Kako smanjiti psa crne kandže: stručni savjeti i trikovi

Je li teško izrezati pjege psa ako su crne? Čak će i iskusni uzgajivač pasa odgovoriti da je to doista težak zadatak, ali samo po prvi put. Važnost njege ne vrijedi govoriti, pandže trebaju smanjiti sve pse, ali većinu njih. Četiri stopa sa stigla prstima frizura se provodi bez iznimke. Razmotrimo zamršenost procesa kako ne biste trebali brinuti ili se baviti posljedicama pogrešaka.

Struktura pasnih kandži

Vlasnik, koji je odlučio izrezati kandže kućne ljubimce kod kuće, mora razumjeti fiziologiju psa i njegove razlike. U ljudima, cijeli noktiju se sastoji od keratinoznog tkiva, koji nema nikakvu osjetljivost. Psi psa je samo prekriven keratinskim tkivom, unutar njega je "živ". Mnogo je lakše razumjeti temeljnu razliku, ako zamislite da su vam falange vaših prstiju kandže, a vi samo trebate odrezati nekoliko milimetara noktiju.

Što se tiče anatomije, psa psa može se podijeliti u tri odjeljka:

 • Valjak i žlijeb - prijelazno područje kože prsta u kameniti dio kandže. Na stranama, koža je savijena i prolazi u takozvanu brazdu, koja se proteže gotovo cijelom dužinom pandža. Valjak se dobro osjeća po cijeloj širini baze uspaljenog dijela pandže, a na donjem dijelu praktički se spaja s jastučićem prsta. Valjak i dio žlijeba prekriveni su tankom kožom, koja je prema vanjskim osjetilima slična vosku.
 • Zid i rub su glavni vidljivi dio kandže, nije previše debela, cjelina.
 • Potplat je donja strana pandže, koja je prekrivena živom kožom gotovo 1/3 duljine.

U procesu rezanja, morate shvatiti da je pandža neka vrsta ljuske koja štiti velike krvne žile i nerve snopove. Analogija s ljudskim zubima prikladna je ovdje, prekrivena su emajlom (tvrdi dio), ali iznutra su mekana i osjetljiva. Osjetljivi, živi dio pandže naziva se pulpa ili posuda. Kada se kljunom za rezanje, važno je izrezati samo uspaljeni vrh, ne izlažući meku ljusku celuloze i ne oštetiti je.

Kako izrezati kandže

Jedan od temeljnih čimbenika vašeg uspjeha i sigurnosti vašeg ljubimca je pažljivost i koncentracija, stoga se priprema treba približiti sa svima odgovornim. Odlučite gdje ćete rezati kandže. Bolje je imati stol bez klizanja. Mali rukavi kandži na rukama, vrlo veliki na podu. U svakom slučaju, radno polje se preporučuje za pokrivanje s debelom krpom ili ne-slip mat.

Druga faza pripreme je ispravan stav vašeg i vašeg ljubimca. Za prvu šišanje je bolje upisati pomoć obitelji ili prijatelja. Vaše ruke će biti zauzete, drugi par će držati psa, udariti glavom, ogrebati uho. Vi, tijekom cijelog postupka, razgovarati s odjelima poticanja tonusa. Neposredno prije frizure, morate pješačiti s psom i aktivno igrati - tako će ljubimac biti opušteniji.

Još nekoliko pravila i savjeta:

 • Bez obzira na to koliko dugo se mogu pojaviti pjege u odjelu, s redovitim frizurama postat će kraće - pulpa se doslovno povlači duboko u pandžu, čime se skraćuje.
 • Pokušajte redovito pregledavati šape psa, čak i ako aktivno hodaju i trče, pandže mogu uspješno rasti do nepotrebne duljine. Ako imate mali psa, koji više vole sjediti na svojim rukama, a ne trčati, rezanje kandžama je preduvjet za odlazak.
 • Alati za frizure su odabrani na temelju nekoliko čimbenika, ali glavni je kvaliteta. Lopatice bi trebale biti izrađene od čvrstog metala i ostale oštre. Tikva kandža ne samo da ne rezati kandžu, već ga može slomiti.
 • Za prvu, drugu i eventualnu desetnu frizuru, uzmite činjenicu da ne možete podrezivati ​​sve kandže u jednom pokretu.
 • Ako ljubimac ima vrlo tvrde kandže, šape moraju biti natopljene toplom vodom - to će ublažiti keratinozne ploče i možda malo opustiti psa.
 • Ponašajte se s povjerenjem, ako se brinete, vaš ljubimac će odlučiti da će imati stvarno zastrašujuće ili opasne postupke.
 • I što je najvažnije - nikad ne prekidajte pandže, ako niste sigurni gdje točno trebate rezati! Obratite se liječniku ili veterinarku koji će vam zbog iskustva moći obaviti postupak i objasniti sve pojedinosti.

Došlo je vrijeme da razmotrite praktične savjete o tome kako smanjiti psa crne kandže. Poteškoća je što je tamnija pandža, manje je vjerojatno da će gledati pulpu. U četiri noge s laganim kandžama jasno je vidljiv kada se gleda sa strane. Crne kandže ponekad bljesnu kroz svjetiljku. U rijetkim slučajevima, pogotovo u slojevima, vidljivo je samo pandža na dewclawu.

Referentna točka duljine pulpe je utor na strani kandže. To je malo kraće od pulpe. Nisu svi psi imaju brazdu, često četveronožne, s dugim prstima i oštrim kandžama.

Pretpostavimo da niste mogli saznati koliko dugo traje pulpa, što učiniti u ovom slučaju? Postoje dva načina:

 • Rezanje kandži je najbolja opcija koja omogućuje (s upornim pristupom) da postupno skrati kandže bez štete za psa. Sa svakim odstranjenim slojem keratiniziranog tkiva, pulpa će se povući duboko u kandžu. Uklanjanjem tvrdog sloja pridonijet ćete bržoj prirodnoj abraziji kandži.
 • Odstranjivanje vrlo tankog sloja kandži i okretanje s noktima je brži način, što je sasvim pošteno ako postoje brazde na psu, tj. Znate gdje je pulpa, ali nisu sigurni.

Ako vaš pas ima crne kandže i duljina celuloze nije definirana, preporučljivo je imati hemostatičke lijekove (pelete, praške) u kompletu za prvu pomoć.

Pravila kućne njege: kako smanjiti psa na noktima, koliko često nositi pandže i što učiniti ako ne daje šapu?

Briga za psa psa, a posebno štene, nije samo kozmetički postupak. To bi trebalo biti učinjeno za zdravlje kućnog ljubimca, jer recrutirano tkivo dovodi do neugodnih posljedica, uključujući gnojno upalu.

U opasnosti su dekorativni pojedinci (Yorkshire terriers, Brabancons i drugi) koji se svakodnevno ne odlaze na šetnju. Kako smanjiti pseće pandže kod kuće? Pojedinosti o postupku u nastavku materijala.

Svojstva kandže

Potrebno je početi brinuti o psa psa od ranog doba, a kućni ljubimac je još uvijek štene, jer su njezine kandže, premda mršave, ali oštre: može ozlijediti kučku kad se hrane. A ako je nezgodno za dijete da se pomakne zbog recrutiranih pandža, to će dovesti do pogrešnog postavljanja šape ili čak zastoja.

Važno je! Nemoguće je oštetiti celulozu! To će uzrokovati vašem ljubimcu tešku bol. Ako se šteta dogodi, to je odmah vidljivo - kandži krvarenje.

Koliko često rezati nokte pasa? U prosjeku je potrebno obrađivati ​​šape jednom mjesečno. Međutim, učestalost će varirati ovisno o uvjetima u kojima životinje žive. A ako često krene na asfalt, pandže se samljeti. Ako ne, nemojte bez šišanja.

