Pas Jazavčar - recenzije o pasmini

Jazavac ima puno pozitivnih povratnih informacija od svojih vlasnika. Za mnoge su ti mali lovci postali dobri drugovi i pravi prijatelji.

dostojanstvo

Veliki plus predstavnika ove pasmine je da su male. Tako standardni pas raste do 30 cm, patuljak do 21, a kunić žamac ne prelazi 13 cm. Zbog toga se u apartmanima osjećaju ugodno. Ako je stan prilično mali, onda morate puno pješačiti s psom, inače bi moglo početi pokvariti razne stvari. Jazavac uredan, pokušajte prošetati na ulici kako ne bi razmazili.

Mnogi vlasnici kažu da ti psi imaju dobro razvijen intelekt i humor. Oni su iznimno aktivni pa neće dopustiti da vam dosadi. Jazavčari postaju privrženi svojim vlasnicima i vole spavati s njima u istom krevetu. Osjećajte dobro raspoloženje kućanstva i ne uspon, ako vlasnik nije u duhu. Uživaju u igranju s djecom.

mane

Kao i svaka druga pasmina, kravata ima svoje nedostatke:

  • moguće prisustvo različitih bolesti koje se prenose genetski;
  • složenost obuke;
  • agresivnost strancima i drugim psima;
  • ako dugo ostaje bez nadzora, može početi pokvariti namještaj i cipele.

Jazavčari su neumorni, pa ako želite mir i tišinu, bolje je odlučiti se za drugu pasminu. Poslovni ljudi, ovaj pas također ne vrijedi biljka, ljubimac samo dosadno. Jedini izlaz u ovoj situaciji je imati mačku. Jazavci se dobro slažu s njima i često igraju zajedno.

Bigleforum - forum za ljubitelje pasa Beaglesa

Izbornik za navigaciju

Prilagođene veze

oglas


DOBRODOŠLI NA FORUMU Ljubavnici velikih pasa!

Novi ste i samo 15 dana od datuma registracije na forumu i 30 poruka vas odvoji od sljedećeg statusa i uklanjaju sva ograničenja, više >>

UPOZORENJE! Ne možete ostaviti komentare u sekcijama štenci! Komentari su dopušteni samo od autora teme!

UPOZORENJE! Ne možete ostaviti komentare u sekcijama štenci! Komentari su dopušteni samo od autora teme!

UPOZORENJE! Ne možete ostaviti komentare u sekcijama štenci! Komentari su dopušteni samo od autora teme!

UPOZORENJE! Ne možete ostaviti komentare u sekciji Take a Beagle u dobrim rukama! Komentari su dopušteni samo od autora teme!

UPOZORENJE! Ne možete ostaviti komentare u odjeljku razmnožavanje muškaraca! Komentari su dopušteni samo od autora teme!

Korisničke informacije

Vi ste ovdje »Bigleforum - forum za mjesta pasmine Beagles» Present »Mini poreza. Tko zna što?

Mini jazavčar Tko zna što?

Postovi 1 Stranica 20 od 29

Share114.06.2012 11:47:46

  • Objavio: batmanix
  • Bigleman
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 16/06/2010
  • Poruke: 1826
  • Spol: žensko
  • Dob: 33 [1985-08-26]
  • Nadimak i datum rođenja Beagles: Dar Shah Bella 04/09/2010
  • Zadnji posjet:
    11/09/2014 5:16:23

Dobar dan, korisnici foruma!
Htjela sam znati o malim jazavcima. Što misliš? Možda su razgovarali, upoznali ili krenuli zajedno. Koliko ih je bigley reagirao na njih? Je li to pas ili mačka?)) Činilo mi se jako lijepo. Ali iskustvo komunikacije nikada nije bilo. Mogu li napraviti "beagle" natjecanje u smislu igranja? Ili će oni pritisnuti protiv vlasnika nogu i zujati poput igračaka terijera?
Hvala vam!

Share214.06.2012 12:26:59

  • Autor: IriSka
  • Beagle
  • Mjesto: Moskva m.Preobrazhenskaya Square.
  • Registrirano: 16/06/2010
  • Poruke: 1407
  • Spol: žensko
  • Dob: 34 [1984-07-09]
  • Nadimak i datum rođenja Beagle: Leela 02/09/2010 Promida Godsend Land K
  • Zadnji posjet:
    27.05.2014 22:25:41

Jazavčar je lovac. I jako dobro. Imamo puno njih u dvorištu, zauvijek gorku među sobom, ljuti se i grickaju. ali imamo jednog prijatelja koji Lilka igra jako dobro s njim, samo su joj pete potpetice. Ali što više imamo štetne poreze. Mislim da kunić žamac nije lošiji od standardnog.

Share314.06.2012 12:29:35

  • Objavio: Vita + Linda
  • Top-bigl
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 17.02.2010
  • Poruke: 12515
  • Nadimak i datum rođenja beagle: Vita 08/05/2009, Linda 25.04.2010
  • Web stranica: http://www.videolog.ru
  • Zadnji posjet:
    01/03/2018 23:00:52

Uvijek smo imali dobar odnos s jagodicama. Coil je imao djevojku kao dijete, a Lada sada ima 7-mjesečnu djevojku s kojom vole igrati. Nije se primijetio da su mini džužki prebačeni na noge vlasnika. Prema mojim promatranjima, oni su podebljani psi. Većina pravih pasa, pa, ne "mačaka".

