Kako smanjiti psa kuke

Pravilno skrb o ljubimcima izuzetno je važno. Jedna od potrebnih vještina svakog vlasnika je rezanje noktiju. Bilo da ste sretni vlasnik štene Yorkshire terijera ili ne manje sretan vlasnik prijateljskog mongresa, kako smanjiti pseće pandže kod kuće, morate naučiti. To je potrebno teoretski, ali bolje je svladati vještinu u praksi.

Tretirajući pandže kod pasa kod kuće

Većina uzgajivača provodi uklanjanje kandže kod pasa kod kuće. Pa kako pravilno obrezivati ​​nokte svog ljubimca? Kako biste se pripremili za postupak, pripremite unaprijed sve potrebne alate: aparat za rezanje, dezinficijens (vodikov peroksid, alkohol), styptic olovku, pamučne jastučiće, otopinu kalijevog permanganata.

Nemojte zaboraviti na sredstva koja mogu skrenuti pažnju ljubimca iz ovog postupka: poslastica ili zabavna igračka, ali za nekoga nema ništa ljepše od vlasničkog zagrljaja. Položaj na krilu ne samo da će smiriti životinju, već i dopušta vam da ju popravite, smanjujući rizik od ozljeda. Ne postoji ništa komplicirano u šišanju, a nakon nekoliko obrezanja pitanje kako izrezati kandže psa prestat će vas gnjaviti.

Kad mogu izrezati nokte svog psa

Obrada pasa bilo koje pasmine postat će uobičajeni postupak koji ne uzrokuje nelagodu ni ljubimcu ni vlasniku niti se može pretvoriti u mučenje pogrešnim pristupom. Nije potrebno provesti postupak ako je životinja umorna, nadražena, bolesna ili gladna. Odaberite vrijeme kada je vaš prijatelj mir i zdrav. Prošetajte svježim zrakom, a zatim ga hranite i počnite rezati.

Kako smanjiti?

Osim pitanja o tome kako izrezati psa na noktima, važno je odlučiti što učiniti s njom. Odaberite alat koji će vam pomoći u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce. Morate kupiti škare, kogterezku, tongs. Posljednji mehanizam rada je sličan škarama - kugla je postavljena između lopatica i komprimirana je ručka čeljusnog rezača. Drugi tip sličan je giljotinu s rupom za pandžu. Kada su ručice komprimirane, kriška uređaja postupno se slajdova, kao da se bruše. Ova opcija odstranjivača noktiju nije uvijek prikladna za uklanjanje noktiju iz velikih stijena.

Kako smanjiti kandže psa

Mnogi uzgajivači pasa postavljaju isto pitanje: "Kako smanjiti pseće čavle kod kuće?" Pravilno držanje prvog puta je teško, ne znajući anatomiju strukture pasa psa. Vani, ploča nokta je uspaljeno tkivo, ali unutar nje je vrlo osjetljivo područje koje sadrži mnoge žile i živce - celulozu.

Ako dodirnete ovo vezivno tkivo tijekom frizure, pojavit će se krvarenje. Kada su pjege kućnih ljubimaca lagane, celuloza se crvenči kroz debljinu korijenskih slojeva i lakše je obrezivanje. Ako je mrak, onda ne morate žuriti da obavite postupak odjednom, i postupno odstupite. Praktično u bilo kojoj pasmini, ako redovito odrežete nokte, pulpa se malo smanji, što olakšava proces rezanja.

Po prvi put, kako bi se izbjegla nepotrebna agitacija, bolje je rezati nokte u salonu za njegu ili kod veterinara. U specijaliziranoj ustanovi, uzgajivač novinskih pasa neće dobiti savjete o tome kako pravilno obrezivati ​​psa kuka, već i odgovor na sva druga pitanja koja se tiču ​​njega. Bez obzira na to gdje se odlučite obrezati, postupak se provodi u nekoliko faza:

 1. Prikladno smo postavili kućnog ljubimca, uzimamo jastučić i popravljamo. Preporučljivo je i prije prvog podrezivanja da poučite vašem ljubimcu da ne izbacuje šapu iz vaših ruku i da podnese dodirivanje noktiju.
 2. Popravite prst, koji će biti šišanje. Bolje je izbjegavati dodirivanje interdigitalnih prostora, jer mnoge životinje refleksno povlače udove kao odgovor. Određujemo zonu obrezivanja ispitivanjem čavlima i pronalaženju granice pulpe.
 3. Polako početi rezati vrlo vrh.
 4. Nemojte zaboraviti na rudimentarni noktiju i izrezati ga škarama ili rezačem kandži.

Koliko često trebam rezati nokte

Često nokti brišu prirodno, kada životinja radi na asfaltu. Ne možete odrediti određeno vrijeme za rezanje svih pasmina. Rast noktiju utječe starost, prehrana, mobilnost, učestalost hodanja i drugi čimbenici. Najbolja referentna točka je da povremeno pregledate šape životinje, ako vidite da su kandže industrije, zauzimaju šišanje. Duljina nokta ne smije ometati slobodno hodanje. Potrebno je provesti postupak na vrijeme, inače postoji opasnost od ozljeda. U malim pasminama, obrezivanje izvan vremena može promijeniti hod i uzrokovati probleme sa zglobovima.

Pravila kućne njege: kako smanjiti psa na noktima, koliko često nositi pandže i što učiniti ako ne daje šapu?

Briga za psa psa, a posebno štene, nije samo kozmetički postupak. To bi trebalo biti učinjeno za zdravlje kućnog ljubimca, jer recrutirano tkivo dovodi do neugodnih posljedica, uključujući gnojno upalu.

U opasnosti su dekorativni pojedinci (Yorkshire terriers, Brabancons i drugi) koji se svakodnevno ne odlaze na šetnju. Kako smanjiti pseće pandže kod kuće? Pojedinosti o postupku u nastavku materijala.

Svojstva kandže

Potrebno je početi brinuti o psa psa od ranog doba, a kućni ljubimac je još uvijek štene, jer su njezine kandže, premda mršave, ali oštre: može ozlijediti kučku kad se hrane. A ako je nezgodno za dijete da se pomakne zbog recrutiranih pandža, to će dovesti do pogrešnog postavljanja šape ili čak zastoja.

Važno je! Nemoguće je oštetiti celulozu! To će uzrokovati vašem ljubimcu tešku bol. Ako se šteta dogodi, to je odmah vidljivo - kandži krvarenje.

Koliko često rezati nokte pasa? U prosjeku je potrebno obrađivati ​​šape jednom mjesečno. Međutim, učestalost će varirati ovisno o uvjetima u kojima životinje žive. A ako često krene na asfalt, pandže se samljeti. Ako ne, nemojte bez šišanja.

Pouzdan pokazatelj da je došlo vrijeme smatra se zveckanjem kandži na podu. To je znak da je ljubimac nespretan hodati. I pričekajte, popuštanje u strahu od boli, nemojte. Zanemarivanje obrade šape ima negativne posljedice.

