Učite svog psa da skoči u zrak

Počevši naučiti skočiti, najprije morate osigurati da vaš ljubimac nema problema s kostima i zglobovima. Ako je vaš pas posve zdravi, možete ga početi naučiti skočiti s mirom uma.

Osim skakanja u zrak, postoje i drugi koji možete pronaći na našoj web stranici:

Danas ćemo govoriti o tome kako poučiti psa da skoči u zrak na zapovijed "Gore" ili "Gore".

Kako podučiti psa da se uspravi uspravno

Preduvjet za uspješno učenje ovog trikta je dobra izvedba timova "Barrier", o čemu smo pisali u prethodnom članku.

Ako vaš pas nije upoznat s ovom vježbom, možete ga jednostavno i jednostavno podučiti. Da biste poučili psa da prebaci prepreku, gurnite jednu nogu na zid, potom potaknite svog ljubimca da skoči, povlačeći ga kroz stopalo s igračkama ili liječenjem. Čim pas skokne preko nogu, potaknite ga. Ponovite vježbu nekoliko puta. Zapamtite da u početku visina prepreke ne smije biti veća od 10 cm. Ako pas skokne bez poteškoća, tada možete početi povećavati visinu. Dajte zapovijed "Barrier!" Trebali bi biti u tom trenutku kada vidite da će pas skakati.

Nakon uspostavljanja snažne veze između Barrier tima i naknadnog ponašanja, možete poučiti psa da skoči u zrak, naređujući Barrier u nedostatku predmeta prikladnih za skakanje. Također možete potvrditi naredbu energetski pokretom ruke. Čim psa skrene, čak i ako je na početku mali skok, potaknite ga. Tijekom vremena, možete zamijeniti naredbu "Barrier" s drugom, na primjer s "Gore" ili "Gore".

Ova vježba je zabavna za pse koji vole skakati i često dovode do prilično učinkovitih rezultata.

Kako podučavati psa da skokne

Skakanje je sastavni dio raznih vrsta sportova među psima, na primjer, rano, frisbee, flyball, ples s psima, IPO. Istodobno, ovisno o sportu, postoji nekoliko vrsta skokova.

Najpopularniji su skakanje s preprekama, na licu mjesta s okretom od 180 stupnjeva, ali najčešće vlasnici poučavaju svoje kućne ljubimce kako bi prešli prepreku, jer je to najjednostavniji tip skakanja.

Kako podučavati psa da skokne prepreke?

Vrlo je važno da u početnim stadijima treninga prepreke ne bi trebale biti vrlo visoke, tako da životinja ne postane prestrašena i hrabro ga korača.

Trebali biste uzeti bilo koju poslasticu ili igračku u svoju ruku, dovesti je do psa na nos i prebroditi prepreku sa životinjom - samo u ovom slučaju, pas se neće bojati i hrabro će slijediti vlasnika. Čim psa počne hrabro koračati prepreku, potrebno je malo komplicirati zadatak - sada vlasnik prolazi projektilom s desne strane, a životinja sama nadilazi barijeru.

Tako da u početnoj fazi životinja ima poticaj da prevlada prepreku, možete staviti omiljenu igračku ili zdjelu hrane iza projektila. Čim psa počne sigurno prevladati prepreku, potrebno je dati jasnu naredbu "barijeru".

Nakon što je pas čvrsto svjestan da naredba "barijera" znači prevladavanje prepreke, možete malo povećati visinu na barijeru. U slučaju da životinja lako i brzo izvrši zapovijed, potrebno ga je pohvaliti i dati vam poslasticu.

Znajući kako poučiti psa kako bi prevladao barijeru, svaki dan će biti moguće trenirati samostalno. Ako želite, ali tek nakon što životinja počne lako nadvladati prepreku, možete promijeniti prepreke, odnosno ponuditi psu da preskoči kišobran ili štapić, a čim psa pobjeđuje prepreku, morate ga pohvaliti i dati mu poslasticu.