Share414.06.2012 12:31:34

  • Objavio: Risha
  • Kennel "Bravo Vista"
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 14. prosinca 2006
  • Poruke: 12017
  • Spol: žensko
  • Skype: bravovista
  • Web stranica: http://www.beaglevista.com/
  • Zadnji posjet:
    15.05.2013. 15:35:20

Kunić je najmanja vrsta. Komuniciraju se s kunićem d / w za šetnju - uobičajenu naknadu, skupo. Čini mi se da je u paru beagle bolje odabrati patuljak, veći su od kunića, ali manji od standardnih. W / w - više radnika, "borbe", d / w - više soba, glatka - najviše to. Ja stvarno volim w / w.

Share514.06.2012 12:34:55

  • Objavio: batmanix
  • Bigleman
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 16/06/2010
  • Poruke: 1826
  • Spol: žensko
  • Dob: 33 [1985-08-26]
  • Nadimak i datum rođenja Beagles: Dar Shah Bella 04/09/2010
  • Zadnji posjet:
    11/09/2014 5:16:23

Iriska, hvala na odgovoru! Da, lovac daganjci nisu lako s njima, ali mislio sam da je mudrac je jednostavniji i tiši. Čini se da su mini i kunić različiti. U šumi smo šetali odrasle džoke u društvu mini, tako da su svi standardi na remen, ali mali je bez, jer ona ne napušta ljubavnicu. Ali ovo je samo jedan pas. Više ih nisam vidio.

Share614.06.2012 12:43:10

  • Objavio: Julia i Mickey
  • Biglik
  • Mjesto: St. Petersburg, PL. Lenina (željeznička stanica)
  • Registrirano: 16.8.2011
  • Poruke: 456
  • Spol: žensko
  • Dob: 30 [1988-08-29]
  • Nadimak i datum rođenja Beagle: Mickey (Merenga Cosmic Melody) 05/09/2011
  • Zadnji posjet:
    10.4.2016 09:20:02

Takav mini-mini-žamac živi u našem stanu. jer hodao je samo nekoliko metara udaljeni od ulaza, stalno se mučio, a onda smo mislili da je riječ o redovitoj džungli, ali podnaslovom i nedovoljno hranjenim, a stoga je tako mala i blago pogrbljena, ali nedavno vlasnik ponosno je objasnio da je to zmajska šuma. Dojam je da izgleda tako nesretno (iako je to dojam veće vjerojatnosti od vlasnika i rukovanja njome), mali, pogrbljen, tužan. Sumnjivo i oprezno tretira zlato, ali bez agresije, u jednom je trenutku vikala svima i neugodno se uspela na noge (kao i sve vrste malenih stvari), sad smireno radi svoj posao za 2 minute i odvede je kući. Malo je vjerojatno da će htjeti i podnijeti velike igre, no ova je prije spomenuta kavez vrlo mala - druge poznate zečeve džučdove izgledaju veće i prirodnije - slatke su, različite po karakteru, ali većina je prilično adekvatna i privlačna ljudima. Ali svatko kaže da unatoč veličini - to su pravi lovci

Jazavčar - recenzije

Neumorni lovac

Pluses: mala, kratka kosa.

Nedostaci: Zbog izduženih leđa, moguće su bolesti kralježnice.

Pregled: Mali, ali vrlo aktivni psi! Imaju vrlo razvijen lovački instinkt, uvijek u potrazi za plijenom, stoga ih je bolje da ih ne pustite s remena na ulici. Kratke noge ne sprječavaju njihovo trčanje i skakanje, ali morate osigurati da se ne skoče s visine, inače postoje ozljede kralježnične moždine.

smiješno)

Pluses: Izvrsna životinja.

Nedostaci: Nije primijetio.

Pregled: Vrlo smiješan pas voli udobnost, lov i ljubav, morate biti odgajani od rođenja, jer onda postoji svibanj biti problema s ponašanjem psa, daščeri vole djecu igrati s njima, oni također vole lov, jer to je lovački pas, mnogi lovci ih uzimaju s njima kako bi dobili svoj plijen iz jazbine, jer se džshokovi brzo kreću duž burrows zbog njihove strukture, izdužene njuške, i dugo tijelo s kratkim nogama, ja sam taksi i nije mi bilo teško za nju naučiti uobičajene timove poput "sjediti"... Pročitajte više

Najbolja pasmina pasa!

Prednosti: Neke prednosti!

Nedostaci: Nema.

Svjedočanstvo: Ovo je daleko najbolji pas psa. Ako ste ikada imali šikare, nećete biti u mogućnosti jednostavno sebi dobiti psa druge pasmine. Ovo je pas prijatelj. On će biti s vama uvijek i svugdje. Voli hodati. Vrlo je izdržljiv i može dugo prošetati gradom ili prirodom. Odani, vjerni, vrlo tvrdoglavi. Moj pas taksi Gavrusha ne vole plivati ​​(njihove su duge uši brzo mokre), ali kad sam se našao u dubinama i počeo vrištati kao šala - požuri da me spasi. Ridge sa svojim kratkim nogama iz svih... Više

super

Pregled: Moji susjedi također imaju šibicu. Bojanje đumbira. Nije velika, ali unatoč veličini, može uvijek podnijeti sebi, a borba može reći. Gavka Bog zabraniti, čuti po kilometru! Tiho je vrlo, njegove, prijatelji, poznanici ne dodiruju. Voli igrati. Super psić!

zabavan

Pregled: Vrlo slatki i smiješni psi, iako sam više puta čuo da su jazavci prilično agresivna pasmina pasa. No, u izgledu su samo dražesni, posebno volim gledati njihov usječeni hod - izgleda upravo slatko. Jednom sam htjela imati jedan.

jazavičar

Pregled: Nikada nisam mislio da ću jednog dana imati kravata. Nekako sam bio vrlo cool s njima. Bilo je to prije. Sada sam kuća bez našeg Yasha i ne mogu zamisliti! Čudno se činilo nama - povezali smo ga s vratima s vodećim ruletom.

izvanredan

Pluses: dobar temperament, razigranost.

