Zoo Proizvodi
za kućne ljubimce -
opise, recenzije, promocije, popuste, cijene.

Psi bilo koje pasmine izloženi su riziku od infekcije helmitisom. Čak i ako vaš ljubimac nema kontakt sa zalutalim životinjama, ili zbog dobi, još ne ide na šetnju, postoji mogućnost infekcije kroz blato iz vlasničke cipele.

Kako bi se izbjegle komplikacije povezane s invazijom crijeva, potrebno je poduzeti preventivne mjere i Prazicid je jedan od načina prevencije.

svjedočenje

Prazitsid posebno dizajniran za pse i dopušten za uporabu u štenadima u najmlađoj dobi. Upozorenja za uporabu su profilaktički i terapijski postupci za gastrointestinalne nematodoze. Znakovi infekcije helminta kod pasa su:

  • kršenje probavnog trakta, naime izmjena proljeva i konstipacije;
  • letargija, odbijanje jesti ili, naprotiv, neukrotiv apetit;
  • suznih očiju.

Simptomi se mogu pojaviti i zajedno i pojedinačno, pojedinačno za svako štene. No, u početnoj fazi imaju nejasan karakter.

Male, srednje i velike pasmine

Prazitsidova suspenzija za štenad je dostupna u dva oblika:

  • za štence malih pasmina;
  • za štence od srednjih i velikih pasmina.

Sastav lijekova je identičan, sastoji se od tri komponente koje se međusobno nadopunjuju. No istodobno se doze razlikuju nekoliko puta. Sastav za varijante pasa malih pasmina:

  • pirantel pamoat - 15 mg / ml;
  • febantel - 15 mg / ml;
  • Praciquantel - 1,5 mg / ml.

A za velike, komponenta Pirantel pamoata je već u količini od 45 mg / ml, iste količine febantela i praziquantela - 15 mg / ml.

Plus otpuštanja

Suspenzija ima slatki okus, prikladan oblik otpuštanja, što gaje lako štipa. Ne zahtijeva prethodnu prehranu ili uporabu laksativa. Ne utječe na jetru psa, dok učinkovito uklanja crve iz tijela.

Upute za uporabu

doza

Lijek se daje u dozi od 1 ml po 3 kg tjelesne težine kod velikih pasmina i 1 ml po 1 kg tjelesne težine kod malih pasmina. Lijek se oslobađa u obliku žućkaste suspenzije, koja ne zahtijeva dodatnu pripremu. Dolazi s posebnim štrcaljkama.

Kako dati?

Tijekom dostave lijekova, potrebno je staviti lijek na korijen jezika i pobrinite se da štene ne pljuje. Da biste to učinili, držite usta i držite se nekoliko sekundi zatvorenim. Postoji sljedeća shema za upotrebu suspenzije Prazitsida kod uzgajivača pasa:

  1. Prva aplikacija je u dobi od 3 tjedna, dva puta s intervalom od 14 dana;
  2. Nadalje, kako bi se spriječilo, potrebno je jednom tromjesečju i prije svakog cijepljenja dati 10 dana.

Uz potvrđenu infekciju nematodozama ili mješovitom inačicom (nematodozo-cestodozny invasions), lijek se daje 1 puta dnevno, tijekom 3 dana.

Koliko je staro dopušteno?

Za štence u razdoblju sestrinstva, dopušteno je korištenje lijeka od 3 tjedna. Često se koriste uzgajivači u rasadnicima, kao prvi anthelmintic štenci.

predozirati

Uz predoziranje droga, štenci mogu doživjeti letargija, depresiju, smanjeni apetit, kršenje gastrointestinalnog trakta (proljev, povraćanje), kao i povećanu slinavost. S produljenim simptomima, preporuča se prestati uzimati lijek i dati psa antihistaminima.

Prihvatljiva uporaba enterosorbenata. Ako je prošlo više od jednog dana nakon prestanka recepcije i nema zamjetne pozitivne dinamike, potrebno je odmah se obratiti specijalistima. Budući da je moguće pojedinačno netrpeljivost lijeku.

Recenzije

vlasnici

"Imam vrtić argentinskog pasa, legla su velika i nekoliko puta godišnje. Vrlo je prikladno koristiti ovaj lijek. Posebno mi se sviđa ono što je napravljeno u obliku suspenzije. Lako je podijeliti u dijelove, posebno za težinu svake štene. "

"Podigao sam štene na ulici. Naravno, jeo sve i vjerojatno je to bio njegov prvi antraks u životu. Prvo sam vidio dugačke i tanke crve nakon što sam otišao u toalet. Stoga droga stvarno radi. "

"Kad je došlo do anthelmintika prije cijepljenja naših jazavaca, odabrao sam lijek Prazitsid suspenzije. Prije toga je koristila samo pilule. Sama suspenzija je žućkasta i nije osobito ugodna okusu. Najmanje je pas totalno progutao.

Kao rezultat toga, pokazalo se da ne izlije u korijen jezika, već na sam vrh. Nakon nekog vremena pojavila se puno sline, koja nije tipična za pasminu. Drugi mogu doći i tražit ćemo pilule. "

Veterinarski liječnici

"Već dugo prakticira uporabu ovog lijeka, u pravilu, životinje to dobro podnose. Vrlo rijetko u praksi sam naišao na alergijsku reakciju na komponente. "

analoga

Api-San anthelmintic lijekovi, slični djelovanju Prazitsida, mogu se podijeliti u dvije velike skupine:

  • za vanjsku uporabu;
  • za unutarnju uporabu.

Prazitsid-kompleks za pse i štence - ovaj lijek je u obliku kapi, nanesen na greben životinja. Vjerojatno anthelmintski učinak, takvi kapi štite od vanjskih parazita i imaju produljeni učinak.

Dirofen, Dirofen plus, najbolji prijatelj, Prazitsid - anthelmintik lijekovi, proizvedeni u obliku tableta, s okusom mesa.

Prazitsid pasta - razlikuje se u konzistenciji i moguće je hraniti i kroz posebnu štrcaljku i miješanje s hranom.

zaključak

U slučaju prevencije i liječenja štenaca, potrebno je zapamtiti da je tijelo u mladoj dobi osjetljivije na štetne učinke lijekova.

Odabrani lijek mora kombinirati delikatnost djelovanja i učinkovit rezultat. Ali čak i najblaži lijek može naškoditi ako se primjenjuje, prekršivši pravila.

Upute za uporabu i pregled suspenzije prazitsida za pse i štence

Prazitsid-suspenzija - anthelmintik lijek za pse i štence. Njegovi aktivni sastojci su Pyrantel Pomoate i Praziquantel. Lijek utječe na sve faze razvoja trake i okruglog crva, koji su parazitski kod pasa.

