Ruski lovni španski

Štenac treba jesti dobro. To je zbog svog aktivnog rasta i razvoja te sposobnosti probavnog sustava. Nakon odbića od majke, kada se pojave zubi, štene će se prebaciti na čvrstu hranu. Nakon 1,5-2 mjeseca, štene bi već trebale imati vlastitu hranu za jesti prilično gustu konzistenciju.

Kako bi se podigao zdravi pas, nije neophodno nadjačati štene ili oštro ograničiti njegovu hranu. Redovito pothranjeno štene, uskraćuje njegovo tijelo esencijalnih hranjivih tvari, a njegov razvoj može pogriješiti.

Pogrešno je upotrijebiti dojenačku formulu i mliječnu formulu, jer njihov sastav ne odgovara psu.

Koliko puta dnevno hraniti štene? To ovisi o dobi. Štenad se treba hraniti često, ali u malim dijelovima tako da se želudac ne nabubri od onoga što se jede, a beba ostaje pokretna i sklona igrati. Od trenutka odvođenja do 3 mjeseca od majke, dovoljno je 6 puta dnevno. Od 3 do 5 mjeseci - 5 pojedinačnih obroka. Od 5 do 9 mjeseci, štene bi trebale jesti 4 puta dnevno, od 9 do 11 mjeseci - 3 puta dnevno. Od 11 mjeseci i stariji - 2 puta.

Ako odlučite pripremiti hranu za svog kućnog ljubimca, onda biste trebali znati koji su proizvodi potrebni u svojoj prehrani. Izvori proteina su mliječni proizvodi, meso, riba i jaja. Od fermentiranih mliječnih proizvoda, psu se može dati ne-masni sir (do 5-7%), kefir, jogurt ili ryazhenka (bez dodavanja šećera i voća). Meso i riba najbolje se toplinski obrađuju kako bi izbjegli mnoge probleme. Od mesa možete upotrijebiti puretinu, bijelo meso piletina, govedinu, janjetinu, konjsko meso, kunić i ribu - bakalar, kopitar, europski flounder, heck i baldac. Bijela riba ne sadrži manje kvalitetne proteine ​​od mesa. Međutim, riblja hrana za ukus je inferiorna od mesa. U dobi od 8-10 mjeseci, štene aktivno rastu pa je potrebno više proteina od odraslog psa u iznosu od oko 30-50 g po 1 kg težine dnevno. U početku, štene može dobiti dio žumanjka pilića ili pola prepelice, a ne više od dva puta tjedno. Gledajte reakciju na uklanjanje alergija. Pripravci pasa za meso mogu uključivati ​​ne samo meso, već i žrtve (bubrega, srce, vimena, žirija pilića, purana, itd.).

Izvori ugljikohidrata za štene su kuhane žitarice - riža, heljda, valjani zob. Hrana za povrće: povrće (mrkva, kupus, paprika, bundeva, tikvice, repa, krastavac) treba dati u sirovom, sječenom ili gumiranom povrću (peršin, kopar, celer, salata, na običnom grubom reznom. To je izvor vlakana i vitamina. Različite vrste ulja (1 hl) se dodaju u povrće i mesne hrane: maslinovo, nerafinirano suncokretovo, bundeva, laneno ulje, itd. Riblje ulje je vrlo korisno. To bi trebao biti dan, počevši s nekoliko kapi i postupno dovodi do 1 žličica po danu. Tijekom uznemirenog trbuha, riblje ulje je isključeno iz prehrane. Voće može dati bilo koje štene koje voli, samo vidjeti da nema alergije.

Izbornik uzorka za štene

Dob 1 - 2 mjeseca, težina štenaca 2 - 6 kg

Ukupna količina hrane 0,2 - 0,4l

Feed 6 puta dnevno u intervalima od oko 3 sata.

1. (7 sati) - kalcinirani sir (kefir, ryazhenka)

2. (10 sati) - Sjeckano sirovo meso s kuhanim mrkvama i biljnim uljem

3. (13 sati) - čašu mlijeka s sirovim jajima.

4. (16 sati) - fino usitnjeno kuhano meso (riba) s kašom

5. (19 sati) - kalcinirani sir (sir)

6. (22 sata) - Sjeckano sirovo meso s kuhanim mrkvama i biljnim uljem

Dob 3 - 4 mjeseca, težina štence - 6 - 10 kg

Ukupna količina hrane 0,5 - 0,7l

1. Jutro (8 sati) - svježi sir (kefir, ryazhenka)

2. Dan (11 sati) - sirovo meso izrezano na komade s kuhanim mrkvama i biljnim uljem

3. ručak (14 sati) - čašu mlijeka s sirovim jajima

4. Večer (18 sati) - kuhano meso s kašom

5. Prije kreveta (22 sata) - sirovo meso s kuhanim mrkvama i biljnim uljem

1. Jutro (8 sati) - kaša, kefir (jogurt)

2. Dan (11 sati) - kefir (kiselo mlijeko), sir, zelje

3. Ručak (14 sati) - zobene pahuljice, meso (riba)

4. Večer (18 sati) - svježi sir, kefir, povrće

5. Prije kreveta (22 sata) - zobene pahuljice, meso (riba)

Dob 5 - 8 mjeseci, težina štence 10 - 15 kg

Ukupna količina hrane 0,7 - 1l

1. Jutro (8 sati) - svježi sir (kefir, ryazhenka) s kuhanim (sirovim) jaje ili samo svježim sirom (bez jaja)

2. Dan (13 sati) - sirovo meso s kašom (povrće s biljnim uljem)

3. Večer (17 sati) - svježi sir (meso) s žitaricama

4. Prije kreveta (22 sata) - sirovo meso s povrćem (kašu)

1. Jutro (8 sati) - kaša, kefir (jogurt), zelje

2. Dan (13 sati) - kaša, meso (riba)

3. Večer (17 sati) - svježi sir (kefir), povrće

4. Prije kreveta (22 sata) - kaša, meso (riba)

Dob 9 - 10 mjeseci, težina psića 14 - 17 kg

Ukupna količina hrane 1,5 litara

1. Jutro (8 sati) - kaša (kefir, jogurt), zelje.

2. Dan (15 sati) - zob, meso (riba).

3. Prije kreveta (22 sata) - svježi sir, povrće.

1. Jutro (8 sati) - svježi sir s kuhanim ili sirovim jajašcima

2. Dan (15 sati) - sirovo ili kuhano meso s povrćem ili kašom

3. Prije kreveta (22 sata) - sirovo ili kuhano meso s povrćem ili kašom

Da bi pas bio pun noći, navečer joj je potrebna više hrane bogate kalorijama.

Ukupna količina hrane za štene iznosi 80-120 g po kg mase. Kako starimo, količina hrane se smanjuje a po godini pas može dobro primiti 60 g po kilogramu svoje težine. Glavni znak dostatnosti hrane - štene sretno lizati zdjelu. Ako štene ne jedu čak i meso, onda ga preopterete, a volumen hrane treba smanjiti.