Pouzdan pokazatelj da je došlo vrijeme smatra se zveckanjem kandži na podu. To je znak da je ljubimac nespretan hodati. I pričekajte, popuštanje u strahu od boli, nemojte. Zanemarivanje obrade šape ima negativne posljedice.

Što će se dogoditi ako ga ne izrežete? Ako se stegnu obradom, postat će previše duga, oštra, zakrivljena.

Za psa to znači sljedeće:

 • kandža ozlijedi kožu krvi, u tom slučaju infekcija može ući u životinjsko tijelo, postoji visoki rizik od gnojnih upala, a može dovesti do infekcije krvi, nekroze tkiva, nakon čega se amputira prst ili čak čitava šapa;
 • s takvim čirevima boli se kretati, hod promjena, kao rezultat toga, držanje je uznemireno, koordinacija je izgubljena, mišićni ton se smanjuje;
 • kućni ljubimci rane i nakon kontakta mogu, nenamjerno, ozlijediti odrasle domaćine ili djecu;
 • daleko manje ozbiljni nedostatak: pas će pokvariti pod ili namještaj, pokušavajući samljeti od svojih kandži.

Upozorenje! Prilikom obrade šape, ne smijemo zaboraviti na kose: s njihovim psima često se zakupe na nešto, a to dovodi do ozljeda.

Budući da ti prsti ne dodiruju tlo, teško je da se kućni ljubimac pomiče kandže na njima.

Kako smanjiti psa na noktima

Postupak se provodi u 3 osnovne faze: pripremu kućnih ljubimaca, odabir alata i obradu kandži izravno.

trening

Ako je ljubimac trenirao od mlade dobi kako bi smanjio kandže, neće biti nikakvih problema s pripremom. Međutim, ova situacija je rijetka. Obično psi imaju ili negativno iskustvo, ili jednostavno brinite, primjećujući pripreme vlasnika.

Kako smanjiti pseći nokti ako to ne daju? U takvim slučajevima, to bi trebalo biti ohrabreno i to možete učiniti na ovaj način:

 • iznijeti alate, dati ljubimcu njuškanje, a zatim ga pohvaliti i zaustaviti;
 • dodirnuti psa krave s alatom, ali ne i rezati, i pohvaliti je i tretirati ga na poslasticu;
 • ponovite ovo pozitivno pojačanje u svakoj fazi dok se kućni ljubimac potpuno ne smiri.

U slučaju kada ništa ne pomaže smirivanju životinje, pričvršćeno je na kratak uzorak i stavljen na njušku.

A faze pripreme na fizičkoj razini su različite:

 • pregledajte kandže i ako se pronađe gljiva - kontaktirajte veterinara, a ako postoje pukotine ili kinkovi, ne biste trebali izrezati, ali ju spremiti;
 • pregledajte jastučiće kako ne bi imali struganje i rezove, a kad jesu, budite oprezni da ne uzrokujete bol;
 • dobro operite šake lanca, ali ne trebate alkohol ili neki drugi antiseptik;
 • ako je životinja dugotrajna, morat ćete rezati kosu između prstiju i blizu kandži.

Osim toga, vrijeme je važno za postupak. U onim satima kada je pas umoran, ona je u lošem raspoloženju, tužno je, ne morate ništa učiniti, a bolje je čekati više pozitivnu državu.

Odabir alata

Nemoguće je provesti postupak s uobičajenim škarama ili škarama za nokte, jer su kandže pasa znatno jači i deblji od ljudskih, a nakon što se škare škripu. Tražite prikladne alate - klapne. Oni su od dvije vrste:

 • obične škare koje izgledaju kao sekateur, tj. jedna oštrica je ravna, a druga je zakrivljena;
 • giljotinskim škarama s rupom za kandžom i ručkom.

Odabirom škara, morate obratiti pozornost na:

 • materijal koji mora biti tvrd i jak, tj. mesinga ili čelika, a sam alat je idealan;
 • obrada noža ako nisu kromirani, brzo će hrđati;
 • ručke, uvijek gumirane, u suprotnom će se alat ugurati u vašu ruku i to će povećati rizik od ozljede životinje;
 • veličina jer alat je dizajniran za male, srednje ili velike pse.

Uz kogterezu treba i varalica s tvrdom prevlakom. Također se odabire ovisno o veličini kućnog ljubimca.

obrada

Kako smanjiti nokte svog psa? Prva stvar koju treba učiniti je pažljivo ispitati plijesni tkivo. Mogu biti bijele, smeđe ili bež boje, au ovom slučaju pulpa neće biti problem. Ako su crni, neće moći vidjeti ništa, a oni će morati rezati slučajno. U ovom slučaju, moramo se sjetiti da crne krakove smanjuju 0,5 mm u isto vrijeme.

Važno je! Ako je klesnjačica promijenila boju, postala je ružičasto ili osvijetljena, onda je celulica blizu, i morate se zaustaviti kako ne bi oštetili.

Isti isti plijesni rezanje izvodi se prema sljedećem algoritmu:

 1. Morate početi s prednjim šapama, pregledati ih, ako je potrebno, rezati vunu.
 2. Postavite lopatice rezača pola milimetara ispod pulpe i izrezajte na kut od 45 stupnjeva.
 3. Potrebno je brzo i pouzdano smanjiti, fluktuacije su ovdje nevažne.
 4. Rez se obrađuje pomoću noktiju kako bi se oštri oštri rubovi.
 5. Za vrijeme obrade stražnjih nogu, psa mora biti položen na svoju stranu, ali kada se navikne na postupak, to se može obaviti u stojećem položaju.

Nakon svakog "koraka" ljubimac bi trebao biti pohvaljen, a između "koraka" preporučljivo je napraviti razmak od 2-3 minute kako bi se životinja mogla opustiti i smiriti. A ako je pas postao nervozan tijekom postupka, treba ga odmah zaustaviti.

Upozorenje! Stražnje noge se ne obrađuju odmah nakon prednjeg dijela, ali nakon 2-3 sata. Ne prije.

Ozljeda kvačila

Ozljede mogu biti od dvije vrste: oštećenja celuloze i potkopanih kandži. Ako je bilo koji od njih, postupak treba odmah zaustaviti i pružiti prvu pomoć psu.

Ako dođe do oštećenja pulpe, trebate:

 • liječiti ranu posebno s prahom, što će vam pomoći u zaustavljanju krvi;
 • u svakom slučaju ne mogu koristiti lijekove koji sadrže alkohol, jer samo povećavaju bol.

Zglob se javlja kada se pandža stisne polako, a pas u tom trenutku naglo povlači šapu. Kao rezultat toga, koža, a ponekad i mekano tkivo suza. Rana je dosta duboka, trebali biste brzo djelovati:

 • ranjena šapa mora biti zategnuta zavojem u ručnom zglobu, podignuti ga više i učvrstiti u tom položaju;
 • kako bi zaustavio krv i ublažio bol, na ranu se nanosi hladan oblog - led zamotan u ručnik;
 • nakon zaustavljanja krvarenja, oštećena površina kože treba se širiti ozdravljenjem i primijeniti zavoj;
 • pas treba paziti da ne mokri ozlijeđeni ud.
 • Ako je rana velika, životinja mora odmah biti odvedena do veterinara. Možda će biti potrebna šivanja.

Zaključno, možemo reći da uspjeh postupka nije zajamčen nedostatkom ozljeda (također se događa kod iskusnih liječnika), već pacijentom, pažljivim i ljubaznim pristupom ljubimcu. A ako ne žuriš, tijekom vremena, pas će se koristiti i naučiti da percipiraju šišanje kao nešto uobičajeno i uopće ne strašno.

