Kakvi se vitamini trebaju dati štencima i odraslim njemačkim pastirima?

Uz prirodno hranjenje treba regulirati unos hranjivih tvari kroz izbor prehrane. Kada jedete gotove industrijske hrane, bolje je ne koristiti vitamine za njemački ovčar, jer takva konzervirana hrana obično je potpuno uravnotežena.

Važno je! Vitamine se mogu dati štencu samo nakon pregleda od strane veterinara i donošenja odgovarajućih testova.

Ne možete koristiti vitamine za štenad njemačkog ovčara samo zato što zima ili kućne ljubimce brzo raste. Davanje tih tvari zahtijevaju ozbiljne razloge. Izuzetak može biti loša ishrana kada nema mogućnosti za hranjenje štene s nusproizvodima mesa ili gotovim hranama.

Osnovni vitamini

Ukupno, za njemačke pastire proizvedeno je više od 30 vrsta vitamina, međutim najvažnije su skupine A, B, C, D i E. Njihov nedostatak se najčešće javlja i dovodi do ozbiljnih bolesti, a naročito njihova nedostatka utječe na štence odvojene od majke za 2 mjeseca i mlađi.

Vitamin A (karoten)

Tijelo ga treba u bilo kojoj dobi. Prije svega, potrebno je za normalnu viziju, jer je karoten dio retine. S nedostatkom vitamina, retardacijom rasta, upalom očiju, ostalim sluznicama i bronhitisa se opaža. Jasan znak je suhoća očne jabučice.

B vitamina

Ovo je niz tvari. Svi ovi vitamini trebaju štene, jer svaka od njih ima svoju jedinstvenu vrijednost:

 • B1 (tiamin). Odgovorni za provođenje živčanih impulsa i kontrakcija mišića. Nedostatak dovodi do polineurita, konvulzija, paralize.
 • B2 (riboflavin). Nedostatak dovodi do gubitka kose na leđima, dermatitisa, zamućenja bijelih očiju, slabih mišića i rezova.
 • B5 (pantotenska kiselina). Odgovoran je za metabolizam folikula dlake. U odsutnosti, štene postaju sive i kosa pada.
 • B6 (piridoksin). Vitamin regulira stvaranje proteina, pa njegov nedostatak dovodi do usporavanja rasta, anemije, sistemske upalne fenomene.
 • B12 (cijanokobalamin). Odgovorni za stvaranje krvi. Nedostatak dovodi do letargije, bljedila, velike žeđi, oslabljene defekacije i mokrenja.
 • BC (folna kiselina). Zbog nedostatka anemije, opažena su leukopenija, mršavost, usporavanje rasta, prhuti i suha koža.

Vitamin C (askorbinska kiselina)

To je aktivator gotovo svih enzima. Askorbinska kiselina je odgovorna za imunološki odgovor tijela i stvaranje krvi. Nedostatak od 2 mjeseca dovodi do snažnog pada imuniteta, skorbuta, anemije.

Vitamin D (kalciferol)

Odgovorno za apsorpciju kalcija i fosfora, korisno je za kosti i zglobove. U odsutnosti, opaženo je ispiranje tih mikroelemenata iz kostura, zbog čega postaje mekano, gubi snagu. Kao rezultat toga, u 1-2 godina kosti su savijene, struktura zglobova je poremećena, artroza se javlja.

Vitamin E (tokoferol)

Mora biti u prehrani za pubertet. U nedostatku tokoferola tijekom 6 mjeseci ili više, javlja se neplodnost. S nedostatkom vitamina E u trudnoj kuji razvijaju se komplikacije. Također utječe na središnji živčani sustav, postoje pareze i paraliza.

Sadržaj vitamina

Proizvodi životinjskog i biljnog podrijetla ne sadrže istu količinu vitamina za pastir.

Vitamin A (karoten)

Karoten je biljni pigment i nalazi se u crvenom korjenovom povrću (mrkve, repa) i povrću (rajčice). Velika količina može biti u žumanjku. Međutim, koliko to posebno ovisi o hranjenju ptica i doba godine. Za štence, glavni izvor će biti mlijeko i maslac, ali njegova koncentracija u tim proizvodima značajno varira.

B vitamina

Koncentracija svakog vitamina B razlikuje se u različitim namirnicama:

 • B1 (tiamin). Sadržano u žitaricama, mahunarkama, korijenima. Psi su prikladniji kao izvor jetre, bubrega, srca;
 • B2 (riboflavin). Oni su bogati istim nusproizvodima mesa;
 • B5 (pantotenska kiselina). Smješten u rižu, jetri, žumanjku, krumpiru;
 • B6 (piridoksin). Dostupno u jetri, jaja, špinat;
 • B12 (cijanokobalamin). Oni su bogati mliječnim proizvodima i jajašima, kao i govedinom jetre i bubrezima;
 • BC (folna kiselina). Smještena u zelenom lišću, kupusu, salati, špinatu. Njegovi mnogi u bubrezima i jetri.

Vitamin C (askorbinska kiselina)

Nalazi se u velikim količinama u bobičasto voće, crveno povrće i voće. Za pse, jetre, pituitarne, nadbubrežne žlijezde i očne leće prikladniji su kao izvor. Štenci na 4 mjeseca i mlađi mogu dobiti mlijeko, sadrži askorbinsku kiselinu, ali u beznačajnim koncentracijama.

Vitamin D (kalciferol)

Nalazi se u velikim količinama u jetri ribe. Međutim, glavni izvor su ultraljubičaste zrake, budući da je vitamin D sintetiziran u koži životinje neovisno, ali pod djelovanjem sunčeve svjetlosti.

Vitamin E (tokoferol)

Izvor je biljke, u životinjskim proizvodima iznimno je mali. Za odrasle kućne ljubimce, povrće je najbolja opcija, ali štenci u 3 mjeseca i mlađi ponekad su nestašni. Ako pas nije naviknut na ove proizvode, tada se određena količina tokoferola može izlučiti iz jetre, iako malo.

Obrada vitamina

Vitamin B2 se može koristiti za ubrzavanje metaboličkih procesa, proces zacjeljivanja rana, liječenje upale sluznice. Nikotinska kiselina se koristi za uklanjanje suhe kože, enteritisa i kolitisa, kako bi ublažila simptome kuge mesojeda u kasnijim fazama. Vitamin B12 se koristi za oštećenje jetre i održavanje formiranja krvi.

Calciferol treba dati njemačkim ovčarima za liječenje koštica. No, primjenjuje se samo u sastavu s kalcijem i fosforom. Askorbinska kiselina se koristi u zaraznim bolestima, također je učinkovita u skorbutu i anemiji. Vitamin E se koristi za ublažavanje ili uklanjanje komplikacija postpartum.

Vitamini A, C, E imaju pozitivan učinak na razmjenu sumpora u koži i rastu kose. Pantotenska kiselina stimulira rast kose i sprečava rano zanovijetanje. A vitamini A, C, B12, B2 će vam pomoći riješiti perut.