Ako postoji želja da izigrati još zanimljivijim i izvornijim, možete poučiti psa da prebaci svoju ruku ili nogu. Međutim, vrijedi zapamtiti da je postizanje željenog rezultata moguće samo uz redovnu obuku. Nakon dva do tri dana redovitog treninga, pas u potpunosti upravlja novim elementom i sretno vodi na sljedeću vježbu, jer će, za pravilno izvršene timove, dobiti ne samo poslasticu nego i pohvalu od svog voljenog učitelja.

Kako podučiti psa da skokne?

Skokovi dolaze u različite vrste kinoloških sportova, čak i ples. Skokovi su različiti, ali prvo morate naučiti psa da prebaci prepreku.

Takva zapreka u plesu često postaje trska, obruč, kišobran, pa čak i ruke i noge domaćina. Za trening je bolje koristiti barijeru koja se lako resetira. Obično su dva stalka i štapić na njih, što se lako spusti kad se oslanja na njega.

Jumping Dog Training Algoritam

 1. Za početak, visina je minimalna, a pas se ne boji koračati.
 2. Komad delicije ili igračke, zanimljive životinji, je uvučen u ruku i vlasnik korake preko barijere tako da pas slijedi njega. Čim je prešla - dobiva pohvalu i poslasticu.
 3. Kada pas lako prati vlasnika kroz barijeru, možete komplicirati zadatak: približavajući se bariji, pošaljite životinju kroz nju i zaobići ga sami.
 4. Kada pas hrabro nadvlada prepreku, upisuje se naredba "Barrier".
 5. Nakon izvrsne majstorstva tima, možete postupno povećati visinu barijere. Kada životinja uspješno nadvlada prepreku, treba ga pohvaliti i stimulirati poslom.

Nakon učenja i ove lekcije, možete nastaviti s kompliciranjem zadatka. Sada je barijera štapić u ruci vlasnika. Potrebno je uzeti točno štap preko kojeg je pas već skočio. Oni ga uzimaju u lijevu ruku i stavljaju ga na zid ili stablo kako bi formirali barijeru. U desnoj ruci - poslastica. Zatim se dobiva naredba "Barrier" i s desne ruke prikazuje se ono što pas treba učiniti.

Kad je skočila na štapić - dobiva poslasticu. Nakon što naučite lekciju, možete se početi pomaknuti od zida, nudeći psa da preskače ispruženu štap. Zatim možete početi mijenjati prepreke za kišobran, štap itd. Da biste poučili životinju da preskoči ruke i noge, možete sjediti pored stabla i dodirnuti je rukom, stvarajući prepreku.

Dostavlja se naredba, a pomicanje pokazuje psu drugom rukom. Kada pas hrabro skokne preko ruke ili noge na stablo, potpora se povlači i klase se prenose na bilo koji drugi teritorij. Gesta s drugom rukom postupno se smanjuje, pokazujući smjer kojim će pas glasno reagirati na naredbu.

Nije trebalo razbiti psa kad je uhvatila i ispustila projektil. Vrlo brzo će početi preciznije prebjeći prepreku. Kako bi skok bio dug i lijep, možete staviti zdjelu s poslasticu u daljini od barijere, na strani gdje se životinja skače.

Kako podučavati psa da skokne prepreku

Pripremio Olga Uljanko
Fotografija Olga Kuzina

Skakanje je sastavni dio raznih vrsta kinoloških sportova, kao što su obrazovanje u ranom djetinjstvu, IPO, flyball, frisbee i, naravno, ples s psima. U plesovima s psima najčešće se koriste tri vrste, koje ćemo početi razmotriti počevši od ovog članka: preko prepreke, na licu mjesta s 180 ° okretaja i okretanjem od 180 stupnjeva, počevši od nečega. Kako poučiti psa prvu vrstu skakanja - kroz prepreku - kaže naš redoviti stručnjak Polina Ilyina.

U plesu, prepreka kroz koju pas skok može biti bilo koji objekt, kao što je štapić, kišobran, obruč ili noge ili ruke rukovatelja. Za uspješnu obuku psa na ovu vještinu u početnoj fazi, najbolje je upotrijebiti lako zaustavljivu barijeru (lako podesiva prepreka je projektil koji se sastoji od dva stalka s nosačima, gdje možete staviti štapić koji pada ako se nagnete na nju).

