlostavljati. Glavna stvar - zapamtite: zdravlje odraslog psa uglavnom ovisi o tome što je jeli u prvoj godini života. Ljubite svog ljubimca i ne poštujte mu snagu, vrijeme i brigu.

Kako hraniti štene: norma po mjesecima

Uravnotežena prehrana i pravilna njega su ključni za zdravlje štenaca. Ako vlasnik daje psa prirodnu hranu i suhu hranu istovremeno, to može naštetiti njegovom probavnom sustavu i dovesti do problema s stolicom. Važno je zakazati hranu. Razdoblje hranjenja mladih majčinim mlijekom traje 25 dana, nakon čega pozornica počinje kada vlasnik brine za štene. Ovaj ljubimac treba dati hranu nekoliko puta dnevno.

Potrebno je točno odrediti količinu hrane za životinje. Pothranjenost sprječava razvoj psa tijela, a potrošnja velikih količina hrane dovodi do problema probavnog sustava. Željeni volumen može se lako izračunati prema težini kućnog ljubimca. Dnevna stopa hrane za štene do 6 mjeseci je 7% njezine težine, nakon šest mjeseci količina hrane dnevno se smanjuje na 4% težine.

Ako se pas odbija hraniti, trebate ga paziti: možda je samo pun ili mu se ne sviđa neka vrsta hrane. Neke životinje ignoriraju mlijeko zbog pojedinačne netolerancije na laktozu. Međutim, ako se odbijaju jesti redovne, onda se kućni ljubimac mora pokazati veterinara.

Glavni proizvodi za prehranu štene kod kuće:

U prvoj godini života, posebno je važno pravilno planirati hranidbeni program kućnog ljubimca jer je u ranoj dobi počinju formirati štene kostiju, zube i tijelo. Prilikom izbora optimalne prehrane morate slijediti neka pravila:

 • Protein. Potreba za njim u malom psu je 2 puta veća od one odrasle životinje, i iznosi približno 9 g po 1 kg težine.
 • Vrijeme hranjenja Obrok bi trebao biti istodobno. Kućni ljubimci do 2 mjeseca se hrane 6 puta dnevno, nakon 3 - 4 puta. U šest mjeseci, psi idu na tri obroka dnevno, za jednu godinu - na dva obroka.
 • Vitamini. Rezanci se daju štene za cijelu prvu godinu života, a na 5 mjeseci unosom hrane koja sadrži vitamine iz skupine A i D. Umjetni aditivi neće štetiti, ali je bolje da preferiraju prirodnu hranu.
 • Suha hrana Može se uvesti u dijetu nakon 2 mjeseca, postupno dodavanjem hrane i povećanjem udjela. Na prodaju postoji mnogo vrsta - pri odabiru morate se posavjetovati s veterinarom.

Pravilna kontrola hranjenja je prosječna dnevna debljanje za male pse 15-20 g, srednje - 50 g i velike - 150-175 g. Pasmine pasa i njihova klasifikacija:

Kako hraniti štene

Danas vam želim reći kako hraniti štene pravilno, tako da pahuljica dobiva sve što je potrebno za rastući organizam i raste snažan i zdrav.

Radi se o prirodnom hranjenju.

sadržaj:

Naravno, odmah se sjetite svih suptilnosti ovog složenog procesa nećete uspjeti. Ali svaki dan ćete dobiti sve više i više iskustva, stalno naučiti nešto novo i korisno i na kraju ćete postati svjesni kako pravilno hraniti štene.

Nadam se da će vam moj savjet pomoći.

Osnovna pravila za hranjenje štene

Da biste ispravno unijeli štene, trebate znati sljedeće:

 • Hranite bebu istovremeno.
 • Hrana mora biti na sobnoj temperaturi.
 • Za svako hranjenje, dajte bebu 10-15 minuta. Ako za to vrijeme nije dovršio svoj dio, onda ga treba ukloniti u hladnjak da se ne pogorša.
 • Ako štene nisu dobro jeli, nemojte povećavati količinu na sljedeći feed. Dajte hranu koliko uvijek.
 • Hrana mora biti konzistencija guste kreme, a ne tekuća juha.
 • Nemoguće je odmah nakon hranjenja učitati psa s fizičkim opterećenjima. Trebate igrati aktivne igre 1-2 sata nakon jela.
 • Zdjela svježe vode mora stalno stajati. Štenac bi uvijek trebao imati pristup tome.
 • Nemojte miješati suhu hranu s prirodnim. Ako hranite kućnog ljubimca suhom hranom i želite ga prenijeti na naturalku, onda kako prenijeti psa u prirodno hranjenje, možete pogledati OVDJE.
 • Za ispravnu tvorbu kostura preporučuje se hraniti četveronožne noge s podesivim stalakom na kojemu se postavljaju posude za hranu i vodu. Uz tronožac, možete podesiti visinu zdjelice dok štene postaju sve veće.
 • Solna hrana nije potrebna. Svi proizvodi u prirodi i tako sadrže određenu količinu soli.
 • Kako bi pravilno hranili štenad, ni jedan slučaj ne bi trebao zamijeniti jedan proizvod s drugim (na primjer, umjesto potrebne količine mesa, staviti više žitarica). U prehrani štene moraju biti prisutni svi potrebni proizvodi iu pravoj količini.
 • Nema stroge sheme hranjenja. Možete zamijeniti jedan ekvivalentni proizvod s drugom. Na primjer, ribu se može zamijeniti mesom, i svjež sir s kiselim vrhnjem.
 • Ako se prema rasporedu hranite mlijekom i ispostavilo se da kod kuće nema kiselo vrhnja ili sir, to je u redu. Dajte meso od mesa ili nešto drugo.
 • Ako vaše dijete odbija jesti ovaj ili onaj proizvod - dajte mu ono što mu se sviđa. Uzmite kratku stanku i općenito ne dajte mu ono što je on napravio njegov nos. Potrajat će neko vrijeme i požaliti se apetit za proizvodima od kojih je on odbio.
 • Da biste pravilno hranili štenad, ne smijete davati mliječne proizvode i mesne proizvode u jednom hranjenju.
 • Ako psa dobijete sirovo meso, prije nego što hranite psa, svakako ga morate zamrznuti u zamrzivaču najmanje 3 dana.
 • Ni u kojem slučaju ne dajte psu kosti. Dobro je kuhati samo bujon na njima, ali ih je nemoguće hraniti četveronožnim. Nema vrijednosti hrane od njih, ali fragmenti mogu zapeti u gastrointestinalni trakt i pas može umrijeti.

Glavni proizvodi za hranjenje štene

Pravilno hraniti štene nije tako teško. Vi samo trebate znati koje proizvode možete mu dati, a koji su strogo zabranjeni. Možete pročitati OVDJE o tome kako je korisno hraniti psa i što se ne smije davati na bilo koji način.

Dodatni aditivi i ukusne hrane

Ako želite hraniti svoje štene pravilno, onda u svojoj svakodnevnoj prehrani, uz glavne proizvode, možete uključiti sljedeće dodatke:

 • Mel.
 • Koprena jaja.
 • Med (žličica po danu). Mogu se dodati u kašu mlijeka.
 • Riblje ulje (žličica po danu).
 • Pivski kvasac.
 • Od 2 mjeseca možete dati hrskavicu, dušnik.
 • Od 6-8 mjeseci u dijeti bebe možete uključiti ožiljak od govedine. Što možete vidjeti OVDJE. Evo receptima za rubine.

Koliko puta dnevno trebaš hraniti štene

Koliko hrane trebate dati štene

S prirodnom prehranom, dnevna količina hrane koja konzumira pas treba biti približno 6-8% težine psa. Na primjer, ako vaš ljubimac teži 10 kilograma, tada će 7% biti 700 grama.

Da bi hranio štene pravilno nije pokušati ga hraniti na odlagalište. Preopterećenje je znatno lošije.

Broj porcija koje morate odrediti sami, na temelju dobi i razine tjelesne aktivnosti. Mnogi čimbenici mogu utjecati na apetit. Na primjer, ljeti, u toplini, psi jedu puno manje nego tijekom hladne sezone. Što učiniti ako vaš ljubimac ne jede dobro, možete pogledati OVDJE.

Saznajte je li vaš štene gladan ili ne, vrlo je jednostavan. Ako dijete poskakuje zdjelu nakon hranjenja, ne ostavljajući ništa tamo, to znači da pahuljica nije pojela. U tom slučaju, trebali biste povećati dio. Pa, ako beba napusti višak kaše u zdjelici - onda je posve zasitan.

Kako hraniti štene od jednog mjeseca do godine

U mladoj dobi (oko mjesec do tri godine), glavni u prehrani s četiri noge trebao bi biti mliječni proizvodi. Štenad bi trebao dobiti 40-50% mliječnih proizvoda od ukupnog dnevnog obroka, 35-50% mesnih proizvoda i približno 15-25% žitarica i povrća. Na mlijeku morate kuhati kašu. Kefir, mlijeko, ryazhenka, jogurti, sir i smetanka - sve to bi trebalo biti prisutno u prehrani ovčjeg djeteta. S dobi, količina mliječnih proizvoda bi se trebala smanjivati, ali mesni proizvodi bi se trebali povećati.

Nakon 3 mjeseca potrebno je hraniti štene prema shemi: 25-30% mliječnih proizvoda, 50-70% mesa, 20% povrća i 10-15% žitarica. Koje proizvode treba dati repu i koje apsolutno ne možete vidjeti OVDJE.

Svi donji dijagrami su približni dijagrami. Možete eksperimentirati i pokazati maštu.

Korisno je dodati hranu za mineralnu hranu (kreda, sjeckani školjci jaja, riblje ulje, suhi kelj).

Plan hranjenja od jednog do dva mjeseca

Pravilno hraniti štene od jednog do dva mjeseca trebao bi biti kako slijedi.