Nedostaci: koler.

Pregled: prije 3 godine bio sam predstavljen sa štenadom od drvosječa. Nisam rodila malog psa, a nisam osobito volio ždrijebove. Ali kad smo dobili ovaj "vreteno" i život je postao zabavniji. Pješačenje, manje prljave trikove u odmazdu za krik, sada kod kuće, barem netko radosno susreće) Volim svog psa)).

Pasji pasmina: zecni jazavac

Minijaturne, ali izuzetno aktivne, šarmantne i hrabre, kunićeve šibice osvojile su srca uzgajivača pasa. Izvorno namijenjen lovu, danas je ovo dijete stanovnik gradskih apartmana i kuća za odmor, gdje joj je lovni instinkt potreban samo za lov na žabe ili vrapce.

Podrijetlo pasmine

Jazavčar je jedna od najstarijih pasmina. Snažno izduženo tijelo s nerazmjerno kratkim šapama bilo je idealno za najdražu plemensku zabavu - lov, kad se radi o rudarstvu, skriva se u jazbinama. Ali ovi mali, skladni psi su također bili izvrsni čuvari, vozili su savršeno štakore i miševe, hrabrosti su se potrudili za lisice, tračeve i druge grabežljivce koji su uništili peradarske kuće.

U Njemačkoj se uzgajao mali psi s izduženim tijelom i jakim kratkim nogama, iako nije pronađena zapisnik o planiranom uzgoju prije 18. stoljeća. Najvjerojatnije, prije nego što su ti psi odabrani za parenje, usredotočujući se na vanjske znakove. No, tada se kipići počnu pojavljivati ​​na slikama umjetnika, opisani su u umjetničkim djelima, odjednom psi bljeskaju u stanovima plemstva, postupno osvajajući svoje mjesto ne samo u dvoranama nego iu komorama poznatih vlasnika.

Nije baš zahtjevno za uvjete zatočeništva, smiješnog psa, koji je u stanju opasnosti, hrabro i posvećen, bajka je postala prekrasni pratilac u lovu. Banda šipaka lako je udarala ne samo zečevima i lisicama, već i jazavcima, izbacujući ih iz svojih rupa. Međutim, postojale su i nesreće - snažne i spretne, dok je teglenica bez straha ušla u bilo koju rupu, nije se mogla odvratiti od plijena.

I vrlo često psi su progonili zvijere u postupno sužavanju podzemnih prolaza sve dok nisu mogli napredovati, a onda su jednostavno umrli, zarobljeni, nesposobni izaći.

Ovo je zanimljivo! Samo su najmanji džeshkovi brzo i spretno otjerali životinje, prolazeći istim putevima kao i oni.

Takve su bebe osobito cijenjene ako se u malom smeću uobičajene šibice pojavila mala, ali ne manje aktivna braća i sestre, štenci, smatrano izvanrednim, ali slučajnim srećom. Nakon samo jednog stoljeća, situacija se radikalno promijenila. Minijaturne jazavčice počele su pletu među sobom, osiguravajući najbolje prepoznatljive osobine. Početkom prošlog stoljeća u katalogu je zauzela nova vrsta pasmina "zeca kunica", priznata od strane Međunarodnog udruženja kineologa.

Puno posla je učinio njemački uzgajivač Engelmann. U početku je pokušao smanjiti stope prelaskom predstavnika pasmine s patuljastim štipaljcima, ali štenci su izgubili radne kvalitete, pa je ova ideja napuštena. Zatim je odlučeno jednostavno odabrati najmane džokeće, pričvršćivši malenost u potomstvo dobivenu iz takvih parenja.

Mini džučasti se nisu razlikovali u plodnosti, ali psi su zadržali sve lovačke kvalitete, uključujući izvrstan miris, hrabrost i neumornost u potrazi za plijenom. Rad na osobinama pasmina nastavlja se do danas, međutim, glavni znakovi lovačkog psa, prikladni gotovo idealno za podzemni rad i za životinjsko pecanje na površini, tražeći uočene životinje i zalaganje glasom, ostaju nepromijenjene.

Opis uzgajivača zečjeg kunića

Zec kovačica izgleda kao štene čak i pored njegovih kolega - standardnih štagada. Što se tiče ostatka, praktički se ne razlikuje od njih. Poput običnih jazavaca, podijeljeni su prema strukturi vune u tri vrste.

izgled

Prva stvar koja hvata oko je vrlo dugo tijelo na malim, ali jake noge koje se ponekad uvijene u zglobovima, kao da su se pokazale - patologije zglobova, nažalost, neizostavan su pratioci patuljastosti. Nemoguće je ne primijetiti neobičan dugačak nos - glava džoke, na kojem je gotovo nemoguće vidjeti prijelaz čela na nos, također ima izduženi oblik. Nos na uskoj njuži jasno je prikazan, crni ili smeđi. Čeljusti tih mrvica savršeno su razvijene, zubi su skriveni uskim usnama.