Što će se dogoditi ako ga ne izrežete? Ako se stegnu obradom, postat će previše duga, oštra, zakrivljena.

Za psa to znači sljedeće:

 • kandža ozlijedi kožu krvi, u tom slučaju infekcija može ući u životinjsko tijelo, postoji visoki rizik od gnojnih upala, a može dovesti do infekcije krvi, nekroze tkiva, nakon čega se amputira prst ili čak čitava šapa;
 • s takvim čirevima boli se kretati, hod promjena, kao rezultat toga, držanje je uznemireno, koordinacija je izgubljena, mišićni ton se smanjuje;
 • kućni ljubimci rane i nakon kontakta mogu, nenamjerno, ozlijediti odrasle domaćine ili djecu;
 • daleko manje ozbiljni nedostatak: pas će pokvariti pod ili namještaj, pokušavajući samljeti od svojih kandži.

Upozorenje! Prilikom obrade šape, ne smijemo zaboraviti na kose: s njihovim psima često se zakupe na nešto, a to dovodi do ozljeda.

Budući da ti prsti ne dodiruju tlo, teško je da se kućni ljubimac pomiče kandže na njima.

Kako smanjiti psa na noktima

Postupak se provodi u 3 osnovne faze: pripremu kućnih ljubimaca, odabir alata i obradu kandži izravno.

trening

Ako je ljubimac trenirao od mlade dobi kako bi smanjio kandže, neće biti nikakvih problema s pripremom. Međutim, ova situacija je rijetka. Obično psi imaju ili negativno iskustvo, ili jednostavno brinite, primjećujući pripreme vlasnika.

Kako smanjiti pseći nokti ako to ne daju? U takvim slučajevima, to bi trebalo biti ohrabreno i to možete učiniti na ovaj način:

 • iznijeti alate, dati ljubimcu njuškanje, a zatim ga pohvaliti i zaustaviti;
 • dodirnuti psa krave s alatom, ali ne i rezati, i pohvaliti je i tretirati ga na poslasticu;
 • ponovite ovo pozitivno pojačanje u svakoj fazi dok se kućni ljubimac potpuno ne smiri.

U slučaju kada ništa ne pomaže smirivanju životinje, pričvršćeno je na kratak uzorak i stavljen na njušku.

A faze pripreme na fizičkoj razini su različite:

 • pregledajte kandže i ako se pronađe gljiva - kontaktirajte veterinara, a ako postoje pukotine ili kinkovi, ne biste trebali izrezati, ali ju spremiti;
 • pregledajte jastučiće kako ne bi imali struganje i rezove, a kad jesu, budite oprezni da ne uzrokujete bol;
 • dobro operite šake lanca, ali ne trebate alkohol ili neki drugi antiseptik;
 • ako je životinja dugotrajna, morat ćete rezati kosu između prstiju i blizu kandži.

Osim toga, vrijeme je važno za postupak. U onim satima kada je pas umoran, ona je u lošem raspoloženju, tužno je, ne morate ništa učiniti, a bolje je čekati više pozitivnu državu.

Odabir alata

Nemoguće je provesti postupak s uobičajenim škarama ili škarama za nokte, jer su kandže pasa znatno jači i deblji od ljudskih, a nakon što se škare škripu. Tražite prikladne alate - klapne. Oni su od dvije vrste:

 • obične škare koje izgledaju kao sekateur, tj. jedna oštrica je ravna, a druga je zakrivljena;
 • giljotinskim škarama s rupom za kandžom i ručkom.

Odabirom škara, morate obratiti pozornost na:

 • materijal koji mora biti tvrd i jak, tj. mesinga ili čelika, a sam alat je idealan;
 • obrada noža ako nisu kromirani, brzo će hrđati;
 • ručke, uvijek gumirane, u suprotnom će se alat ugurati u vašu ruku i to će povećati rizik od ozljede životinje;
 • veličina jer alat je dizajniran za male, srednje ili velike pse.

Uz kogterezu treba i varalica s tvrdom prevlakom. Također se odabire ovisno o veličini kućnog ljubimca.

obrada

Kako smanjiti nokte svog psa? Prva stvar koju treba učiniti je pažljivo ispitati plijesni tkivo. Mogu biti bijele, smeđe ili bež boje, au ovom slučaju pulpa neće biti problem. Ako su crni, neće moći vidjeti ništa, a oni će morati rezati slučajno. U ovom slučaju, moramo se sjetiti da crne krakove smanjuju 0,5 mm u isto vrijeme.

Važno je! Ako je klesnjačica promijenila boju, postala je ružičasto ili osvijetljena, onda je celulica blizu, i morate se zaustaviti kako ne bi oštetili.

Isti isti plijesni rezanje izvodi se prema sljedećem algoritmu:

 1. Morate početi s prednjim šapama, pregledati ih, ako je potrebno, rezati vunu.
 2. Postavite lopatice rezača pola milimetara ispod pulpe i izrezajte na kut od 45 stupnjeva.
 3. Potrebno je brzo i pouzdano smanjiti, fluktuacije su ovdje nevažne.
 4. Rez se obrađuje pomoću noktiju kako bi se oštri oštri rubovi.
 5. Za vrijeme obrade stražnjih nogu, psa mora biti položen na svoju stranu, ali kada se navikne na postupak, to se može obaviti u stojećem položaju.

Nakon svakog "koraka" ljubimac bi trebao biti pohvaljen, a između "koraka" preporučljivo je napraviti razmak od 2-3 minute kako bi se životinja mogla opustiti i smiriti. A ako je pas postao nervozan tijekom postupka, treba ga odmah zaustaviti.

Upozorenje! Stražnje noge se ne obrađuju odmah nakon prednjeg dijela, ali nakon 2-3 sata. Ne prije.

Ozljeda kvačila

Ozljede mogu biti od dvije vrste: oštećenja celuloze i potkopanih kandži. Ako je bilo koji od njih, postupak treba odmah zaustaviti i pružiti prvu pomoć psu.

Ako dođe do oštećenja pulpe, trebate:

 • liječiti ranu posebno s prahom, što će vam pomoći u zaustavljanju krvi;
 • u svakom slučaju ne mogu koristiti lijekove koji sadrže alkohol, jer samo povećavaju bol.

Zglob se javlja kada se pandža stisne polako, a pas u tom trenutku naglo povlači šapu. Kao rezultat toga, koža, a ponekad i mekano tkivo suza. Rana je dosta duboka, trebali biste brzo djelovati:

 • ranjena šapa mora biti zategnuta zavojem u ručnom zglobu, podignuti ga više i učvrstiti u tom položaju;
 • kako bi zaustavio krv i ublažio bol, na ranu se nanosi hladan oblog - led zamotan u ručnik;
 • nakon zaustavljanja krvarenja, oštećena površina kože treba se širiti ozdravljenjem i primijeniti zavoj;
 • pas treba paziti da ne mokri ozlijeđeni ud.
 • Ako je rana velika, životinja mora odmah biti odvedena do veterinara. Možda će biti potrebna šivanja.