7.00 - svježi sir pomiješan s mlijekom ili vrhnjem. Ili zobena kaša kuhana u mlijeku. U žličaru je korisno dodati žličicu meda (ako ljubimac nije alergičan na njega). Žitarice treba mijenjati. Sljedeći put, dati rižu ili heljde.

10.00 - kaša s mesom i povrćem, kuhano u mesnoj bujici. Recimo za kašu možete pronaći OVDJE.

13.00 - hranidba mlijeka (mlijeko, sir, kefir, jogurt, ryazhenka, kiselo vrhnje).

16.00 - kašu s mesom i povrćem, kuhani u mesnoj bujici. Korisno je dodati suncokretovo ulje u kašu kako bi dijete moglo bolje ići na zahod.

19.00 - hranjenje mlijeka, ili zobena kaša (ili druga) kaša, kuhana u mlijeku. U kosi možete dodati svježe voće, kockice.

22.00 - sirovo meso ili riba s sirovim povrćem. Sirovo meso korisno je dati noću kako bi pas bolje spavao. Recepti za "sirovo" hranjenje mogu se naći OVDJE.

Ako svoje ljubimce daju sirovo meso, nemojte zaboraviti da je prije hranjenja trebao biti smrznut najmanje 3 dana u zamrzivaču, a prije hranjenja kipuće se kipućom vodom.

Nemojte zaboraviti dati svoje štene kuhane piletine ili sirove pileći jaja 1-3 puta tjedno.

Plan prehrane od dva do četiri mjeseca

Pravilno hranjenje štene od dva do četiri mjeseca trebalo bi biti kako slijedi.

7.00 - svježi sir pomiješan s mlijekom ili vrhnjem. Ili zobena kaša kuhana u mlijeku + žličica meda.

10.00 - kaša s mesom i povrćem, kuhano u mesnoj bujici.

14.00 - hranjenje mlijeka ili zobena kaša (ili druga) kašica, kuhana u mlijeku + voće.

18.00 - kašu s mesom i povrćem, kuhano u mesnoj bujici.

22.00 - sirovo meso ili riba s sirovim povrćem.

Plan prehrane od četiri do šest mjeseci

Pravilno hraniti štene od četiri do šest mjeseci treba biti kako slijedi.

7.00 - svježi sir pomiješan s mlijekom ili vrhnjem. Ili zobena kaša kuhana u mlijeku + žličica meda.

12.00 - kašu s mesom i povrćem, kuhano u mesnoj bujici.

17.00 - hranjenje mlijekom ili zobena kaša (ili druga) kašica, kuhana u mlijeku + voće.

22.00 - sirovo meso ili riba s sirovim povrćem.

Plan prehrane od šest do deset mjeseci

Pravilno hraniti štene od šest do deset mjeseci treba biti kako slijedi.

7.00 - svježi sir pomiješan s mlijekom ili vrhnjem. Ili zobena kaša kuhana u mlijeku + žličica meda.

14.00 - kašu s mesom i povrćem, kuhani u mesnoj bujici.

21.00 - sirovo meso ili riba s sirovim povrćem.

Od 6 mjeseci u dijeti bebe možete uključiti ožiljak od goveđeg mesa, zamjenjujući ih jednim od hranjenja. Ožiljak se preporučuje 2-3 puta tjedno. Recepti se mogu naći OVDJE.

Plan prehrane od deset do dvanaest mjeseci

Pravilno hraniti štene od deset do dvanaest mjeseci bi trebao biti kako slijedi.

7.00 - svježi sir pomiješan s mlijekom ili vrhnjem. Ili zobena kaša kuhana u mlijeku + žličica meda. Ili kašu s mesom i povrćem, kuhano u mesnoj bujici.

20,00 - sirovo meso ili riba s sirovim povrćem. Ili kašu s mesom i povrćem, kuhano u mesnoj bujici.

Nemojte zaboraviti dati svoje štene kuhane piletine ili sirove pileći jaja 1-3 puta tjedno. Riblje ulje, morski kelj, povrće i voće. Između hranjenja, možete poslati štene u obliku kuhane traheje govedine.

Pa, sada vidiš da nije tako teško hraniti štene. Vi sami možete promijeniti red i hranjenje.

Sretno vama! I neka vaš krzneni ljubimac postane velik i zdrava!

Što trebate znati o hranidbi štene?

Svatko tko je prvi put zataknuo četveronožne prijatelje kod kuće bio je suočen s pitanjem kako hraniti štenad, jer neuhranjenost ne samo da odmah utječe na probavu djeteta, nego može uzrokovati i razne bolesti u budućnosti.

Utvrdivši da je pravilna prehrana jamstvo dugovječnosti vašeg kućnog ljubimca, razmotrit ćemo kako je točno, koliko puta i, najvažnije, kako hraniti štenad od jednog mjeseca do jedne godine.

Novorođenče hranjenje

Osim toga, kako biste odabrali pravu prehranu za psa, vi, kao vlasnik, trebate se naviknuti na disciplinu od prvog dana, jer dijete je kao dijete i zahtijeva da slijedite raspored hranjenja od prvog dana u vašem domu.