Meso - dok je štene malo, bolje je kupiti kvalitetno ohlađeno. Dok raste, možete se prebaciti na smrznuto meso, za 5-6 mjeseci možete početi davati žvakanje. Svjetlo, vim, jetra, bubrezi - kuhani, ožiljeni - kipuće kipuće vode. Često hranjenje jetrom ili plućima može prouzročiti proljev. Od mesnih proizvoda trebao bi biti željena govedina. Ponekad možete dati piletinu ili puricu, bolje je kuhati ove proizvode. Mesni proizvodi bi trebali biti 2/3 prehrane pasa.

Ako štene pomiče kamenje na ulici, gnječe žbuku, onda nema dovoljno kalcija u njegovoj prehrani. Šteneta ima stalnu potrebu za vitaminima i mineralima koji su neophodni za rast i jačanje kostura. Ako hranite psa domaću hranu, zatim za rast i razvoj, kao i za sprječavanje rakom, potrebno joj je vitaminski dodatak. Trebao bi biti jednostavan za uporabu, dobro probavljen, ne uzrokuju alergijske reakcije. Prvi tjedan dodavanja vitamina i minerala je bolje dati polovicu željene doze, a ako se reakcija ne pojavi, možete povećati dozu potrebnom. Odabrani preljev treba odgovarati dobi i veličini štene.

Ako štene dobije hranu, ne smijete dodavati vitamine i minerale u racionalnu količinu: u industrijskoj hrani količina hranjivih tvari je strogo izračunata, a višak kalcija deformira kosti i inhibira rast.

Kada štene odbijaju od dobre hrane, ne smije se zamijeniti drugom niti dodati nešto u zdjelu. Štenci brzo uče da možete dobiti nešto ukusnije i počnete odbiti čak i uobičajenu hranu na štetu zdravlja. Vlasnici se žale zbog nedostatka apetita.

Štene se ne mogu ljutiti zbog zdjelice. Štenac bi trebao mirno jesti i na prvi zahtjev vlasnika dati mu zdjelu, čak i uz vrlo ukusnu hranu.

Kako hraniti cocker spaniel

Cocker Spaniels su najslađa stvorenja i jovialisti koji vole aktivne igre i imaju ukusan obrok. A u potonjem, oni su apsolutno izbirljivi. To daje dodatni razlog za ozbiljnije uzimanje izbora prehrane, jer je Cocker prepun lijen, troman pas s problemom zdravlja. Razumjet ćemo što hraniti Cocker Spaniel i razumjeti kako izbjeći prejedanje kućnog ljubimca.

Vrste Cocker Spaniel hranjenja

Prije nego što shvatite kako hraniti Cocker Spaniel, morate razumjeti vrste hranjenja. Sva tri tipa hranjenja prikladna su za hranjenje Cockers - suhe hrane, prirodne hrane, ili možete kombinirati prve dvije vrste i koristiti miješano hranjenje. U našoj zemlji postoje sljedbenici svih mogućnosti, a izbor je isključivo vlasnik psa. No, češće, prednost se daje praktičnijem načinu - hranjenju industrijske hrane.

U slučaju mješovitog tipa, gotova mokra, konzervirana hrana i (ili) prirodna hrana se dodaju u dijetu suhe hrane. Važno je zapamtiti da nije sve što je korisno osobi od vitalnog značaja za pse.

Što se usredotočiti na odabir prehrane

Da bi prehrana davala pozitivne rezultate, kućni ljubimac nije gladovao, ali nije prejedao, potrebno je uzeti u obzir nekoliko važnih čimbenika:

 • Veličina kućnog ljubimca. Ovaj je parametar posve drukčiji od Cockers, na primjer, ruski španski je mnogo veći od japanskih, ili Toy Spaniel. Stoga količina hrane mora odgovarati.
 • Dob psa. Štenci, osobito u razdoblju aktivnog rasta, zahtijevaju puno hranjivih namirnica, au ovom slučaju, bogata hranjenja će imati koristi (pod uvjetom da su svi proizvodi "ispravni"). U starijim psima tjelesna aktivnost se smanjuje, a time i unos kalorija.
 • Tjelesna aktivnost Mnogo toga ovisi io opterećenju koje kućni ljubimac prima. Ako spaniel obavlja lovačke dužnosti ili sudjeluje na sportskim natjecanjima, njegova aktivnost zahtijeva više kaloričnu i hranjivu prehranu nego za stambene, manje aktivne bake.
 • Karakterne osobine. Iako je većina Cockersovih neumornih trkača i igruna koji se mogu zabaviti, a čak i organizirati igralište u malom stanu, rijetko je, ali još uvijek postoje pojedinci s lijenosti za koje je cijeli dan najbolji slobodno vrijeme. Za ovu kategoriju, dio hrane se može sigurno smanjiti za četvrtinu, neće štetno štetno šteti psima.
 • Fizičko stanje Obogatite prehranu proteinskom hranom, kao i hranom koja sadrži velike količine elemenata u tragovima i vitaminima, potrebno je u postoperativnom razdoblju, kao i tijekom oporavka nakon bolesti, trudnoće i hranjenja potomaka.
 • Trudnost na alergije. Cockers, osobito njihove ukrasne vrste, imaju sklonost tom stanju. Stoga se svi novi proizvodi moraju testirati, dajući vrlo malu količinu, a zatim promatrati reakciju. Ako je tijelo negativno reagiralo - iritacija kože, pojavio se svrbež, pas ima suze koje obiluju ili disanje izgubljeno - iritantni proizvod treba biti strogo zabranjen.

Koliko puta dnevno trebate hraniti cocker spaniel

Zbog gutljaja Cockers, vlasnici moraju strogo pratiti veličinu posluživanja i strogo se pridržavati režima hranjenja. Šteneta dobiva prosječno 4-5 žlica hrane za jedan prijem, a odrasli pas koristi prosječno 1,5-2,5 šalice.

Prema dobi, spanieli se hrane kao što slijedi:

 • Petero, šestostruko dnevno hranjenje prikladno je za bebe do dobi od dva mjeseca.
 • Štenci od 2 do 4 mjeseca hrane se daju najmanje 4 puta dnevno.
 • Od 4 mjeseca do 6 mjeseci - od 3 do 4 godine.
 • Do godinu dana možete ići na dva obroka, ali još uvijek je moguće hraniti tri puta.
 • Starije od godinu dana - 1-2 hranjenja dnevno, a neki stručnjaci preporučuju jednokratno hranjenje, što je najoptimalnije za Cockere.

Vlasnik odabire vrijeme hranjenja na temelju pogodnosti, budući da je glavna stvar u ovom poslu je da pas treba redovito primati hranu u isto vrijeme.

Suha hrana za cocker spaniele

Danas je hranjenje kućnih ljubimaca sa suhom hranom vrlo čest, ali što vlasnici Cockera trebaju znati o tome? Industrijski sirovine imaju uravnotežen sastav, obogaćeni su korisnim aditivima, ali samo ako je kvalitetan proizvod. Za Cockers preporučujemo korištenje premium i super-premium brandova, kao i posebne hrane za kućne ljubimce s alergijama na hranu.

Hrana za spaniele mora biti visoke kvalitete, sadržavati sve što je potrebno za zdravlje kućnog ljubimca, a ne uzrokovati probavne smetnje i alergije. Da ne biste podigli hranu eksperimentiranjem na životinjama dugo bez uspjeha, možete se posavjetovati s ovim problemom kod profesionalnih uzgajivača pasmina.