Kako dati kalcij jednom njemačkom ovčaru štene

Potrebno je zapamtiti glavno pravilo - kalcij za štene njemačkog ovčara uvijek se koristi zajedno s fosforom. Ako se kalcij daje s normalnim sadržajem fosfora, onda se kalcij počinje iscrpiti iz kostiju, a rakovi se razvijaju. Omjer kalcija i fosfora trebao bi biti 1: 1 ili 2: 1, kombinacija 3: 1 već je opasna i dovodi do rahitika.

To se može riješiti davanjem kalcijevog glicerofosfata, koji u svom sastavu ima i elemente u tragovima.

Temelj je također potreban za dodatke kalcija, budući da je višak u prehrani dovodi do hiperkalcemije. Ono što je popraćeno nedostatkom apetita, velike žeđi, kolike i zatvora, mučnine i povraćanja. Zbog toga se razvijaju poremećaji mozga, poliurije i povećana koagulacija.

Vitaminski dodatak za pse

Na domaćem tržištu postoje mnogi kompleksi vitamina. Ispod su najbolje mogućnosti za novac za koje su vitamini dati vašem štencu:

 • "Top 10 za pse";

Dostupan u obliku tableta, sadrži ogromnu količinu vitamina i minerala. Najvažnije su vitamini A, D, E, kao i svi vitamini skupine B. Sadrži kalcij, fosfor, kalij, natrij, jod i druge elemente u tragovima. Koristi se u mnogim bolestima. Doziranje za odrasle pse - 1 tableta, za štence - pola pilule.

Lijek se zove zbog kompleksa vitamina A, D, E i F koji se nalaze u uljnoj tekućini. Dostupno u oralnim otopinama i u obliku injekcija. Alat se koristi za kućne ljubimce s niskim otporom, iscrpljenosti, tijekom i nakon bolesti. Psi se ubrizgavaju intramuskularno ili subkutano s 0,2-1 ml.

Lijek je namijenjen odstranjivanju pasa i štenci od jedenja izmeta i drugih stranih predmeta. Sadrži niz vitalnih kiselina i vitamina (B1, B2, B6). Mali psi do 10 kg težine daju 1 tableta po 3,5 kg težine, veliki kućni ljubimci - pilula od 7 kg. Lijek se hrani hranom.

Sadrži kompleks karotena, kalciferola, tokoferola i vitamina B. Rješenje se daje oralno. Doziranje za kućne ljubimce do 10 kg je 1 kap po 1,5 kg, a za velike životinje - kap po kilogramu. Prije uporabe, proizvod se može miješati s vodom.

Sadrži skoro cijeli popis korisnih tvari. Komplet sadrži kompletnu skupinu B, kao i vitamine A, C, D, E, K. Uz to, sadrže kalcij, fosfor, kalij, jod i ostale mineralne dodatke, antioksidante i proteine. Štenci daju 1-4 g / kg, a odrasli kućni ljubimci - 1-2 g / kg.

Skupina lijekova, koja uključuje komplekse za štence, odrasle životinje i trudne kuje. Sastav uključuje sve potrebne vitamine i elemente u tragovima. Doza pripravka SC za njemačkog ovčara odrasla je tableta za 3 kg, znači SK-BK za trudne kuje - 1-2 tablete. 3 kg, i za laktaciju - 2-4 stol. 3 kg, štenci daju SC-M u iznosu od 1 tablice. na 2 kg.

Zaključimo

Potrebno je pratiti prehranu njemačkog ovčara, tako da ima dovoljnu količinu nusproizvoda, povrća i mliječnih proizvoda. Vitamini za štene njemački ovčar jednostavno se ne mogu koristiti, to zahtijeva osnovu u obliku simptoma, dijagnoze ili savjet liječnika. Slično tome, s kalcijem i fosforom.

Da li štenci trebaju vitamine: znakovi beriberija. Kada i kako nadopuniti hranidbu štene s vitaminima

Loše ili nepravilno hranjenje pasa koji raste, nedostatak hranjivih tvari i minerala može uzrokovati nedostatak vitamina i niz bolesti kao što su rakovi, koštana displazija, smanjena funkcija disanja i skorbut.

Zato je u ranoj dobi štene trebalo dati vitamine - bitne komponente koje tijelo ne može sama proizvesti.

Kada trebate početi davati štenci vitaminima. Jesu li dodatne tvari potrebne za zdrave pse?

Terapija vitaminom uvijek je propisana bolesnim kućnim ljubimcima, kao i životinja s niskom razinom imuniteta. Mnogi vlasnici se pitaju hoće li tijelo koje raste trebati vitamini ako je štene zdrav i troši prirodnu hranu. Veterinari se slažu da čak i najsvestranija domaća hrana ne može zamijeniti hranu koju će pas dobiti u svom prirodnom staništu. Počevši nadopunjavati hranu s mikroelementima trebao bi biti od osmog tjedna beba života.

Još jedna stvar, ako govorimo o suhoj hrani visoke kvalitete ili konzerviranoj hrani. Pouzdan proizvođači dodaju sve hranjive tvari na takvu uravnoteženu ishranu, tako da nema potrebe za dodatnim vitaminima i dodatcima. Međutim, kupnja običnih jeftinih pasnih jela, ne možete biti sigurni da vaš ljubimac dobiva dovoljno bitnih elemenata u tragovima.

Beriberi u štenci i njezini simptomi

Nedostatak vitamina može uzrokovati razvoj beriberija, što dovodi do smanjenja zaštitnih funkcija tijela i pojave ozbiljnih patologija. Vrhunac bolesti najčešće se javlja tijekom razdoblja neaktivnog zima i ranog proljeća. Njeni uzroci su neuravnotežena prehrana, kršenje gastrointestinalnog trakta, invaziju crva, infekcije i lijekove. U opasnosti su i štenci, rano izgubljeno majčino mlijeko.

Svaki početni pas uzgajivač mora naučiti prepoznati prve znakove beriberija:

• perut, svrbež;

• promjene u strukturi kože;

• apatija i pospanost;

• odbijanje jesti ili okusiti anomalije (npr., Jesti zemlju);

• snižavanje tjelesne temperature.

Ako se pojave gore navedeni simptomi, obratite se veterinaru.

Koji vitamini i minerali trebaju štence?

Za pravilan razvoj pasa tijekom razdoblja aktivnog rasta potrebno je redovito unos bitnih sastojaka.

vitamini

Retinol (vitamin A) važan je za zdravlje očiju, kostiju, tkiva kože i sluznice. Poželjno je dati ga u obliku prirodnog beta-karotena. Nedostatak dovodi do iscrpljenosti, osjetljivosti na upalu pluća, gubitka kose, rakova, patologija vidljivosti i mirisa. Tijekom muljaža, potreba tijela za retinolom raste.