U većini slučajeva, ljudi ponesu pse kući nakon što je beba stara 2 mjeseca, kada je uzgajatelj učinio sva cijepljenja, a životinja može već sam jesti. No, ponekad je važnije dati informacije o tome kako hraniti novorođenče ili novorođene bebe, pa razmotrimo sve slučajeve i započnemo s njima.

Kod pasa, kao kod ljudi, najbolja hranjenja novorođenčadi su majčino mlijeko. Ali slučajevi su različiti i ako majka iz bilo kojeg razloga ne može biti skrb, uzgajivači imaju još jedan problem. Kravlje mlijeko je najpristupačnije, ali nije prikladno za hranjenje beba, budući da u mlijeku ima dvaput više proteina, kalcija i fosfora nego mlijeko.

U slučaju štenci, razlika u prehrani ovisi o razlici u dobi, važno je svaki tjedan!

Postoje dva načina za rješavanje ovog problema:

 1. Poboljšajte postojeću verziju kravljim mlijekom, dodajte 1 jaje žumanjka, 1-2 kapi vitamina A i D, kao i 2-3 ml 5% vitamina C do 100 grama mlijeka.
 2. Koristite industrijsku smjesu za novorođenče, što je vrlo jednostavno kupiti u trgovini za kućne ljubimce.

Postoji mišljenje da možete hraniti štence od rođenja s dječjom hranom, kao što je, na primjer, "beba". Ovo nije najbolja opcija, jer probavni sustav kod pasa i ljudi ima dramatične razlike.

Odlična zamjena za majčino mlijeko za novorođenče su takve smjese kao što su:

Kako hraniti novorođenog štene? Da biste to učinili, možete koristiti običnu bebu bocu, a vrlo sitni štenci će moći jesti iz pipete ili šprice bez igle.

O tome kako samostalno štenad mješavina mlijeka, razgovarali smo. Koje vrste prirodnih proizvoda mogu dati kao prvo hranjenje i u kojoj dobi treba biti učinjeno?

Već u dobi od dva tjedna, bebe se mogu hraniti, a to su dati struganje - sirovo meso od teletine ili piletine, struganje stražnje strane noža i one vlakna koja su postala odvojena i kotrljana u kugle mogu se hraniti štencu. Prvo, ova kugla trebala bi biti veličina glave šibice, a svaki dan ga povećava do veličine graška.

Izračunavanje dnevne stope hranjenja štenaca može se naći na ovoj tablici:

Da biste shvatili da li radite sve u redu, pogledajte koliko grama treba štene i koje su vaše rezultate. Ne manje relevantno pitanje - koliko puta dnevno trebate hraniti štene do 1 mjesec? Novorođenčad se nanosi majci svakih 3 sata, pa je potrebno stvoriti isti raspored hranjenja za umjetne tvari.

Uzgajivači tvrde da je najteže i najopasnije hraniti mjesec dana starog štene, ali u dobi od dva mjeseca, umjetne bebe još uvijek su u opasnosti. Važno pitanje koje treba riješiti vlasnik nije samo kako hraniti štene mjesec dana. Na kraju tog razdoblja treba obaviti obvezno cijepljenje i anthelmintiku.

Obroci nakon 2 mjeseca

Prvih dana, tjedana i mjeseci letjeti vrlo brzo, sada je prvi mamac ostao daleko u prošlosti.

Što hraniti dvomjesečno štene? Već je raznovrsnija prehrana i više prostora za manevar. Koliko često se hraniti još jedno jednako važno pitanje.

Hranite štence često.

sušenje

U roku od dva mjeseca već možete početi prenositi bebu na suhu hranu, nakon savjetovanja s veterinarom. U pravilu, u ovom dobu daju namočenu hranu, ali među djecom velikih pasmina postoje iznimke. Mali psi mogu jesti super-premium mokrom hranom ili holistikom ako trebaju terapijsku prehranu.

Suha hrana je najjednostavnija hrana za štene, najzdravije i najprikladnije. Već smo govorili o tome kakvu vrstu hrane je bolje jesti štene, no ponavljat ćemo ga samo onim što mu odgovara. Čak i ako se hranite dobrom, skupom hranom, to može uzrokovati pojedinačnu netoleranciju i probavu, stoga trebate pratiti stanje.

Prije cijepljenja potrebno je prijeći na suhu hranu, budući da imunitet može biti oslabljen nakon cjepiva i takvo hranjenje štenaca će izazvati nelagodu. Prijelaz treba biti postupan: svaka 3-5 dana zamijenite hranidbu prirodnom hranom za industrijsku hranu za štene.

Prirodna prehrana

Opsežnija i izazovna tema je hranjenja prirodne hrane. Mnogi vjeruju da je za bebu najbolja opcija nego što ga možete hraniti, a možda i tako, ali pod uvjetom da obuhvaća sve tvari potrebne za rastući organizam i praćenje režima hranjenja.

Primjer jednodnevnog izbornika za štenad njemačkog ovčara.