Nakon što je pronašao pravi, vrijedi ga zaustaviti, mijenjanje hrane može negativno utjecati na zdravlje psa. Obavezno se pridržavajte kriterija dobi.

Prirodni proizvodi za Cockers

Odabir prehrane za španski, možete uključiti sljedeće proizvode:

 • Meso. Temelj izbornika bilo kojeg psa, uključujući cockere. Štenci su dani po stopi od 50 g po kilogramu tjelesne težine, a za odrasle ljubimce 250-350 grama dnevno je dovoljno. Meso je bez kostiju, isključivo kuhano.
 • Iznutrice. Ne više od dva do tri puta tjedno možete zamijeniti jedno meso s pažljivo kuhanom boli - jetrom, srcem, plućima. Veličina dijela u ovom slučaju mora se povećati za jednu trećinu.
 • Mliječni proizvodi. Svaka mliječna jela, čak i jedno mlijeko je hrana, ne možete zamijeniti vodu za njih niti ih davati između obroka. Treba imati na umu da cijelo mlijeko može imati laksativni učinak na odrasle ljubimce. U prehrani cockera mora biti prisutan sir, jogurt, kefir, razni sirevi. To su bitni sastojci za normalnu probavu psa.
 • Jaja. Trebao bi biti u prehrani, ali u ograničenim količinama. Dovoljno je 1-2 tjedna. Preporuča se dati vašem ljubimcu u obliku omleta ili kuhanog mekog kuhana jaja.
 • Pekarski proizvodi i žitarice. Važno je zapamtiti da ti proizvodi ne bi trebali biti osnova za hranu spaniel. Daju se samo za razne jelovnike. Kuhajte kaša može biti i na vodi i mlijeku, poželjno je koristiti zobene pahuljice, heljde, rižu. U kaša možete dodati malo biljnog ulja i povrća.
 • Povrće i voće. Sljedeće povrće pogodno je za hranjenje koktela - mrkve, bundeve, krastavaca, repa, tikvice. Bolje je ako su sirovi, ali mogu se kuhati. Za bolju asimilaciju moraju se slomiti i napuniti biljnim uljem, vrhnjem. Nije loše dodati sjeckani zelje, kao dodatni izvor hranjivih tvari. Voće se može dati kao poslastica u malim količinama, jer sadrže puno šećera. Možete pokupiti svoj ljubimac sa kriškom jabuke, dinje, lubenice, nekoliko plodova ribizla, jagoda, malina, trešanja ili trešanja.
 • Ponekad neće biti suvišno uključiti raž krekere, sušeno voće u prehrani.
 • Kao profilaktični anthelmintic agent, možete dati sjeckani češnjak svom ljubimcu, širiti ga maslacem na kruh ili ga dodati u hranu. Ali ne više od jednom tjedno, a ne više od jednog češnjaka.

Zabranjeni proizvodi

Riba nije obvezni proizvod za Spaniele, ali nije zabranjeno širiti izbornik kuhane morske ribe. Ni u kojem slučaju ne možete dati vašem ljubimcu nikakvu ribu s kostima u svom sirovom obliku, a rijeka je potpuno zabranjena.

Cocker kosti su štetne, mogu izazvati konstipaciju, uvijanje crijeva i čak uzrokovati oštećenje tkiva unutarnjih organa. Osim toga, upotreba kostiju dovodi do brušenja zubne cakline.

Nije preporučljivo uključiti kruh (osobito bijelo), tjesteninu, kobasice, kolače, mahunarke, krumpir, slatkiše u španski izborniku. Kupus je dopušteno ući u prehranu, ali nakon toplinske obrade ili u fermentiranom obliku, ali brokula treba potpuno napustiti.

Važno je razumjeti da, bez obzira na vrstu hrane koju vlasnik kućnog ljubimca odabere, glavna stvar je da je ispravna, uravnotežena i zdrava.

Kako hraniti špijun u različitim dobima

U članku ću pogledati kako hraniti Cocker Spaniel. Snaga i vitalnost ovih prirodno lovačkih pasa uvelike ovisi o kvaliteti sadržaja i prehrani. Navesti hranu koja je kontraindicirana spaniel. Razmotrit ću približne količine hranjenja za štence i odrasle životinje ove pasmine.

Što hraniti štenadima Cocker Spaniel

Od prvog dana boravka štene Cocker Spaniel u novoj kući mora se naučiti pravilnim načinom i prehranom, i to bez obzira da li je to predstavnik američke pasmine Cockers, engleski ili bilo koji drugi.

Prvi mjesec

U pravilu, prva 4-6 tjedna štenaca su pod brigom uzgajivača, a prva 4 tjedna hrane kuja. Prva dva tjedna štenad se hrani isključivo na majčinom mlijeku. Od 14 dana možete početi hraniti bebe posebnom bocom.

Kao hranu možete koristiti mješavinu prirodnog kravljeg ili kozjeg mlijeka i suhog žumanjka. Takva mješavina beba se hrani do 3 puta dnevno.

Od 21 dana života štenad se poučava da konzumiraju toplo mlijeko na svoje, na koje možete dodati malu količinu mesa kruha.

Nakon tjedan dana možete dodati krupicu na mlijeko, sitno nasjeckano mršavo meso i kiselog sušenog sira na svoj obrok.

Drugi

Ako je štene kupljeno od uzgajivača, prvim mjesecima u novoj kući treba slijediti izvorna prehrana uzgajivača. Inače, štene mogu izgubiti apetit ili dobiti probavne probleme.

U drugom mjesecu preporuča se postepeno uvoditi nove proizvode u hranu za kućne ljubimce. Mala količina sirovih mesa, mekih kosti mesa (vrlo pažljivo), sirovo povrće, malu količinu pire krumpira postupno se dodaju u plan prehrane.

Do jedne godine

Dnevna potrošnja štenaca prirodne hrane spaniel do 6 mjeseci starosti izračunava se iz mase životinje. Trebao bi biti 6-7% stvarne težine životinje, au dobi od 7-12 mjeseci -3-3,5%.

Starije štene bi trebale konzumirati najmanje 50 g svježeg mesa po kilogramu težine životinja. Kao glavni izvor proteina, možete koristiti mršavo meso, kao što su govedina, puretina, konjsko meso.

Od ranog doba, ljubimac se mora naučiti jesti povrće, kao što su bundeve, sirovi krumpir (mala količina), mrkve i repa. Bolje je to učiniti u kombinaciji s žitaricama, kao što su hercules, heljda i riža.

Od fermentiranih mliječnih proizvoda potrebno je davati prednost seljaka i kefira. Dva puta tjedno, životinji se može dati 2-3 kokošja jaja, ali ne više.

Bez obzira na vrstu hrane, životinja mora imati pristup čistoj pitkoj vodi 24 sata dnevno.

Što se usredotočiti na odabir prehrane

Izbor prehrane i vrste hrane mora biti odgovorno. Trenutačno postoje dvije mogućnosti za hranjenje pasa:

 • prirodna hrana;
 • pripremljena suha i konzervirana hrana.

Postoje dvije prednosti za hranjenje kućnog ljubimca sa gotovim suhim i konzerviranim hranom:

 • visoko kvalitetna industrijska hrana u potpunosti je uravnotežena u smislu sadržaja hranjivih tvari, vitalnih mikro i makroelemenata, kao i vitamina;
 • Značajne uštede na kuhanju za kućnog ljubimca.