Vitamin B doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, metabolizmu, proizvodnji potrebnog broja crvenih krvnih zrnaca, pravilnom stvaranju rezervi energije. Nizak sadržaj lijeka je karakteriziran gastrointestinalnim problemima (proljev, povraćanje), anemija i mentalni poremećaji.

Vitamin E štiti stanice i sprječava prerano starenje. Njegov nedostatak dovodi do kršenja reproduktivnog sustava. Tokoferol regulira metabolizam hormona, kreatina i ugljikohidrata te je snažan antioksidans. Njegova odsutnost ugrožava mišićnu distrofiju i kardiovaskularne bolesti.

Vitamin D je odgovoran za održavanje razine kalcija u krvi. Kalcij, zauzvrat, važan je za stvaranje kostiju. Stoga, nedostatak vitamina D gotovo je uvijek praćen oštećenim razvojem kostiju. Upozorenje! U toploj sezoni, kada je sunce najaktivnije, lijek treba dati s krajnjim oprezom. Njezin višak dovodi do deformacije čeljusti i kalcifikacije vitalnih organa.

Vitamin K je neophodan pomoćnik jetre. Omogućuje dobro zgrušavanje krvi, sprečava nastanak bubrežnih kamenaca, poboljšava stanje dentalnog tkiva i apsorpciju kalcija. Nedostatak vitamina može potaknuti razvoj dijabetesa.

Elementi u tragovima i masne kiseline

Drugi ozbiljan problem prehrane štenaca je nedostatak minerala, poput kalcija i fosfora. Ti su elementi posebno važni za razvoj kostura. Dok pas odraslog pasa težine 30 kg zahtijeva oko 1,7 g takvog građevinskog materijala kostiju dnevno, štenac težak do 10 kg treba 5 g dnevno. Mnogi vlasnici, koji čine dijetu, često ne uzimaju u obzir tu činjenicu, što dovodi do poremećaja rasta.

Ključ za sjajnu kosu i zdravu kožu su polinezasićene masne kiseline koje životinjsko tijelo ne sintetizira. Njihovi izvori su riblje ulje i biljna ulja: laneno sjeme, večernja jaglac, šafran, konoplja i crni ribiz. Unesite ove komponente u feed trebaju biti tijekom cijele godine. Dnevna doza ribljeg ulja za štence ne bi smjela prelaziti 180 mg po kilogramu mase, Omega 6 - 36 mg / kg. Kiseline daju hranom.

Ako je stručnjak odredio vašeg kućnog ljubimca da popravlja korektivne dodatke, nemojte se žuriti da ih potražiš u ljekarnu. "Ljudski" lijekovi nisu namijenjeni da zadovolje potrebe pasa. Kupite ove lijekove potrebne u specijaliziranim zoološkim trgovinama.

Kako dati svoje štene vitamina

Glavna stvar koju bi svaki vlasnik trebao biti svjestan je da je predoziranje vitamina opasnije od nedostatka vitamina. Nikad ne povećavajte dio naveden u uputama, u nadi da ćete dobiti brz rezultat. Tečajevi prijema ne bi trebali trajati duže od mjesec dana. Za bebe 2-6 mjeseci starosti, dodaci se daju za 2 tjedna, a zatim je obavezna petodnevna pauza. Ne biste trebali odmarati svog ljubimca sa svim elementima u tragovima i hranjivim tvarima - to može rezultirati hipervitaminozom.

Pokušaji prisiljavanja štene da progutaju vitamine nisu uvijek uspješni. Najčešće, djeca samo pljuju tablete bez okusa. Najjednostavniji način da se zavarava neugodan kućni ljubimac jest sakriti lijek u komadiću mesa, mljevenog mesa ili omiljenom poslasticu. Ako ova metoda ne funkcionira, otvorite životinjsku usta, stavite pilulu ili kapsulu na korijen jezika, zatvorite čeljusti, malo nagnite glavu i pričekajte dok se pas ne proguta. Ne zaboravite hvaliti svog ljubimca kasnije!

Prilikom odlučivanja o dodavanju korisnih sastojaka prehrani, nemojte se baviti amaterskim aktivnostima. Samo veterinar može utvrditi jesu li vaši štenadi potrebni vitamini, propisati dozu i dati odgovarajuće preporuke o učestalosti primjene i kompatibilnosti lijekova. Sjetite se da višak ne sadrži manje ozbiljne posljedice za zdravlje životinje nego beriberi.

Vitamini za štence

Uzgajivači koji svoje mlade kućne ljubimce daju u rukama redovitih vlasnika uvijek naglašavaju važnost njihove pravilne prehrane tijekom razdoblja aktivnog rasta. Govorimo o prisutnosti vitamina u dnevnom izborniku odjevenih učenika. U specijaliziranim ljekarnama za životinje danas predstavlja veliki izbor takvih aditiva. Ali koji bi od njih trebao biti preferiran i što treba uzeti u obzir?

O vitaminima za mlade

Te tvari imaju pozitivan učinak na formiranje mladih kućnih ljubimaca kada hrana ulazi u njihova tijela (suha i prirodna). Za mlade životinje važno je svakodnevno ih primati. Dakle, retinol (vitamin A) osigurava zdrav funkcioniranje bubrega, žlijezda slinovnica, pridonosi zdravlju kože i vizualnom aparatu psa. B vitamini služe kao izvrsni asistenti u oblikovanju rada probavnih organa, pomažu u razvoju mišića, sprečavaju nedostatak vitamina. Askorbinska kiselina, poznata kao vitamin C, primarni je graditelj imuniteta. Važno je u vrijeme kada se štene uzima od majke i prenose na neovisno hranjenje. Askorbinska kiselina štiti mlade životinje od infekcija, prehlade, alergija. Ergokalciferol, ili vitamin D, bitan je za zdrav rast musculoskeletalnog sustava mladih kućnih ljubimaca, pravilno oblikovanje zglobova i kostiju. Tokoferol ili vitamin E osiguravaju pravilan razvoj reproduktivnog sustava pasa.