Korak 1
U početnoj fazi, visina prepreke bi trebala biti minimalna, tako da se pas ne boji preći preko nje. Uzimam igračku ili komadić liječenja u mojoj ruci, zanimam psa i koračam preko ljuske tako da pas ide sa mnom. Čim se pas preselio, hvali su je i hranili poslasticu ili davali igračku. Kad životinja hrabro nadvlada prepreku sa mnom, ja komplicirajem zadatak: približavam se projektilu, šaljem psa kroz barijeru, a ja idem okolo oko nje.

Kada pas počinje hrabro skočiti preko prepreke, upisujem naredbu, na primjer, "Barrier!". Da biste uklonili potrebu za rukom ruke, možete, nakon projektila, staviti zdjelu hrane na barijeru ili staviti igračku, pokazati psa, uzmi ga kao školjku i poslati psu na poticaj.


Korak 2
Kada je pas čvrsto naučio to na zapovijed "Barrier"! Morate prevladati prepreku, možete lagano povećati visinu barijere. Ako pas lako prevlada prepreku, hvali i hraniti komadić tretira bilo iz ruke ili iz posude iza projektila.

Da pas ne dodirne moju ruku i skok je bio duži, možete staviti poticaj daleko od prepreke.


Korak 3
Sada, kada životinja hrabro skokne preko prepreke na zapovijed, odmaknem se od stabla (ili zida) i "predlažem" da pas preskoči štap postavljen ispred njega. Kažem zapovijed "Barrier!" I, čim pas pobjegne prepreku, pohvaljujem i ohrabrujem.


Korak 4
Da bi element izgledao još impresivniji i originalniji u plesu, trenirao sam pse da i skoknu preko mojih ruku ili nogu. Treniranje se odvija slično kao i korak 2, tj. U početku sam se gurnuo i stvorio "barijeru" dodirom drveta (ili zida) rukom ili nogom. Tada izgovorim naredbu "Barrier!" I drugom rukom pomičem kroz prepreku, potičući psa u pravom smjeru.

Kada je pas naučio po naredbi, hrabro preskočiti ruku ili nogu pored stabla, daljnja se obuka provodi analogno Koraku 3.

Kad je pas naučio nadvladati prepreku u obliku ruke ili nogu, hvaleći sam svojim glasom i "zatražili" da se vratim na polaznu poziciju, udarajući me iza leđa. Kada pošaljem sljedeću naredbu "Barrier", pokušavam minimizirati gestu ruke, tako da pas poskoči preko glasovne naredbe.

preporuke
• Nemojte psovati psa ako je zakačen i ispali štap projektila. U pravilu, psi, koji se osjećaju nelagodom od pada nešto iza leđa, pokušavaju preciznije prebroditi prepreku.
• Kako bi skok bio ljepši i "dugi", obično stavljam promociju na udaljenosti od najmanje 1 metar od suprotne strane prepreke. Tako da pas ne padne odmah na poslasticu bez dovršavanja naredbi, možete zamoliti nekoga da nagradi kada je četveronožan učenik izravno ispred "barijere".
• Ako pas ne razumije odmah da morate skočiti kroz dijelove tijela, prvo držite barijeru preko ruke ili noge, a zatim ga postupno uklonite.

Kako podučavati psa da skokne

Skokovi dolaze u različite vrste kinoloških sportova, čak i ples. Skokovi su različiti, ali prvo morate naučiti psa da prebaci prepreku.

Takva zapreka u plesu često postaje trska, obruč, kišobran, pa čak i ruke i noge domaćina. Za trening je bolje koristiti barijeru koja se lako resetira. Obično su dva stalka i štapić na njih, što se lako spusti kad se oslanja na njega.