Zaključno, možemo reći da uspjeh postupka nije zajamčen nedostatkom ozljeda (također se događa kod iskusnih liječnika), već pacijentom, pažljivim i ljubaznim pristupom ljubimcu. A ako ne žuriš, tijekom vremena, pas će se koristiti i naučiti da percipiraju šišanje kao nešto uobičajeno i uopće ne strašno.

Dodatno pogledajte videozapis o tome kako pravilno obrezivati ​​psa kuke:

Kako izrezati pandže odraslog psa i štene

Obrezivanje krakova - postupak koji je nužan za brigu o psu. Neki vlasnici radije bi se obratili veterinaru u tu svrhu. Ali možete pogađati psa kod kuće.

Zašto vam je potrebna

Odrasle pandže rastu i rastu, bolno je i može dovesti do infekcije. Osim toga, utječe na hod, pa čak i do ozljede.

Pretpostavimo da je flegmatičan basset mali. Teret igračaka je mobilan, ali "šetnje" često u rukama vlasnika. Prema tome, ovdje nije bitno prirodno mljevenje.

Ovisno o pasmini, kandže mogu biti jedna od tri vrste:

 • zec - duge i ravne;
 • savijen - u obliku luka;
 • Feline - s umetkom.

Dio koji treba izrezati je vrh roga, to je neosjetljivo. Ali unutra je osjetljiva pulpa, ima živčane završetke i krvne žile. Ako je stratum corneum svijetao, lako je vidljiv. Nije vidljivo u mraku. Važno je da ne dodirnete pulpu, pa oprezno s tamnim kandžama.

U prosjeku, odrasli psi su obrezani jednom mjesečno. Štenad - jednom svakih šest tjedana. Ako se pas "zagrize" na podu - vrijeme je da je postane "manikura". Obrezane kandže ne bi trebale doprijeti do poda za 2-3 milimetra.


instrumenti

Škare za papir, alati za manikuru i pedikuru za ovu operaciju neće raditi. Da ne biste ozlijedili kućnog ljubimca, morat ćete kupiti alat u trgovini za kućne ljubimce. Trebao bi biti oštar, s nepovezanim ručkama.

Zupčasti noževi - veliki su klinovi s oštrim noževima. Za velike pse samo je prikladan. Za druge možete odabrati bilo koji alat.

Giljotina giljotina - mini-giljotina s rupe, koje su umetnute u kandžu. Prikladno za male pasmine.

Uz kandže, potrebna vam je i noktiju - uobičajena manikura će učiniti.

Samo u slučaju, zalijepiti pamučne jastučiće, antiseptik (na primjer, klorheksidin) i hemostatični prašak (prašak talka).

Preporučljivo je imati pri ruci kako biste smirili i ometali kućnog ljubimca.

Kako smanjiti štenadove kandže

Prva frizura za štenad je odgovorna stvar. Bolje je da to ne učinite sami. Trebat će vam pomoćnik koji će držati, glačati i smiriti štene dok radite. Pouzdano pričvršćivanje smanjuje rizik od ozljeda.

Pazite da se alat udobno uklapa u vašu ruku, ne klizi.

Budite strpljivi. Možda prva frizura neće moći završiti u jednom trenutku. Šteta može biti nervozna, trzaj.

 1. Sterilizirajte kliješta alkoholom, klorheksidinom ili kipućom vodom.
 2. Podignite štene. Mnoge se životinje osjećaju bolje na šalteru ili stolu. Neka pomoćnik drži psa.
 3. Mirno psa, moždani udar, razgovor s njim, pusti ga da se opusti. Kliknite škare nekoliko puta u zraku kako biste dobili psa koji se koristi za taj zvuk.
 4. Počnite s prvih šapa. Pažljivo izrežite, malo po malo. Bolje je odrezati kako biste pokrenuli savjete. Ako prvi put napravite pogrešku i ozlijedite šapu, štene će se bojati da će ga ubirati u budućnosti. Pazite da ne povrijedite posude.
 5. Ako je beba previše nervozna, odmori se, smiri ga.
 6. Odmah nakon postupka, hvale štene, moždani udar, liječite ukusne.

Postupak s odraslim psom

Svi dugodlakni psi (Pomeranian, Poodle, Pekinezer) prije postupka izrezali su kosu na šape i između prstiju. Psi male ukrasne pasmine (terijer igračaka, chihuahua) zbog neprijateljske naravi teško nositi frizuru. Mogu zvučati čak i kad im samo donosite alat. Ponašajte se samouvjereno, smirno pijete ljubimce i počnite rezati.

 1. Odaberite vrijeme kada je kućni ljubimac opušten ili umoran - nakon kupanja, nakon aktivne šetnje.
 2. Sterilizirajte instrument.
 3. Mali pec sjedi na stolu. Veliki se može rezati na podu. Umirite životinju, pustite ga da njuši instrument.
 4. Počnite s prvih šapa. Pregledajte kandže.
 5. Ako su pandže lagane, obavijestite gdje završava pulpa. Prije nego je trebala napustiti najmanje dva milimetra. Držite instrument pod kutom od 45 stupnjeva.
 6. Ako su kandže tamne, izrežite pola milimetara, a zatim pregledajte rez. Ako izgleda suho, piling, možete rezati još pola milimetra. Tamna tkanina na rezu znači da ne možete dalje smanjiti.
 7. Izrežite kandžu, dodirnite rubove kriške. Ako postoje nepravilnosti, oštri izbočine, malo ispravite datoteku.
 8. Razgovarajte sa psom cijelo vrijeme, odvratite je.
 9. Nakon frizure, hvale psa, moždani udar, liječite.

Pogreške i komplikacije

Najčešća ozljeda je prekratka kandža. To može biti rezultat vaše pogreške ili neočekivanog naglog kretanja psa. Nitko nije imun.

Najvažnije - nemojte paničariti! Pas i tako bolno, ne dodajte svoje emocije na njega. Nemojte pustiti psa da pobjegne. Možda ćete ga morati popraviti. Blagi razgovor s njom, smirite se.

Da bi se spriječila infekcija, rana treba biti obrađena i krv je zaustavljena. Neželjeno je liječiti ranu alkoholom, jodom, briljantnim zelenilom itd. - sve što cauterizes i intenzivira bol. Pas će se još više uplašiti. Poželjno je koristiti klorheksidin ili miramistin.

Obrišite kandžu pomoću pamučne podloge navlažene antiseptikom. Prašak s praškom talka da zaustavi krv.

Druga moguća ozljeda je pukotina. To se događa ako pas pukne oštro kad pritisne škare. Ozljeda je vrlo bolna, stoga je važno ne paničariti i ne dopustiti psu pobjeći.