Nema ništa loše u hranjenju psa s gotovim hranama. Trenutno postoji veliki broj kvalitetnih premium feedova (Royal Canin, Hill's, Pro Plan) i super premium (Eukanuba, Advance, 1. izbor). Među njima, možete pokupiti i hypoallergenic feed.

Na pakiranju su navedene norme konzumacije suhe hrane po dobi. Nema dodatnih izračuna.

Druga vrsta hrane prirodne hrane zahtijeva vrijeme za svakodnevno pripremanje svježeg dijela hrane. Također, vlasnik mora dopuniti prirodnu prehranu posebnim mineralnim i vitaminskim kompleksima.

Naravno, većina vlasnika pokušava hraniti svoje kućne ljubimce prirodnom hranom.

Koliko puta dnevno trebate hraniti cocker spaniel

Mnogostrukost hranjenja Španskih štenaca i odraslih ovisi o njihovoj dobi. Jednu količinu konzumirane hrane često određuje vlasnik životinje.

Ni u kojem slučaju ne smije nadići životinju ili hraniti psa iznad norme. U intervalima između hranjenja ne biste trebali davati hranu životinji sa stola, no jednostavno je potrebno pomiriti kućnog ljubimca s liječenjem tijekom treninga za psa kao nagradu.

Do dva mjeseca štenci moraju biti hranjeni 6 puta dnevno svakih 3,5 sata. Od 3 do 4 mjeseca, mnoštvo se smanjuje na 5 puta dnevno, od 4 do 6 mjeseci do 4 puta dnevno, od 6 do 10 mjeseci do 3 puta dnevno.

U dobi od 10 mjeseci i starijih, učestalost hranjenja svodi se na 2-3 puta dnevno. Odrasli psi konzumiraju hranu dva puta dnevno (ujutro i navečer).

Opcije prehrane

Kada hranite spaniel sa suhom hranom, potrebno je uzeti u obzir tjelesnu aktivnost kućnog ljubimca. Dnevna stopa može varirati ovisno o vrsti feeda. Na ambalaži bilo koje industrijske hrane navest će se dnevni unos za pse, ovisno o težini životinje.

S prosječnom težinom odrasle životinje težine od 12 do 14 kg, dnevna potrošnja visokokvalitetne industrijske hrane će biti otprilike:

 • s niskom aktivnošću od 158-177 grama;
 • s prosječnom (normalnom) aktivnošću od 183-205 grama;
 • s velikom aktivnošću od 208-233 grama.

Malo prekoračenje norme nije kritično.

S prirodnim špansom hrane, možete slijediti sljedeće obroke.

Za štence (2-3 mjeseca):

 • učestalost hranjenja - 4 puta dnevno,
 • mliječni proizvodi (sir, kefir) - 150 grama,
 • kuhano jaje - 1 kom.,
 • tijesto (sirovo kuhano ili kuhano oprano) -200-300gr.
 • svaka krupica - 100-150 gr.,
 • povrće -100-200 grama,
 • biljno ulje - 1 tsp
 • mlijeko 350-400 ml.
 • učestalost hranjenja - 2 puta dnevno,
 • mljeveno meso ili kuhano odijelo -400-500 gr.
 • grits - 500 grama,
 • kruh - 100 grama,
 • krumpir - 150 grama,
 • mrkva - 50 grama,
 • životinjska mast -20 gr.,
 • sol 20 gr.

Dijeta odraslog spaniela može varirati ovisno o pubertetu, sezoni parenja, trudnoći ili hranjenju kuge.

Što je zabranjeno dati

Odrasli i štenad strogo su zabranjeni hraniti sljedeće kategorije proizvoda:

 • cjevastih kostiju (piletina i kunića)
 • tjesteninu i kolače
 • svinjetina
 • dimljeni meso
 • pržena, začinsko ukiseljena hrana
 • riječne ribe
 • luk, češnjak (u velikim količinama)
 • javor prosa
 • gljive
 • nekuhan termalno bijeli kupus.

U ovom članku smo pogledali mogućnosti za hranjenje spaniel. Prilikom odabira prehrane morate uzeti u obzir mnoge čimbenike koji utječu na dnevnu potrošnju energije štene i odraslog psa. Pravilna i uravnotežena ishrana ključ je za zdrav, aktivan i veseli kućni ljubimac.

Hranjenje štene štenaca

Ruski lovni spaniel jedina je pasmina lovačkih pasa u Rusiji, posebno za lokalne lovačke uvjete. Nakon čitanja knjiga poznatih autora, komuniciranja sa stručnjacima i iskusnim vlasnicima, kao ljubavnica ruskog lovačkog špijuna Ch. Shela, želim podijeliti svoje mišljenje o jednom od najvažnijih aspekata uzgoja štene - prehrane.

Naravno, dijete bi trebalo jesti uravnotežen obrok. Međutim, vrlo je važno hraniti ne samo prednosti nego i bez problema vlasnicima s modernim zaposlenjem.


Opća pravila hranjenja


Naravno, potreban je stalni pristup vodi. Najbolje je imati jednu zdjelicu za štene. Jedio je, ulio vodu. Prije hranjenja, voda je izlivena i stavljena je hrana. Tako će voda uvijek biti svježa i zdjela je čista.


Zdjelu je bolje kupiti na štandu. Volumen zdjelice iznosi oko 700 g. Namjestite visinu gornjeg ruba zdjelice na grebenu bebe i podignite kako pas raste. Ako hrana mrlje vaše uši, pričvrstite ih mekom gumenom trakom iza glave. Operite nakon hranjenja nije potrebno.


Broj hranjenja dnevno - 6 puta do 3 mjeseca, 5 puta do 5 mjeseci, 4 puta do 6 mjeseci, 3 puta do 10 mjeseci, a zatim - dva puta dnevno. Od godine možete prenijeti na jedan obrok. U večernjim satima je prikladno. Ujutro će pas hodati, otići na zahod i neće morati podnijeti cijeli dan čekajući vlasnike.
Ako se maleno štene hrani samo dva ili tri puta dnevno, tada će se trbuh protezati, rebra u području želuca će se razilaziti, dobit ćemo rebra u obliku bačve u odraslog psa. A ovo je nedostatak eksterijera. S pravim režimom hranjenja, prsa će biti ovalna, duboka, spuštena do laktova. Pluća će se razvijati ispravno, dok će lov biti sposoban aktivno i neumorno raditi dugo vremena.
Ako puno vremena provodite na poslu, onda se hrana za bebu može distribuirati. Hranite nekoliko puta ujutro i nekoliko puta navečer. Ili kupite utovarivač automobila. Ona će dopustiti hranu za bebu na sat, čak iu vašoj odsutnosti.


Mogućnosti napajanja


Postoje dvije opcije. Ovo je prirodna hrana i suha hrana.