Dodatno pogledajte videozapis o tome kako pravilno obrezivati ​​psa kuke:

Kako smanjiti pseće pandže kod kuće

Pas kandže prirodno se brusiti na asfalt i druge tvrde površine. Međutim, nisu svi kućni ljubimci hodati na ulici dovoljno vremena, zimi je zemlja prekrivena snijegom, a osim toga, životinja ima pokojnike koji se ne mogu brusiti sami. Zato vlasnik kućnog ljubimca mora provesti postupak za obrezivanje noktiju. Da biste to učinili, trebate znati kako pravilno rezati psa kandžama kod kuće i ne boli joj.

Osnovna pravila

Učiti životinju na postupak koji vam je potreban u dobi štene. Zato će se psa lakše naviknuti i u budućnosti će se ponašati veselo i opušteno dok će rezati tanjur nokta. Neke poteškoće mogu nastati ako prvo izrežete pandže odraslog psa. U takvim slučajevima može se razbjesniti i oplakivati.

Postoji nekoliko pravila o tome kako izrezati pandže psa kako bi se smanjila neugodnost:

 • Potrebno je pažljivo pregledati pseće šape, ako postoji vuna između prstiju, treba ga rezati škarama s zaobljenim vrhovima kako bi se oslobodio pristup noktima. Osim toga, ove suvišne dlake su mjesto nakupljanja prljavštine, tako da uklanjanje dlačica s štapića jastučića smanjuje vjerojatnost zaraze.
 • Psi psa sastoji se od dva dijela - jake vanjske ljuske i unutarnje osjetljive pulpe, koja se sastoji od krvnih žila i živčanih završetaka. Ako je pulpa oštećena, počinje krvarenje. Stoga, morate pažljivo razmotriti gdje počinje osjetljivo područje, kako ne bi ozlijedili životinju. Položaj pulpe mnogo je vidljiviji na bijelim prozirnim kandžama, u slučaju crnaca, možda je potrebno kontaktirati veterinara za prvi postupak.
 • Rezanje tvrdog dijela noktiju bit će lakše ako obrezete odmah nakon pranja šapa.
 • Vlasnik mora ostati spokojan, s ljubavlju razgovarati sa životinjama.
 • Lakše je izvesti postupak ako pas leži na džepu. Ako se životinja nalazi na podu, možda će vam trebati pomoćnik koji će ga čvrsto držati oko vrata i poduprijeti šapu. Ponekad vlasnici kućnih ljubimaca imaju poteškoća u rezanju njihovih noktiju na stražnjim nogama. To će zahtijevati polaganje životinje na svojoj strani, i, kako bi se olakšao pristup kandžama, možete pritisnuti vršak prsta.

Tijekom postupka potrebno je pažljivo pregledati šape psa, ako se otkriju pukotine, kukuruz, manje oštećenja, potrebno je provesti higijensko liječenje oštećenih površina.

Važnost procesa

Psi duge kandže mogu rasti u koži, uzrokujući bol i rane. Takve ozljede su potencijalna opasnost, jer postoji opasnost od infekcije tijekom šetnje i daljnje gubljenje šape.

Prevelike pločice za nokte često razbiju, a dodatno utječu na hod pasa. Životinja s dugim pandžama mora staviti šape podebljane, što utječe na stanje zglobova i ligamenata. Najopasnije posljedice kasnog nokta su krvarenje ili zakrivljenost kostura.

Ali dugačke pandže kućne ljubimce opasne su za vlasnika. Pas može nesvjesno ozlijediti nekoga, pokvariti namještaj ili tepih u kući. Zato, čim čujete škljocanje šapa dok se pas kreće oko stana, treba provesti higijensku proceduru.

Koliko često trebate rezati pseće pandže kod kuće? Psi za odrasle trebaju obrezivanje svakih 4 tjedna, a za štenad ovo razdoblje može se produljiti na 6 tjedana.

instrumenti

Da bi ispravno izrezali kandže psa, morate unaprijed pripremiti potrebne alate i lijekove. Skup bi trebao sadržavati sljedeće elemente:

 1. Grickalica za nokte. Obične škare se ne mogu koristiti, mogu ozlijediti pločicu nokta. Potrebno je unaprijed brinuti o posebnom alatu koji se prodaje u trgovinama za kućne ljubimce. Postoje dvije vrste kogterezova: prvi nalikuju šiljcima s oštrim noževima, a drugi izgled poput giljotine s rupama, gdje je umetnuta kljun. Za pse velikih pasmina s čvrste pločice za nokte, bolje je kupiti aparat za rezanje čavala u obliku češera, u svim ostalim slučajevima možete koristiti bilo koji uređaj po vlastitom nahođenju.
 2. Nail file za tretman noktiju.
 3. Hemostatička sredstva - dječji prah ili brašno.
 4. Antiseptik - jod, peroksid, kalijev permanganat.
 5. Pamučne jastučiće za njegu rane.

Vlasnik mora unaprijed pripremiti omiljeni psa. To će pomoći u preusmjeravanju pozornosti životinje tijekom postupka i biti će ugodna nagrada za dovršetak procesa.

Važna nijansa - budite strpljivi i odaberite najuspješnije vrijeme za frizuru. Optimalno, ako pas samo pojede ili se vrati kući nakon duge šetnje. U tom stanju, on neće moći aktivno odoljeti vašim postupcima.

Faze postupka

Da biste pravilno obrezali psa kuke, trebate upotrijebiti sljedeće upute:

 1. Pažljivo pregledajte čavle za kućne ljubimce i odredite mjesto rezanja. Optimalno, ako udaljenost do pulpe bude najmanje 2 mm.
 2. Ako početak osjetljivog područja nije vidljiv, počnite odrezati ploču nokta počevši od samog vrha.
 3. Uzmi psa šake u ruku i čvrsto ga popravite.
 4. Postavite aparat pod kutom od 45 stupnjeva i pažljivo rezati.
 5. Obrežite nokte s noktom na glatku površinu da ih ne biste podijelili.
 6. Pohvaliti i nagraditi poslasticu za kućne ljubimce.

Nekim životinjama teško je dugo ostati nepokretne. U takvim slučajevima, kućni ljubimac će morati dati pauzu da se oporavi. Svaki put možete odrezati sve veći broj noktiju i kao rezultat toga cijeli postupak može biti izveden odjednom.

Liječenje rana

Ako ste slučajno dotaknuli celulozu i krvarenje je počelo, trebali biste smiriti životinju, a zatim liječiti ranu:

 1. Oštećenu površinu operite vodikovim peroksidom ili jodom.
 2. Nanesite slabu otopinu kalijevog permanganata na pamučnu podlogu ili izrezivanje gaze i nanesite na ranu. Zadrži najmanje minutu.
 3. Pritisnite prašak na vrh nokta i držite ga dok se krvarenje ne zaustavi.

Preporučljivo je ne pustiti psa u vodu na ovaj dan, tako da on ne nosi infekciju u svježu ranu.

Ako redovito smanjite nokte, pulpa se postepeno smanjuje, što pojednostavljuje proces i smanjuje mogućnost ozljede životinje. Ponekad ljubimac dobiva sedativ prije postupka ili u slučaju ozbiljnih oštećenja osjetljivih tkiva. Imenovanje takvih lijekova trebalo bi se odnositi na veterinara.

Moram li izrezati kandže psa: veterinarske savjete

Ispada da psi, kao i mi, ljudi trebaju brinuti o kandžama. Previše duga pandža može izazvati puno problema vašem psu.