Što bi trebalo biti uključeno u izbornik vašeg štene?

 1. Mliječni proizvodi.
  Unatoč činjenici da oni čine osnovu za prehranu štenaca do tri mjeseca, mlijeko bi trebalo biti čest jelo u prehrani. Možete jesti štene s novcem ili jogurtom s niskim sadržajem masti bez šećera. Povremeno možete staviti pola žličice meda, kao i komadiće mrkve i jabuka za slatkoću. Osim skuhanog sira s malo masnoća, pripazite da kuhate svoje dijete kalcinirani sir. Da biste to učinili, dovedite litru mlijeka kuhajte u tavi i dodajte bočicu kalcijevog klorida, koja se može kupiti u bilo kojoj ljekarni. Odbacite koaguliranu smjesu u cjedilo i isušite serum. Dobivena masa može se hraniti ujutro i navečer.
 2. Meso.
  Sirovo meso ne bi trebalo dati pse, jer postoji vrlo visok rizik od infekcije s helminths. Pripremite meso držanjem nekoliko dana u zamrzivaču, nakon čega ga se otopiti i zagrijati na sobnu temperaturu. Možete hraniti štene, govedinu, teletinu i ostatke. Budite oprezni s mesom od piletine - to je jak alergen.
 3. Dijeta mora sadržavati ribu.
  Štenad možete dati ovaj proizvod u kuhanom obliku najviše 2 puta tjedno. Riba mora biti bez kostiju i mora biti morska. Štenci se ne mogu dati riječnom ribom.
 4. Povrće: mrkva, kupus, paprika, repa, tikvice, krastavci, bundeva.
  Poželjno je dati ih u kuhanom obliku, jer sirova hrana može uzrokovati fermentaciju u želucu i proljev.
 5. Žitarice se mogu kuhati u mesu ili juhu od povrća, mogu se kuhati u mlijeku.
  Najbolje je dati takvu kašu kao heljde, rižu i zobene pahuljice.

Koliko puta dnevno hraniti štene u dobi od 2-3 mjeseca? U pravilu, to je 5-6 puta na dan, ali kako odrastu, odnosno od 3 do 6 mjeseci, broj hranjenja može se smanjiti na 3 puta, a bliže 7-8 mjeseci, prenijeti na dva obroka dnevno.

Norme se uvelike razlikuju ne samo po dobi, nego i po uzgoju!

Je li moguće jesti svoje štene s prirodnom hranom i suhom hranom? Da, moguće je, ali pod uvjetom da dijete voli takvu shemu. Pokazatelj da je sve dobro, je njegova stolica i ispravna težina.

Pravila takve prehrane su kako slijedi:

 • koliko puta hraniti štene sa suhom hranom i koliko - prirodno možete odrediti na temelju potreba vaše bebe;
 • Ne preporučuje se istodobno isušivanje i naturalka, ali u iznimnim slučajevima, kada dijete ne želi jesti suhu hranu, može se postupno staviti u žitarice i meso, tako da mu je lakše kušati i naviknuti se;
 • Eksperimenti o prehrani ne bi trebali biti pokrenuti prije cijepljenja, jer se mogu pojaviti alergijske reakcije, smetnje stolice i mnogi drugi problemi s oslabljenim imunitetom.

Nakon što odlučite o prehrani, ne možete ga promijeniti do 12-15 mjeseci. Jedino što može promijeniti je učestalost obroka.

Što ne hraniti: umjesto zaključka

Što ne može hraniti štene?

Popis zabranjenih proizvoda nije toliko mali, ali osnova je kako slijedi:

 • slatkiši: tijelo pasa ne apsorbira glukozu u probavnom sustavu, tako da svi slatkiši uzrokuju fermentaciju, nadutost i uznemireni stolici;
 • začinjeno, slano, masno i prženo;
 • kosti, a posebno cjevaste - mogu dovesti do perforacije želuca;
 • bijeli kruh;
 • svinjetina je previše masna za pse općenito;
 • riječna riba - može izazvati zaraze crvima;
 • pas ne apsorbira krumpir i tjesteninu;
 • kobasica.

Također, štenci se ne mogu hraniti dojenačkom formulom. Jedite pravo i vaš pas će biti zabavan i sretan.

A što hranite svojim psima - prirodna hrana ili suha?

Način rada hranjenja štene - hranjenje tablica i grafikona

Štenac sazrijeva svaki dan, tako da raste tijelo zahtijeva odgovarajuću zdrava hrana. Izbornik treba biti uravnotežen i uključuje hranu bogatu proteinima, mastima, ugljikohidratima; vitamini; mikro i makro elemente. Istodobno, važno je ne samo količinu određene hrane, već i odgovarajući raspored jela. Kako napraviti štenadov hranidbeni režim kako bi odrastao zdravo?

Hranjenje štene: norma i proizvodi

Stopa hrane štene ovisi o njegovoj pasmini, obilježjima tijela, pa čak i karakteru. Vrlo je važno ispravno odrediti optimalni volumen. Neishranjenost usporava razvoj tijela, a uporaba prevelikih dijelova dovodi do problema u probavnom i čak kardiovaskularnom sustavu psa.