Razgovarajte, smirite životinju. Uhvatite oštećenu šapu čistom gazom u području zgloba. Stisnite je.

Led iz zamrzivača, stavite u plastičnu vrećicu i umotajte u tanki ručnik. Pričvrstite na šapu. Ako je moguće, otvorene pauze ispunjavaju Lidokain.

U slučaju ozbiljnih ozljeda, odmah se obratite svom veterinaru.

Kako podučavati ljubimca u postupku

Dok se pas ne koristi za postupak, počnite malo. Nekoliko puta dnevno, pristupite psu, uzmi šapu, udari ga. Životinja bi se trebala smireno odnositi na takve dodira.

Budite strpljivi. Ako je neobičan pas, malo izrezati, uz stanke, pauze. Možete produžiti postupak nekoliko dana.

Nemojte vikati i nemojte se nervozirati tijekom frizure. Vaša nervoza se prenosi na životinju. Ne stisnite šapu, nemojte govoriti oštrim tonovima.

Nemojte zaboraviti pohvaliti i potaknuti psa svaki put nakon smicanja.

Uklanjanje krakova

Pas's kandže su važni za održavanje ravnoteže, oni igraju ulogu dodatne podrške prilikom hodanja i trčanja. Pas bez njih je teško kretati, pa čak i stajati. Također su potrebni za zaštitu.

Stoga se postupak uklanjanja izvodi samo iz medicinskih razloga. Ovo je punopravna operacija koja se izvodi pod punom anestezijom. Zbog pogodnosti vlasniku ili sigurnosne kandže nisu uklonjene.

Indikacije uključuju:

 • urastao pandža;
 • abnormalni rast, akrete kandže;
 • gangrena;
 • lokalne ozljede, upale, smrzotine, opekline;
 • onkološki procesi.

Također se može ukloniti tzv. Pukotina vukova ili dewclaw, puderni prsten s kandžom. To se postiže standardima pasmine. U razvijenim zemljama, operacija je osuđena od strane branitelja ljudskih prava.

Pretplatite se na naš kanal u Zen!

Kako smanjiti psa kuke

Bilo koji kućni ljubimac treba posebne higijenske postupke koji će vam pomoći da ljubimac bude zdrav. Takve dužnosti uključuju ne samo kupanje, češljanje, četkanje zubi, ali i kandže frizure. Ovo je vrlo važan postupak koji se ne može provesti bez posebne obuke, uključujući teorijsku. Opisujemo dalje kako izrezati pjege psa bez štete na zdravlje i zdravlje vlasnika.

Kako smanjiti psa kuke

Zašto reže kandže?

Mi smo navikli misliti na to da su klecice za privlačenje samo privilegija mačke pasmine. Postupak vam omogućuje zaštitu djece, podova, namještaja i interijera od ogrebotina. Inovacija je šišanje kandže za pse. Doista, učinkovitost takvog postupka nedavno je dokazana znanstvenom metodom.

Nisu svi psi uspjeli mljeti pandže na tlu dok hodaju.

Postoji nekoliko razloga zašto imati šišanje:

 1. Dugim kandžama spriječiti psa da skuplja svoju šapu zajedno, a time i pritisak na prste. U budućnosti to dovodi do hromosti. Pogledajte ulične pse - možete vidjeti kako se neki od njih jako kreću. Ovo je posljedica nedostatka odgovarajuće njege i frizure;

U nedostatku njege, psi mogu osjećati bol kao što stoje na šapama s neobrađenim kandžama.

Koje pse trebaju kravate za njegu?

Mnogi vlasnici misle da je potreba za pletenicama izrezati kada se radi o pojedinačnim pasminama. Ali nije. Potrebno je izrezati pandže i pasmine patuljaka, i jednostavnu zaštitu. Evo glavnih izgovora koje vlasnici pasa koriste kako bi izbjegli ovaj postupak:

 1. Životinja je u boli. Zapravo, postupak krakova isječaka nije najugodniji, ali vam omogućuje da u budućnosti zaštitite psa od raznih problema;

U tom slučaju, ako dobro podstrezhete pas pandže, to neće doživjeti nelagodu tijekom postupka.

Oba velika pasmina i minijaturni zahtijevaju pletivo rezanje.

Kao što je već spomenuto, duge kandže mogu se slomiti u bilo kojem trenutku i ozlijediti šapu životinje. Da biste saznali kako prepoznati slomljena pandža u životinji i pomoći joj, pročitajte u nastavku. Pojedinosti o liječenju rana kod pasa, također možete saznati iz članka na našem portalu.

Kako nositi slomljena pandža u psu

Struktura pasa psa

Prije nastavka postupka, potrebno je upoznati s anatomijom strukture kandži i šape životinje. Pričekajte trenutak kada će životinja mirno leći uz vas. Uzmi njegovu šapu u svoje ruke i pažljivo razmislite o tome.

Da biste poboljšali postupak rezanja pinceta, saznajte kakve kandže vaš pas ima

Životinje imaju tri vrste kandži. Morate shvatiti koja se podvrsta odnosi na vašeg psa:

 • Hem. Pandže su prilično teške i lučno.
 • Zec. Ravne kandže. Mnogo su duže od presavijene i oštre.
 • Mačji. Krivulje luka krakova koje imaju zakrivljeni vrh.

Najčešće, mačke i savijene kandže pripadaju pasminama usluga. No, inačica zec je karakteristična za dekorativne pojedince.

Svaka vrsta kandži podrazumijeva svoj individualni pristup rezanju

Nemojte gledati pandže iz istog gledišta kao i nokti osobe. Treba imati na umu da je pandža punopravni dio šape, koji obavlja određene funkcije kojima se dodjeljuje. Pas uz pomoć kandži održava ravnotežu, bavi se poklopcem kada hoda ili trči, kopa tlo i štiti sebe.

Bol se može izbjeći ako ne dodirnete krvne žile unutar kandže

Bol u životinji počinje kada nije sama kugla koja je odrezana alatom za rezanje, već i unutarnje punjenje. Takozvani kutija za claw. Vaša je zadaća obrezivanje i izoštravanje keratinovog kućišta, gornjeg sloja koji nije imao vremena za dodirivanje površine.

Što će se dogoditi ako ne izrezete psa kuke?

Ovaj postupak ima ne samo mnogo pristalica nego i protivnika. Vlasnici, koji se protive rezanju kandži, inzistiraju da tijekom postupka životinja doživljava stres, osjeća se loše, a nepravilno izvedeni postupak može biti osnova za razvoj bolesti od infekcije.

Neki vlasnici radije čuvaju psa psa netaknutima.