Poremećuje intracelularni metabolizam kalcija u crvima, što dovodi do njihove smrti. U crijevima životinja slabo se apsorbira, što osigurava njegov dugoročni učinak.

Upute za uporabu suspenzije prazti za pse i štence

Propisuje se terapeutskim i profilaktičkim ciljevima za cestodozu i nematodoze kod štenaca, počevši od dva tjedna. A onda u dobi od dva, četiri, osam i 12 tjedana, a zatim u dobi od četiri, pet i šest mjeseci. U liječenju crva, ako je stupanj infekcije štene visok, tada morate ponoviti liječenje s lijekom nakon 10 dana.

  1. Prije nego što dajete lijek štene, ne treba gladna dijeta i laksativ.
  2. Štenad male pasmine je dovoljno da se dobije 1 ml po 1 kg težine. Štenci srednjih i velikih pasmina bolje su davati 1 ml suspenzije za 2 kg mase.
  3. Prije upotrebe, suspenzija se mora temeljito tresti najmanje 20-30 sekundi. To je nisko toksični lijek, au preporučenim dozama nema termogenog, embriotoksičnog i senzibilizirajućeg učinka. Nisu zapažene i komplikacije ili nuspojave.

U slučaju pojedinačnog netrpeljivosti prema aktivnim sastojcima lijeka, neki psi imaju kratkotrajno drobljenje. Ne zahtijeva liječenje i spontano prolazi. Međutim, lijek ne treba davati štenci mlađima od dva tjedna. Također je zabranjeno da se istovremeno koristi s anthelmintic agensima, koji uključuju piperazin.

Trošak boca suspenzije Prazitsida za pse je oko 60 rubalja.

Prazitsid suspenzija recenzije za pse i štence

Redovito uzgajamo Chihuahuas, a vječni problem bio je prvi crvotočić. Mnogim drogama zabranjeno je korištenje do dva mjeseca starosti. A neki od njih uglavnom su jako loši za djecu. Ali najmanji je toliko važan da bude što zdraviji. Dugo smo tražili lijek, sve dok veterinar i poznanik ne savjetuju suspenziju Prazitsida. Sada nam samo pomaže, a naši mališani uvijek dobro rastu.

Vjerojatno sam imao sreće. Dok je uzela Labrador od uzgajivača, odmah mi je savjetovala Prazitsidovu suspenziju za štenad. Prošlo je već godinu dana, moja Nona lijepo raste bez crva, čak i ne zna što je to. Sada je vrijeme da pokupi lijek za odrasle.

Kako dati pas Prazicide

Prazitsid je lijek za borbu s okruglim i tapeworms, parazitima kože. Lijek je razvila ruska tvrtka Api-San - najveći proizvođač robe za veterinarske klinike. Lijek je u obliku tableta, suspenzija, tekućina u grebenu. Namijenjen je štencima i odraslim psima bilo koje pasmine, veličine i težine.

Oblici otpuštanja

Sastav tableta i suspenzija sastoji se od dva spoja - piranta i praziquantela u omjerima 3: 1. Ovaj omjer omogućuje vam uništenje crva s najgladnijom akcijom. Prva supstanca gotovo se ne apsorbira u crijeva i ide zajedno s izmetom. Drugi - prolazi kroz sustav izlučivanja, ali zbog niske koncentracije ne šteti tijelu.

Suspenzija je gusta krem ​​boje tekućine s okusom mliječne čokolade. Ima prefiks "plus", jer je obogaćen dodatnom komponentom febantel. Tijekom skladištenja dopuštena je stratifikacija u frakcije, pod uvjetom da nakon uzimanja lijeka ponovno postaje homogena. Priprema se pakira u flakonchiki iz plastike za hranu. Paket sadrži i upute i mjernu štrcaljku bez igle.

Tablete Prazitsid 500 mg svaka imaju okrugli ravni oblik i blijedo žuta boja. Radi lakšeg izračunavanja doziranja, podijeljeni su redom na četiri jednaka dijela. U blisteru debelog papira, lijek se pakira u 6 komada. Osim toga, paket ima upute za uporabu i umetak za veterinarsku putovnicu.

Kapi na grebenu nisu dio Pirantela. Njihov glavni zadatak - uništavanje buha i krpelja.

One se pakiraju u meku plastičnu pipetu dizajniranu za potpuno iskorištavanje tekućine. Ovisno o veličini psa, trebali biste kupiti cijev s kapacitetom od 0,3 ml do 3,5 ml. Paket pokazuje težinu i dopuštenu starost psa.

Sigurnosne mjere za uporabu i skladištenje

Temelj anthelmintika uvijek uključuje toksičnu supstancu koja može paralizirati i uništiti parazite. Stoga vlasnik psa mora biti oprezan pri korištenju. Dakle, tijekom rada s Prazitsidom zabranjeno je pušiti, jesti, piti. Ako vam tekućina dođe na vašu kožu ili sluznicu, isperite ih pod tekućom vodom. Ako se pojave simptomi trovanja, trebate se posavjetovati s liječnikom, uzimajući s vama upute za lijek.

Nakon upotrebe lijeka moraju se odložiti sve boce, kutije, blisteri i ostatci ambalaže. Nakon toga operite ruke sapunom i vodom. Provjerite datum isteka preostalih tableta. Na tamnom, suhom mjestu s temperaturom zraka od -10 ° do + 20 °, pripravci ostaju na snazi ​​već 3 godine.

Mehanizam djelovanja

Komponente lijeka utječu na propusnost parazitnih staničnih membrana. Kao rezultat toga, proces prijenosa živčanih impulsa je poremećen u crvima. Neki crvi umiru, ostali su paralizirani. Nemoguće steći uporište, ostavljaju tijelo tijekom pokreta crijeva.

Prazitsit se odnosi na anthelmintik širokog spektra. To učinkovito uništava takve parazite:

Promatrajući dozu navedenu u uputama za uporabu, možete biti sigurni u sigurnost lijeka za kožu, sluznicu gastrointestinalnog trakta kućnog ljubimca.

Doziranje za liječenje i prevenciju

Prazitsid u obliku tableta koristi se za pse svih veličina. 1 tableta namijenjena je 10 kg žive mase. Stoga je za velike pasmine izračunavanje doziranja vrlo jednostavno. Tablete se prerađuju u prah i pomiješaju s jutarnjim obrokom. Za male pseće pile, oni su slomljeni duž linije za rezanje, a ostatak je umotan u papir, potpisan i označen datum isteka.