Pametne smeđe oči široke i ovalne. Dugi zaobljeni uši, dugi rep koji se sužava od baze do kraja, koji u zdravoj životinji koja ne doživljava stres, proteže se paralelno s tlom, ponekad je vrh malo podignut prema gore. Unatoč nerazmjernosti, kralježnica i muskulatura zečjih jazavaca vrhunski su razvijeni. Mišićavi vrat s tijesnom kožom, ispupčen širokim prsima, ravna, lagano nagnuta prema repu, trbuh povučen, elastičan.

Ovo je zanimljivo! Čini se da je ova slatka i iznimno znatiželjna životinja tako nerazmjerna da se neće moći normalno kretati.

Međutim, muskulatura i kosti dajki su dobro razvijeni, djeca su vrlo graciozna, okretna, jaka i sposobna ustati za sebe i vlasnike tako hrabro da je nemoguće ne zaljubiti se u njih.

Vrsta kaputa, boja

Prema vrsti vune, šibice su podijeljene u tri vrste. Dugačke krave s vrlo mekanom kovrčavom kosom izgledaju vrlo originalno. To je mnogo više na ušima, repu i stražnjim nogama. Dužina može biti do 15 cm, a sjajna vuna koja se spušta u valovima nalikuje ogrtaču odjevenu preko tatine.

Briga za takve bebe zahtijeva vrlo ozbiljno jer uzbuđenje i znatiželja dovode šake u trnovite šikare, čelo, lokve i većinu močvarnih područja u parkovima i trgovima. U lovu, takvi psi ostaju neophodni pomoćnici, ali svaku večer poželjno je češljati, provjeravati i brisati uši i oči.

Šljunčane kobne zečice prikladnije su za lov, nježna koža zaštićena je kaputom ne samo grubog vune, već i gustom podslakom. Njuška je ukrašena bradom i dugom kosom koja se suzbija očima preko obrva obrva. Kravljih kljova - najpoznatiji stanovnik. Vrlo blizu kaputa s duljinom ne većim od 1 cm, sjajnim, glatkim.

Ovo je zanimljivo! Boja zečjih jazavaca je od velike važnosti za usklađivanje pasmine. Može biti crna, tanka ili crvena (sve boje su dopuštene) ili tamno smeđe s mješavinom crne, čokolade ili čak mramora.

Najčešće "crvena" jesu kratkotrajne zečje kljove, ali među njima postoje i pojedinci s pocrnjelim vrhovima špijunske kose (opekotine). Crvena, čokolada, siva dopuštena je u kombinaciji s bijelom na šapama, svjetlijom bojom na prsima, licem u blizini očiju i sa strane.

Takvi su tegljači također mramorni: većinom sive ili smeđe, ponekad bijele boje, crna, tamna čokolada ili crvene mrlje su raspršene po tijelu. Dugačke krave - lovci u zečevima mogu imati vunu bilo koje boje, različite nijanse mrlja i smeđa su dopuštene. Za žičane minijaturne kravate, najčešća su dva tona boje: crna i smeđa, siva čokolada.

Svijetle, zasićene boje su visoko cijenjene. No, i boje tigar i mramora smatraju se vrijednim i rijetkim. U mramoru, crno i svjetlo treba biti kombinirano vrlo skladno, točno, bez prevlake jedne sjene. Bijela boja je nepoželjna. U boji tigra, tanke oznake moraju imati jasan obris, biti izdužene tako da nalikuju prugama, a ne mrljama.

Standardi pasa

Visina u grebenu zečjeg džoke nije veća od 21 cm za mužjake, ženke ne rastu iznad 19 cm, a visina od 14 do 16 cm smatra se normalnom Težina odrasle kunske zečeve ne smije biti veća od 4 kg (za razliku od standardnih šuma, čija težina iznosi do 10 kg ).

Pri ocjeni sukladnosti s pasminom u malim kravama, procjenjuje se i prsni koš, ali taj se parametar može procijeniti samo kod odrasle osobe starijih od 1,5 godina, pojedinaca s već dobro razvijenim kostima. Jedna obična žamara ima obujam od 35 do 40 cm, a kunić nema više od 30 cm. Psi ne bi trebali biti previše teški, ali ne može biti vrlo lagana.

Kratke noge bi trebale biti snažne, s velikim zglobovima, mišići ne bi trebali biti jasno vidljivi. U zečju džučunu, sve osobine radnog lovačkog psa skladno su spojene: hrabrost, snaga, sposobnost donošenja odluka, pažljivost, precizna implementacija osnovnog skupa naredbi.

Znak zmije ždrijeb

Mali psi su vrlo znatiželjni. Unatoč veličini, ostaju izvrsni čuvari, hrabri prijatelji lovaca, obožavaju avanture i šetnje, lako se slažu da putuju u prijevoznike ili torbe, a u kampanjama su jednostavno neumorni.

Psi su inteligentni, savršeno se sjećaju raspoloženja vlasnika i mogu pokazati svoje. Imaju živahne izraze lica, impulzivan karakter, au isto vrijeme pas se uvijek usredotočuje na ljude. Uz štalu trebate puno hodanja, igranja, podučavanja i druženja.