Usredotočite se na velike pse

Predstavnici različitih pasmina imaju svoje karakteristike odrastanja i potrebu za multivitaminom. To su uzeti u obzir njihovi proizvođači. U malim pasminama tjelesna težina u procesu rasta povećava se za 20 puta, au velikim, za 70 puta. Proizvođači aditiva su orijentirani na takvu mogućnost. Na primjer, djeca velikih pasmina imaju veću vjerojatnost da prolaze kroz koštanu displaziju ili kasni razvoj kostura u cjelini. Zato je tako važno pružiti mladima protein i kalcij. Uzgajivači i veterinari preporučuju sustavno davanje takvih multivitamina štenadi velikih pasmina:

 1. ZooVIP BIORITHM. Ova pilula znači, koja se sastoji od jutarnjih i večernjih pilula. Prvi u svom sastavu ima elemente u tragovima koji utječu na funkcioniranje trbuha, apsorpciju energije, jačanje živčanog sustava. Večernje pilule obogaćuju krv kisikom, praćeno zdravom apsorpcijom hrane. Kolagen hidrolizat kao komponenta multivitamina u kombinaciji s kalcijem jača tkivo hrskavice. Ovi multivitamini su dizajnirani za mlade kućne ljubimce 10-12 mjeseci. Njihov tečaj osmišljen je 24 dana.
 2. VITA-BON veliki pas. Dodatak daje tijelo aktivnog mladog psa s bitnim mikroelemovima. Sastav tablete sadrži 23 takve tvari, a sami u staklenku su podijeljeni u dvije vrste: fitil pilule i uvjeti. Potonji su namijenjeni jačanju imunološkog sustava, aktiviranju razmjene ugljikohidrata, jačanja zglobova, vune, ligamenta. Fitness pilule pomoći mladi kućni ljubimci akumulirati energiju. Oni normaliziraju rad srca tijekom svoje visoke aktivnosti, to jest tijekom treninga, treninga, trčanja. Preporučeni tečaj uzimanja VITA-BON Velikog Psa je 30 dana.

Usredotočite se na male pasmine

Male pasmine dobivaju odraslu osobu već 8-9 mjeseci. Psi imaju dobar metabolizam, stoga ih je potrebno osigurati svaki dan s dovoljno energije. Ovdje su opcije za dodatke koje preporučuju veterinari za njih:

 1. "Velpenkalk prah". Kompleks s optimalnim kalcijem i fosforom, vitamini skupine B, s manganom, bakrom, kobaltom. Multivitamini se preporučuju za bebe od šest tjedana.
 2. Vitakraft. Vitamini su dizajnirani za potporu imunološkom sustavu, brzoj apsorpciji hrane, akumulaciji energetskih rezervi, normalizaciji srca.
 3. V25 Vitamintabletten je kompleks koji jača koštani sustav i zube, osiguravajući zdravlje živčanog sustava. Sastoji se od 12 komponenti. Tijek uzimanja dodataka nije ograničen.
 4. 8in1 Excel MULTI VITAMIN Mali. Multivitaminski kompleks koji se temelji na prirodnim sastojcima, obogaćenih omega3 masnim kiselinama, vitaminima grupe B. Tijek korištenja dodataka je 14-30 dana.

8 najboljih vitamina za pse

Bez obzira koliko je dobar domaćin hranio svog psa, ponekad postoje vremena kada tijelo treba povećanu količinu određenih vitamina i hranjivih tvari. Bilo da je to razdoblje aktivnog rasta, trudnoće, hranjenja štence, starosti, sezonskog mokrenja ili jednostavno izumrlog izgleda, postaje jasno da je vrijeme za uzimanje vitamina.

Ali tko odabrati? Svaka trgovina ima ogroman izbor tableta, sirupa i prašaka za svaki ukus i novčanik. U takvom asortimanu vrlo je lako izgubiti i kupiti nepotrebno. Pokušajmo se kretati.

Najbolji vitamini za kožu i kaput pasa

 • prirodni proizvod;
 • dobro apsorbiran;
 • ima atraktivan okus;
 • visoka učinkovitost;
 • u kombinaciji s drugim kompleksima vitamina;
 • prikladna doza za male i velike pasmine;
 • savršena vrijednost za novac.

Najbolji vitamini za kosti i hrskavicu

 • prirodni proizvod;
 • dobro apsorbiran;
 • nema nuspojava;
 • pogodan za doziranje i dati čak i male štence.
 • relativna visoka cijena;
 • Postoje mišljenja o negativnom učinku lijeka na želudac i jetru.

Najbolji vitamini za srce pasa

 • prirodni sastav;
 • pogodan za doziranje i davanje životinje.
 • visoke cijene;
 • rijetko se nalaze u trgovinama;
 • niski sadržaj vitamina koji se primjenjuje samo kao pomoćno sredstvo.

Najbolji vitamini za zube i kosti pasa

 • savršeno apsorbirano;
 • brz učinak;
 • prirodnih sastojaka.
 • visoke cijene;
 • teško naći u trgovinama;
 • često - nedostatak uputa na ruskom;
 • ne sadrži fosfor i vitamine, morate kombinirati s drugim aditivima.

Najbolji vitamini za štenad i mlade pse

 • puna uravnotežena sastav;
 • atraktivan ukus;
 • dobra vrijednost za novac.

Najbolji vitamini za pse male pasmine

 • atraktivna cijena;
 • ugodan okus;
 • ne uzrokuje alergije.

Najbolji multivitamski kompleks za pse

 • prihvatljiv omjer cijene i kvalitete;
 • visoka učinkovitost.
 • nemaju atraktivan ukus - pažljivi psi moraju biti prisiljeni dati tablete.

Najbolji vitamini za starije pse

 • prirodni sastav;
 • atraktivan ukus;
 • visoka učinkovitost.

Koji su najbolji vitamini za pse?

Uz povećanu potrebu tijela za vitaminima (oslabljeni psi, mladi i stari, trudni i lakti, s jakim fizičkim naporom i stresom), kao i prirodnim hranjenjem, dodatno je potrebno davati multivitaminske komplekse. Odabir najboljih vitamina ovisi o dobi (mladi / odrasli / stariji) i pas uzgajati. Dakle, za štenad i mlade pse do jedne godine, vitamini Kanweet Junior su prikladni, odrasli psi svih pasmina Beafar Top 10, seniori - Excel Multi Vitamin Senior 8in1, mali psi bolje su davati Unitabs DailyComplex.

Vitaminskih dodataka određene akcije, kao što su Canina Herz-Vital i kalcij citrat, Gelakan, veterinar bi trebao propisati pojedinačno, ukoliko postoji nedostatak u nekim tvarima i srodnim bolestima.

Tijekom razdoblja sezonskog muljaža, bolje je da psa Brewersu bude tromjesečni tečaj.

Kakvi su vam vitamini potrebni?

Potreba psa za vitaminima ovisi o svojoj razini aktivnosti, dobi, stanju, na primjer, za trudne i dojilje, potrebno je povećanje doze. Svaki vitamin ima određenu ulogu, ima blagotvoran učinak na zdravlje psa.

Izvori vitamina su prirodni proizvodi, multivitamini kompleksi s različitim mirisima koji su privlačni za pse, zbog čega ih životinje sretno jedu, a kvalitetna suha i vlažna hrana već sadrži uravnoteženi kompleks vitamina i minerala.

Zašto pas treba vitamina

Vitamini su neophodni za pse za jačanje imunološkog sustava, razvoj tijela, prevenciju bolesti, jer su uključeni u kemijske reakcije koje se javljaju u tijelu, odgovorne su za pravilno funkcioniranje probavnog, nervnog, cirkulacijskog, reproduktivnog sustava, djelovanja unutarnjih organa. Njihov nedostatak dovodi do pogoršanja zdravlja životinje, posebice kod raznih kožnih bolesti, sporijih rasta, pogoršanja kvalitete vune i drugih ozbiljnijih bolesti.