Prazitsid u obliku suspenzije dostupan je u tri inačice. Na pakiranjima su prikazane različite slike i određeni su veliki brojevi:

  • 20 - za štenad male pasmine (1kg - 1ml);
  • 40 - mališani srednjih i velikih kućnih ljubimaca (2 kg - 1 ml);
  • 60 - odrasli kućni ljubimci (3 kg - 1 ml).
Zbog čokoladnog okusa pasa, sretni su jesti suspenziju koju vlasnik ulijeva u usta pomoću mjerne štrcaljke bez igle.

Prazitsid u obliku kapi također je izrađen u nekoliko izvedbi: za pse mase manje od 5 kg, 5-10 kg, 10-20 kg, 20-30 kg. Koristite lijek nije teško. Ljevom rukom vlasnik širi psa na kosu, a desnom rukom cijeli sadržaj pipete pritišće na kožu. Trljanje lijekova nije potrebno.

Ako vlasnik pronađe buhe na vunu ili crvima u izmetu, lijek se daje dva puta uz prekid od 10 dana. U ovom jazu, paraziti odraslih razvijaju se od jaja (koje je teže uništiti). Profilaktička primjena se provodi jednom svaka četiri mjeseca, kao i prije cjepiva. U tom slučaju nije potreban ponovljeni postupak.

Kontraindikacije i nuspojave

Prema priručniku, Prazitsid je kontraindiciran u slijedećim kategorijama pasa:

  • štene do tri tjedna;
  • trudne i dojilje;
  • stari psi;
  • oslabljene životinje.

Ako pas, pored helminktona, pati od infektivne bolesti, prije svega, bolest je potpuno izliječena, a tek nakon toga uništeni su paraziti.

Alergijske reakcije na komponente lijeka izgledaju vrlo rijetko. Nuspojave se pojavljuju samo u slučaju predoziranja. U tom slučaju pas pate od simptoma otrovnog trovanja:

  • nedostatak apetita;
  • povećana slina;
  • povraćanje, proljev;
  • slabost, letargija.

Zatim morate unijeti kućnog ljubimca veterinarku koji će detoksifikovati svoje tijelo.

Kvalitativni analozi

Tvrtka Api-San proizvodi još jedan visokokvalitetni anthelmintik - Dirofen. Ima oblik viskozne suspenzije koju psi voljno prihvaćaju zbog slatkog okusa. Pored glavnih sastojaka - piranta i praziquantela, pripravak sadrži ulje od buče. Zahvaljujući njemu, u večernjim satima dolazi do dubokog čišćenja crijeva zajedno s jajašima i crvima.

Njemačka tvrtka Bayer proizvodi širok spektar antihelmintičkog lijeka Drontal.

Štenci dobivaju suspenziju s oznakom "Junior", a odrasli psi dobivaju tablete s okusom mesa. Oba lijeka počinju djelovati na dan primjene zbog kompleksa sastojaka: piranta, praziquantela i febantela.

Ruska tvrtka Agrovetzashchita razvila je lijek za crve Febtal Combo. Uključuje dvije jake komponente u jednakim omjerima: praziquantel i albendazol. Lijek ima oblik suspenzije i dostupan je u pet inačica bočice, s razlikom samo u količini sredstva.

Recenzije

Igor, Cherepovets

"U prvom mjesecu zime, proljeća, ljeta i jeseni, dajem Prazitsidu tabletu mojoj jazavici, nikada nisam vidio crva u izmetu, a ne kaplje kaplje na grebenu, jer u toploj sezoni nosim posebnu streljivu na Nyru."

Anna, Adler

"Jednog dana moj labrador se razbolio s helmintijom, a od tada ga redovito dajem Prazitsidov gel za profilaksu, a pas ne tvrdoglavi kada gurim lijek s špricom.

Vasily, Taganrog

"Nekad sam davala svoje šarpeje anthelmintikove lijekove u obliku malih tableta, bilo mi je teško izračunati dozu, a helminti nisu bili potpuno uništeni, a sada sam se prebacio na Prazitsida, u kutiji s mjernom špricom s kojom je lako hraniti Mickeyja."

Pretplatite se na naš kanal u Zen!

Psi i lovci

Tražim savjet od veterinara

grizly 31. siječnja 2016. godine

Zeka sam zatechnkala ispred vremena, željela sam ga pletiti, ali nisam imala vremena proglystogonit prije nego što je viskozna. Molim vas da odgovorite onima koji znaju: Je li moguće to učiniti tijekom vrućine prije parenja?

Sintsov Maxim 31. siječnja 2016

Zeka sam zatechnkala ispred vremena, željela sam ga pletiti, ali nisam imala vremena proglystogonit prije nego što je viskozna. Molim vas da odgovorite onima koji znaju: Je li moguće to učiniti tijekom vrućine prije parenja?

Ne veterinar, ali ja ću reći - Možete.

Koryaev E 31. siječanj 2016

Iz iskustva, uvijek se oslobodim tri dana prije parenja.

FUR-HUNTER 31. siječnja 2016

Žena zatechnkala ispred vremena. Htjela sam ga pletiti, ali nisam imala vremena proglystogonit prije parenja.

Ali ja bih napustiti kao što je. štenci još uvijek imaju anthelmintic. I to ne ovisi - je li to anthelmintic kurva ili ne.

Ali estrus i još mnogo toga. proces je složen, ne bih u ovom razdoblju u kuji kemija "baciti".

Ja se vozim ne prije mjesec dana prije estrusa.


Post je uređenFUR-HUNTER: 31. siječnja 2016. - 11:40

Zlatno 31. siječnja 2016. godine

Ostavite sve što jest, kuja nije travi, štenci progiloze 22. dana s suspenzijom Pyrantel 0,2 g po kilogramu težine, a tko će kupiti štence, a zatim proglistognyat prije cijepljenja.


Post je uređenGold: 31. siječnja 2016. - 12:38

Sintsov Maxim 31. siječnja 2016

Ostavite sve što jest, kuja nije travi, štenci progiloze 22. dana s suspenzijom Pyrantel 0,2 g po kilogramu težine, a tko će kupiti štence, a zatim proglistognyat prije cijepljenja.

A odakle ga uzimate? Kada proizvođač preporuči od dobi od 2 tjedna i propisuje doziranje ne u gramima, već u miligrama.

grizly 31. siječnja 2016. godine

Zahvaljujem svima. Također sam mislio da guranje kemije u tijelo prije trudnoće nije vrlo korisno.