Nažalost, u većini slučajeva, ti isti protivnici frizure suočavaju se s problemima koji se pojavljuju u njihovim psima. Razmotrite posljedice ignoriranja rastućih pandža koje mogu utjecati na psa:

 1. Kada hodate, dugački se udovi počnu odmarati na podu, zbog čega se šapa počinje odvojiti i zamrznuti u svom prirodnom položaju. Istodobno, svaki je korak teško za psa i praćen je neugodnim osjećajima. Kao rezultat toga, gravitacijski centar se pomiče, posude se deformiraju;

Dugim pandama zasigurno će ometati ugodno kretanje kućnog ljubimca.

Povećanje kandže ima tendenciju da se prekine, ostavljajući otvorene rane na šapama pasa.

Kućni uvjeti ili veterinarska klinika?

Shvaćajući potrebu za frizure, ljubavni i odgovorni vlasnici suočeni su s izborom: rezati kandže kod kuće, samostalno se nositi ili se obratiti veterinarki.

Žalba veterinaru sugerira da će postupak biti proveden brzo, bezbolno za životinje i što je najvažnije - ispravno. Minimalni stres će dobiti vašeg ljubimca i bit ćete sigurni da je zdravlje životinje u sigurnim rukama.

Specijalist će vam pomoći da se nosite s poteškoćama ožicenja kandže i dati ćete nekoliko savjeta

Međutim, ova metoda ima niz nedostataka:

 1. Vet usluge koštaju novac. Pandže psa trebaju se izrezati jednom mjesečno - jedan i pol mjesec. Izračunajte koliko će vas pedikura koštati za životinju i donijeti odluku;
 2. Trebate uzeti ljubimce bilo gdje. Za mnoge pse, jahanje je pravi stres. Ako je ljeti lako privući životinje vani, staviti ga u auto i odvesti ga veterinari, a zimi to je pravi problem koji će zahtijevati pranje šapa, odabir odijela i tako dalje.

Prave kose za šišanje u veterinaru, kao i home frizuru, imaju svoje prednosti i nedostatke

Home frizure također imaju pozitivne i negativne strane. Pozitivni aspekti povezani su sa sljedećim uvjetima:

 1. Ušteda gotovine. Takav postupak možete izvršiti u bilo kojem trenutku prikladnom za vas, a da ne čekate dogovor;
 2. Pristupačnost čeljusti. Svi alati za postupak su dostupni, mogu se kupiti;
 3. Dostupnost informacija o šišanju. Na internetu postoji ogroman broj videozapisa i članaka koji će vam reći kako ispravno provesti postupak.

Jedan vlasnik ponekad ne uspijeva nositi s pletenjem i držanjem životinje

Glavni nedostatak frizure kod kuće je nemogućnost provođenja postupka sami. Najvjerojatnije će vam trebati pomoćnik. Međutim, ako govorimo o ukrasnom psu, sasvim je moguće da ćete sami upravljati.

Odaberemo alat

Vidjevši da pandže vaše životinje trebaju šišanje, nemojte shvatiti obične škare. Izbjegavajte rizik od kvarenja kandži životinje i uzrokuje mu bol. Pas kandže su mnogo jači od ljudi i mačaka, pa im je potrebno posebne alate. No, obična škare će biti slomljena ili brzo opuštena.

S običnim škarama vrlo je lako ozlijediti životinju prilikom rezanja kandži.

Veterinari se preporučuju za kupnju posebnih pinceta, koji su posebno dizajnirani za pse, drugi naziv za njih je kogterezy. Nemojte uzeti najjeftiniji dostupni model. Da bi vam alat dugo bio vjerno služio, potrebno je da bude visoke kvalitete, kao i biti odabrana uzimajući u obzir pojedinačne osobine životinje.

Slijedeći savjeti pomoći će vam odabrati kvalitetu klijenta:

 1. Obratite pažnju na materijal alata. Najbolje od svega, ako je izrađen od čelika, mesinga;

Visokokvalitetni metal, od kojeg se trebaju izrađivati ​​lopatice, pomoći će vam da promijenite kogteresa mnogo rjeđe.

Prije svega, škare bi trebale udobno sjediti u vašim rukama.

Konačno, uređaj mora odgovarati veličini kandži životinje. Postoje tri kategorije kandžama koje su dizajnirane za minijaturne pasmine, srednje i velike. Prodaje se na univerzalnim proizvodima koji su prikladni za pse svih veličina i za mačke. Ali kupci se žale na takve uređaje, jer brzo postaju beskorisni. Stoga je najbolje odabrati kogterezku točno u veličini i veličini vašeg ljubimca.

Što kupiti?

Izbor u veterinarskim dućanima može biti zbunjujući, ali prije liste pomoći će vam da se ne izgubite i kupite sve što vam je potrebno. Dakle, zalihe se na prave proizvode i ne trošite novac.

Za dobru pedikuru psa nije potrebno kupiti polovicu trgovine za kućne ljubimce

Tablica 1. Alati potrebni za čišćenje pasnih kandži

Kako smanjiti pseće pandže kod kuće

Pas kandže prirodno se brusiti na asfalt i druge tvrde površine. Međutim, nisu svi kućni ljubimci hodati na ulici dovoljno vremena, zimi je zemlja prekrivena snijegom, a osim toga, životinja ima pokojnike koji se ne mogu brusiti sami. Zato vlasnik kućnog ljubimca mora provesti postupak za obrezivanje noktiju. Da biste to učinili, trebate znati kako pravilno rezati psa kandžama kod kuće i ne boli joj.

Osnovna pravila

Učiti životinju na postupak koji vam je potreban u dobi štene. Zato će se psa lakše naviknuti i u budućnosti će se ponašati veselo i opušteno dok će rezati tanjur nokta. Neke poteškoće mogu nastati ako prvo izrežete pandže odraslog psa. U takvim slučajevima može se razbjesniti i oplakivati.

Postoji nekoliko pravila o tome kako izrezati pandže psa kako bi se smanjila neugodnost:

 • Potrebno je pažljivo pregledati pseće šape, ako postoji vuna između prstiju, treba ga rezati škarama s zaobljenim vrhovima kako bi se oslobodio pristup noktima. Osim toga, ove suvišne dlake su mjesto nakupljanja prljavštine, tako da uklanjanje dlačica s štapića jastučića smanjuje vjerojatnost zaraze.
 • Psi psa sastoji se od dva dijela - jake vanjske ljuske i unutarnje osjetljive pulpe, koja se sastoji od krvnih žila i živčanih završetaka. Ako je pulpa oštećena, počinje krvarenje. Stoga, morate pažljivo razmotriti gdje počinje osjetljivo područje, kako ne bi ozlijedili životinju. Položaj pulpe mnogo je vidljiviji na bijelim prozirnim kandžama, u slučaju crnaca, možda je potrebno kontaktirati veterinara za prvi postupak.
 • Rezanje tvrdog dijela noktiju bit će lakše ako obrezete odmah nakon pranja šapa.
 • Vlasnik mora ostati spokojan, s ljubavlju razgovarati sa životinjama.
 • Lakše je izvesti postupak ako pas leži na džepu. Ako se životinja nalazi na podu, možda će vam trebati pomoćnik koji će ga čvrsto držati oko vrata i poduprijeti šapu. Ponekad vlasnici kućnih ljubimaca imaju poteškoća u rezanju njihovih noktiju na stražnjim nogama. To će zahtijevati polaganje životinje na svojoj strani, i, kako bi se olakšao pristup kandžama, možete pritisnuti vršak prsta.