Ne pokušavajte hraniti spaniel miješan - onda naturalka, a zatim hraniti. Odmah ću reći da je štetan i za odraslog psa, a još više za štene. Pas proizvodi različitu floru u crijevima za hranu i živu hranu. Miješanje kuca ovu floru i metaboličke procese. Najčešće vodi otitis, cistitis, gubitak kose i druge demotičke manifestacije. I ponekad izvana, ne možete primijetiti nikakve znakove lošeg zdravlja psa. No, prekomjerna aktivnost i promjene raspoloženja daju se djeci. Štenac bi se rado smirio, ali ne može - dodatna energija iz miješane hrane "u punom zamahu". Ne možete liječiti štene sa stola. To je štetno i za probavu i za odgoj ustajućih četveronožnih prijatelja. Najbolja opcija je jednostavno ne dati ništa iz stola. Ako nas podučavamo, onda se odmak od ovog ruskog lovnog spaniela lako. Kao odgovor na privlačan izgled, dati štene komad naranče ili limuna kora, na primjer. Ili krišku kruha, širite senfom. ROS je vrlo pametan i shvatit će da je beskorisno pitati, jer zauzvrat dobivate neku vrstu sranja.


Suha hrana


Zgodan za korištenje suhe hrane. Oni su potpuno spremni jesti. Izaberite veliki feed tako da štene će ispucati svaki pelet. Također čisti zube i promiče pravilnu promjenu mliječnih zubi. Ruski lovni spanieli čuvaju se u uvjetima stanovanja, stoga nemojte odabrati hranu bogatu bjelančevinama, tj. štene hrane. Obratite pozornost odmah na hranu za odraslog psa. Brand ne smeta mnogo. Važno je točno odrediti dnevnu količinu hrane za životinje. Na pakiranju pronađite tablicu težine i dnevnu dozu. Izvažite štene. Matematički izračunajte koliko dana štene dnevno, koristeći tablicu podataka. Povremeno vagati štene i povećati dio. Ako se dosta dade, štene će se pomaknuti i odustati od sljedećeg hrane. Također, prekomjerna hrana preopterećuje jetru. Stoga je bolje dati manje od malo više. Da ne izmjerite i izmjerite hranu prije svakog hranjenja, uzmite mjerno staklo u trgovini za kućne ljubimce ili samo bilo koji prozirni spremnik. Nacrtaj crticu s olovkom. Merka je spremna. Ne brinite ako ustanovite da je količina hrane dnevno premala. Suha hrana sadrži minimalnu vlagu, u svojoj prirodnoj hrani oko 80%. Dakle, ako "istisnete" tekućinu iz naturalke, također će ostati vrlo malo.


Kako se nositi s hranom kada jedete hranu? Što potaknuti na izvršavanje naredbi? Prvo, jedan od hranjenja može se obaviti obučavanjem. Uzmi dio hrane, izradi tim. Što je ostalo, ulijte u zdjelu. Možete uzeti nekoliko komada sira, ili meso, ili goveđeg buraga, staviti u paket. Tu je također stavljena hrana. Tresti. Neka hrana upije uznemirujući miris. To će biti "zalogaje" za vježbanje s psom.


Da biste shvatili da li neki spaniel treba vitamina, uzmite krvni test za kemijski sastav. Tek nakon toga može se s veterinarkom utvrditi potreba za dodatnim pripremama ili zamjenom hrane.


Prirodna prehrana


Stoljećima, španskih hranjenih na prirodnim proizvodima. I oni su postali divni psi. U prirodnom hranjenju ništa nije teško.
Mogu navesti nekoliko gotovih recepata.


U tri litarske posude, kuhajte povrće s kašikom. Isključite. Stavite sirovo govedo. Promiješati. Učinjeno je. Vrijeme kuhanja 20 min.
Tri mrkva ili jabuka. Pomiješajte s omotom od 5-9% svježeg sira. Učinjeno je. Vrijeme kuhanja 2 min.


Pecite piletinu. Sipajte juhu. Kuhajte kašu. Razbiti pileće meso u kaša. Promiješati. U hlađenoj kaši stavite fino usitnjeno povrće. Vrijeme kuhanja 1 sat.
Ako ste jako zauzeti i bojite se da nemate vremena za pripremu hrane za štene, možete pripremiti pripremljenu hranu u obrocima. Odmrzavanje prije hranjenja. Stalno ga koristite ne vrijedi, ali samo u slučaju da će doći u ruci.


Reza i mlijeko (osim mlijeka) daju za doručak. U danima - žitarice s povrćem i mesom, ribom, piletinom, puretinom, vrlo rijetko s tripe.
Psi općenito i štenad posebno se pokazuju jednostranom prehranom. tj monoton, to je bolje. Ne gubite vrijeme na užitke. Kuhajte brzo i jednostavno.
Volumen jednog dijela jednak je volumenu štenadove glave bez njuške. Ovo je volumen trbuha psa.


Kako odrediti omjer sastojaka? Ako štene ne dobije masnoću i ne gube na težini, sve je ispravno. Previše plitko - smanjiti količinu proteina, povećati volumen povrća i voća. Previše tanka - povećavamo količinu proteina i smanjujemo količinu povrća i žitarica. U prosjeku, 20 g sirove ili 40 g kuhano meso (ili kokoš, ili puretina ili riba) po 1 kg težine štene po danu. Ostalo je povrće i kašica.


Kao poslastica za POS štene na prirodnoj prehrani, možete koristiti meso, komade suhog kruha. I posebna poslastica, naravno, ožiljak od goveđeg mesa. Sada je vrlo teško kupiti. Trebamo sirovo, nečiste. Nema potrebe za pranje. Ne miriše jako dobro, ali korisno je za pse da reguliraju crijevnu floru. Štenci ga samo obožavaju. Nemojte davati mnogo, a ponekad i korisno.
Za čišćenje i promjenu zuba jednom svaka dva tjedna, neka ulja poskakuju. Najbolje od svega, kost iz bujona je cjelina, ali nije ukrašena. Tako da beba ne ozlijedi oštrim rubovima i ne proguta krhotine. Bit će također i hrskavice bijelog šećera.


Nemojte se opterećivati ​​kostima. Sirovine neće donijeti, ali brzo će se zubi zgrčiti. Kuhano je zabranjeno jer zaglavi želudac ili se nabubri u crijevima. I to je problem s toaletom.
Ako želite razumjeti je li štene dovoljno za prirodnu prehranu, onda je sve jednostavno. Stavite hranu u zdjelu. Vrh tableta kalcijevog glukonata. Ako je počeo jesti od nje - prodati nekoliko tjedana. Ovo je za jake kosti. Isto s kapsulama ribljeg ulja. To su vitamini. I sa sušenim kupusom. Ovo je jod.
Predstavite svu novu hranu bebi, počevši od čajne žličice dnevno. To će ublažiti crijevne uzbune.
zaključak


Imajući iskustva s više od 100 pasa godišnje, mogu zaključiti da oko 50% pasa jedu prirodnu i 50% suhu hranu. Kakvu vrstu hrane izabrati, sami odlučite. Nemojte se mijenjati do godinu dana, kako ne biste uzrokovali stres rastućem tijelu.


Trošak hrane i troškovi prirodne hrane su gotovo isti.
I još više. Ako želite maziti svoje štene, pokvarite ga pravom hranom.

Preporuke za hranjenje štenadskog špijuna (2)

Štenac treba jesti dobro. To je zbog svog aktivnog rasta i razvoja te sposobnosti probavnog sustava. Nakon odbića od majke, kada se pojave zubi, štene će se prebaciti na čvrstu hranu. Nakon 1,5-2 mjeseca, štene bi već trebale imati vlastitu hranu za jesti prilično gustu konzistenciju.