Sintsov Maxim 31. siječnja 2016

Zahvaljujem svima. Također sam mislio da guranje kemije u tijelo prije trudnoće nije vrlo korisno.

Kemija ili kada gurati nije korisno. Samo sada morate odabrati da otrovate pse s pilulama ili dopustite da žive s crvima i otrovaju se s toksinima izlučenim crvima. S jakim zaglisvanosti prvi nadmašuje koliko nije cool. Ako je majka zalijepljena, a zatim u štenadima prije prvog anthelmintika oni su dostojno uzgojeni, što će zasigurno utjecati na njihov razvoj i zdravlje.

Osobno nisam pronašla ni u kakvoj napomenama o kontraindicijama onima u ženki. Samo trudnice i dojilje se ne preporučuju.


Post je uređenMaxov Maxim: 31. siječnja 2016. - 15:05

FUR-HUNTER 31. siječnja 2016

Maxim i gdje ste vidjeli da je npr. Suhe hrane zabranjeno psima ili piletama ljudima.

Možeš jesti. ali jednostavan suhi - kompletan otrov. ali hranio.

Pileće koje dobiva težinu u 2,5 mjeseci jednogodišnje ptice. potpuno kemiju, ali možete jesti i prodavati ga u svakoj trgovini.

Vidite, primjenjujete "kao propisani liječnik", a netko drugačije misli o tome.

I ovdje. u miligrama ili tona. ono što je napisano u priručniku je ono što radite.

I još više. ne u miligrama a - u mililitrima.

1 ml. = 1000 mg. Ili 1 gr.

Prazitel - suspenzija, 1 ml po 1 kg. To jest, 5 kg - 5 grama.

I još više. 1 tableta po 10 kg težine. Imamo tablete u gramima, a ne u. tekućem obliku

Koryaev E 31. siječanj 2016

Kemija ili kada gurati nije korisno. Samo sada morate odabrati da otrovate pse s pilulama ili dopustite da žive s crvima i otrovaju se s toksinima izlučenim crvima. S jakim zaglisvanosti prvi nadmašuje koliko nije cool. Ako je majka zaglistovana, onda u štenci prije prvog anthelmintika, oni su pristojno uzgajali što će zasigurno utjecati na njihov razvoj i zdravlje.

Osobno nisam pronašla ni u kakvoj napomenama o kontraindicijama onima u ženki. Samo trudnice i dojilje se ne preporučuju.

svechka1979 01. veljače 2016

Osobno nisam pronašla ni u kakvoj napomenama o kontraindicijama onima u ženki. Samo trudnice i dojilje se ne preporučuju.

Koliko ja znam, onda je moguće samo sestrinsko skrb. Uvijek sam uvijek tretiram kuću petog dana nakon rođenja štenaca. Nisu u dozama naravno, koje preporučuje proizvođač, red manje veličine. I uvijek je to učinio, i naše "goveda", preporučujemo. Možda sam u krivu, ali u pravilu s mladunčadi anthelmintic na dan 21-22, gotovo da nema crva, uz nekoliko iznimaka.

anna 888 01 velja 2016

Informacije za razmatranje.

Parazitolog Konyaev Sergej Vladimirovich

Prije nego što počnete, pročitajte:


- ako Znaš da cijela hrpa parazita živi u psu, to je već liječenje, vrijedno je konzultirati se s liječnikom - liječenje može biti vrlo različito od prevencije;


- Ako štene ima povraćanje, proljev, onda se morate posavjetovati s liječnikom, a ne žuriti da ga uklonite prema preventivnoj shemi. Čak i ako ste vidjeli crv u masama za povraćanje, to ne znači da je samo kriv za sve, vaš pas može pokazati mnogo bolesti, a dok "pogon crva" od dna do usta i natrag, štene mogu umrijeti od kuge ili nešto drugo.

Informacije za razmatranje.

anna 888 01 velja 2016

Informacije za razmatranje.

Prevencija hmmmthiasisa kod pasa.

Sve životinje, uključujući one domaće, osjetljive su na infekciju s crvima (crvima). Čak i psi za pratnju (Yorkies, Chihuahua, Toy Terriers) koji nikad ne izlaze van mogu biti zaraženi crvima. Infekcija se može dogoditi s crvima jajašcima unesenim u kuću na vlasničkim cipelama, koje nose buhe koje mogu migrirati kroz prostorije, kao i kod utrobe, pa čak i kod majčinog mlijeka (1).
Životinje čija prehrana uključuje sirovo meso, ribu i ostale žive životinje povećavaju rizik od infekcije. Crvi se vrlo lako prenose iz životinja na ljude, stoga treba strogo slijediti pravila osobne higijene, ne smijete dopustiti psu da vas "poljubi" i budite sigurni da ograničite kontakt psa s malom djecom. Preporučujemo da se posavjetujte s pedijatrom i odlučite je li djetetu potrebno davati anthelmintik profilaktički ili se može ograničiti samo na poštivanje pravila osobne higijene.
Preventivan deworming kod pasa treba obavljati svaka 3 mjeseca (jednom u tromjesečju). Obavezno provodite profilaktički deworming 10 dana prije cijepljenja i 2-4 tjedna prije viskoznosti. Ne preporučuje se korištenje anthelmintskih lijekova za trudne životinje (osobito u prvoj polovici trudnoće) i štenci do 3 tjedna.
Korištenje anthelmintskih lijekova za terapeutske svrhe uvelike varira ovisno o vrsti helminti i o sastavu određenog pripravka. Najčešće zahtijeva dvostruku upotrebu lijeka s intervalom od 10-14 dana. Za pravilan odabir lijekova i imenovanje liječenja morate se obratiti veterinarskoj klinici.
U slučajevima kada životinja ima zarazu crva, izmet se može razlikovati od golog oka, crva ili pas postaje bolesni od crva, liječenje crva mora se obaviti pod medicinskim nadzorom. Budući da brza smrt helminta dovodi do teške trovanja, potrebna je i terapija detoksikacija. Štenci više pate od crva, mladi psi pate malo manje, dok u odraslim životinjama crv infestation svibanj biti asimptomatski! Najmanje jednom godišnje provodite laboratorijske testove izvaza vašeg psa. Zapamtite da je moguće otkriti crve u izmetu golim okom čak iu slučaju teške invazije samo u izoliranim slučajevima (uglavnom ženke ili ličinke se izlučuju, kao i mrtvi paraziti ili njihovi zreli segmenti).
Ukratko razmotrite lijekove koji se koriste za prevenciju i liječenje infekcija helminta. Gotovo svi lijekovi koji se danas koriste za sprječavanje crva - složena akcija (koja utječe na različite tipove helminti, a ne samo za bebe). Prema metodi uporabe anthelmintika može se podijeliti na kapljice i ovratnike za vanjsku upotrebu, tablete i suspenzije za oralnu primjenu, te injekcijske lijekove. Svi ti lijekovi su toksični i stoga se strogo izračunavaju težinom životinje. Nemojte prekoračivati ​​preporučene doze.