Tijekom postupka potrebno je pažljivo pregledati šape psa, ako se otkriju pukotine, kukuruz, manje oštećenja, potrebno je provesti higijensko liječenje oštećenih površina.

Važnost procesa

Psi duge kandže mogu rasti u koži, uzrokujući bol i rane. Takve ozljede su potencijalna opasnost, jer postoji opasnost od infekcije tijekom šetnje i daljnje gubljenje šape.

Prevelike pločice za nokte često razbiju, a dodatno utječu na hod pasa. Životinja s dugim pandžama mora staviti šape podebljane, što utječe na stanje zglobova i ligamenata. Najopasnije posljedice kasnog nokta su krvarenje ili zakrivljenost kostura.

Ali dugačke pandže kućne ljubimce opasne su za vlasnika. Pas može nesvjesno ozlijediti nekoga, pokvariti namještaj ili tepih u kući. Zato, čim čujete škljocanje šapa dok se pas kreće oko stana, treba provesti higijensku proceduru.

Koliko često trebate rezati pseće pandže kod kuće? Psi za odrasle trebaju obrezivanje svakih 4 tjedna, a za štenad ovo razdoblje može se produljiti na 6 tjedana.

instrumenti

Da bi ispravno izrezali kandže psa, morate unaprijed pripremiti potrebne alate i lijekove. Skup bi trebao sadržavati sljedeće elemente:

 1. Grickalica za nokte. Obične škare se ne mogu koristiti, mogu ozlijediti pločicu nokta. Potrebno je unaprijed brinuti o posebnom alatu koji se prodaje u trgovinama za kućne ljubimce. Postoje dvije vrste kogterezova: prvi nalikuju šiljcima s oštrim noževima, a drugi izgled poput giljotine s rupama, gdje je umetnuta kljun. Za pse velikih pasmina s čvrste pločice za nokte, bolje je kupiti aparat za rezanje čavala u obliku češera, u svim ostalim slučajevima možete koristiti bilo koji uređaj po vlastitom nahođenju.
 2. Nail file za tretman noktiju.
 3. Hemostatička sredstva - dječji prah ili brašno.
 4. Antiseptik - jod, peroksid, kalijev permanganat.
 5. Pamučne jastučiće za njegu rane.

Vlasnik mora unaprijed pripremiti omiljeni psa. To će pomoći u preusmjeravanju pozornosti životinje tijekom postupka i biti će ugodna nagrada za dovršetak procesa.

Važna nijansa - budite strpljivi i odaberite najuspješnije vrijeme za frizuru. Optimalno, ako pas samo pojede ili se vrati kući nakon duge šetnje. U tom stanju, on neće moći aktivno odoljeti vašim postupcima.

Faze postupka

Da biste pravilno obrezali psa kuke, trebate upotrijebiti sljedeće upute:

 1. Pažljivo pregledajte čavle za kućne ljubimce i odredite mjesto rezanja. Optimalno, ako udaljenost do pulpe bude najmanje 2 mm.
 2. Ako početak osjetljivog područja nije vidljiv, počnite odrezati ploču nokta počevši od samog vrha.
 3. Uzmi psa šake u ruku i čvrsto ga popravite.
 4. Postavite aparat pod kutom od 45 stupnjeva i pažljivo rezati.
 5. Obrežite nokte s noktom na glatku površinu da ih ne biste podijelili.
 6. Pohvaliti i nagraditi poslasticu za kućne ljubimce.

Nekim životinjama teško je dugo ostati nepokretne. U takvim slučajevima, kućni ljubimac će morati dati pauzu da se oporavi. Svaki put možete odrezati sve veći broj noktiju i kao rezultat toga cijeli postupak može biti izveden odjednom.

Liječenje rana

Ako ste slučajno dotaknuli celulozu i krvarenje je počelo, trebali biste smiriti životinju, a zatim liječiti ranu:

 1. Oštećenu površinu operite vodikovim peroksidom ili jodom.
 2. Nanesite slabu otopinu kalijevog permanganata na pamučnu podlogu ili izrezivanje gaze i nanesite na ranu. Zadrži najmanje minutu.
 3. Pritisnite prašak na vrh nokta i držite ga dok se krvarenje ne zaustavi.

Preporučljivo je ne pustiti psa u vodu na ovaj dan, tako da on ne nosi infekciju u svježu ranu.

Ako redovito smanjite nokte, pulpa se postepeno smanjuje, što pojednostavljuje proces i smanjuje mogućnost ozljede životinje. Ponekad ljubimac dobiva sedativ prije postupka ili u slučaju ozbiljnih oštećenja osjetljivih tkiva. Imenovanje takvih lijekova trebalo bi se odnositi na veterinara.

Kako smanjiti psa kuke

Klinjanje kljuna nije najugodnije, ali jedno od najvažnijih higijenskih postupaka za skrb četveronožnog ljubimca. Rast kandže kod pasa nastavlja se tijekom cijelog života, što znači da je njihova obrezivanja redovna tjelovježba, a pas se treba poučiti što je prije moguće. Kako smanjiti kandže psa, što je potrebno za to i koliko često treba provesti taj postupak - ova pitanja se najviše tiču ​​vlasnika pasa koji žele vidjeti svoje ljubimce zdravo i lijepo.

Claw Priprema za rezanje

Vrlo važna stvar u ovom procesu je odabir pravog alata. Postoje dvije vrste čepova:

 1. vrsta škara - ima vanjsku sličnost i načelo rada, kao kod škara, kandža se nalazi između dvije lopatice i oni su spojeni nakon pritiska na ručke;
 2. giljotina tipa - aparat za rezanje ima rupu u kojoj je kandža postavljena, ručke se komprimiraju, oštrica se spušta i odreže dio ploče nokta.

Za rezanje pas kandži kod kuće, možete koristiti bilo koji tip alata, samo s giljotinom clipper je malo teže odrezati previše debele pandže velikih pasmina pasa.

Osim toga, trebate pokušati provesti postupak u najprikladnije vrijeme. Na primjer, pas će manje odoljeti ako je upravo došao iz dugog šetnje ili je pojeo.

Prije nego što nastavite s akcijom, trebate pripremiti sve što vam treba. Pored čička, hemostatički agent (ako je kljova previše duboko prebačen) može biti korisno i, kao nagrada za dobro ponašanje i strpljenje, omiljena poslastica.