Potrebna količina hrane se može izračunati tjelesnom težinom ljubimca. Veličina dnevne norme hranjenja štene do šest mjeseci u prosjeku iznosi 7% njezine težine. Nakon što navrši 6 mjeseci, količina hrane dnevno se smanjuje na 3-4% po masi.

Možda će pas odbiti ponuđenu hranu. Potrebno ju je promatrati: možda je jednostavno puna. Ili ljubimac ne voli određenu vrstu proizvoda. Ovo je normalno. Neki psi ne uzrokuju apetit, na primjer, mliječne proizvode, jer njihova tijela ne podnose laktozu kravljeg mlijeka. No, ako su odbijanja unosa hrane u posljednje vrijeme postala redovita, onda se kućni ljubimac prije mora pokazati veterinarki.

Osnovna hrana za štene:

 • meso i iznutrice;
 • mliječni proizvodi;
 • žitarice;
 • povrće;
 • riba;
 • posebna suha hrana;
 • korisne dodatke.

Stopa hrane štene također se može odrediti eksperimentalno: samo gledajte dijete. Ako, nakon jela, marljivo licks zdjelu, onda ljubimac ostaje gladan, i trebate revidirati raspored i količinu njegove hrane. Ako se hrana ne jede, pasu je previše hrane.

Koliko često se hraniti

Da bi psa primio potrebnu količinu hranjivih tvari dnevno, potrebno je pravilno pripremiti plan prehrane. Učestalost hranjenja štene izravno ovisi o njegovoj dobi. Mlađi je kućni ljubimac, češće bi trebao jesti u malim obrocima. Kako starimo, broj unosa hrane se smanjuje, a njihov se volumen povećava. Sve to pomaže razbiti dnevni unos u optimalne dijelove.

Dijeta ovisno o dobi prikazana je na tablici hranjenja štene:

Dob u mjesecima

Broj hranjenja

Vrijeme hranjenja, sati


Sati obroka mogu lagano varirati, ali moraju biti trajni. Prilikom postavljanja rasporeda hranjenja trebate uzeti u obzir vlastiti režim kako biste mogli redovito hraniti psa po rasporedu (možete podijeliti tu dužnost s kućanstvom). Štenac ne bi trebao jesti kaotično, a vlasnik je slobodan, to može dovesti do slabog probadanja. Da, i otići u WC na ulici ljubimac se koristi u određeno vrijeme, pa je potrebno hodati 20 minuta nakon hranjenja.

Pravila prehrane štene, ovisno o dobi

Puppy hranjenje, raspored i dnevni obrok ovisi o dobi. U različitim fazama odrastanja, tijelo kućnog ljubimca treba tvari koje promiču zdrav razvoj. Potrebno je uzeti u obzir prilikom izrade plana prehrane djeteta. To će mu pomoći da postane jaka, zdrava i zabavna.

Do 3 mjeseca

Do tri mjeseca, kada je štene još uvijek vrlo mala, ima akutnu potrebu za kalcijem. Ovaj element je neophodan za rast kostura. Stoga, dnevni obrok mora biti 40-50% mliječnih proizvoda. To može biti sir, kiselo vrhnje ili kefir. No voćni jogurt i drugi "mlijeko" s bojama i aditivima ne smiju se koristiti.

U istoj dobi, štene također treba meso, a dio toga u prehrani bi trebao biti oko 40% dnevno. Poželjno je odabrati sirovo govedo ili kuhana perad. Ali masna svinjetina neće imati koristi. Punjenje je također slabo apsorbirano u trbuhu, jer se drži zajedno u grudama. Preostalih 10-20% u prehrani su povrće i žitarice.

Nakon 3 mjeseca

Kako se pas odrasta, dijeta će se promijeniti. Potrebno je postupno povećavati količinu mesa i smanjiti potrošnju mliječnih proizvoda. Nakon što mu štene dosegne 3 mjeseca, treba jesti 50-70% mesa dnevno, a za 4 mjeseca dopušteno je jesti žvakanje. Riječ je o plućima, srcu, slezeni i vrlo zdravoj jetri. Također, od ove dobi, bebe se počinju tretirati ribom, po mogućnosti morskom. Sada mliječni proizvodi čine samo 20-30% dnevno cijele prehrane, a broj povrća i žitarica ostaje isti.

Ako je za kućnog ljubimca odabrana suha hrana, onda morate kupiti posebne vrste s napomenom o odgovarajućoj dobi. Njegova etiketa označava kada i koliko. Istiniti, iskusni uzgajivači pasa preferiraju prirodne proizvode za kućne ljubimce.

Sheme hranjenja štenaca: primjeri

Da biste lakše kretali po postotku i proizvodima, možete proučiti približan raspored hranjenja štene, ovisno o dobi.