Pripreme za djelovanje kože.

Odvjetnik (Bayer HealthCare AG, Njemačka).

Odvjetnik sadrži imidakloprid (10%) i moksidektin (2,5%) kao i pomoćne komponente (benzil alkohol, propilen karbonat, butil hidroksi toluen). Odvjetnik ima širok spektar antiparazitskog djelovanja, aktivan je u odnosu na larvane i odrasle stadije razvoja crijevnih nematoda i larvalnih oblika dirofilarije, demodeznih i sarkoptoidnih krpelja, buha, uši i veziva. Savjetnik se primjenjuje na životinje primjenom kapljica ("spot-on") na suhu, netaknutu kožu do mjesta nedostupnih za lizanje između lopatica ramena na dnu vrata. Minimalna terapijska doza za pse je 0,1 ml / kg životinjske tjelesne mase (10 mg / kg imidakloprida i 2,5 mg / kg moksidektina). Za deworming životinje nematoda gastrointestinalnog trakta, lijek se koristi jednom u terapijske svrhe, s profilaktičkim tretmanom jednom mjesečno. Odvjetnik je zabranjen koristiti štenad mlađe od 7 tjedana, pacijente s zaraznim bolestima i oporavljanim životinjama.
Leopard spot-on (NVEC "Agrovetzashchita S.-P.", Rusija)
Leopard spot-on sadrži ivermektin i praziquantel kao aktivne sastojke, kao i pomoćne komponente. Leopard spot-on je vrlo učinkovit protiv kružnih i trakavih crva, insekata, sarkoptoida i demodektnih krpelja. Spot leća leoparda primjenjuje se samo na suhu netaknutu kožu životinje u dozama od 0,15-0,2 ml po 1 kg. težina životinje na nekoliko točaka nije dostupna za lizanje (u podnožju lubanje, između noževa ramena, uz leđa). U slučaju nematodoze i cestodoze u terapijske svrhe, pripravak se nanosi jednom. Maksimalni terapeutski učinak opažen je 4 - 5 dana nakon primjene. S preventivnom svrhom deworming se provodi jednom u tromjesečju. Ne preporučuje se uporaba Barsova mjesta u psima bobtail, collie i sheltie pasmina. Trudnice i dojilje, kao i bolesnici s infektivnim bolestima i konvaleksivnim životinjama, i štenad mlađe od 8 tjedana ne smiju se liječiti. Nemojte glačati i okupati životinju, pustiti ga na malu djecu u roku od 24 sata nakon primjene lijeka.
IN-AP kompleks (IN-AP kompleks) (LLC "NPK" SKiFF ", Rusija.)
Antiparazitski lijek u obliku otopine za vanjsku primjenu, koji sadrži 1 ml aktivnih tvari 4 mg aversektina C1, 50 mg fipronila i 100 mg praziquantela, kao i pomoćne komponente: benzil alkohol, propilen glikol i dimetil sulfoksid. IN-AP kompleks ima visoku anthelminticnu i insekta-akaricidalnu aktivnost protiv okrugle (uključujući larvalne oblike dirofilaria) i trakavice, intermedijalne i spolno zrele faze razvoja buha, ušica, jajnika i također ixodnih krpelja. IN-AP kompleks uništava kružne i trakavske crve - u roku od 48 sati nakon primjene. Koristi se primjenom kapljica na suhu netaknutu kožu, širenje životinjske kose, u stražnjem dijelu između lopatica, na podlozi lubanje - na mjestima nedostupnima za lizanje. Doziranje 0,1 ml po 1 kg. Ne biste trebali dodijeliti štenad mlađe od 2 mjeseca, trudnice i dojilje, bolesnike s infektivnim bolestima i preživljavajućim životinjama, kao i s drugim antiparazitima. Psi kollie, sheltie i bobtail pasmina se ne preporučuju zbog njihove preosjetljivosti na avermektine. Nemojte prati, glačati i pustiti životinju maloj djeci u roku od 24 sata nakon liječenja lijekom.
Prazitsid kompleks (NPF "Api-San", Rusija.)
Kapi Prazitsid-kompleks kao aktivni sastojci sadrže ivermektin, praziquantel, levamisol, difenhidramin, kao i pomoćne komponente. Doziranje prema tablici je približno 0,4 ml po 2,5 kg. Prazitsid-kompleks je kombinacija antiparazitskih sredstava koja imaju štetan učinak na sve faze razvoja nematoda i cestoda, sarkoptoidnih i demodektnih grinja i drugih insekata. Nanesite lijek, razdijelite kosu životinje, na nekoliko mjesta nedostupnima za lizanje (u podnožju lubanje, između lopatica). Štenci mlađi od 8 tjedana, kao i bolesnici s infektivnim bolestima i preživljavajućim životinjama ne podliježu liječenju. Sa preventivnom svrhom, deworming se provodi najmanje 1 put u kvartalu. U slučaju nematodoze i cestodoze, lijek se propisuje dva puta s intervalom od 10-14 dana. Nakon tretmana, životinje se ne smiju pomilovati i dopustiti da dođu u malu djecu 24 sata, kao i da se okupaju tijekom prvih 4 dana.
uporište (Stronghold) (Pfizer Animal Health, SAD)
Stronghold sadrži Selamectin kao aktivni sastojak. Selamektin ima široku paletu sustavnih antiparazitskih učinaka na nematode, insekte i sarkoptoidne grinje. Stronghold ima štetan učinak na ličinke okruglog kormilarstva, a također ima i ovocidne svojstva. Lijek ne utječe na zrele nematode. Lijek se nanosi izravno na suhu kožu životinje između noževa ramena na dnu vrata. Stronghold se daje jednom, dok je doza po djelatnoj tvari 6 mg selamektina po 1 kg težine životinja. Stronghold se koristi jednom za terapijske svrhe i za profilaktičke svrhe - jednom mjesečno. Zabranjeno je upotrebljavati štence mlađe od 6 tjedana, bolesnike s infektivnim bolestima i preživljavajuće životinje. Ne preporučuje se pranje, glačalo i priznavanje životinje maloj djeci u roku od 2 sata nakon tretmana s pripravkom.