Ovo je zanimljivo! No, kako bi smirili ljude s lijenjem za početak takvog kućnog ljubimca, to ne vrijedi - previše živahni pas će zahtijevati stalnu pozornost, ako ne dajete energiju, može doći do zla u stanu.

Mnogi vjeruju da mala veličina krave jamči potpunu poslušnost i prekrasnu mirnu prirodu kućnog kućnog ljubimca. Samo ne žrtve. Upravo je minijaturna radila svoj posao: izvanredni um je potreban za opstanak, hrabrosti da se suprotstave protivnicima i hrabrosti, za zaštitu vlasnika - stalnu pozornost.

Kao rezultat toga, kunić žamac je postao ono što je postalo - mali ratnik koji se ne može zaustaviti kad odlazi na cilj. A cilj može biti vrlo različit: doći do susjednog područja, gdje, po mišljenju psa, nešto zanimljivo hvata; potragu za nepostojećim glodavcima tijekom kojih se travnjaci i kreveti unište; potraga za plijenom, bilo da je to žaba ili grudica.

srednji ljudski vijek

S pravilnom skrbi, pravodobno cijepljenje, dijeta koja uzima u obzir sve potrebe žitka, pas živi u prosjeku 12 do 15 godina. Često, do starosti, zadržava interes za okolni svijet, ne postaje agresivan ili neuredan.

Imajući kunić čipku kod kuće

Nakon što je odlučila stjecati zečju džuču kao kućne ljubimce, nakon vaganja svojih sposobnosti i izračunavanja rizika, budući vlasnici dajke šalju se u rasadnike ili uzgajivače s dobrom reputacijom. Tamo će morati naučiti mnogo novih stvari o tome kako držati ovo stvorenje koje je vrlo poseban među kućnim psima i to može biti anđeo i đavo.

Njega i higijena

Jazavci vole vodu, ali vrijedno je zapamtiti da je hipotermija puna onih s teškim bolestima i od dišnog sustava i mišićno-koštanog sustava. Često nije potrebno kupati štene, samo ako je potrebno u toploj vodi s posebnim deterdžentima. Nije potrebno češće organizirati kupke 1 puta mjesečno do pola godine, dovoljno je oprati šape i očistiti ih specijalnim četkama.

Lagana težina ne dopušta čak ni dugim šetnjama da odgovarajuće mljevene kandže, tako da ih treba smanjiti po potrebi. Svakodnevno morate provjeriti stanje oči, naročito često su upali u psima s teškom ili dugom kosom.

Psi s glatkom kosom izliječeni su jednom mjesečno, žičane kose trebaju se izrezati ili izvaditi 2 puta godišnje, dugotrajno je potrebno kupanje, češljanje i profesionalne frizure najmanje 1 put u 6 mjeseci. Morat ćete redovito provjeravati uši i usta kako biste izbjegli zaraze. Najmanje jednom svakih šest mjeseci (uz cijepljenje), psa se mora pokazati veterinarima koji će tijekom pregleda moći pravovremeno identificirati probleme, bolesti i ispraviti situaciju.

Jazavčari su vrlo uredni, lako su naviknuti na pladanj, strpljivo čekaju šetnje, ne vole blato i bljuvotinu. Ali ponekad su u mogućnosti da se otkotrljaju u pustoš ili smrdljivi otpad, zamišljajući sebe da su lovci i maskiranje vlastitog mirisa. Nakon toga se ne smije izbjeći pranje, stoga je potrebno pomno pratiti psa, zaustavljajući sve pokušaje bijega.

Što hraniti psa

Jazavci su svejedi, samo trebate ispravno izračunati prehranu, tako da je sve u njemu uravnoteženo. U slučaju prirodne prehrane, jelovnik treba svakako ukljuciti meso, ostatke, jetru, ribu, pomiješanu sa žitaricama, svakako dajte sir, jaja, povrce, kuhani i sirovi. Hranjenje žamaca i voća.

Ovo je zanimljivo! Jedan od glavnih uvjeta - kako biste spriječili prejedanje, inače nema šetnje koje neće spasiti od pretilosti.

Ako je ljubimac naviknut na suhu hranu, ne biste trebali uvesti mješovitu hranu. U suhoj hrani za male pse, pažljivo je izračunato da trebaju vitamini, minerali, proteinska hrana. Potrebno je samo paziti da pas uvijek ima čistu vodu.

Pročitajte više: kako hraniti šibicu

Bolesti i pasmine

Imunitet u jazavcima je vrlo dobro razvijen, tako da s pravovremenim problemima cijepljenja ne bi trebalo nastati. Međutim, vrsta tijela može utjecati na lokomotorni sustav.

Jazavac često ima bolesti kralježnice i zglobova, među onima koje karakteriziraju samo ove pasmine su crna akantoza, neugodna i teško liječi kožna bolest koja uzrokuje slatkiše, stres, pretilost. Bolesti ušiju i očiju su kistovi svih malih pasa, stoga samo prevencija može pomoći ovdje.

Pažljivo promatranje kućnog ljubimca, stalne inspekcije, pažljivi stav pomoći će izbjeći nevolje.