Mogućnost hranjenja štene od 1 do 3 mjeseca:

 • 7-00: sir, razrijeđen kiselim vrhnjem (možete koristiti mlijeko) / kašu s mlijekom / heljda;
 • 10-00: kaša kuhana s komadićima mesa i mrkve;
 • 13-00: svi mliječni proizvodi;
 • 16-00: mesna kaša s dodatkom povrća;
 • 19-00: mliječni proizvodi ili zobeno brašno s mlijekom uz dodatak vašeg omiljenog voća ili bobica;
 • 22-00: dio sirovih mesa (pruža dobar san).

Vlasnik štene mora znati da se sirovo meso mora nalaziti u zamrzivaču barem 3 dana prije jela, a prije nego što se hrani, trebalo bi ga ispirati kipućom vodom. To će vam pomoći ubiti moguće bakterije i parazite. Također u rasporedu obroka treba uključiti jaja (kuhana ili sirova): trebaju se dati 2-3 puta tjedno.

Približna dnevna količina psa u dobi od 7 mjeseci:

• 7-00: sir, razrijeđen kiselim vrhnjem ili mlijekom; ili kašu s mlijekom;
• 14-00: janjetina heljde s mesom i povrćem;
• 21 - 00 komad sirovog mesa ili ribe.

Dijeta za svako štene je individualna. Potrebno je izvršiti ga prema njegovim osobnim sklonostima, ali ne biste trebali maziti vašem ljubimcu. Pravilno vrijeme hranjenja, količina hrane i potrebni proizvodi pomoći će uzgoj psa s izvrsnim zdravljem.

Opća pravila

Bez obzira na raspored hranjenja štene i plana prehrane, trebali biste slijediti neka pravila:

 • Zdjelu napunjenu hranom ne smije se davati više od 15 minuta, a zatim se očistiti. To će pomoći u brzom uspostavljanju režima i disciplini kućnog ljubimca. Istodobno, nije potrebno čistiti zdjelu vodom.
 • Iz istog razloga, hranjenje bi se trebalo dogoditi u određeno vrijeme.
 • Uvođenjem novog proizvoda mora se prvo dati u male dijelove.
 • Nakon jela, ljubimac treba odmoriti oko sat vremena, nakon čega može započeti aktivne igre.
 • Zabranjeno je izmjenjivati ​​suhu i prirodnu hranu.
 • Raspored hranjenja osigurava dane od 1 do 2 puta mjesečno.
 • U svakodnevnoj prehrani možete unijeti različite aditive, na primjer, kredu ili riblje ulje.

Ne samo naslijeđe utječe na zdravlje i razvoj, već i na prehrambeni režim štene. Stoga je važno odabrati ga u skladu s dobi i individualnim karakteristikama kućnog ljubimca.

Koliko hrane dati psa dan

Količina hrane za psa ovisi o kriterijima kao što su fiziološko stanje životinje, razina aktivnosti, uzgoj, dob i životni uvjeti.

Na primjer, količina posluživanja hrane povećava se ili smanjuje, ovisno o tome hoće li kućni ljubimac živjeti u toplini ili na ulici, bolesna ili zdrava, kao i od trudnoće, starosti.

Količina hrane za štene varira ovisno o veličini, aktivnosti, metabolizmu. Overfeeding štenci mogu dovesti do deformacija kostiju i drugih zdravstvenih problema.

Energetske potrebe aktivnih pasa su veće, pa im je potrebna hranjiva hrana, hranjiva. Međutim, ne smijemo zaboraviti da povećanje hranjive vrijednosti hrane ne znači povećanje količine hrane. Usput, nemoguće je hraniti aktivne kućne ljubimce neposredno prije i neposredno nakon treninga. Da bi se zadovoljila glad, ljubimac se može davati delikatesama u procesu obuke i ne ograničava pristup pitkoj vodi.

Stariji kućni ljubimci imaju smanjenu aktivnost, stoga trebaju smanjiti kalorijski sadržaj hrane, ali volumen dnevnog dijela može ostati nepromijenjen.

Pas može promijeniti apetit, i to nije razlog za smanjenje ili povećanje dijela svaki put. Međutim, gubitak apetita, koji se promatra nekoliko dana i prati simptome bolesti, trebao bi biti razlog da posjetite veterinar.

Koliko puta dnevno hrani psa

Broj hranjenja ovisi o dobi životinje, kao io ukupnoj količini hrane. Norma se izračunava pojedinačno za svaki pas, postoje samo opće preporuke na koje možete kretati, ali da kažete točno koliko hrane treba pas, nitko osim vlasnika ne može reći. Životinja ne bi trebala sam odlučiti o tome kada i koliko hrane treba konzumirati. Slobodno hranjenje neprihvatljivo je jer prijeti pretilost, briga.

Bolje je hraniti prema rasporedu, na primjer, 2/3 dnevne norme treba dati ujutro, a ostatak u večernjim satima. Usput, psi imaju tendenciju da spavaju nakon jela i, znajući ovu značajku, možete ga koristiti. Ako kućni ljubimac ostaje sama kod kuće, a vlasnik je na poslu, a nakon što ujutro jede veliki dio, životinja će vjerojatno posvetiti većinu dana na spavanje.