Puknu se, pričvršćuju na prljave površine (tepisi, tepisi, jastuci sofe), sprečavaju da životinja ne hoda. Tijekom rasta, kandže se mogu omotati i rasti u meko tkivo šape pasa, što uzrokuje bol životinje.

Moram li oštetiti pandže psa?

Psi s dugim, neobuzdanim kandžama limp, a periungual valjak ima oticanje i upala u njima. Veterini su također nazvani niz neugodnih posljedica nepažnje na šape za pse.

Duge kandže ometaju pravilno hodanje, zbog čega se pas nepravilno oslanja na prste, a to dovodi do nepravilnog postavljanja udova kod štenaca i kroničnih bolesti zglobova kod odraslih pasa. Postoje čak i mogući prijelomi prstiju ako se pas približava nečemu s kandžama tijekom trčanja.

Tijekom puknuća, pazite da pažljivo pregledate šape psa. Obratite pažnju na rezove, strukturu kandži, pazite da ih gljiva ne utječe. Tijekom obrade pasnih kandža, obratite pozornost na kosu između prstiju psa. Također treba ukloniti tako da se noge ne znoj, ali uvijek budu na zraku. Ovo je jedan od načina da spriječite gljive pandžaste bolesti.

U principu, iskusni stručnjaci psa preporučuju svakodnevno pregledavanje pasnih šapa. Tijekom hoda u jastučići, ulomci stakla, šljunak i čips mogu se zaglaviti. Sjeme biljaka, udaranje vunastog dijela šape, može oblikovati prostirke, koje također treba pažljivo odrezati.

Pas kandže imaju tendenciju da samljeti kada pas šetnje na stjenovitoj površini, asfalt ili šljunak. Ali, ako hodate svoj ljubimac na mekom tlu, travi ili snijegu, onda nema prirodnog brušenja. Stoga, jednom svaka dva tjedna trebate smanjiti pseće kandže.

Evo razloga zbog kojih biste redovito trebali manikrirati vašeg prijatelja u krivu. U određenoj mjeri, manikura za psa je važniji postupak nego za osobu. Štoviše, pas to ne može učiniti sam.

Detaljne upute

Briga za kućnog ljubimca znači ne samo čišćenje kaputa i kupanja, brigu o ušima i zubima, nego i njegu kandži. Kako ispravno i bezbolno urediti pseće kandže, koje su karakteristike postupka kod kuće - raspravljat ćemo u ovom članku.

Moram li rezati?

Zdravlje ekstremiteta psa izravno ovisi o duljini krakova: predugo i oštro, ozljeđuju se prilikom hodanja, čineći ga teško staviti šaku udobno, savijati se i savijati. Držeći kožu, keratinizirani rastovi ostavljaju rane na mekim tkivima koja mogu biti zaražena; predugačke kandže će ometati prirodnu ravnotežu ljubimca uvijanjem prstiju šapa.

Kao rezultat toga, doći će do pukotine koja će zauzvrat dovesti do problema s kralježnicom, deformacija zglobova i kosti udova. Osim što dodiruju površinu prstiju, životinje imaju tzv. Kljove, koje su značajno veće.

Kandža na petom prstu može se pričvrstiti na nešto, rasti u kožu, uzrokujući ozbiljnu ozljedu psu.

Značajke strukture i vrsta kandži

Prije rezanja kandži psa preporuča se upoznavanje s njihovom strukturom, inače će postupak kod kuće biti povezan s rizikom od ozljede kućnog ljubimca. Predmet trokutastog reza, širok i oštar u podnožju. Unutra je pulpa s mnogo živaca i krvnih žila, što ga čini vrlo osjetljivim.

Može se jasno vidjeti na procesima noktiju svijetle boje, nije vidljiv na crnim bojama, što otežava rezanje. Oblik ploče nokta, postoje tri vrste:

 • mačka - zakrivljena, s oštrim krajem;
 • savijen u unutra - arched;
 • zec - izravnije.

Potonji tip je više karakterističan za ukrasne pse i terijere.

Odabir alata

Alat za rezanje treba odabrati u specijaliziranim prodavaonicama: obične škare nisu prikladne za postupak. Ali nemojte žuriti da ih odgodite: oni će biti korisni u procesu pripreme za glavni postupak.

Glavne vrste

Postoje tri vrste pas instrumenata:

 • kkterez u obliku sekatora (jedna oštrica je ravna, druga je zakrivljena);
 • u obliku giljotine (uređaj s rupom i polugom koji podiže oštricu);
 • elektro-brusilica (olovka i šipka za mljevenje kamena).

Treća opcija ima više nedostataka nego prednosti: čini puno buke, što može uplašiti psa, a površina mlaznice se jako zagrijava tijekom trenja.

Prednost alata je da grinds, ali ne rezati, to jest, to je sigurnije.

Uz glavni alat, morate kupiti noktiju za uklanjanje oštrih rubova nakon rezanja.

Kriteriji za odabir

Let's shvatiti kako odabrati kogtezku za pse. Alat mora biti izdržljiv i dobro vezan, oštrice čelika ili mesinga, da budu manje glupi. Temeljni metal mora imati premaz od nehrđajućeg čelika kako bi se smanjio rizik od infekcije.

Ručke su gumirane (neće se kliziti), oblik je udoban za vlasničku ruku, alat se mora osjetiti u ruci.

Obratite pažnju na veličinu čavača čavala: oni su za velike pse i za minijaturne.

Kako smanjiti pseće pandže kod kuće

Prije nego što smanjite psa kuke, morate se pripremiti za postupak.

Pravila pripreme

Preporučljivo je odmah pripremiti scenu, razmišljati o tome kako položiti psa tako da ne klizi iznad površine, ometajući vaše postupke. Ako je visoka površina, mora biti prekrivena nečim poput tvrdog sloja.

Ako je pas velik u veličini, možete držati frizuru na podu. Uređivanje psa, trebate razgovarati s njom, pa, ako imate pomoćnika koji može odvratiti ljubimca nudeći mu poslasticu. To je osobito važno u prvom šišanju: bit će povezano s nečim ugodnim.

Važno je! Naravno, trebate se smiriti - kućni ljubimac, osjećajući svoj strah ili uzbuđenje, bit će samotan. Obavezno pročitajte upute za alat, postoji opis raspoloživih akcija.

Mogućnosti trimiranja

Pizdari za pseće njegu kod pasa kod kuće započinju pregledom šape petova. Počnite postupak s prednjim šapkama. Kosa između jastučića je bolje rezati, to će ometati. Zatim pregledajte kandžu: ako je pulpa vidljiva, potrebno je rezati 2 mm od kraja. Držite oštricu alata pod kutom od 45 °.

Na crnim kandžama malo je teže: izrezati ne više od 0,5 mm, zatim pregledati rez. Ako je suho i exfoliates, možete ga ponovno odrezati. Ako je tkanina na rezu tamna - ovo je početak mladog pletiva tkanina, više ga ne možete izrezati.

Nakon uspješnog liječenja prednjih šapa, dopustite psu da se odmori i smiri za dva do tri sata. Zatim učinite isto sa stražnjim nogama.

Pohvalu i nagradu

Tijekom cijelog procesa, razgovarajte s psom, hvali ga zbog svoje postojanosti; Dajte delicije: kosti, psa za pse; udari je.

Uzmite kratku stanku za nekoliko minuta kako biste smanjili kosu u opuštenoj atmosferi. Onda sljedeći put ljubimac će se ponašati mirno kako bi dobili vaše odobrenje i dio ljubavi.