Odgoj i obrazovanje

Jazavčari su vrlo pametni, dragovoljno, igraju se i nauče, tako da brižan vlasnik lako može družiti psa, podučavati sve što je potrebno. U roku od 6 mjeseci, kunić žrtva treba početi voziti na profesionalne treninge za psa trenere, kako bi ispravno trenirati specijalne ekipe. Jazavčari su ponekad neposlušni, u takvim je slučajevima upravo precizno izvršenje naredbi - ključ za očuvanje života i zdravlja džoke.

Kupi uzgajivač pasa kunić

Nakon što je odlučila kupiti štene, valja razmotriti nekoliko trenutaka odjednom.

Što tražiti

Reputacija uzgajivača je jedino jamstvo da će pas biti od ove pasmine. Samo za jednu i pol godina bit će jasno da je kunić tigar, ili patuljak, ili standard. Štenac bi trebao biti zabavan, sretan u umjerenosti, nije krhki, a ne trom. Ponekad su štenci ograničeni u hrani, tako da oni ne prerastu standardima. Nemojte to raditi - bolje je imati zdravi standardni štab od malog psa gladnog gladi.

Cijena zečjeg kunića

Zec kljova u Rusiji prilično su rijetki. Kupi pravi predstavnik ove pasmine s pedigreom jeftinijim od 20 tisuća rubalja ne radi, pa nemojte se laskati kupnjom bebe na tržištu za 3-5 tisuća. Gornja granica može doseći do 100 - 150 tisuća rubalja.

Recenzije vlasnika

Mnogi vlasnici su oduševljeni svojim kavezima - bebama. Ali svi primjećuju da će puno strpljenja, izdržljivosti i razumijevanja podići "pas koji poštuje zakon", jer se ne preporučuje kazniti porez. Zajedno s inteligencijom, psa ima mržnju, lukavost i osvetoljubivost.

Važno je! Pronalaženje zajedničkog jezika sa kućnim ljubimcem i ne dopuštajući mu da se zamišlja kao voditelj čopora nije lako. Ali ako izlazi, onda osoba neće biti bolja, ili bolje, i vjernija od drugoga.

Također, imajte na umu da se u obroku kravata može birati, spavati gdje se odluči (najčešće u majstorskom krevetu, gdje je toplija), pitajte za šetnju svakih 2 sata, čak i ako odlazi u WC u mačjoj ladici. Ali koliko je iskrenost, odanost u njenom ponašanju, koliko radost donosi onima koji joj daju odgovarajuću količinu vremena - to je, naravno, cijelo vrijeme koje njezini majstori imaju.

Jazavčar /

Taksa je lovna pasmina psa, koja se razlikuje po kratkim nogama. Postoji nekoliko vrsta šipaka različitih veličina i težine - standard, patuljak i kunić. Također, šibice su podijeljene kaputom u kratkovremeni, dugokosi i žičani kose.

Jazavčari imaju mnogo boja. Najčešći crni i tanki, crveni, smeđi i tan, mornarica, mramor.

Po prirodi prijateljski, aktivni, energični, s uravnoteženim temperamentom i samopoštovanjem. Kockanje, viskozan, znatiželjan i neumorni lovački pas s izvrsnim njuhom.

Jazavčar radi na jazavici, lisci, rakuni, krvni trag, ako je potrebno, dati će patku iz vode, upozoriti na divlje svinje i medvjeda. Ovo je pas s jakim glasom, hrabar, sa stražarskim kvalitetama, hrabar, ozbiljan, namjeran i neovisan.

Pasmina pasa Jazavčar: neustrašivi lovac, "poslovna kobasica" i pravi nevjeran

"Polovica pasa je visoka i pola do pola duga" je najtočnija karakteristika pasmine pasmina. Kompaktni kućni ljubimci, čiji je glavni "trik" njihov izgled, nisu izbirljivi u svom sadržaju, svi imaju svoje "mišljenje" i mogu iznenaditi nepredvidive akcije.

Jazavčar je cijeli niz proturječja na kratkim šapama. Ovi intelektualci i individualisti s jakim karakterom brzo pronađu zajednički jezik s vlasnikom, suptilno osjećaju raspoloženje i razumiju želje, ali odbijaju izvršavati naredbe. Razlog nije glupost, već urođeni osjećaj ponosa. Jazavčar jednostavno ne smatra potrebnim uključiti se u besmislice poput obuke.

Značajke pasmine plijena

Mirni i flegmatični ljudi koji su pretjerano druželjubivi, aktivni i znatiželjni psi mogu vas uvjeriti. Pet "Energizer" zahtijeva živahnost i od vlasnika. S nedovoljnom pažnjom postaje grub, mrzovoljan, pa čak i osvetoljubiv. U odnosu na strance može pokazati agresiju. Pri odabiru kućnog ljubimca, također smatramo da je smisao života tatkota da slijedi sve što se kreće prije nego što je puls izgubljen. Ako ste spremni živjeti na istom području s takvim gomilom energije, onda proučite uzgojni standard s više pojedinosti.