Kako bi se podigao zdravi pas, nije neophodno nadjačati štene ili oštro ograničiti njegovu hranu. Redovito pothranjeno štene, uskraćuje njegovo tijelo esencijalnih hranjivih tvari, a njegov razvoj može pogriješiti.

Pogrešno je upotrijebiti dojenačku formulu i mliječnu formulu, jer njihov sastav ne odgovara psu.

Koliko puta dnevno hraniti štene? To ovisi o dobi. Štenad se treba hraniti često, ali u malim dijelovima tako da se želudac ne nabubri od onoga što se jede, a beba ostaje pokretna i sklona igrati. Od trenutka odvođenja do 3 mjeseca od majke, dovoljno je 6 puta dnevno. Od 3 do 5 mjeseci - 5 pojedinačnih obroka. Od 5 do 9 mjeseci, štene bi trebale jesti 4 puta dnevno, od 9 do 11 mjeseci - 3 puta dnevno. Od 11 mjeseci i stariji - 2 puta.

Ako odlučite pripremiti hranu za svog kućnog ljubimca, onda biste trebali znati koji su proizvodi potrebni u svojoj prehrani. Izvori proteina su mliječni proizvodi, meso, riba i jaja. Od fermentiranih mliječnih proizvoda, psu se može dati ne-masni sir (do 5-7%), kefir, jogurt ili ryazhenka (bez dodavanja šećera i voća). Meso i riba najbolje se toplinski obrađuju kako bi izbjegli mnoge probleme. Od mesa možete upotrijebiti puretinu, bijelo meso piletina, govedinu, janjetinu, konjsko meso, kunić i ribu - bakalar, kopitar, europski flounder, heck i baldac. Bijela riba ne sadrži manje kvalitetne proteine ​​od mesa. Međutim, riblja hrana za ukus je inferiorna od mesa. U dobi od 8-10 mjeseci, štene aktivno rastu pa je potrebno više proteina od odraslog psa u iznosu od oko 30-50 g po 1 kg težine dnevno. U početku, štene može dobiti dio žumanjka pilića ili pola prepelice, a ne više od dva puta tjedno. Gledajte reakciju na uklanjanje alergija. Pripravci pasa za meso mogu uključivati ​​ne samo meso, već i žrtve (bubrega, srce, vimena, žirija pilića, purana, itd.).

Izvori ugljikohidrata za štene su kuhane žitarice - riža, heljda, valjani zob. Hrana za povrće: povrće (mrkva, kupus, paprika, bundeva, tikvice, repa, krastavac) treba dati u sirovom, sječenom ili gumiranom povrću (peršin, kopar, celer, salata, na običnom grubom reznom. To je izvor vlakana i vitamina. Različite vrste ulja (1 hl) se dodaju u povrće i mesne hrane: maslinovo, nerafinirano suncokretovo, bundeva, laneno ulje, itd. Riblje ulje je vrlo korisno. To bi trebao biti dan, počevši s nekoliko kapi i postupno dovodi do 1 žličica po danu. Tijekom uznemirenog trbuha, riblje ulje je isključeno iz prehrane. Voće može dati bilo koje štene koje voli, samo vidjeti da nema alergije.

Dijeta štenaca koji su se prebacili na neovisno hranjenje

Dijeta štenaca koji su se prebacili na neovisno hranjenje

Ako odlučite kupiti štene od uzgajivača, trebali biste se upoznati s potrebnom prehranom za štence čak i tijekom posjeta vrtiću, kao i dobiti detaljne savjete stručnjaka.

Što se tiče prehrane koju je predložio uzgajivač, ako pas ostaje snažan, veseli i pokretljiv, možemo pretpostaviti da prima sve potrebne hranjive tvari potrebne i ne mijenja svoje prehrane. Štoviše, ako odlučite samostalno diverzificirati izbornik kućnog ljubimca u prva dva mjeseca svog života, to može dovesti do pojave gastrointestinalnih poremećaja u štenci.

Od prvog dana svog boravka u kući, štene se moraju naviknuti na ispravan unos hrane, to jest na pravilnost i određenu tehniku ​​hranjenja. Najbolje je da vlasnici štene napravite raspored prema kojem će njihova odjela jesti. Treba napomenuti da hrana za bebe treba biti u istim vremenskim intervalima. Postupno će se kućni ljubimac naviknuti na režim koji je uspostavljen za nju i biti spreman za početak hranjenja za određeni sat.

Tehnika hranjenja uključuje treniranje mladog psa da jede hranu iz zdjele, postavljenu na posebnom štandu koji je postavljen na određenu visinu i fiksiran tako da posuđe ostaje stacionarno i dijete može udobno jesti. Ovaj raspored zdjele s hranom je neophodan kako bi se spriječilo odstupanje u fizičkom razvoju psa. Činjenica da je sustavno potrošnja hrane iz jela, stoji na podu, na ljubimac može imati nekih problema s formiranjem različitih dijelova tijela, što dodatno negativno utjecati na pozitivnu ocjenu eksterijera i, što je najvažnije, na zdravstveno stanje psa. Među nedostatcima koji se mogu pojaviti kao posljedica nepravilnog hranjenja jesu slouching, high-hindancy i nedovoljni razvoj metakarpus na prednjim udovima.

Aluminijske hrane zdjele

Dakle, hranjenje štene bi trebao biti kako slijedi. Zdjelu hrane stavlja se na okomiti stalak s stabilnim postoljem, koji bi trebao biti na razini djetetova grudi ili malo viši. Zatim će mu biti prikladno spuštati njušku u zdjelu, a istodobno neće naginjati glavu preniska, a leđa će ostati ispravljena. Zdjela je umetnuta u metalni obruč, odgovarajući promjeru i fiksiran prstenom ili kvačicom na stalku. Nalazi ispod pultova trebaju biti dovoljno široki i stabilni tako da štene ne okreću svu ovu strukturu tijekom obroka.

Zdjela iz koje će kućni ljubimac uzeti hranu mora biti keramička, aluminijska ili emajlirana, bez nedostataka, ruševina i nepravilnosti kako bi se izbjegli rezovi. Volumen posuđa za štenad, u pravilu, je mali: sadrži oko 0,5 litara tekućine ili 500 g suhe hrane.

Kako bi štene šape nemojte klizati preko površine poda, ispod njih trebate širiti komad guste tkanine ili mali tepih.

Tijekom obroka, štene bi trebalo biti naviklo na ispravljanje ispravnog položaja tijela u stalak. Vlasnik mora vidjeti kako se tijelo i udovi psa nalaze kad se nalazi u zdjelici hrane. Obratite pozornost na prednje šape: one moraju ostati ravne i međusobno paralelne. Stražnje šape moraju stajati tako da je kut stražnjih zglobnih zgloba oko 90 °. Pravilna pozicija u stalku postupno se razvija, vještine koje je klinac stekao svakako treba poticati, što će pridonijeti njihovoj konsolidaciji. Majstorova pohvala je da je na kraju obroka pas dobiva komad omiljene hrane kao nagradu. U ovom slučaju, kućni ljubimac će znati da je sve ispravno učinio, a sljedeći put će se morati učiniti isto, a odobrenje njegovih postupaka od strane vlasnika izravno je povezano s prijemom liječenja.