Pripravci za oralnu primjenu.

tablete.

Injekcijski lijekovi.

Levamisolum 75 (Levamisolum 75) (CJSC "Nita Farm", Rusija.)
Injekcijska otopina, od kojih 1 ml sadrži 75 mg levamisol hidroklorida i pomoćne komponente. Levamisole - antihelmintic nematocidal action, djeluje protiv nematoda gastrointestinalnog trakta i pluća. Dodijelite psima - s toksokarozom i toksaskarom, uncinaria i ankilostom. Lijek se daje jednom, subkutano, u dozi od 7,5 mg / kg težine životinja (prema djelatnoj tvari), što odgovara 1 ml otopine na 10 kg tjelesne težine životinje. Životinje koje su oslabljene, iscrpljene i bolesne s infektivnim bolestima, kao i ženke u posljednjoj trećini trudnoće, ne podliježu gušenju.
Ivermek (Ivermec) (CJSC "Nita Farm", Rusija)
Injekcijska otopina od 1% u 1 ml sadrži 10 mg ivermektina kao aktivnog sastojka, pomoćna komponenta je vitamin E (40 mg), konzervans i vodeno-organsku bazu. Ima izražen antiparazitski učinak na larvane i spolno zrele faze nematoda gastrointestinalnog trakta i pluća, larve subkutanih, nazofaringealnih, želučanih bradavica, uši, krvi i sarkoptoidnih grinja. Psi kod djece dobivaju se u skladu s propisima asepsije intramuskularno brzinom od 0,2 ml lijeka na 10 kg težine životinja (200 ug aktivne tvari na 1 kg mase). Životinje koje su oslabljene, oštećene i zaražene infektivnim bolestima, kao i ženke u posljednjoj trećini trudnoće, ne podliježu liječenju. Nanesite na pse ne više od 2 puta s intervalom od 10 do 14 dana, pa se pažljivo promatra doza ivermek. Paski i shelti psi posebno su osjetljivi na droge, to može biti kobno!

Ascaris - toksokara kanis. Infekcija pasa javlja se kada uzimaju jajašca parazita. Zatim, u probavnom traktu, ličinke se oslobađaju iz membrane jajašaca, prodiru kroz crijevni zid, ulaze u jetru kroz crijevne vene i iz njega prolaze kroz krv u srce i pluća! Tamo, larve odrastaju, a zatim idu u bronhije, odakle se odlaze u traheju i spuštaju se u usnu šupljinu, a zatim, zajedno s hranom ili sline, progutaju se i kreću prema tankom crijevu, gdje rastu i pretvaraju se u spolno zreo crve. Najgore je što neke larve ulaze u sistemsku cirkulaciju i prenose ih krvlju različitim tkivima i organima (jetra, pluća, mozak, srce, skeletni mišići, zidovi gastrointestinalnog trakta). Naravno, ovdje ne mogu završiti svoj razvojni ciklus i postati seksualno zreli. Ali oni ne umiru, ali idu u stanje suspendirane animacije. U štenci ženki, tri tjedna prije rođenja, "uspavan" ličinke postaju aktivni i migriraju se na plod. Dakle, gotovo svi štenci rođeni su u svijetu već zaraženi toxocarsima! A čak i to nije dovoljno - ličinke i dalje migrirati kroz tijelo mlade kuje tijekom dojenja! Neki od njih dospijevaju u mliječne žlijezde, a potom inficirati štenad mlijeka. Drugi se do crijeva kuge, gdje rastu u odrasle crve i daju novim potomstvom.

Prazitsidna suspenzija za pse

Prazitsid plus u obliku suspenzije je moderni ruski anthelmintic koji je pogodan za velike i male pse, kao i štence. Pridržavanje preporučenih doziranja pripada sigurnim lijekovima i rijetko uzrokuje nuspojave. Može se koristiti za liječenje helmintičkih invazija i kao preventivnu mjeru.

Sastav i otpust

U suspenziji, aktivni sastojci su sljedeće komponente:

  • Praziquantel ima štetan učinak na trakavice i okruglice;
  • Pyrantel Pamoat uništava parazite i čisti tijelo toksina (parazitski otpadni proizvodi);
  • febantel ima fatalan učinak na crijevne crve (uključen je samo u Prazitsida plus).

Sastav također uključuje ekscipijente, uključujući pročišćenu vodu, glicerin, arome, sladilo itd.

Lijek se proizvodi u obliku tekućine s žućkastom bojom. Nemaju oštar miris i ima ugodan slatki okus (kako je navedeno u uputama) pa životinje ga koriste bez ikakvih problema. Suspenzija se pakira u polimerske boce, koje su navučene kapice. Opremljen sa zaštitom djece. Volumen bočica varira od 5 do 15 ml. Svaki paket pripravka popunjen je uputama i štrcaljkom za doziranje, što uvelike pojednostavljuje mjerenje odgovarajuće količine lijekova.

Ovisno o koncentraciji i omjeru aktivnih sastojaka, lijek je dostupan u nekoliko izvedbi:

  1. 1 ml Prazitsida 20 sadrži 5 mg praziquantela i 15 mg pirantel pamoata. Dizajniran za štence malih pasmina.
  2. Prazicvantel sadrži 10 mg praziquantela i 30 mg pirantela pamoata za svaki miligram tekućine lijekova. Prikladan za štence velikih i srednjih kućnih ljubimaca i kućnih ljubimaca malih pasmina.
  3. Prazitsid 60 je pogodan za odrasle pse, uključujući velike pasmine. 1 ml lijeka sadrži 15 mg prazivkanata i 45 mg pirantel pamoata.
  4. Prazitsid plus je drugačiji jer uključuje i febantel. Sadrži 15 mg praziquantela, 45 mg febantela i piranta pamoata. Može se koristiti za odrasle pojedince i štence velikih pasmina.

Kada kupujete lijek treba obratiti pozornost na koncentraciju aktivnih tvari i imenovanje.

Farmakološka svojstva

Lijek se učinkovito koristi protiv crva raznih vrsta, parazitskih u probavnom traktu. Zbog složenog učinka aktivnih tvari postiže se širok spektar djelovanja lijeka:

  1. Praziquantel ima negativan učinak na cestode. Zbog povećanja propusnosti staničnih membrana, prijenos živčanih impulsa je oštećen. Nakon toga, poremećeni su metabolički procesi, paraliza i smrt parazita. Tvari djeluju na spolno zreo crve, kao i njihove ličinke i jaja. Pomaže očistiti tijelo crva njihovim izvođenjem.
  2. Pyrantel pamoat utječe na nematode različitih vrsta. On blokira prijenos živčanih impulsa, što dovodi do smrti parazita.
  3. Febantel ometa apsorpciju glukoze parazitima i proizvodnju tubulina, što uzrokuje smrt crva.