  • Težina. Težina standardnih muškaraca je 7-9 kg. Žena je 1-1,5 kg upaljača. Jazavci su izvrsni "obožavatelji" hrane, stoga postoje rizici za dobivanjem prekomjernog tjelesne težine koja je puna problema s zglobovima i ligamentima.
  • Rast u grebenu. Veličina odraslog muškog šiblja je 22-27 cm, a ženskog mužja 20-25 cm. Istodobno, veličina odraslog pasa je patuljka od 14 do 21 cm, a kunići su čak i manji od 10 do 15 cm.
  • Boji. Sljedeće boje prepoznate su kao standard: crvena od svih nijansi, crna i tan (klasična), smeđa i tan, mramor (tamna baza s mrljama različitih tonova), tigar (crvena ili čokolada s tamnim prugama). Za ženske haljine zmajski šareni su dopušteni boja bilo koje nijanse.
  • Očekivano trajanje života. Jazavčar živi od 12 do 15 godina.
  • Karakter. Jazavci su jaki, lukavi, neovisni, tvrdoglavi, društveni, pažljivi. Oni su toliko neustrašivi da hrabrost može zasjeniti um, a onda, uslijed ozbiljne opasnosti, životinja prestaje ostvarivati ​​vlastitu minijaturnu veličinu.
  • Inteligencija. Ima ugled da je pametniji među inteligentnim psima. Misli i donosi odluke brzinom munje. To je zbog svoje povijesne prošlosti i izravne svrhe: boreći se u rupu i držanje zvijeri do dolaska lovca, kravata mogla računati samo na sebe.
  • Potencijal sigurnosti i gledatelja. Jazavac - čuvar od prirode. Nemojte uzalud alarma uzaludno ili prerano. Ima izvrsno uho (hvata manje šuškanje), glasno i grubo lajanje, jasan osjećaj "teritorijalnosti". Zahvaljujući urođenoj hrabrosti i razvijenom stražarskom instinktu, pas će zaštititi kuću zajedno s vlasnikom i svojim stvarima. Neželjeni gostski porez će se sastati u stalak, nalik kobri prije bacanja.

Opis pasmine ptičice bio bi nepotpun, bez takvog parametra kao socijalizacije. Štenci uživaju igrati sa svojom djecom i susjednim psima. Što se ne može reći o odraslima: biti tolerantan i pronaći zajednički jezik u svojim planovima nije uključen. Jazavac obično nije sklon nerazboritoj agresiji, ali uvijek ima snažan "argument" - snažne čeljusti s izvanrednom silom snage. Stoga je važno podučiti dijete da pravilno rukuje takvom životinjom.

Pro i kontra

Nakon što je odlučila kupiti štenad od drvosječa u kući, izmjerite prednosti i nedostatke pasmine, sažete u sljedećoj tablici.

Tablica - Prednosti i nedostatke pasmine pasmina

Povijest podrijetla i zanimljive činjenice

Povijest ptičje pasmine je dvosmislen. Postoji hipoteza da je njegov prototip živio u drevnom Egiptu, što se očituje slikama na starom papiru. Siluete poreznih pasa također se mogu naći u drevnim grčkim crtežima.

No, prema osnovnoj verziji, to je njemački pas lovac zmija životinja (otter, hvata, lisica, jazavica). To potvrđuje i službeni naziv pasmina Dachshund (Dahshund) koji je preveden s njemačkog kao "badger pas". Stoga je preciznije zvati "Daksa" ili "Dahsa".

Najstariji se smatra glatkim kose širom, uzgaja u XVII stoljeću. Njeni preci su usporeni psi i štipaljke. U one dane, kravata je pripadala velikim pasminama, težine do 20 kg. Daljnji uzgoj povezan je s znatnim smanjenjem veličine životinje, što je omogućilo lov. Vrijeme pojave dugokotnih jagodica je 18. stoljeće, njihovi preteci su glatke šibice, mali policajci i spanieli.

Usvajanje jednog standarda pasmine održalo se 1879. godine, a gotovo desetljeće kasnije, u Berlinu je nastao prvi Tekel klub (nakon imena pasmine u sjevernoj Njemačkoj).

Vrste: po vrsti vune...

Postoje tri službeno priznata standarda za pseće pseće pse. Razvijene su od strane Međunarodnog kanjskog saveza (FCI). Sličnost glavnih obilježja (karaktera, temperamenta, ponašanja, strukture tijela), odvaja se životinja prema vrsti kaputa, od kojih se svaka odlikuje određenom bojom. Tablica će pomoći da shvatite što je normalno i što je kvar.

Tablica - Standardi pasmina pasmina iz FCI po kriteriju "vuna"

boje

Za kratkovezne i dugokose krave koje se karakteriziraju sljedećim bojama.

  • Crno-bijeli. Žestoka crvena (najvrjednija), crvena u svim varijacijama boja, lakiranje (pijesak) s mogućom mješavinom crne kose (tzv. Boja rene).
  • Bicolor. Crne ili tamno smeđe s obaveznim, ali ne i čestim tanim točkama slame ili crveno-smeđe boje. Podpaly - na "stranama" njuške, iznad očiju, u središnjem dijelu prsa, na nogama.
  • Mramor. Na glavnoj pozadini (crne, tamno sive, pljesnive) mrlje sive boje ili bež (srednje veličine i nasumično smještene).
  • Tigar. Tradicionalna boja je crvena ili žuta s karakterističnim prugastim mrljama tamnih tonova.

U žilavim kravama, dominira Murughi (od svjetlosti do mraka). Boje, suhe boje lišća, ashy raznolikost i varijante karakteristične za glatke žitkice su također dopušteni.

Od opsežnog popisa boja u Rusiji, malo je zajedničko. U njemu dominiraju različite nijanse crvene boje (od slame do čokolade), plemenite kave i crne s žućkastim opeklinama.