Vrste vitamina

Topljive u vodi - pohranjuju se u tijelu u malim količinama. Rizik od predoziranja je vrlo mali jer se redovito izlučuju iz tijela. Potrebno ih je češće popuniti, nego topljivi u mastima.

Topljiv u mastima - apsorbira se kroz zidove gastrointestinalnog trakta. Oni se akumuliraju u tijelu, a pohranjeni u jetri. Vitamini topljivi u mastima konzumiraju prema potrebi. Tijelo nadoknađuje njihov nedostatak pomoću rezervi iz jetre, ali kad ulaze u tijelo u velikim količinama, oni se i dalje akumuliraju, što dovodi do predoziranja i štetnih posljedica.

Vitamine koje psi trebaju

Vitamin A (retinol)

Važno za pse je vitamin A koji je antioksidans i odgovoran je za zdravlje kose, kože, održavanje mišića, vid, promovira zdravlje živčanog sustava. Ženke su posebno potrebne jer je retinol nužan za zdravlje reproduktivnog sustava, a štenci su potrebni za normalan razvoj maternice. Njegov nedostatak može dovesti do formiranja vukova usta u nerođenog štene i usporenog rasta novorođenih štenaca.

izvori

Novorođeni štenci dobivaju vitamin A od majčine mlijeka. Retinol sadrži žumanjke, ulje ribljeg ulja (riblje ulje), tamno narančasto i tamno zeleno povrće i voće, piletinu ili govedinu jetru.

doza

Vitamin A topljiv u mastima, akumulira se u jetri i konzumira se po potrebi. Sirovu jetru može se dati 1-2 puta tjedno. Preporučena doza retinola je 50 međunarodnih jedinica (IU) dnevno za 500 grama težine životinja (1 IU = 0,3 μg čistog vitamina A).

B vitamina za pse

B vitamini su topivi u vodi, a svi su važni za zdravlje i normalan razvoj pasa.

B1 pomaže u pretvorbi glukoze u energiju. Nalazi se u sirovoj ribi i mesu, voću i povrću te mlijeku. Međutim, važno je promatrati doziranje jer, na primjer, prekomjerno opterećenje sirovom ribom, koja sadrži enzim koji uništava tiamin, može dovesti do nedostatka. Stoga, preporučena doza BI je 20-30 mcg po 1 kg težine životinje.

B2 (riboflavin) potiče rast, metabolizam, osobito ugljikohidrate i proizvodnju crvenih krvnih stanica. Odgovoran za proizvodnju energije. Izvori riboflavina su mliječni proizvodi, meso i iznutrice. Dnevna doza riboflavina je 40 mcg po 1 kg težine pasa. Trudnice i dojilje, kao i štenci trebaju više B2, tako da za njih doziranje se udvostruči.

B3 (pantotenska kiselina) ima blagotvoran učinak na živčani sustav pasa, kontrolira razinu kolesterola i sudjeluje u drugim enzimskim procesima. Pantotenska kiselina se nalazi u sirovom mesu, jetri, srcu, bubregu, sirovi povrće, kvasac. Doza dnevno iznosi 0,05 mg po 1 kg težine odraslog psa i 0,2 mg po 1 kg tjelesne težine štenci.

B4 (kolin) je uključen u metaboličke procese, pomaže spaliti višak masnoća iz jetre. Najveća potreba vitamina B4 kod mladih pasa. Kolin se nalazi u jetri, mozgu, mesu, kvascu. Za profilaktičke svrhe, 30-40 mg kolin klorida po kilogramu životinjske tjelesne težine, i u tretmanu, iznosi 50-70 mg po 1 kg težine psa.

B5 Preporučljivo za pse koji su skloni alergijama. Vitamin B5 pomaže u jačanju imunološkog sustava, sprečava razvoj kožnih bolesti.

B6 (piridoksin) sudjeluje u razmjeni aminokiselina. Sadrži sirovu jetru, meso i ribu, kvasac i heljde. Za prevenciju i liječenje pasa koristi se piridoksin hidroklorid. Doza je 20-50 mg po 1 kg tjelesne težine životinje.

B9 (folna kiselina) za pse je važna jer pomaže ojačati imunološki sustav, sudjeluje u sintezi DNA, proizvodnji crvenih krvnih stanica i metabolizmu proteina. Folna kiselina se nalazi u sirovom mesu i nusproizvodima. Preporučena doza iznosi 8-15 mcg po 1 kg težine životinja.

B12 (cijanokobalamin) potiče normalan rast i razvoj stanica, povećava razinu energije i poboljšava apetit. Sadrži ribu i zahtijeva se u malim količinama. Dnevni zahtjev za vitamin B12 kod pasa je 0,7 mcg po 1 kg težine životinja.

Vitamin C za pse

Vitamin C je jedan od najvažnijih za pse, jer pomaže u jačanju imuniteta, potrebno je za borbu protiv virusnih infekcija i sprečava stvaranje kamenca mokraćnog mjehura, ima blagotvoran učinak na zdravlje kože, stabilizira razinu šećera u krvi, što je važno za pse sa šećerom dijabetes. Za neke pse s alergijama, vitamin C djeluje kao antihistaminik, pomaže u ublažavanju simptoma kao što su svrbež, otežano disanje.

izvori

Vitamin C koji se nalazi u sporednih, povrća i ljekovitog bilja, kao što su kupus, koprive, špinat, morske alge, kao i voća, posebice u jabukama. Citrus se dati psima se ne preporučuje zbog visokog rizika od alergije.

doza

Potrebno je umjereno uzimati vitamin C topljiv u vodi. Tijelo psa može samostalno proizvesti vitamin C iz glukoze, a njezin višak izlučuje se u urinu. Međutim, ako životinja pati od urolitijaze, potrebno je smanjiti dozu vitamina C, inače će njegovo prekomjerno davanje samo naštetiti životinji. Doza dnevno iznosi 1 mg po 10 kg težine pasa. Potrebno je u povećanoj dozi štenaca i trudnih kuja, jer utječe na normalni razvoj kostiju.

Vitamin D (kalciferol)

Jedan od važnih vitamina za pse koji jača kosti i zube, promiče apsorpciju viška kalcija i fosfora. Važno je za štenad, jer nedostatak dovodi do rakova.

izvori

Svi znaju da je sunce izvor kalciferola, ali kalciferol se također nalazi u mliječnim proizvodima, na primjer u sirnom, govedinom, mesu i kostima, ribljom ulju i žumanjcima.

doza

Vitamin D je masno topljiv i njegov višak u tijelu je vrlo opasan, pa slijedite dozu. Dnevni zahtjev je 7-10 IU po 1 kg težine pasa. Štenci, trudnice i žene koje dojilju trebaju više kalciferola.