Iako se ne preporučuje pregiba kravama, jer čak i profesionalci nisu imuni od grešaka i mora se pripremiti za takvu mogućnost.

Ako ljubimac nikada nije prošao sličan postupak, možete ga pokušati pripremiti unaprijed. Da biste to učinili, morate sjesti nekoliko puta dnevno uz psa, udariti ga, uzeti šapa u rukama i držati ga neko vrijeme. Kada se navikne na takve manipulacije, možete pokušati dotaknuti šape s instrumentom i istodobno svakako razgovarati sa svojim kućnim ljubimcem, odvlačivši ga. Čim ga pas uobičajeno percipira, polako možete izrezati kosu sa šape, a zatim pandže. Dakle, kako izrezati kandže psa?

Postupak clipping kuke

Neki vlasnici pasa imaju sreću ako su uzgajivači sami pokušali i učili štenad na ovaj postupak. Ako se to dogodi, rezanje kandži neće uzrokovati nikakve posebne poteškoće. Inače ćete morati uložiti napore i pokazati strpljenje u školovanju.

Preporuča se prvo vidjeti kako profesionalci izrezuju pandže psa, a zatim samostalno provoditi postupak, ali uz sudjelovanje druge osobe kao pomoćnika.

Morate se pobrinuti za udobno, dobro osvijetljeno mjesto unaprijed. Pomoćnik mora staviti ljubimca na jednu stranu, pokušavajući ga držati na jednoj poziciji, dok nježno miluje i izgovara nježne riječi. Čim se pas smiri i opusti, možete nastaviti s akcijom.

Ako kućni ljubimac ima svijetle, transparentne kandže, to znači da neće biti nikakvih posebnih problema, kao što kod golim okom može se primijetiti da su krvne žile u krvožilnom sustavu. Potrebno je odrezati pločicu nokta na takav način da ne ošteti, a ne da mu psa pruži bolan osjećaj. S tamnim kandžama bit će potrebno odrezati oči, a kako ne bi oštetili posude, samo će kružni dio kandže biti pogođen.

Važno je da rezanje budete što pažljivije kako ne biste dirali meko tkivo koje se nalazi unutar kandži. Inače, kućni ljubimac može početi krvariti, osjećat će bol i sljedeći put će odbiti takve manipulacije.

Nije potrebno rezati kandžu u jednom zamahu, bolje je to učiniti postupno, rezanje ploča od 2-3 mm.

Obrada štete

Kao što je već spomenuto, čak i profesionalni u svom poslu može počiniti pogrešku i još uvijek oštetiti krvnu žilu tijekom kandže. U takvoj situaciji nema ništa posebno strašno, ali još je potrebno liječiti ranu. Za to su prikladni antiseptični pripravci - možete staviti tampon ili zavoj navlažen vodikovim peroksidom ili posipati malom količinom streptokida. Također možete pričvrstiti tampon s kalijevim permanganatima na zahvaćeno područje i držati ga neko vrijeme. Nakon toga, psa bi trebao biti ohrabren, nakon što je postupao s njom omiljenom poslastica.

Nakon što trebate rezati sve obrubljene rubove s posebnom noktom. Ako krvarenje iz oštećenog plovila ne zaustavi ili je u izobilju, potrebno je odmah kontaktirati veterinarsku kliniku za pomoć.

Povezani videozapisi:

Korisni savjeti i trikovi

Postoje određena pravila koja vlasnik kućnog ljubimca mora znati prije postupka:

 • S pravodobnim podrezivanjem, živi dio kandže (pulpa) može se pomaknuti malo dublje, a zatim rezanje kandže uopće nije potrebno.
 • Čak i ako je pas previše aktivan i provodi dosta vremena na otvorenom, redovito pregledavajte jastučiće šape, uključujući i pločice za nokte, za oštećenja. Na mjestu nalaze se šape prvih šapa, koje najčešće rastu u kožu.
 • Prilikom odabira alata potrebno je obratiti pažnju na udobnost ručke i oštrinu noževa. Potonja kvaliteta može biti presudna, jer nije dovoljno rezati tvrde slojeve pandže s nedovoljnim oštrim kliještama.
 • Povoljno vrijeme za privlačenje kandži je razdoblje nakon što je kućni ljubimac usvojio vodene postupke. Prvo, opušteni pas neće se oduprijeti nasilno, a drugo, pjege natopljene vodom lakše se smiruju.
 • Ako je pas velik, to ne znači da će se snažno oduprijeti. Praksa pokazuje da predstavnici malih pasmina uzrokuju više problema, imaju puno loših navika, a to je zbog tihog, izmjerenog života.
 • Za vlasnike kućnih ljubimaca nije potrebno pokazati svoju nesigurnost i strah pred postupak, kao što se pas može osjećati i pokušati pobjeći od nadolazeće manipulacije.
 • Ne možete početi podrezivati ​​bez procjene stanja svih kandži, jer možete preskočiti zaraznu bolest ili druge štete na šape.
 • Da biste frizuru ugodniji, možete ukloniti vunu koja raste na području šape i onemogućava potpunu vidljivost.
 • Rezanje pasa odraslog je teže od štene. Tek nakon što uspješno završi nekoliko postupaka, životinja će se prestati bojati. Zato se preporučuje učiti mlade pojedince ili njihove štence.

Klinjanje kose je uznemirujuće, ali vrlo ozbiljno i važno. Nakon što ste proveli neko vrijeme na psa manikuru, možete značajno poboljšati kvalitetu života ljubimca i izbjeći mnoge neugodne posljedice.

Kako izrezati pandže odraslog psa i štene

Obrezivanje krakova - postupak koji je nužan za brigu o psu. Neki vlasnici radije bi se obratili veterinaru u tu svrhu. Ali možete pogađati psa kod kuće.

Zašto vam je potrebna

Odrasle pandže rastu i rastu, bolno je i može dovesti do infekcije. Osim toga, utječe na hod, pa čak i do ozljede.

Pretpostavimo da je flegmatičan basset mali. Teret igračaka je mobilan, ali "šetnje" često u rukama vlasnika. Prema tome, ovdje nije bitno prirodno mljevenje.

Ovisno o pasmini, kandže mogu biti jedna od tri vrste:

 • zec - duge i ravne;
 • savijen - u obliku luka;
 • Feline - s umetkom.

Dio koji treba izrezati je vrh roga, to je neosjetljivo. Ali unutra je osjetljiva pulpa, ima živčane završetke i krvne žile. Ako je stratum corneum svijetao, lako je vidljiv. Nije vidljivo u mraku. Važno je da ne dodirnete pulpu, pa oprezno s tamnim kandžama.