Kako se pas sazrijeva, visina ugradnje zdjelice za hranu povećat će se ovisno o rastu štene.

Jedući psa previše vruće ili hladno može uzrokovati razvoj takve ozbiljne bolesti kao gastritis. Polagano se razvija, ponekad bez izraženih simptoma, i kao rezultat toga, pas čak može umrijeti. Stoga, hranite ljubimcu samo toplom hranom.

Posebnu pozornost treba posvetiti temperaturi hrane koju dajete svom ljubimcu. Potrebno je da hrana nije previše vruća ili hladno. Možete kontrolirati njegovu temperaturu stavljajući prste u zdjelu. Ako hrana izgleda lagano topla, to znači da je optimalno za hranjenje psa.

Uz zdjelu za hranu, životinja mora dodijeliti još jedan - za vodu. Možete posaditi posuđe s vodom ili na suprotnoj strani hranilice ili na zasebnom stalaku, podešavajući visinu zdjelice za piće na isti način kao i zdjelice za hranu.

Potrebna je pitka voda uvijek čista i svježa pa se tijekom dana mora mijenjati više puta.

Povremeno, posudu za piće treba prati toplom vodom i sapunom ili soda, te temeljito isprati pod tekućom vodom. To bi trebalo biti učinjeno kako bi se uklonila sluzavna ploča formirana na zidovima posude. Na isti način morate pratiti čistoću jela za hranom: ispire se nakon svakog obroka kako bi se izbjegao neugodan miris i razvoj patogenih mikroba.

Šteneta u dobi od 2 mjeseca već treba prilično raznovrsnu prehranu, no u njega je potrebno vrlo pažljivo uvesti nove proizvode, u malim količinama.

Treba napomenuti da je sirovo meso za štenad korisnije od kuhanog mesa i stoga, čak i ako se štene ne koristi za hranjenje sirovim mesom, trebali biste ga postupno naviknuti na prehranu ovog proizvoda. Mlijeko i povrće također su potrebni za uzgoj životinja, ali morate uzeti u obzir da, na primjer, mrkvi imaju laksativni učinak, a njihov iznos u djetetovoj prehrani treba biti umjeren.

Kada pas dostigne dob od 10 tjedana, može se dobiti mala, ali ne mala, mekana kamena mesa, bez prethodnog vrenja. U ovom slučaju najprikladnija su govedina i teletina, naročito hrskavi kosti. Preporuča se hraniti bebu s njima nakon što je pojede glavnu hranu.

Mladi spanieli su vrlo lako naučiti jesti sirovo povrće. Oni su ohrabreni da daju mrkve, sirov krumpir, pa čak i kupus. Posebno korisno krumpir. Škrob koji se nalazi u njemu povoljno utječe na rast i izgled psa, a dodatno sirovi krumpir savršeno se apsorbira životinjskim tijelom. Stoga vlasnik ne bi trebao lišiti svog ljubimca priliku da se blaguje na komadiću krumpira. Morate biti vrlo oprezni s hranjenjem pasa s kuhanim krumpirom: neke pasmine pasa uvijek to ne podnose, a prvi dio pireg krumpira koji se daje štencu trebao bi biti prilično mali.

Neprihvatljivo je da nahrani psići kosti ptice ili zeca: oni mogu izazvati začepljenje probavnog trakta, razvoj takvih opasnih bolesti kao što je čir na želucu, a pas može gušiti na njima.

Stopa jesti štenad treba postaviti pojedinačno. Gledajte svog ljubimca nakon što jede. Ako primijetite da je želudac psa natečen, natečen, to znači da je dio bio prevelik za to. Potrebno je hraniti kućnog ljubimca malom količinom toplog mlijeka, u kojem se dodaje magnezija, te u sljedećem hranjenju za smanjenje volumena dijela dane bebi.

Ako vidite da je spaniel, ostavivši zdjelu praznu, pa čak i lizali, otišao do saga bez ikakvih znakova tjeskobe, onda će količina hrane koja joj se dati normom. Naravno, kao što pas raste i sazrijeva, količina hrane koju konzumira povećat će se.

Dogodilo se da štene, nakon završetka hrane, počnu lizati zdjelu dulje vrijeme i ne žele otići na mjesto, gledati vlasnika u oči i izraziti snažnu želju za dodatkom dijela. Međutim, u ovom slučaju bolje je ne voditi vaš ljubimac, inače se može naviknuti na brošure, što općenito će nepovoljno utjecati na daljnje obrazovanje psa. Samo se treba zapaziti da je dio bio nedovoljan i sljedeći put da biste povećali količinu hrane.

Već smo rekli da se hranjenje treba obaviti nakon određenog broja sati, istodobno svaki dan. Ova bi se narudžba trebala utvrditi ovisno o individualnim životnim uvjetima i svakodnevnoj rutini vlasnika, no treba imati na umu da se štene prvo treba hraniti tijekom dana rano ujutro, prije odlaska na šetnju, a posljednje - neposredno prije nego što ode u krevet.

Najbolje od svega, ako večernji obrok uključuje hranu za meso, to će Spanielu pružiti bolji i zdraviji san.

Noću, davanje hrane oba štence i odraslih pasa ne treba dati; morate naučiti svog ljubimca da ne ometa vlasnike noću i da im pruži priliku da se lako odmorite.

Broj štenci koji hrane tijekom dana ovisi o dobi. Psi 1-2 mjeseca obično se preporučuje da se hrane 6 puta dnevno, 2-4 mjeseca - 5 puta dnevno, 4-5 mjeseci - 4 puta dnevno, 5-6 mjeseci - 3 puta dnevno. Šest mjeseci starog štenca treba postupno naviknuti na prehranu odraslog psa, au dobi od 8-9 mjeseci ljubimac se može prebaciti na normalnu prehranu odraslih životinja, osiguravajući 2 obroka dnevno tijekom dana - ujutro i navečer.

Trenutačno postoje dva sustava za hranjenje štene: tradicionalna, kada vlasnik priprema hranu za kućne ljubimce i konzerviranu i suhu hranu.

Razmotrite obje tehnike, ali sve preporuke trebale bi se uzimati samo kao savjet, jer svako štene ima svoje ovisnosti i karakteristike. Pažljivo gledajte svog kućnog ljubimca prije nego što ga redovito konzumirate.

Dijeta štene bi trebala biti uravnotežena, a količina hrane koju treba hraniti trebala bi biti izračunata na takav način da se poštuju norme dobivanja na težini.

Prilikom sastavljanja prehrane vašeg ljubimca morate se pridržavati sljedećih pravila:

• dnevni dio bi trebao biti najmanje 30% proteina, čiji nedostatak može uzrokovati slabljenje imunološkog sustava i nepovoljno utjecati na razvoj mišića i kostura;

• ne biste trebali hraniti štene isključivo mesom: to nije dobra prehrana;

• predoziranje kalcija i vitamina A i D može dovesti do abnormalnosti skeletnog sustava i doprinijeti razvoju crijevnih nadutosti;

• preopterećenje je loše za oba štence i za odrasle pse.