Vitamin E (tokoferol)

Sudjeluje u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, potiče apsorpciju masti, sprečava razvoj upalnih procesa, poboljšava stanje kože životinja, uklanja suhoću i iritaciju, dodaje sjaj na kaput. Vitamin E za pse je antioksidans, jer usporava starenje.

izvori

Tokoferol se nalazi u mesu, jetri, heljde i zobene pahuljice, zelenog lisnatog povrća, orašastih plodova, hladno prešanih biljnih ulja.

doza

Dnevna potreba za vitaminom E u mastima u pasa kod pasa je 2 mg po 1 kg težine životinja.

Vitamin H (Biotin)

Biotin je uključen u metabolizam ugljikohidrata, lipida, odgovoran je za zdravu kožu, pomaže poboljšati zdravlje vune.

izvori

Biotin je najopsežniji u jetri, bubrezima, pivskom kvascu, žumanjcima i nekim vrstama žitarica. Treba izbjegavati hranjenje sirovim bjelanjcima, jer sadrže enzim avidin, koji uništava biotin.

doza

Po danu, pas treba 0,5 mg vodotopljivog vitamina H po 1 kg tjelesne težine.

Vitamin K (filokinon)

Filochinon je odgovoran za zgrušavanje krvi i za zdravlje živčanog sustava, kao i sudjelovanje u stvaranju kostura, potrebno je održati ravnotežu fosfora u tijelu.

izvori

Filochinon proizvodi tijelo psa. Sadrži ribu, alge, žumanjake, kupus.

doza

Vitamin K koji je topljiv u mastima daje se psima u tablete ili se intravenski primjenjuje s krvarenjem u dozi od 1 mg na dan. Schenchen grane fillohinon dati 5-10 dana prije rođenja.

Vitamin PP (nikotinska kiselina)

Nikotinska kiselina je uključena u redoks reakcije, kao i na metabolizam. Izvori vitamina PP topivih u vodi su sirova riba, jetra, bubrezi, pivski kvasac. Preporučena doza za odrasle pse je 0, 24 mg po 1 kg tjelesne težine, a za štence - 0,4 mg po 1 kg težine.

Kako dati vitamine

Većina vitamina psa dobiva se iz hrane, pa ako je prehrana životinje uravnotežena i uključuje potrebne zdravstvene proizvode, tada nema potrebe za dodatnim vitaminima. Međutim, za vrijeme buđenja i laktacije potrebni su dodatni vitamini za normalni razvoj štenci u maternici. Nije preporučljivo propisati ih bolesnim psima, jer može naštetiti životinji. Bolje je konzultirati veterinar.

Prije nego što popunite nedostatak vitamina u tijelu psa, morate se pobrinuti da pas stvarno treba, jer je njihov višak štetan za zdravlje. Previše vitamina može dovesti do fizičkih abnormalnosti, promjena u strukturi kostura. Nemoguće ih je bez odgađanja dati psima, važno je zapamtiti da ih treba dati u kombinaciji s mineralima, kao i da znaju kako vitamini djeluju međusobno.

Najvažniji su A, D, E, ali to ne znači da ih treba dati u velikim količinama, jer zdrava prehrana u višak vitamina A i D štetno utječe na zdravlje psa.

Najučinkovitije korištenje vitamina B zajedno s dovoljnom količinom vitamina C, jer su jednako važni u asimilaciji proteina i masti.

Mnogi vitamini djeluju u interakciji s mineralima, na primjer C pomaže da se željezo probavlja, bakar sudjeluje u metabolizmu vitamina C, E reagira s selenima, a D regulira ravnotežu fosfora i kalcija.

Djeca faune

VETERINARIA Sadržaj za njegu hrane Zanimljivo je

Kakvi su vam vitamini potrebni? Ili, kada su potrebni

Pripravci vitamina u obliku tableta

Koji su vitamini potrebni za psa, ovdje ćemo govoriti o tome u ovom postu. Pozdrav vama prijateljima! Sada postoji mnogo informacija da bez vitamina, svi mi, uključujući i našeg psa, bit će mrtvi.

Zapravo, bez vitamina bit će bolesti koje će dovesti do smrti. Pogledajmo što vitamini trebaju pas, kada im treba dodati i kad može dovesti do komplikacija.

Kada pas ne treba dati ništa dodatno

Ako imate pas za odrasle koji jede normalno, vodi normalan život. To je, grubo reći, da ne sjedi u podrumu danima, a ona nema kroničnih bolesti. Izgleda dobro, aktivno i nema nikakvih promjena u ponašanju, onda ona ne treba dati ništa više.

Po normalnoj hrani mislimo na to da pas dobiva kvalitetnu gotovu hranu koja uključuje sve što vam je potrebno ili prirodne proizvode. Ne one koje jedete, ali govorimo o mesnim proizvodima, kiselom mlijeku, ribi, jaja, povrću i drugima.

Ako vaša životinja jede otprilike kao što sam napisao gore, onda ono što vitamini pas treba apsolutno nevažno. Nije vam važno, ako ne provodite znanstvena istraživanja, jer će pas dobiti hranu sve potrebne dijelove.

Neki slučajevi kada su potrebni dodatni lijekovi

Prijatelji, tretirati mineralne i vitaminske pripravke kao lijekove. Nećete dati svoje pseće antibiotike zbog činjenice da oko mikroba, i da će ih primijeniti u bolesti. To je, najprije morate shvatiti što točno životinja nema, bar neizravno, nakon analize prehrane i načina života.

Ne treba joj vitamine

Najčešće, ovi uvjeti, akutna nestašica, javljaju se u štenci - brz rast i razvoj zahtijevaju mnogo materijala. U tom razdoblju štenac često jede izmet, šljunak, žbuka i drugu prljavštinu, tako da je apetit iskrivljen.

Ono što nedostaje štene je teško odrediti, to može biti nedovoljno definirana aminokiselina ili vitamin, element u tragovima, ugljikohidrati i eventualno nekoliko tvari.

Kako bi se utvrdio uzrok, morate provesti temeljitu analizu uvjeta pritvora, hranjenja, a bilo bi dobro i laboratorijskim testovima. Ali sve je to skupo i uznemirujuće. Lakše je normalizirati hranjenje i dodati vitamin-mineralni dodatak, a zatim štene prestane jesti ne-jestivo.

Sljedeći slučaj povezan je s kršenjem apsorpcije tvari na prirodan način, kroz probavni trakt, na primjer, pas koji je podvrgnut abdominalnoj operaciji i uklonjenom dijelu crijeva.

Ili je bilo kronična bolest koja utječe na rad crijeva, u kojemu proljev izmjenjuje s zatvorom. Ili pas je pretrpio puno gubitka krvi zbog ozljeda, imao piroplasmosis, izgubljen i tako dalje.

U takvim slučajevima, pitanje o tome koji vitamini trebaju pas će biti relevantan i bit će potrebno ih ubrizgati u obliku injekcija. Zatim će tvari doći do odredišta, zaobilazeći gastrointestinalni trakt, u kojem apsorpcija je oštećena.