U prosjeku, odrasli psi su obrezani jednom mjesečno. Štenad - jednom svakih šest tjedana. Ako se pas "zagrize" na podu - vrijeme je da je postane "manikura". Obrezane kandže ne bi trebale doprijeti do poda za 2-3 milimetra.


instrumenti

Škare za papir, alati za manikuru i pedikuru za ovu operaciju neće raditi. Da ne biste ozlijedili kućnog ljubimca, morat ćete kupiti alat u trgovini za kućne ljubimce. Trebao bi biti oštar, s nepovezanim ručkama.

Zupčasti noževi - veliki su klinovi s oštrim noževima. Za velike pse samo je prikladan. Za druge možete odabrati bilo koji alat.

Giljotina giljotina - mini-giljotina s rupe, koje su umetnute u kandžu. Prikladno za male pasmine.

Uz kandže, potrebna vam je i noktiju - uobičajena manikura će učiniti.

Samo u slučaju, zalijepiti pamučne jastučiće, antiseptik (na primjer, klorheksidin) i hemostatični prašak (prašak talka).

Preporučljivo je imati pri ruci kako biste smirili i ometali kućnog ljubimca.

Kako smanjiti štenadove kandže

Prva frizura za štenad je odgovorna stvar. Bolje je da to ne učinite sami. Trebat će vam pomoćnik koji će držati, glačati i smiriti štene dok radite. Pouzdano pričvršćivanje smanjuje rizik od ozljeda.

Pazite da se alat udobno uklapa u vašu ruku, ne klizi.

Budite strpljivi. Možda prva frizura neće moći završiti u jednom trenutku. Šteta može biti nervozna, trzaj.

 1. Sterilizirajte kliješta alkoholom, klorheksidinom ili kipućom vodom.
 2. Podignite štene. Mnoge se životinje osjećaju bolje na šalteru ili stolu. Neka pomoćnik drži psa.
 3. Mirno psa, moždani udar, razgovor s njim, pusti ga da se opusti. Kliknite škare nekoliko puta u zraku kako biste dobili psa koji se koristi za taj zvuk.
 4. Počnite s prvih šapa. Pažljivo izrežite, malo po malo. Bolje je odrezati kako biste pokrenuli savjete. Ako prvi put napravite pogrešku i ozlijedite šapu, štene će se bojati da će ga ubirati u budućnosti. Pazite da ne povrijedite posude.
 5. Ako je beba previše nervozna, odmori se, smiri ga.
 6. Odmah nakon postupka, hvale štene, moždani udar, liječite ukusne.

Postupak s odraslim psom

Svi dugodlakni psi (Pomeranian, Poodle, Pekinezer) prije postupka izrezali su kosu na šape i između prstiju. Psi male ukrasne pasmine (terijer igračaka, chihuahua) zbog neprijateljske naravi teško nositi frizuru. Mogu zvučati čak i kad im samo donosite alat. Ponašajte se samouvjereno, smirno pijete ljubimce i počnite rezati.

 1. Odaberite vrijeme kada je kućni ljubimac opušten ili umoran - nakon kupanja, nakon aktivne šetnje.
 2. Sterilizirajte instrument.
 3. Mali pec sjedi na stolu. Veliki se može rezati na podu. Umirite životinju, pustite ga da njuši instrument.
 4. Počnite s prvih šapa. Pregledajte kandže.
 5. Ako su pandže lagane, obavijestite gdje završava pulpa. Prije nego je trebala napustiti najmanje dva milimetra. Držite instrument pod kutom od 45 stupnjeva.
 6. Ako su kandže tamne, izrežite pola milimetara, a zatim pregledajte rez. Ako izgleda suho, piling, možete rezati još pola milimetra. Tamna tkanina na rezu znači da ne možete dalje smanjiti.
 7. Izrežite kandžu, dodirnite rubove kriške. Ako postoje nepravilnosti, oštri izbočine, malo ispravite datoteku.
 8. Razgovarajte sa psom cijelo vrijeme, odvratite je.
 9. Nakon frizure, hvale psa, moždani udar, liječite.

Pogreške i komplikacije

Najčešća ozljeda je prekratka kandža. To može biti rezultat vaše pogreške ili neočekivanog naglog kretanja psa. Nitko nije imun.

Najvažnije - nemojte paničariti! Pas i tako bolno, ne dodajte svoje emocije na njega. Nemojte pustiti psa da pobjegne. Možda ćete ga morati popraviti. Blagi razgovor s njom, smirite se.

Da bi se spriječila infekcija, rana treba biti obrađena i krv je zaustavljena. Neželjeno je liječiti ranu alkoholom, jodom, briljantnim zelenilom itd. - sve što cauterizes i intenzivira bol. Pas će se još više uplašiti. Poželjno je koristiti klorheksidin ili miramistin.

Obrišite kandžu pomoću pamučne podloge navlažene antiseptikom. Prašak s praškom talka da zaustavi krv.

Druga moguća ozljeda je pukotina. To se događa ako pas pukne oštro kad pritisne škare. Ozljeda je vrlo bolna, stoga je važno ne paničariti i ne dopustiti psu pobjeći.

Razgovarajte, smirite životinju. Uhvatite oštećenu šapu čistom gazom u području zgloba. Stisnite je.

Led iz zamrzivača, stavite u plastičnu vrećicu i umotajte u tanki ručnik. Pričvrstite na šapu. Ako je moguće, otvorene pauze ispunjavaju Lidokain.

U slučaju ozbiljnih ozljeda, odmah se obratite svom veterinaru.

Kako podučavati ljubimca u postupku

Dok se pas ne koristi za postupak, počnite malo. Nekoliko puta dnevno, pristupite psu, uzmi šapu, udari ga. Životinja bi se trebala smireno odnositi na takve dodira.

Budite strpljivi. Ako je neobičan pas, malo izrezati, uz stanke, pauze. Možete produžiti postupak nekoliko dana.

Nemojte vikati i nemojte se nervozirati tijekom frizure. Vaša nervoza se prenosi na životinju. Ne stisnite šapu, nemojte govoriti oštrim tonovima.

Nemojte zaboraviti pohvaliti i potaknuti psa svaki put nakon smicanja.

Uklanjanje krakova

Pas's kandže su važni za održavanje ravnoteže, oni igraju ulogu dodatne podrške prilikom hodanja i trčanja. Pas bez njih je teško kretati, pa čak i stajati. Također su potrebni za zaštitu.

Stoga se postupak uklanjanja izvodi samo iz medicinskih razloga. Ovo je punopravna operacija koja se izvodi pod punom anestezijom. Zbog pogodnosti vlasniku ili sigurnosne kandže nisu uklonjene.

Indikacije uključuju:

 • urastao pandža;
 • abnormalni rast, akrete kandže;
 • gangrena;
 • lokalne ozljede, upale, smrzotine, opekline;
 • onkološki procesi.

Također se može ukloniti tzv. Pukotina vukova ili dewclaw, puderni prsten s kandžom. To se postiže standardima pasmine. U razvijenim zemljama, operacija je osuđena od strane branitelja ljudskih prava.

Pretplatite se na naš kanal u Zen!