Broj hranjenja, ovisno o dobi psa

* Psi za odrasle su dovoljno za hranjenje 1-2 puta dnevno. Na primjer, veliki pas za pasminu treba do 1 kilograma hrane dnevno, no poželjno je podijeliti taj volumen na dva dijela i hraniti kućnog ljubimca dvaput dnevno. Psi srednje veličine može se hraniti jednom dnevno.

Ako je obrok propušten, iz bilo kojeg razloga, onda ne možete povećati sljedeći dio. Kućni ljubimac neće umrijeti od gladi, ali lako će moći previše jesti.

Koliko prirodna hrana dati psu

Količina prirodne hrane ovisi o tjelesnoj težini životinje. Dakle, do 6 mjeseci, štene treba dati hranu (prirodno hranjenje) u iznosu od 5-7% težine štene. Na primjer, štene su 10 kg, a 7% njezine težine iznosi 700 grama. Izračunata dnevna stopa trebala bi se podijeliti na dva jednaka dijela od kojih će polovica prehrane biti meso s internim žitaricama, a ostali polutvrti mliječni proizvodi (10%), kao što su sir, jogurt niskog masnog tkiva, žitarice (30%) i povrće (10%). Da biste izračunali točan dio mesa, potrebno je umnožiti 1 kg težine pasa za 30-40 grama mesa. Nakon 6 mjeseci volumen hrane je prepolovljen i dnevna se stopa već izračunava na sljedeći način: 3,5% težine životinje.

Velike pasmine štenaca treba hraniti u malim dijelovima, jer brzo dobivanje težine uzrokuje različite probleme s mišićno-kožnim sustavom.

Koliko suhe hrane dati pas

Poteškoće s definicijom dnevnog volumena suhe hrane ne bi trebale nastati, jer paket obično ima tablicu koja pokazuje norme hranjenja, ovisno o težini i dobi životinje. Međutim, neki psi trebaju više ili manje hrane, ovisno o načinu života, primjerice, nisko aktivni psi smanjuju udio i povećavaju sport. Smanjite potrebnu količinu hrane i starije pse, kao i životinje sklone pretilosti. No, za početak hranjenja sa suhom hranom trebalo bi biti točno s propisanim normama, a zatim, promatranje kućnog ljubimca, odrediti željenu količinu dnevnog obroka.

Količina suhe hrane ovisi o svojoj klasi. Poznato je da je superprijenos klasične hrane više koncentriran i treba manje zasićiti i dobiti potrebne hranjive tvari za psa, dok hrana za ekonomiju klase zahtijeva još 100-200 grama.

Suha hrana za male, ali zdepaste pasmine, kao što su pugs, je niska u bjelančevinama i masti. Prilikom odabira hrane i određivanja dijela, razmotrite sadržaj:

 • životinjskog proteina, koji bi trebao biti najmanje 18% za odrasle pse i 22% za štence;
 • masti, koja u dnevnoj prehrani odraslih pasa treba biti najmanje 5%.

Svakako imate slobodnu količinu slatke vode, najmanje 1 litre na 500 grama suhe hrane.

Kako razumjeti da pas ima dovoljno hrane

Preopterećenje, kao i nedovoljno opuštanje, opasni su za zdravlje životinje. Stoga je važno biti u mogućnosti odrediti dnevni volumen hrane, a za to morate promatrati životinje. Njegovo ponašanje će vam reći hoće li povećati ili smanjiti dnevni dio.

Smanjenje količine hrane treba biti u slučajevima kada ljubimac odabere hranu iz zdjelice, a ne jede određenu hranu, a nakon hranjenja odbacuje dodatne delicije. Pas bi trebao jesti svu ponuđenu hranu, bez traženja dodataka. Ako zdjelica ostaje dio hrane, tada je poželjno smanjiti njegovu količinu.

Postoje situacije u kojima ljubimac jede sve do posljednje mrvice, ali istodobno ima i debljanje. U takvim situacijama trebate smanjiti i dio.

Ako pas jede sve i uzme ono što se daje kao dodatni tretman, a zatim šetnje oko sebe i snižava hranu, onda je najvjerojatnije pothranjeno i dio se treba povećati.

Nakon jela, životinja treba ostati gladna, zasićenje dolazi kasnije, i ako uzmemo u obzir da životinje brzo apsorbiraju hranu, mogu jesti još nekoliko porcija prije zasićenja. Stoga ne biste trebali nastojati hraniti svog ljubimca do trenutka kad on sam odbija jesti.

Normalna težina kućnog ljubimca provjerava se prema izgledu, kao i prema težinskim vrijednostima u standardu pasmine na koju se možete kretati. Pas s normalnom težinom osjeća rebara, ali ne bi smjeli biti vidljivi u oku; trbuh je uvučen, ali u isto vrijeme pas ne smije izgledati mršavo; kada se gleda odozgo, abdomen se već uspoređuje s prsima (počevši od posljednjih rebara).