Prijatelji, naravno, još uvijek postoje uvjeti kada životinji treba dati dodatne vitamine, ali želim da shvatite da ih ne možete samo upotrijebiti. Vitamini su lijekovi pa ih treba koristiti prema uputama liječnika.

Koja je opasnost od vitamina?

Svi vitamini koje treba pas podijeljeni su u dvije velike skupine - to su topljive masnoće A, D, E i topljive u vodi (glavni predstavnici su B i C).

Ako prepustite psa topljivom u vodi, onda se neće dogoditi ništa strašno, osim u posebnim slučajevima, višak će jednostavno biti odbačen s urinom. No pretjerivanje s masnoćama u vodi može dovesti do bolesti, prevelika količina vitamina A posebno je opasna tijekom trudnoće.

Topljive u mastima akumuliraju se u tkivima, i riješite ih se vrlo teško, pa dovode do komplikacija.

Zaključno, ponavljam još jednom da vitamin i mineralne dodatke treba propisati liječnik iz istih razloga kao i kod drugih bolesti ili kao profilaksa. To jest, bili su uvjereni da nema dovoljno - dodali su. Nemojte slušati "dobre ljude" koji vas nadahnjuju da ne znate što vam psa treba i da ste pohlepni, donijeli životinju i ne zanima ga.

Tradicionalno kažem da ću biti sretan zbog vaših komentara, pitanja i prijedloga, ali za one koji su ugodniji gledati, molim vas, ovdje je video, uživajte u vašem gledanju.

Vitamini za pse: koje su tvari potrebne za jaku vunu, zdravlje i ljepotu

Kućni ljubimac je depresivan, koža je postala suha, a vuna je izblijedjela - ovi simptomi ukazuju na potrebu vitamina za pse. Kada i kako treba dati? Kako poduprijeti tijelo šteneta, njegu kuje ili psa "umirovljenika"?

Veliki i mali, dugački i kratkodlaki, vječno aktivni lovci i impresivni "kauč" zgodni muškarci - možda je teže odabrati dodatke vitamina za psa nego odabrati sličan kompleks za ljude.

Zašto "kemija"

Amaterski uzgajivači pasa često se pitaju je li potrebno životinjom dodatni mamac ili "ne jedu vukove u prirodi"? U krugovima stručnjaka pasa i uzgajivača ovo pitanje ne vrijedi. Odvojeni vitamini i mineralni kompleksi ne daju samo životinjama koje jedu isključivo profesionalnu premium hranu i skuplje. Proizvođači takvih sirovina često proizvode specijalizirane proizvode za potrebe specifičnih pasmina za proteine, ugljikohidrate, vitamine, minerale i druge makronutrijente.

Potrebni su vitamini za pse na prirodnu prehranu, jer su uključeni u održavanje imuniteta, metabolizma i pravovremene obnove svih stanica tijela. Nedostatak vitamina prvenstveno utječe na izgled vašeg prijatelja, ponašanje i preferencije hrane. Posljedice beriberi mogu biti ozbiljni zdravstveni problemi.

Tijelo treba dodatnu podršku tijekom razdoblja:

 • rast (štenad);
 • sezonsko muliranje;
 • izložbe i sportska događanja;
 • bolesti i rehabilitacije;
 • trudnoća i dojenje (kuja);
 • starost.

Simptomi beriberi

Životinje, poput ljudi, često su manjkave u vitaminima u proljeće i jesen. Štenci, trudnice i dojilje, i životinje starije životinje najčešće su osjetljive na ovo stanje. Vaš pas ima avitaminozu ako se slijede sljedeći simptomi.

 • Vuna se pogoršala. Kaput je postao nejasan, pojavi se perut, vuna pada i nejednako se penje.
 • Koža izgleda nezdrav. To se manifestira na mjestima gdje koža čvrsto pokriva kosti - na njušku, lopatice, šape.
 • Došlo je do šuga. Najčešće na glavi, blizu ušiju ili na licu. Može se uzeti kao simptom infekcije krpeljima.
 • Bilo je žudnje za jelom "sranje". U potrazi za tvarima potrebnim za tijelo, neke životinje pokušavaju pokupiti truljenje i truljenje za šetnju. Drugi jedu zemlju, kamenje ili izmet.
 • Pet je postao pasivan. Životinja spava puno, nije ravnodušna na običnu zabavu, ne jede dobro.
 • Blijeda sluznica. Dobro vidljivo u ustima - sluzav blijed, vjerojatno s nezdravim plavim. Miris usta može dati metal.

Što nedostaje tijelo

Kemijski su vitamini organski spojevi koji se nalaze u hrani biljnog ili životinjskog podrijetla. Svaki spoj ima svoje funkcije i potreban je za određeni proces u tijelu.
Vitamini su podijeljeni u topiv u vodi i topljivi u mastima. Njihova glavna utilitarna razlika je sposobnost potonjeg da se akumulira u tijelu, što može, pod određenim uvjetima, uzrokovati predoziranje. Topiv u vodi u tijelu ne traje.

C i B topljivi u vodi

Vitamin C poznat je čak i ljudima daleko od farmaceutskih proizvoda. Samo askorbinska kiselina se sintetizira samim tijelom, ali nikada neće biti suvišna jer sudjeluje u gotovo svim fiziološkim procesima, sprečava reprodukciju patogenih mikroorganizama i pomaže tijelu da se brani od bakterija. Naranče i mandarine, od kojih volimo dobiti ovaj vitamin, neće se svidjeti psi. Ali oni su bogati mnogim svježim povrćem i jetrenom jetrom. Preporuča se povećati prisutnost vitamina C u prehrani u jesensko-zimskom razdoblju.

Vitamini B su uključeni u metabolizam, u živčanom, probavnom, imunološkom sustavu. Složeni lijekovi grupe nazivaju se breveri. Glavne tvari skupine, potrebne za pse od rođenja do starosti, prikazane su u tablici.

Tablica - Važnost vitamina B za tijelo kućnog ljubimca

Topljiv u mastima A, D, E

Vitamini topljivi u mastima mogu se akumulirati u tijelu. Predoziranje vitamina je opasnije od nedostatka vitamina. Strogo slijedite preporuke veterinara i upute za uporabu.

 • Vitamin A (karoten). Odgovara za stanje sluznice i kože, korisno za vid i vunu. Potrebno za trudnice i dojilje. Sadrži u jetri, mrkvi, bundevu, tikvice.
 • Vitamin D (kalciferol). Odgovoran je za apsorpciju kalcija i fosfora, neophodan za zglobove. Sadrži riblje ulje i bakalarna jetra. Nedostatak dovodi do raka u štenci i osteoporoze kod starijih pasa. Prevelikom dozom, imunitet životinje pada, stalno muče žeđ. Dijagnosticirana razinom kalcija u krvi.
 • Vitamin E (tokoferol). Sudjeluje u održavanju imuniteta organizma kao cjeline, nužna je za reproduktivni sustav. Sadrži govedinu i svinjsku jetru, masti, biljna ulja (suncokret, kukuruz, maslinovo ulje, lan).
 • Vitamin PP (nikotinska kiselina). Osnovni za kožu i probavni sustav. Sadržano u sireima, mesu i tijelu, ribama i mahunarkama.