Mjere opreza

Pregledajte šape i rezanje vune prije glavnog postupka pažljivo pregledajte kandže: ako imate pukotine ili sumnjive mrlje, ne možete ih rezati. Morate pokazati psa veterinaru. Kako bi ublažio tjeskobu i sumnju na psa, neka ga njuškalo krojačicu, on mora paziti da predmet nije opasno.

Operite ruke, kao i noge vašeg ljubimca prije rezanja, ne trebate biti tretirane antiseptičkim, dovoljno je da se osuši.

Da biste izvršili postupak, ako je pas izuzetan, osjeća se slab, uzrujan i ne preporučuje se. Najbolje je posjeklati nakon kupanja: pas je opušten, nokti se omekšavaju i lakše ga davati.

Obavezno pripremite pribor za prvu pomoć u slučaju ozljede (opisat ćemo njegove dijelove u nastavku).

Nakon postupka pazite na obradu oštrih rubova s ​​noktom, a oni također mogu ozlijediti osjetljivu kožu šape.

Što ako je ruka potresla: prvu pomoć

Nije dovoljno znati izrezati psa na noktima. Od grešaka i ozljeda, osobito kod kuće, nitko nije imun, pa ipak morate znati prvu pomoć. Trebali biste imati ručnu opremu za prvu pomoć: zavoj, pamučne jastučiće, posebni prašak ili talk, streptokidne tablete, gazu, mast za iscjeljenje s antiseptičkim djelovanjem.

Oštećenje kravljeg kreveta uzrokuje krvarenje, a da ne spominjemo tešku bol koju je doživio kućni ljubimac. Prva stvar koju trebate učiniti je mirno psa. Zatim ranu nanesite s posebnim prahom.

Važno! Mnogi vas savjetuju da odmah operete ranu jodom ili nekim drugim antiseptikom, ali razmislite o tome koliko će bol i panika životinje povećati ako primijenite lijek koji sadrži alkohol već već bolnoj rani. Ako na ruci nema praha, posipajte s običnim brašnom.

Umjesto alkoholnih otopina, koristite prah za streptokis kao antiseptik. Kada se kućni ljubim malo smiruje, posipajte ranu i nanesite zavoj. Nakon nekog vremena možete promijeniti zavoj, primjenjujući ljekovitu mast.

Preporučljivo je kasnije pokazati veterinara, naravno, postupak treba odgoditi. Druga ozljeda koja se može dogoditi ako psa pobjegne iz svojih ruku potkopava pandžu. U tom slučaju, pazite da čvrsto omotajte ranu s gazom, prekrivajte ga ledom (vrećica sa smrznutim povrćem) - to će zasjeniti bol. Udahnite psa i odnesite ga veterinaru: rana je ozbiljna i zahtijeva pomoć profesionalca.

Sažeti: sam postupak nije kompliciran, ali zahtijeva pripremu. Možda bi prvi postupak trebao povjeriti profesionalcu i promatrati svoje postupke.

I zapamtite da što vam se više prilagodite procesu, oštriji pas osjeća vašu nesigurnost, što nepovoljno utječe na ponašanje šišanja.

Nije manikura, već nužnost

Svaki vlasnik koji brine saznat će sve o sadržaju i brigu o svom ljubimcu. Prije ili kasnije pojavit će se pitanje "manikura", pa smo u nastavku rekli kako izrezati nokte psa (ili pak kandže), koliko često to učiniti i zašto.

Moram li izrezati kandže psa

Zašto izrezati psa i je li moguće? To se može i treba obaviti za kućne ljubimce, koji često ne napuštaju stan i šeću uglavnom na travi (što ne uzrokuje prirodno trošenje kandži). Bez podrezivanja, nokti će se pretvoriti i preveliki i početi se sklupčati, uzrokujući nelagodu ljubimcu.

U pravilu, kod aktivnih pasa koji puno idu na tvrdu površinu (tampon, asfalt, kamenje za popločavanje), kandže se prirodno skidaju. U ovom slučaju, ne trebaju biti odrezani.

Kako provesti postupak

Čak i ako ste pohađali tečajeve u manikuri, pedikuri i produžetku nokta, još uvijek trebate upoznati sa dolje navedenim podacima prije poduzimanja da biste izrezali psa psa. Uostalom, struktura kandže nije uopće jednaka strukturi ljudskog nokta, zbog čega morate koristiti druge alate i tehnike.

Posebni alati

Za pravilno obrezivanje noktiju psa trebat će vam poseban alat - kandže. Oni su od dvije vrste:

 • Škare s srpastim lopaticama;
 • Giljotine (vrsta čeljusti).

Općenito, giljotine se koriste za obrezivanje kandži malih i srednjih pasa, a kugle za škare će dobro raditi s jakim kandžama velikih pasa. Nemoguće je koristiti obične i manikurske škare (ljudske), one slojeviti kandžu.

Savjeti za isječak krakova

Prije nego što počnete s obrezivanjem, preporučujemo da pripremite stišćeni prah i ukusan samo u slučaju. Prva je korisna ako prekrižete pandžu, a drugu za ometanje pažnje i nagrade za strpljivost.

 1. Prvi korak je odrediti gdje napraviti rez. Da bismo to učinili, nalazimo živi dio (ima živčane završetke i krvnu žilu), u laganim kandžama crvenkasta ili ružičasta cijev koja prolazi središtem pandža. Mjesto rezanja bit će niže od njega, bolje je uzeti udaljenost s marginom (dnevni dio može ići malo dalje nego što se čini).
 2. Izrežite pandžu na samom vrhu, gdje je zakrivljena (glavni dio je relativno ravno). Neki kogterezy napraviti cut veći nego što očekujete, tako da morate biti sigurni. Uostalom, nikada nije prekasno za rezanje, a ako je rez previsok, krv će ići i ljubimac će biti povrijeđen.
 3. Nakon rezanja kandži, oni se mogu okrenuti noktom tako da nema nikakvih nepravilnosti oko rubova.

Izrezujte pod kutom kao na gornjoj slici. Nema potrebe da pokušate izrezati pandžu od prvog puta do željene dužine, bolje je da ga postupno izrezujete od samog vrha. Znači znatno smanjujete šansu za rezanje psa na noktu krvi.

Da biste odredili živi dio u tamnom pandžu, možete upotrijebiti svjetiljku. Kada ih obrazujete, s druge će strane biti vidljiva tamo gdje se pulpa završi i približno usmjeravate na visinu koju ne možete doseći pri obrezivanju.

Što učiniti s ozljedom pandža

Nije uvijek postupak postaje bezbolan, posebno za početnike. Pa što da učinite ako je pas izrezao noktiju krvi? Postupak je sljedeći:

 1. Nanesite kalijev permanganat, posebnu olovku ili drugi styptic (na primjer, vodikov peroksid, navlažite pamučnim štapićem i pritisnite na ukrašenu pandžu dvije minute dok ne prestane krvariti).
 2. Nemojte koristiti proizvode koji se temelje na alkoholu, oni će povećati bol i pas će se još više bojati pletenica.

Općenito, ako smanjite nokte krvi vašeg psa, ne morate brinuti previše. Samo zaustavite krv, ova "rana" nije opasna i brzo će se odgoditi. Još jedna stvar, ako je došlo do potkopavanja kandže, onda vam je još potrebna veza. Srećom, ova situacija je rijetka.

Nadamo se da smo vam pomogli shvatiti kako izrezati nokte psa i zašto bi to trebalo učiniti. Kada pokušate, nemojte zaboraviti podijeliti svoja iskustva u komentarima u nastavku i recite da li se vaš ljubimac boji ovog postupka.

Na našoj internetskoj stranici naći ćete informacije o pasmama pasa, liječenju bolesti, preporukama za njegu, pregledima gotovih hranjenja i pregledima o njima, kao i mnogim drugim korisnim i zanimljivim!