Praziquantel se u kratkom vremenu apsorbira u krv kroz probavni trakt. U samo nekoliko sati koncentracija tvari u krvnoj plazmi doseže maksimalnu vrijednost. Izlučeno iz tijela kroz dan. No, Pyrantel Pamoat se dugo apsorbira i uklanja, što osigurava učinkovitost lijeka nekoliko mjeseci.

Upozorenja za uporabu

Ovjes Prazitsid plus se dodjeljuje psima malih i velikih pasmina za liječenje parazita u probavnom traktu:

  • s uncinaria;
  • s toksokarazijom;
  • s kukuljicama;
  • s toksaskaridozom;
  • s dipiidoza;
  • s teniosom;
  • s trikokafalozom;
  • s difilobitrijazom;
  • s mezocestitisom i drugima

Također se koristi za liječenje mješovitih infekcija crva. Osim toga, lijek je pogodan za profilaktičke svrhe, tj. Za sprečavanje infekcije unutarnjim parazitima. Lijek se može koristiti za deworming prije cijepljenja.

Upute za uporabu

Pri uporabi anthelmintskih lijekova dozu treba izračunati na temelju koncentracije aktivnih tvari i težine životinje:

  1. Za štence malih pasmina treba koristiti Prazitsid 20. Za svaki kilogram mase potrebno je 1 ml pripravka.
  2. Za male i srednje velike kućne ljubimce, kao i štenad velikih pasmina, najbolje je koristiti Prazitsid 40. Dozu treba izračunati iz činjenice da je potrebno 1 ml lijeka za 2 kilograma težine.
  3. Prazitsid 60 ili plus treba koristiti za pse svih veličina. Pri izračunavanju doze za 3 kg težine pasa, uzmite 1 ml tekućine.

Upute za uporabu ukazuju da je potrebno slijediti nekoliko jednostavnih preporuka prilikom korištenja Prazitsid suspenzije za pse:

  1. Ako se lijek koristi za liječenje, to se daje kućnim ljubimcima jednom. S jakim ili miješanim invazijama, postupak se ponavlja nakon 10 dana.
  2. Ako se lijek koristi za profilaksu, liječenje treba ponoviti jednom svaka tri mjeseca.
  3. Nanesite lijek ujutro. Može se pomiješati s malom količinom hrane ili prisilno ući u korijen jezika, tako da ga ne može pljunuti.
  4. Prije mjerenja dispenzera za lijekove potrebno je dobro protresti bocu jer suspenzija ima tendenciju da se delaminira tijekom dugotrajne pohrane.
  5. Prije uporabe anthelmintika ne zahtijeva pripremne postupke. Pas ne treba držati na dijeti ili napraviti klistir.

Kontraindikacije i nuspojave

Pridržavajući preporučene doze, suspenzija Prazitsida se smatra sigurnom za pse, ali u nekim je slučajevima bolje odbiti upotrebu. Odgoda prijema je nužna u takvim slučajevima:

  • štene do 3 tjedna;
  • zarazne bolesti;
  • postoperativno razdoblje;
  • individualna netolerancija komponenata.

Ne preporučuje se korištenje lijekova za slabe životinje. Trudnice ne daju suspenziju 3 tjedna prije rođenja i 14-20 dana nakon rođenja. Ostatak razdoblja trudnoće i dojenja se koristi nakon savjetovanja s veterinarom.

Ako prekoračite dozu, možete promatrati takve pojave:

  • povećana slina;
  • proljev, povraćanje i druge gastrointestinalne poremećaje;
  • pospanost;
  • odbijanje hrane;
  • depresija.

Potrebno je poduzeti mjere za brzo uklanjanje lijeka iz tijela i posavjetovati se s liječnikom.

Ako ne premašite dozu, nuspojave se ne pojavljuju. Ponekad se javljaju alergijske reakcije. Mogu se manifestirati u obliku osipa, svrbeža i drugih simptoma. U ovom slučaju, lijek se više ne koristi, propisati antihistaminske lijekove za kućne ljubimce i sredstva za ublažavanje simptoma.

Nemojte koristiti anthelmintic s lijekovima koji sadrže piperazin.

Mjere opreza i skladištenje

Prilikom rada s veterinarskim lijekom treba slijediti jednostavna pravila o opreznosti. Tijekom postupka, ne možete piti i jesti, kao i dim. Nakon što se lijek dade životinji, trebate oprati ruke. Posebno pazite da budete ljudi koji imaju povećanu osjetljivost. Komponente sastava mogu uzrokovati alergijsku reakciju.

Pri pohranjivanju potrebno je poštivati ​​sljedeće uvjete:

  • temperatura se kreće od 0 do 25 ° C;
  • bez ultraljubičastog zračenja i sunca;
  • suho mjesto.

Lijek ne smije biti pohranjen u blizini hrane ili hrane za životinje. Djeca ne smiju imati pristup pohranjivanju.

Ako odlučite kupiti Prazitsid suspenziju za pse, cijena ovisi o koncentraciji i volumenu ambalaže:

  • koncentracija od 20 do 95-120 rubalja za 6 ml;
  • koncentracija od 40 do 110-150 rubalja za 9 ml;
  • Koncentracija 60 ili plus - 120-150 rubalja za 10 ml.

Recenzije vlasnika

Irina, ljubavnica chihuahua:

"Vrlo dobro znam koliko je važno provesti deworming u vremenu, pogotovo ako postoji dijete u kući. Koristim suspenziju Prazitsida za moje pse od dva mjeseca. Vrlo zadovoljan tim lijekom. Izvrsno radi svojom funkcijom, ali najvažnija stvar je da je lako mjeriti pravi iznos. Vlasnici malih pasa razumjet će me. Preporučujemo vlasnicima kućnih ljubimaca velikih i malih pasmina ".