Vitamini za pse: kako odabrati

Vitamini trebaju nadopuniti dijetu psa s makronutrijentima koji nedostaju na krmi. Stoga, prije nego što izravno odaberete marku i vitaminski dodatak, odredite što vaš ljubimac nedostaje. To je najbolje učiniti uz pomoć veterinara.

Na policama ljekarni i trgovinama za kućne ljubimce postoji širok raspon kompleksa vitamina za životinje, namijenjen općem jačanju imuniteta zdravih životinja različitih pasmina. Kompleksi za male pasmine temelje se na njihovom brzom metabolizmu - ubrzani metabolizam dovodi do brze potrošnje vitamina od strane tijela, a lijekovi pridonose nadopunjavanju ovih rezervi. Glavni vitamini ovih kompleksa su A, D, E i skupina B.

Slično tome, postoje i vitamini za štenad, uključujući velike pasmine. Djeca rastu vrlo intenzivno, njihovo tijelo nema vremena za sintetiziranje svih potrebnih tvari i potrebni su vam vitamini za formiranje kostura i svih sustava života. Na prvom mjestu u ovoj dobi, vitamini C, D i skupina B. Količina kalcija i fosfora za štenad velikih pasmina strogo se mjeri jer je snažna mineralizacija koštanog tkiva štetna za razvoj kostura u cjelini.

Za odrasle pse, velike pasmine hrane i dodataka vitamina za štenad nisu prikladne, budući da imaju nižu razinu metabolizma, a postoji velika opasnost od predoziranja s tvarima topivim u mastima.

Popularni brandovi

Nemoguće je popisati sve domaće i strane komplekse vitamina i pripravaka na tržištu. Ali popis najpoznatijih robnih marki je sljedeći.

 • Beaphar (Nizozemska). Dodaci vitamina dostupni su u obliku praha, suhih delicija i tjestenine. Raspon je prilagođen različitim dobima i pasminama. Popularni multivitamski kompleksi.
 • Polidex (UK). Tvrtka Polidex proizvodi vitamine za pse Gelabon Plus, Multivitum, Polyvit-Kalcij Plus, Glyukokestron Plus, Imunitet Up, Protevit Plus, Recov Plus, Super Vul Plus. Lijekovi su usmjereni na rješavanje specifičnih problema s zglobovima, vunom i drugim stvarima.
 • 8 u 1 (SAD). Vitamini "8 in 1" za pse uključeni su u TOP-ove usporedbe i ocjene. Naziv cijelog vitaminskog retka je Excel, kojemu je dodana određena svrha. Brewers Yeast - smatra se jednim od najboljih vitamina za pse iz gubitka kose, kalcija - za jačanje kostiju i zuba, glukozamina - za razvoj kostura kod štenaca.
 • Unitabs Ecoprom (Rusija). Pod brandom "Unitabs" postoji devet vrsta mineralnih i vitaminskih dodataka zasnovanih na vitaminima A, C, E, skupinama B, H, D3, brojnim aminokiselinama i drugim makronutrijentima. Proizvodi odgovaraju potrebama različitih dobnih skupina i životinjskih pasmina.
 • Canina pharma GmbH (Njemačka). Vitamin Canina se postavlja kao prirodni dodatak prehrani zasnovan na ekstraktima biljaka i prirodnih ulja. Raspon obuhvaća sve uzraste i pasmine, a također uključuje specijalizirane komplekse za održavanje kardiovaskularnog sustava kod starijih pasa, vitamine za pse za zglobove i odvojene dodatke za trudnice i dojilje.
 • Agrovetzashchita (Rusija). Ruski vitamini "Kostochka", popularni u niskom troškovnom segmentu, pet su vrsta kompleksa vitamina i minerala.

Izaberite vitamine za pse na prirodnu prehranu, uzimajući u obzir uzgoj, dob i zdravlje vašeg ljubimca. Bolje je konzultirati veterinar prije nego što počnete čak i preventivni sezonski tečaj. Ako sumnjate na nedostatak vitamina ili predoziranje, odmah se posavjetujte s liječnikom. Odabir među sličnim lijekovima ne usredotočite se samo na cijenu, ali i na reputaciju proizvođača. Možda će to pomoći pregledima vitamina za pse.

Recenzije

Imam špinat, bilo je razdoblja u kojem je postojao vrlo dugačak mlin, vuna je pala ravno. Otišli smo do liječnika, rekli su da će proći s godinama, ali možete popiti vitaminima za prevenciju, savjetovali da je Excel kupio 140 tableta istog dana (cijena 240 rubalja) u paketu, uzimajući u obzir da ih treba uzimati 14 do 30 dana, iznenađujuće je moj pas oni obično pucaju s užitkom kako bi ga gurnula neku vrstu pilule koje je potrebno puno truda.

Mjesec dana nakon prijema, neću reći da je vuna postala sjajna, kao što tvrdi proizvođač, ali je počeo bacati mnogo manje, ne znam da je povezan s vitaminima ili nešto drugo, ali to sigurno nije pogoršalo. Za prevenciju, mislim da se neće miješati, nastavit ćemo uzeti.

Ovdje imamo pravi problem, pudlica je jednostavno odbila jesti ovaj vitamin. Moje opcije za uvjeravanje:

Da biste uzeli zalogaj u jednoj ruci i vitamin u drugom, i najprije dajte snack, a zatim vitamin, ili obratno, ponekad to nije uspjelo za nas.

Uzmite ovaj vitamin, zgnječite, uzmite najdražu hranu, po mogućnosti tekućinu, bacajte taj vitamin, promiješajte sve i poslužite ga psu. Uostalom, ovdje će jesti.

Dali smo Gelabon Plus našem ljubimcu s displazijom, imamo njemački, a bolest već imala ozbiljni tečaj, vidljivo je golim okom da su stražnji udovi uznemiravali psa.

U dva tjedna uzimanja tableta Gelabon Plus došlo je dugo očekivano olakšanje, pas se prestao vikati, ako ste se približili i dotaknuli joj šapu, postao je prijateljski i društveniji. Uostalom, kada je pas bolestan, vlasnik ga pokušava pomoći na sve načine, ali često životinja to ne razumije i razmišlja upravo suprotno... stalno gledam našeg ljubimca, još uvijek ima poteškoća u ustajanju, ne voli naredbu "Stand", pokušava odstupati od njega, samo ako je vrijeme za šapice, pas je star i velik (ne gusta). No, općenito, država se značajno poboljšala, sada Gelabon je uključen u njegovu stalnu prehranu.