Je li potrebno izrezati pjege kućnog ljubimca?

Pasji pedikura važan je tretman ljepote. Potrebno je ne samo privlačnosti životinje, već i zdravlja, jer obrasle kandže mogu uzrokovati bolne infekcije.

Pravilna briga za psa kosti može biti i samostalno i uz pomoć veterinara. U ovoj fazi, za mnoge, pitanje bi trebalo nestati - "Jesu li psi puknut?".

Uglavnom psi vode aktivan životni stil i mljevene kandže na asfaltnoj površini ili drugoj tvrdom podu. Ali ako kod kuće čujete zvuk dok hodate, onda je to razlog da se odrežu pandže. U idealnom slučaju, ovaj postupak kod odraslih se javlja jednom mjesečno, a kod štenaca - svakih šest tjedana.

Ova lekcija nije popularna kod pasa, pa je stoga potrebno započeti trening za rezanje kandži od mladog doba.

Claw anatomija

Da bi postupak bio uspješan, važno je znati strukturu kandži. Tako je unutarnji dio celuloze, koji je vrlo osjetljiv. Sastoji se od živčanih završetaka i krvnih žila.

Ako je celuloza slučajno ozlijeđena, pas će osjetiti vrlo jaku bol i rana će početi krvariti. Kandže su izravno povezane s mišićno-koštanog sustava, pa ih redovno obrezivanje - ključ je zdravlja pasa.

Neobrezane kandže će ometati hodanje, a pas će morati savijati svoje šape, što će negativno utjecati na zglobove i ligamente. Idealno, kandže bi trebale biti 2-3 mm iznad poda.

Isti problemi mogu se pojaviti ako nedostaje šišanje i pas žvače na svojim kandžama.

Ovaj postupak ih bezbrižno oslobađa od iscrpljenog dijela, i kao rezultat toga može doći do infekcije ili iritacije.

Pljusak oštrice

Mnogi ne žele otići profesionalcu. Tada morate biti spremni za sljedeće radnje.

Obične škare se ne mogu koristiti za podrezivanje, mogu podijeliti kandžu. Koristite posebne škare: kliješta ili rezanje. Guillotine claw rezači su dizajnirani za male pasmine pasa, a srpastih lopatica za guste i jake kandže velikih pasa.

U slučaju nepravilnog zatvaranja kandže, morate imati ruku sanitizer, škripu olovku ili otopinu mangana na ruci. Potrebna je pamučna vuna za čišćenje rane i zaustavljanje krvi.

Postupak šišanja

Ako je vlasnik previše osjetljiv i bojao se uzrokovati neugodne osjećaje za kućne ljubimce, tada veterinar može smanjiti psa za psa. U drugim se slučajevima taj postupak može potpuno ostvariti samostalno.

Ako klanjanje pukotine nije učinjeno od štene, tada će odrasli pas dobiti puno teže naviknuti se. Polagano i postupno, tijekom postupka, ponašajte se na zabavan i opušten način tako da se vaš stres ne prenese na vašeg kućnog ljubimca. Ugodna pozicija će biti ako je pas na visokoj površini i nešto zbunjeno. Također možete rezati na podu i dobro držati životinju.

Prvo, pročitajte upute proizvođača kliješta i prakse kako biste utvrdili kut pri kojem se pojavljuje rez prstiju pažljivo proučite šape vašeg ljubimca. To je potrebno unaprijed odrediti duljinu reznog dijela pandže.

Nakon toga možete sigurno uzeti šapu psa i podrezati kandžu. Preporučljivo je to učiniti u jednom urednom pokretu, bez nepotrebnih trzaja. Da biste znali ispravno rezati kandže, trebali biste pažljivo pratiti mjesto celuloze.

Ne možete se stegnuti niže od 2 mm od kraja. Ako se crne psa i pasta ne mogu vidjeti, to je malo bolje.

Ako je kandža na rezu suha i sastoji se od velikog broja slojeva, možete ukloniti malo više.

Kandže različitih pasa su različiti: jedan bi trebao biti rezati više od drugih pojedinaca. Čak i jedan pas ima različite duljine kandži na različitim prstima.

faze

 • Dostupnost radnih alata i ostalih potrebnih komponenti;
 • Dobro popraviti šapu pasa;
 • Pritisnite prstima prstima, a zatim će se pandže produžiti. Granica osjetljivog područja jasno je vidljiva na čistim kandžama;
 • Vrh kandže bi trebao biti "gledajući" na vrhu nokta. Isječak se odvija pod kutom od 45 stupnjeva;
 • Tamne kandže su ošišane na izgled crne točke - osjetljiv dio nje.
 • Rezultat čips za obradu noktiju.

Uz rezanje kandži, vlasnik bi trebao obratiti pozornost na štapiće jastučići sebe.

Dodatne vlasi mogu rasti između prstiju, što uzrokuje nakupljanje prljavštine i bakterije. Namjestite ih okruglim škarama.

Slane kupke za šapice korisne su za kućnog ljubimca. Ako postoji crvenilo i iritacija, tada je sol bolje zamijeniti ljekarnu kamilicu.

Ako dođe do ozljeda

Ako kandže neispravno izrežu, krvarenje može početi. Pojavljuje se ako je kandža prekratka i prekrije se pulpa, prodrijeti kroz pluća i završetak živaca. Vrlo je važno ne paničariti i pohranjivati ​​sljedeće lijekove u ljekarni:

 • kalijev permanganat;
 • vodikov peroksid;
 • jod;
 • hemostatska olovka;
 • talk;
 • dječji prah.

Ranu treba tretirati s jodom ili vodikovim peroksidom, i tek onda primijeniti talk ili kalijev permanganat i pritisnuti pola minute. Ako se pas ponaša nemirno, onda ga mora ispraviti nježnim riječima ili potezima. Ali njegu rane je nužno.

Ako se krvarenje ne zaustavi nakon pet minuta, onda se psa najbolje pokazuje veterinaru. Uz česte pobačaja, životinja može odbiti šišanje, stoga je važno pažljivo pristupiti ovom postupku. Potražite ovu video upute pripremljenu od dobre žene.

U slučaju kada se psa priprema za izložbu, onda li ga vlasnici ili stručnjaci šišaju, ali to treba obaviti za nekoliko dana (2-3 dana). Rez može uzrokovati nestabilnost i pas neće biti primljen na događaj.

Moram li ukloniti savjete kandži kod pasa?

Vlasnik ljubavi i njege redovito se brine za kaput svog četveronožnog prijatelja, ispituje njegove uši, oči i zube, a psa kosti često ostaju izvan njegove pozornosti.

No, pregledati pandže životinje preporučuje se barem jednom tjedno. Ispada da je manikura također važna za vašeg običnog prijatelja, kao i za sebe.

U stvari, pas pandže imaju tendenciju da samljeti, ali samo pod uvjetom da pas šapice redovito dolaze u dodir s tvrdom površinom (asfalt, šljunak, kamenita teren, i tako dalje). A ako ispod nogu vašeg ljubimca sve više i više mekog tla, trave ili snijega, tada prirodno brušenje ne događa.

Duge kandže mogu uzrokovati mnogo neugodnosti na životinji. Na primjer, ponovljene kandže ne dopuštaju psu da korača cijelu šapu, sprječava kretanje životinje i uzrokuje hromost.

Previše duge pandže mogu se sami odvojiti, ali često ne uspijevaju, izlažući tako krevet kandže, gdje se infekcija počinje skupljati, što često rezultira gnusnim upalom.