... i veličine

Prvi pokušaji uzgoja šuma u veličini pada krajem 19. stoljeća, a samo u drugom desetljeću 20. stoljeća uspjeh uzgojnog rada. Dobivene su minijaturne vrste kratkih nogu, mišićavih pasa, idealne za uporabu u lovu: prodor u najmane i uske rupe u pjeskovitim tlima.

Valja napomenuti da se pojam rasta ne primjenjuje na poreze. Mjereno je, ali nije glavni parametar. Tri vrste prikazane u tablici prvenstveno se razlikuju po opsegu i težini prsa. To je prsni obujam označava veličinu rupice u kojoj se ovaj lovac može popeti.

Tablica - vrste jazavaca prema veličini i težini

Zahtjevi za sadržaj i prehranu

Danas su džučasti sadrže i unutarnji i dekorativni psi. Ugodne su zbog svoje kompaktnosti i čistoće, dobro se prilagođavaju stanu u stanu. Ove razigrane životinje vole udobnost, vole se popeti ne samo na koljenima vlasnika, već doslovce na vratu. Ovdje se pretvaraju u živu "ovratnik", viseći glavu s jednog ramena, a drugu - stražnje noge. Za eared "energizer" potrebno sljedeće uvjete.

  • Toplo mjesto. Kućica za spavanje ili psa trebala bi biti zaštićena od hladnoće i pada. Nakon što je jednom ušla u topli majstor krevet, vjerojatno ga ne želi promijeniti na svom vlastitom kauču, tako da je džžšun voli spavati, zamotan u deku.
  • Odjeća. Zamrznuta žrtva (osobito kratkovidna) u zimi morate haljinu u toploj odjeći. Kako bi se priviknuli na kombinezon, potrebno je od djetinjstva, inače će ta nezavisna osoba sa svim silama odoljeti haljinama i povući ih.
  • WC. No, kako bi se prilagodili lukavoj džungli neće raditi, pa je to pladanj ili pelene. U pregledu, vlasnici kljova često savjetuju "pridošlice" kako bi jednog šteneta iznijeli na ulicu svakih sat vremena u ranim danima, a još češće ako se dijete neumoljivo trudi. Pas će se koristiti dovoljno brzo i počet će se pitati. Pasmina zahtijeva hodanje tri puta dnevno. Jazavčari ne mogu izdržati "potrebu" dugo vremena - to je ispunjeno bubrežnim problemima.
  • Pješačka. Jazavčari su veliki šetači koji ih svakodnevno trebaju. Može pratiti vlasnika na bilo koju udaljenost, čak i na duge šetnje. Unatoč njihovim kratkim nogama, izdržati veliki fizički napor. U prepunim mjestima ne biste trebali pustiti psa od remena, inače će bez oklijevanja slijediti nakon drugih "pasa" pasa.
  • Plivanje. Ovo je jedno od najprikladnijih opterećenja za poreze. Plivanje je dobro za leđa, što je njegova Ahilova peta. Vrućina za vlasnika, protok objekata iz vode će ojačati mišiće. Ljeti je i metoda otvrdnjavanja. Ali u hladnoj sezoni ne biste trebali prolaziti po rezervoarima. Nakon uočavanja ptice u vodi ili izgubljene dječje kugle, kravata će brzo krenuti prema "plijenu".
  • Igračke. Ako ih ne kupite, ne bi vas trebalo uvrijediti životinja zbog namotanog namještaja i obuće.

Osnove njege

Uredna životinja kompaktne veličine ne opterećuje vlasnike. Da biste se kompetentno brinuli o štalama u stanu, trebat će vam najosnovnije znanje.

  • Kandže. Skinite ih dok rastu. Ne više od jednom svakih nekoliko tjedana, ali ne manje od jednom svaka dva mjeseca. Štenci skraćuju nule (1-2 mm). U odraslima, dovoljno hodanja na uličnim porezima, sami će se samljeti, a "pedikura" će biti dovoljno za četvrtinu.
  • Uši. Za čišćenje koristite vodikov peroksid ili posebnu otopinu za uši. Postupak treba provesti pažljivo, bez guranja krpice od pamuka duboko u čašu. Redovitost - jednom mjesečno.
  • Očima. Svakodnevno se obrađuju pamučnim slojem navlaženim u toploj vodi, uklanjajući nakupljenu sluz. Protiv teških sekreta koristite "Furatsilin".
  • Zubi. Kako bi se izbjeglo pojavljivanje tartara u dobi, zubi se trebaju očistiti posebnim tijelom / gelom i četkom. Riješite se plaka, jačajte desni, smanjite vjerojatnost stvaranja kamenog psa tretira s učinkom mehaničkog čišćenja.
  • Kupanje. Iako je džabar i prijatelji s vodom, ali bi trebao biti kupanje nerijetko. Norma se smatra jednom mjesečno i pola i samo šampon za pse. Stručnjaci savjetuju da se ne kupaju štenad od šuma u prvih šest mjeseci, jer to mijenja kiselinsko-baznu ravnotežu kože. Nakon hodanja šape, dovoljno je isprati ispod slavine ili obrišiti vlažnom krpom. Ova se pravila ne primjenjuju na situacije gdje je pas vrlo prljav. U takvim slučajevima prljavština treba oprati u tušu bez sapuna i šampona.

Vuna postupaka

Ovo je najduže vrijeme i za svaku raznolikost kravata - vlastite. Krzno od ljubimca koji se brine je najlakše, očito iz stola.

Tablica - Kako se brinuti za vunu različitih vrsta žitkica