Prvih 2 tjedna života u kući štene bi trebale dobiti hranu kojoj je uzgajao uzgajivač. Drastična promjena prehrane može dovesti do trese u kućanstvu i odbijanju da jede.

Izmet štene je jedan od pokazatelja koliko ste dobro napravili vašu prehranu. Normalni izmet mora biti srednje konzistentan, smeđi ili tamno žuti.

Prvo hranjenje štene je u 7 sati ujutro, a posljednja u 22 h.

Ako se ranije ustajete, možete pomicati raspored prehrane vašeg ljubimca, podvrgavajući se vašoj rutini.

Što hraniti špijunom

Cocker spanieli su favoriti djece i odraslih, osvajajući njihovu veselu raspoloženost i divno lice. To su ljubitelji aktivnih igara i ukusne hrane. A u hrani su posve nerazumljivi: cocker će jesti sve jestivo i nejestivo što će ga naći. Ova pasmina je sklona korpulenciji. Cocker spanieli brzo dobivaju masti, a overfed ljubimac je slab, bolesni pas s nespremnost da igraju i komuniciraju s vlasnikom. Kako napraviti pravu prehranu od ljubimca iz štene i kako hraniti špijun je opisan u ovom članku.

Kako hraniti špijun?

Vrste hranjenja

Najprije se trebate baviti tipovima hranjenja malih cockera. Pasmina pozitivno percipira sve tri standardne metode hranjenja:

 • pripremljene suhe mješavine;
 • prirodni proizvodi;
 • mješoviti tip: suhi dodatak hrani s vlažnom hranom, mesom, žitaricama.

U pripremi prehrane je važno uzeti u obzir temperament psa.

Postoje pristaše svake vrste hrane, sve ovisi o izboru vlasnika. Međutim, priroda životinje i svrha za koju je vlasnik napravio kućnog ljubimca treba biti temeljni čimbenik pri odabiru vrste hranjenja. Na primjer:

 1. Sportski psi, koji su osposobljeni za sudjelovanje u lovu, ribolovu, pješačenju, sportu, trebaju odabrati suhu hranu. Mora biti visoke kvalitete. Takva hrana sadrži puno proteina za razvoj mišića, podršku za ligamenta i koštani sustav, kao i ugljikohidrate, koji daju energiju. Osim toga, prikladno je uzeti suhu hranu s vama, tako da možete hraniti svog ljubimca tijekom treninga psa ili ribolova.
 2. "Divan" kućni ljubimci mogu se dati prirodni proizvodi - meso, juhe, žitarice. Međutim, potrebno je ovdje konzultirati jednog veterinara: možda pojedinačne potrebe organizma ljubimca podrazumijevaju više kompetentno odabranog jelovnika.
 3. Štenci se preporučuju da daju prirodne proizvode. Tijekom rasta, njihov se probavni sustav trebao jačati i naučiti kako obraditi tvrdo vlakno, a zubi iz temeljitog žvakanja obnavljaju se prije prelaska na suhu hranu.

Mnogi vlasnici španskih proizvoda odlučuju za suhu hranu.

U pravilu, većina uzgajivača pasa odabire prikladnu hranu za suhu hranu. Pokušavaju se udaljiti od mješovitog tipa iz nekoliko razloga: to je neekonomično i pojavljuju se problemi u pripremi punopravne prehrane. Pored toga, tijelo pasa ne može uzeti mješovitu hranu - za probavu suhe i prirodne hrane potrebni su vam različiti enzimi i razdoblje za apsorpciju.

Kako hraniti štenad cocker spaniel?

U prehrani malog Cockera svakako treba osigurati:

 1. Meso je temelj u bilo kojem izborniku pasa, uključujući i za cockere. Nije moguće dati željenu govedinu ili piletinu, ne-prehrambenu svinjetinu i janjetinu. Meso treba prethodno kuhano, bez kostiju. Štenci dosta volumena po stopi od 50 grama po 1 kilogramu težine. Obratite pažnju: Cockerov trbuh ne može apsorbirati nadjev.
 2. Iznutrice. Mogu ih zamijeniti jedan tjedan "mesa". Srce, jetra, pluća se pažljivo probavljaju prije posluživanja, a veličina porcije povećava se za 1/3 u odnosu na meso. No, u ranoj dobi (do 3 mjeseca) štenci ne žele dati žrtve.
 3. Riba. Povremeno možete ljubimac ljubimac riba. Ovo bi trebalo biti kuhana fileta bez jedne kosti. Tjedan dana ne može biti dulji od tri puta, a morske plodove i riječne ribe kontraindicirane su za cockere.

Pravilno odabrana hrana jamči zdrav život štenca.

Prilikom oblikovanja izbornika uzimaju se u obzir pojedinačne karakteristike pasa.

Od dobi od dva mjeseca trebate dati svoje bebe vitamine za štence, kao i sušeno more kelj. Oni će biti izvor prirodnog joda i drugih minerala potrebnih za pravilan razvoj. Od 3 do 7 mjeseci, štene počinju mijenjati zube: tijekom tog razdoblja morate mu dnevno dati 2-3 tablete kalcijevog glukona. Ako ne želi jesti pilule, morate ih slomiti i sipati u hranu.

Važno je! Za sprečavanje parazita, fino usitnjeni češnjak trebao bi se dati kokeru. Preporuča se razmazati maslacem na malom komadu kruha ili staviti u hranu. U tjedan dana ne možete dati više od jednog češnjaka.

Koliko puta dnevno hraniti cocker spaniel?

Cockers su vrlo proždrljivi, pa se veličina dijelova i učestalost hranjenja vlasnika moraju pažljivo kontrolirati. Samo kućni ljubimac koji se pojavio u obitelji (obično se štene kupuju u dobi od šest mjeseci) ne smije davati više od 4-5 žlica hrane u isto vrijeme. Uz rast psa, volumen hrane raste na 1,5-2 čaše.

Cocker Spaniels - Veliki Snack Ljubitelji

S obzirom na promjene dobi, broj hranjenja dnevno izgleda ovako:

 • do dva mjeseca, ljubimac jede 5-6 puta dnevno;
 • od dva do četiri mjeseca, štenci su pogodni za četiri obroka dnevno;
 • od četiri do šest mjeseci - jela 3-4 puta dnevno;
 • od šest mjeseci do godine - postupni prijelaz na dva obroka dnevno, no dopušteno je hraniti tri puta dnevno;
 • od godine - prijelaz na hranu 1-2 puta dnevno.

Dijeta je jednako važna kao količina hrane.

Neki stručnjaci savjetuju samo jedan obrok, kao najprikladniji za zrele Cocker Spaniele. Vrijeme obroka koje vlasnik odabere najprikladnije za njega, budući da je najvažnije da pas dobije hranu svaki dan u isto vrijeme.

Važno je! Ako težina kućnog ljubimca počne prekoračiti utvrđenu stopu, trebate mu podmiriti jedan post na tjedan.

Kako i odakle hraniti malo engleskog Cockera?

Vlasnik mora pratiti ponašanje štenaca tijekom i nakon jela kako bi hranili najkonzoničnije. Moguće ponašanje kućnog ljubimca može se provjeriti s tablicom.

Tablica 1. Ponašanje Cockera i reakcije na hranu