I koliko boli urastao pandža daje životinju? Ponekad posljedice nepažnje na šape pasa mogu biti manje tipične (na primjer, snažna ogrebotina sa šapom čaše, pa čak i fraktura prstiju ako pas ne uspije uhvatiti nešto s pandžama).

Tako možemo zaključiti da je manikura za vašeg ljubimca u određenoj mjeri još važnija procedura nego za sebe.

Kako napraviti psa manikuru

Ptičji psa za njegu ima vlastite nijanse. Prvo, ne možete se nositi s ovim postupkom s običnim škarama - trebate specijalne čepove ili škare.

Drugo, ne smijemo zaboraviti da psa psa ne može biti "pod nulom" u obliku ljudskog noktiju, jer sadrži krvnu žilu. Ako je posuda oštećena, to će rezultirati krvarenjem.

A ako se kod pasa s laganim kandžama sve do jednog stupnja "sjaji", tada vlasnici tamnih kandži čine vlasnike nervoznim tijekom postupaka manikura.

Stoga, na prvim kandžama za podrezivanje, bolje je smanjiti psa veterinaru koji će "živjeti" pokazati i objasniti vam kako sve ispravno i sigurno raditi.

Ako se nakon toga još uvijek bojite sami upotrebljavati aparat za rezanje noktiju, možda ćete ga spasiti troslojnom noktom koja će morati uložiti donju površinu kandže. Tada će pas, trčanje, istrošiti kandže.

Srodni članak: Zašto pas žvače kandže ili šape?

Njega za kandžama vašeg omiljenog ljubimca

Psi, kao i ljudi, trebaju redovnu manikuru. Štoviše, za četveronoženje noktiju ne samo da je estetski postupak. Dugim kandžama otežava vašem ljubimcu hodanje, lom (što može dovesti do zaražene rane), pribiti se na tepih, rasti u vrhove prsta i čak izazvati deformaciju šapa štenaca.

U ljeto možete učiniti bez podrezivanja psa za nokte. Ali samo pod uvjetom da vaš pas hoda po asfaltnim putevima - tada će pandže psa samljevene. Ako put šetnje prolazi uz travnjake, onda ne možete bez škare.

U video, šarmantan chihuahua će reći sve tajne psa manikura.

pribor

Briga za psa kuka nije moguća bez posebnih alata. Ljudski škare za nokte ovdje nisu pomagači. Za rezanje noktiju vašeg kućnog ljubimca kod kuće trebat će vam posebna škare ili giljotina.

 • Škare. Možete odabrati uobičajene, možete - u obliku čizme ili srp. Škare su prikladnije za štenad i male pse.
 • Giljotina. Najčešće se ovaj alat koristi za podrezivanje tvrdih, debelih kandži - ovi nokti najčešće rastu kod velikih pasmina pasa. U trgovinama za kućne ljubimce postoje giljotine različitih veličina, morate odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem ljubimcu.

Nadalje, može biti korisno:

 • Turpija za nokte. To će vam pomoći da pandža bude još ravnomjernija, tako da se ne prianja na različite površine, kao što su tepisi.
 • Puder. To će vam pomoći za zaustavljanje krvi ako na klempavačima kod kuće koje dodirnete krvnu žilu.
 • Antiseptik. Također je potrebno kada rezanja.

U sljedećem videozapisu jasno ćete pokazati sve potrebne alate.

Korak po korak

Pokušajmo detaljno ispitati kako ispravno ispraviti psa. Možete kontaktirati pomoć stručnjaka - dobar profesionalni groomer će to učiniti brzo i učinkovito.

Istina, morat će se često obraćati njemu - briga za šape psa trebala bi biti redovita, točnije svaka dva tjedna. Što češće pogađaju pjege, dalje će se krvna žila pomicati.

Za pravilnu manikuru kod kuće moraju se ispuniti sljedeći uvjeti.

 1. Pobrinite se da vaš ljubimac bude mirno i opušteno.
 2. Dobiti dosta tretira. Snacks će pomoći vašem ljubimcu da pomakne postupak i da ne ostavlja neugodne dojmove o tome.
 3. Provjerite imate li sve što vam je potrebno prije nego što počnete.
 4. Sjedni natrag. Možete staviti mali psa ili štene na krilo, a veliki psa bolje je ležati na podu.
 5. Uhvatite šapu odmah iznad gležnja. Nemojte držati šapu među prstima! Životinje ne vole to jako.
 6. Zaključaj pandžu. Sada je najvažnije odrediti mjesto gdje počinje hiponija (krvna žila). Ako pas ima prozirne čavle, onda to neće biti problem, u slučaju kada su kandže pigmentirane, dodatno oprezni vrijedi i smanjiti manje. Zapamtite - crvena cijev koja se ne može dotaknuti sadrži ne samo krvne žile, već i živčane završetke, tako da će oštećenja uzrokovati vašem ljubimcu tešku bol! Izrežite samo vrh nokta.
 7. Izrežite psa kuke pod kutom od 45 stupnjeva.
 8. Sada odrežite pandže, ako pas daje za ovu šapu.

Ako pas ima izrez

Što učiniti ako ste još dotakli krvnu žilu? Najvažnije je liječiti ranu kako bi se spriječila infekcija. Ne dopustite da četveronožna kućna osoba odmah skoči i trči. Obradite kandžu antiseptikom pomoću pamučne podloge. Prah ranu s posebnim hemostatskim sredstvom.

Morate biti tamo dok se pas ne smiri. Često, nakon takvih incidenata, životinja više ne dopušta rezanje noktiju. Morate ga progoniti već duže vrijeme, jer pas bježi čim ugleda alate za manikuru.

Ako vam prst bude upaljen ili ste primijetili druge znakove infekcije, odmah se obratite veterinaru! Često nestručnost vlasnika, pada slučaj do slučaja, dovodi do katastrofalnih posljedica.

Kako podučavati psa

Najlakši način da to učinite jest kada vaš ljubimac još uvijek bude štene. Moramo mu pokazati da je to bezbolan postupak (to je istina, ako je sve ispravno učinjeno), tijekom koje se velikodušno tretiraju ukusnim stvarima. Najčešće, što je mlađa životinja, to je više spremno učiniti manikuru.

Ali postoje i teški slučajevi. Ponekad pas (odrasla osoba ili štene) ne dopušta da se rezne kandže. Oni rastu do nevjerojatne duljine i donose puno neugodnosti. U tom slučaju možete pokušati rezati zajedno s pomoćnikom. Ili, ipak, obratite se stručnjacima - grumerovim i kineologima (radi na poslušnosti općenito).

Koliko često treba provesti postupak?

Psi su jedan od najpopularnijih kućnih ljubimaca. Oni zahtijevaju stalnu brigu i pažnju od vas, ali zauzvrat su spremni platiti vam s istim novčićem. Nije tajna da psi trebaju redovito njegu.

Potrebno je da svaki pas skrati kandže, prije ili poslije ovo će pitanje dotaknuti svaki vlasnik. Nije potrebno posjetiti posebne trgovine za kućne ljubimce, gdje će se iskusni groomer brinuti za vašeg psa. Samostalno možete napraviti postupak rezanja kandži kod kuće.

Ali ovdje vam je potrebno malo iskustva i vještine, jer sve treba biti ispravno kako ne biste naškodili vašem ljubimcu.

Jasno je da psi nisu oduševljeni takvim postupkom, mogu biti ogorčeni, gristi, izbiti. Stoga se mnogi vlasnici tih životinja pitaju je li uopće neophodno osuditi psa i sebe na takvo mučenje.

Reći ćemo vam zašto redovito trebate izvršiti ovaj postupak, koliko često morate rezati kandže i što može dovesti zanemarivanje kandže četveronožnog prijatelja.