Victoria, ljubavnica Pekmenije:

"Koristili smo ovu suspenziju dugo vremena, opetovano smo poduzeli testove - nijedan crv nije pronađen. Među prednostima želim spomenuti pristupačnu cijenu i prikladan oblik lijeka. Činjenica je da moj Quince kategoristično odbija uzimati tablete. Ako čvrsto inzistiramo, može ih malo žvakati, ali svejedno pljunuti. Suspenzija takvih problema. Pomiješana s hranom i pas je jeli slatku dušu. "

Veterinarski pregled

Anton, veterinar provincijalne klinike:

"Prazitsid se smatra jednim od najučinkovitijih lijekova. Dobro se suočava sa svojom ulogom jer ima širok spektar djelovanja. U gradu u kojem radim, većina pasa živi na ulici, pa je stoga potrebno poduzeti mjere za sprječavanje crva. Preporučujem suspenziju vlasnicima malih pasa, i bolje je davati tablete velikim pasminama. "

Lyudmila Mikhailovna, veterinar:

"Ako ne prijeđete dozu, Prazitsid je apsolutno siguran. U mojoj je praksi postojao slučaj u kojem je lijek izazvao teške proljeve u životinji, ali to je bila krivnja vlasnika. Oni nisu pravilno mjerili, ili bolje, nisu obratili pažnju na koncentraciju. Preporučujem upotrebu lijeka za profilaksu i prije cijepljenja vlasnicima malih pasa i štenci. Po mom mišljenju, lijek nije pogodan za velike pasmine, iako je dostupan u različitim inačicama. Za velike kućne ljubimce, češće preporučujem Dronatal, Canquantel ili druge anthelmintike. "

Lijek Prazitsid, suspenzija za pse: upute i recenzije

De-worming se smatra jednim od najvažnijih postupaka za održavanje dobrog općeg stanja psa. Prisutnost crijevnih parazita u tijelu često dovodi do razvoja teških crijevnih bolesti, neispravnosti jetre i gastrointestinalnog trakta.

Pravodobno prihvaćanje anthelmintskih lijekova bitno će ojačati tijelo kućnog ljubimca.

Jedan od najčešćih i učinkovitijih antiparazitskih lijekova je Prazitsid.

Opis i sastav

Prazitsid Plus pripada domaćim antiparazitima, širokom rasponu učinaka koji štetno utječu na većinu crijevnih crva. Lijek je pogodan za uporabu kod odraslih i štenci, kao i kod malih pasmina pasa.

Sastav lijeka uključuje glavne aktivne i pomoćne komponente. Aktivne komponente uključuju:

  • praziquantel (okrugle i tapeworms umiru pod utjecajem tvari);
  • Pyrantel pamoat (pomaže eliminirati toksine i otpadne proizvode crva);
  • febantel (pod utjecajem komponente, bjelančevine se potpuno uklanjaju iz tijela).

Prazitsida Plus sadrži ekscipijente:

  • sladila;
  • okus;
  • pročišćena voda;
  • glicerol.

U izgledu, to je tekuća suspenzija koja ima žućkastu boju. Okus je slatko, nema specifičnog ili oštrog mirisa (prema uputama).

Lijek se ulijeva u specijalne plastične posude s volumenom od 5 do 15 ml. Boca je sigurno zatvorena plastičnim poklopcem, prisutna je zaštita djeteta.

Boce su pakirane u kartonske kutije, koje su također sadržavale štrcaljke i upute u obliku letka.

Okvir ima sve potrebne oznake:

  • naziv;
  • serijski broj;
  • rok trajanja;
  • podatke o proizvođaču;
  • volumen;
  • natpis "Za pse".

Mogućnosti oslobađanja

Oslobađanje i volumen bočica za lijekove izravno ovisi o koncentraciji aktivnih komponenata u pripravku. Na raspolaganju su nekoliko opcija za lijekove.

Kada kupujete, morate obratiti pažnju na koncentraciju glavnih aktivnih sastojaka u sastavu lijeka.

Prazitsid 20 i 40 mg

Ovjes je namijenjen štenadima i odraslim osobama malih pasmina. Dostupan u obliku rješenja koja ima štetan učinak na većinu cistota poznatih znanosti. Suspenzija je izlivena u polimerne posude opremljene s dispenzerom. Volumen boce - 5 ml. Ima slatki okus, nema oštrog mirisa.

Utječe na živčani sustav nematoda na staničnoj razini. Ovaj odlučujući čimbenik uzrokuje paralizu, nakon čega crvi umiru. Upute za uporabu navode da je uzimanje lijeka dopušteno štenad, čija starost je dostigla tri tjedna.

Optimalna doza se smatra 1 ml po 1 kg žive mase. Ubrizgano u tijelo na dva načina: silom na korijen jezika ili hranom.

Upozorenja za uporabu

Lijek se koristi za dijagnozu crijevnih parazita kod štenaca. Upute za uporabu:

Lijek je kontraindiciran kod životinja s individualnom netolerancijom pojedinačnih sastojaka u sastavu Prazitside. Ne preporučuje se suspenzija ženki u prvih mjeseci trudnoće i štenci ispod tri tjedna.

Upute i doza

Alat se daje oralno, jednom. U preventivnoj i terapijskoj svrsi ujutro, 1 ml / 1 kg se pomiješa s hranom i daje se ljubimcu. Ako iz nekog razloga štene odbija jesti hranu, potrebno je popraviti glavu kućnog ljubimca i ubrizgati lijek s štrcaljkom.

Prije početka postupka, bočicu treba temeljito potresati tako da se talog na dnu bočice potpuno otopi. Dodatne manipulacije kao što je gladovanje i uzimanje laksativa nisu potrebni. Ako je infekcija teška, preporučljivo je ponoviti postupak nakon 10-14 dana.

Lijek je dobio 4. stupanj opasnosti prema GOST-u. Prazitsid se smatra lijekom s niskim rizikom. Quasi-piran se smatra najbližim analogom.

Recenzije lijekova

Prazitsida recenzije su uglavnom pozitivne. Prazitsid Plus (recenzije u nastavku) popularan je među vlasnicima malih pasmina.

Naš igrački terijer uhvatio je crve negdje. Odmah je odlučio proglystogonit. U veterinarskoj ordinaciji, Prazitsid je savjetovao, upozoravajući na moguće nuspojave: slinjenje, proljev i gubitak apetita. Lijek je bio pomiješan s hranom, a pas je sveo. Unatoč upozorenjima, nije bilo nuspojava.

Prazitsid suspenzija preporučuje veterinari.

Prazitsid u obliku suspenzije vrlo je pogodan za upotrebu. Nema potrebe zadržati psa na dijeti, nemojte staviti pas za laksativ. Štenci i odrasli psi dobro podnose lijek, pogotovo jer lijek ima širok raspon učinaka na crijevne parazite. Okrugle i tapeworms umiru već prvog dana nakon administracije.

Prazitsid uvijek preporučujem svojim pacijentima. Dugo dugo nije bilo prijavljeno korištenje pritužbi o drogama. Vrlo jednostavan za upotrebu, nema potrebe provođenja postupka u klinikama.