Prije svega, trebali biste znati da jako dugačke kandže sprječavaju psa da hoda normalno, savijajući svoju šapu. Čak mogu izazvati nestabilnost.

Štoviše, zanemarene kandže na kraju će rasti u kožu, uzrokovati bol životinji i poticati prodiranje različitih infekcija u tijelo.

Posebnu pažnju treba posvetiti stranim prstima životinje, jer ove kandže ne dodiruju tlo i ne brusiti prilikom hodanja. Sada znate zašto ovaj postupak postoji - samo za udobnost kućnih ljubimaca!

Ponekad vlasnici pasa pitaju se hoće li im životinje biti uklonjene ili kleveće, ako životinja vodi vrlo aktivan životni stil, to stalno trči na tlo. U svakom slučaju redovito postupajte!

Kako utvrditi da je vrijeme za frizure kandže? Samo gledaj životinje. Ako pas udari kandže na pod, to znači da su se dovoljno razvili. Stavite životinju na pod i uvjerite se da normalna duljina kandži ne bi trebala doprijeti do poda. Morate ponoviti postupak jednom mjesečno.

U kandžama psa je krvna žila, pa morate pažljivo izrezati kako se ne bi povrijedili. Naučite psa takvim postupcima dok je još uvijek štene. Mnogo je teže rezati crne kandže, jer je iznimno teško locirati brod. Ne možete dugo pješice kratko spojiti.

Brod se produljuje, tako da jednom tjedno trebate lagano odrezati slobodnu kandžu i za nekoliko tjedana postići ćete željeni rezultat. Mnogi se ljudi pitaju jesu li njihovi kućni ljubimci povrijeđeni tijekom tih tortnih kola. Zapravo, ne ako je sve ispravno i učinkovito.

Da, postupak nije ugodan, donosi nelagodu, ali ako životinja pokazuje strpljenje, neće se osjećati bol. Ali ovdje, ako slučajno dodirnete pulpu, tada će doći do krvi i nevjerojatne boli za životinju.

Ponekad biste trebali obići liječnika, pogledati tehniku ​​obrezivanja, a zatim pokušati ponoviti kod kuće.

Upotrijebite posebne čeljusti koji su pandži. Uz njihovu pomoć, učinit ćete sve brzo, jasno, bez razbijanja, bez razbijanja pandža. Izrežite samo vrh, ako je potrebno, polirati s posebnom pilom. Paralelno, provjerite jesu li šape zdrave u pasu, nema gljiva, upala i tako dalje. Ponekad se kosa na jastučiću također uklanja kako bi zrak mogao bolje protjecati u tu zonu.

Nemojte se bojati postupka rezanja kandži, to ne zahtjeva puno vremena, glavna stvar je da biste dobili ruku i učiti svog psa.

Nikad nemojte početi otkinuti kandže ako ih ne možete potpuno pregledati sa svih strana. Uostalom, možete odrezati višak, pas će biti povrijeđen, a idućih će puta vaš prijatelj će se strašno bojati i bori, gledajući mrziti čeljusti. Nemojte se bojati da to učinite, inače će se pas također bojati.

Ako pas odraslih nije izrezao nokte u djetinjstvu, tada će biti puno teže započeti proces. Ali nakon tri ili četiri postupka, četveronožna prijateljica će shvatiti što je stvar i hoće, bez straha, dati šapu pod kliještima.

I zapamtite da s malim psima ima puno više problema s šišanjem, oni nisu toliko aktivni način života, tako da nokti rastu brže i životinja se može izbjeći na sve moguće načine, pokušavajući izbjeći neugodan postupak.

Pas ne dopušta rezanje pandžama, što treba učiniti?

Malo je životinja poput procesa rezanja pinceta. Ako je pas inteligentan i naviknut na poslušnost, strpljivo će čekati minute rezanja, ne dajući vam previše anksioznosti i nevolje. Ali često životinja ugrize, pokušava pobjeći i bježati. Stoga morate znati neke nijanse koje će vam omogućiti što jednostavnije pojednostavljivanje postupka:

 1. Odaberite pravi trenutak. Jasno je da pas mora biti opušten, umoran i pun. Možete početi dotjerivati ​​kada se životinja odmara nakon aktivne šetnje. Alat možete iskoristiti odmah nakon plivanja, jer je pas tada opušten, a pjege omekšane vodom lakše će se odrezati.
 2. Imaj sve što trebaš s tobom. Budite spremni za činjenicu da možete propustiti ili će vas pas gurnuti i dobiti ranu. Morate imati sve što je pod rukama da brzo zaustavite krv. Također ne zaboravite na nagradu za životinju. Liječenje će pomoći psu da se malo opterećuje, a isto tako da sljedeći put lakše poduzme postupak.
 3. Odaberite pravi alat. Obično su pandže ošišane za pse s kliještima, dvije su vrste. Prva verzija alata je vrlo slična škarama, a također ima sličan uzorak djelovanja. Jednostavno postavite kandžu između lopatica i gurnite ih na ručke. Ali alati drugog tipa, dolaze zajedno s nekom vrstom giljotine. Postoji posebna rupa u kojoj se plijesan uklapa. Kada pritisnete ručke, uređaj sklizne prema dolje i uklanja željeni dio kandže.
 4. Uzmi šaputak psa, sjednite jedan do drugoga kako biste bili što udobniji. Morate se približiti kandžama, ali istodobno pokušajte ne dodirnuti mali pas na području između prstiju. Psi mogu biti otkačeni, stalno će trzati šapu, što ga čini teškim za rezanje.
 5. Pas mora ležati na svojoj strani ako želiš imati puni pristup stražnjim nogama. Najbolje je staviti životinju na stol i lakat tijelo. Ako govorimo o velikim pasminama, kao što su Chihuahua, Sheepdog i tako dalje, onda budite spremni da općenito uništavate psa svojim tijelom.
 6. Uvijek izrezati vrlo mali dio, manje od one koju želite izrezati. Shvatite da uvijek možete skratiti noktiju, ali ako odvojite višak, pas će osjetiti oštru bol, počet će aktivni otpor. Počnite rezati od vrha do dna, izbjegavajte oštre kutove.
 7. Budite spremni na pauze tijekom zasjedanja. Ponekad je potrebno nastaviti postupak tijekom tjedna. Samo pokušajte napraviti svaku sesiju malo duže od prethodne, tako da je pas mogao strpljivo sjediti na mjestu za pravu količinu vremena.

Nema posebnih savjeta o tome kako poučiti psa takvim trenucima. Počnite s frizurama od ranog doba, štenci se brzo naviknuti na sve, a kako odraste, već shvaćaju da u tome nema ničega strašnog i bolesnog.

Prije početka postupka trebate razgovarati s psa blagim nježnim glasom, s vremena na vrijeme uzeti šapu, milovati i reći da ne biste trebali brinuti da je sve normalno. Pas će se naviknuti na takve pokrete, miluje, a kada je opušten, brzo prijeđite na postupak.

Ne zaboravite na ukusne nagrade, jer kućni ljubimci takva velikodušnost ponekad su vrlo važni.

Za rezanje kandži malih pasa, primjerice, York treba alat normalne, a ne male veličine. Životinja će se poskliznuti, pa se pripremite za sve.

Prije svega, pažljivo proučite strukturu psa ove pasmine pasa pa ćete barem imati predodžbu o tome koji dio možete i kako ćete ga izrezati. Ne zaboravite na profitabilne prste, a mali psi moraju ponoviti šišanje oko dva puta mjesečno.

Vodite brigu o kućnim ljubimcima, pratite njihovo zdravlje i dobrobit, a oni će vam vratiti pozornost, toplinu i predanost!