Jumping Dog Training Algoritam

 1. Za početak, visina je minimalna, a pas se ne boji koračati.
 2. Komad delicije ili igračke, zanimljive životinji, je uvučen u ruku i vlasnik korake preko barijere tako da pas slijedi njega. Čim je prešla - dobiva pohvalu i poslasticu.
 3. Kada pas lako prati vlasnika kroz barijeru, možete komplicirati zadatak: približavajući se bariji, pošaljite životinju kroz nju i zaobići ga sami.
 4. Kada pas hrabro nadvlada prepreku, upisuje se naredba "Barrier".
 5. Nakon izvrsne majstorstva tima, možete postupno povećati visinu barijere. Kada životinja uspješno nadvlada prepreku, treba ga pohvaliti i stimulirati poslom.

Nakon učenja i ove lekcije, možete nastaviti s kompliciranjem zadatka. Sada je barijera štapić u ruci vlasnika. Potrebno je uzeti točno štap preko kojeg je pas već skočio. Oni ga uzimaju u lijevu ruku i stavljaju ga na zid ili stablo kako bi formirali barijeru. U desnoj ruci - poslastica. Zatim se dobiva naredba "Barrier" i s desne ruke prikazuje se ono što pas treba učiniti.

Kad je skočila na štapić - dobiva poslasticu. Nakon što naučite lekciju, možete se početi pomaknuti od zida, nudeći psa da preskače ispruženu štap. Zatim možete početi mijenjati prepreke za kišobran, štap itd. Da biste poučili životinju da preskoči ruke i noge, možete sjediti pored stabla i dodirnuti je rukom, stvarajući prepreku.

Dostavlja se naredba, a pomicanje pokazuje psu drugom rukom. Kada pas hrabro skokne preko ruke ili noge na stablo, potpora se povlači i klase se prenose na bilo koji drugi teritorij. Gesta s drugom rukom postupno se smanjuje, pokazujući smjer kojim će pas glasno reagirati na naredbu.

Nije trebalo razbiti psa kad je uhvatila i ispustila projektil. Vrlo brzo će početi preciznije prebjeći prepreku. Kako bi skok bio dug i lijep, možete staviti zdjelu s poslasticu u daljini od barijere, na strani gdje se životinja skače.

Kako podučiti psa da skokne kroz obruč - najbolje metode i metode

Ovaj je trik poznat svima nama od djetinjstva, kad smo otišli u cirkus i sretno pljeskali lijepe pse iz cirkusa, lako skočivši kroz obruče u rukama trenera. I, naravno, svatko od nas sanjao je da ima isti inteligentni pas koji može skočiti kroz obruč.

Pa, pa što. Već imate psa. Stvar je prilično mala - da je nauči da skoči kroz obruč i vaš san iz djetinjstva će se ostvariti. Zato počnimo poučavati vašeg psa kako skočiti kroz obruč.

Gdje početi?

Za trening, moramo imati, osim toga, naravno, i sam psa i vašu želju da poučavate vašeg psa da to tresti još dvije stvari: obruč i klizač, kao i mnoge čaše.

Najprije morate uvesti vašeg psa s obručom. Morate se pobrinuti da se vaš pas ne bi prestrašio od njega, ali naprotiv, kada je vidio obruč u vašim rukama, odmah je postao zainteresiran - nakon svega, jer je trening još jedna zabavna igra s vlasnikom.

Zato postavite obruč na pod i osigurajte ga. Ako nemate priliku popraviti obruč na podu - upotrijebite pomoć nekoga od vaših članova obitelji - zamolite ga da drži obruč okomito na površinu poda. Čim vaš pas postane zainteresiran za obruč i dolazi do nje - kliknite klizač i nagradu. Ako vaš pas uopće neće biti zainteresiran za obruč - širite ga s mljevenim mesom, vrlo malo da biste privukli pozornost vašeg psa na obruč. U tom slučaju, obruč će brzo privući pozornost vašeg psa.

Da biste započeli učiti, neka se vaš pas upozna s obručem i ne boji se toga. Pustite je da njuškati kolut. Pokaži joj da obruč nije opasna za psa, ne bi se trebala bojati njega. Zatim postavite obodni rub na pod i čim vaš pas dođe u obruč - kliknite klik, poticaj, liječenje.

Nadalje, možda vam je potrebna pomoć nekoga iz članova vaše obitelji koji će držati obruč, da budu kao podrška za obruč. U tom slučaju rub ruba trebao bi biti na podu.

Dalje. Nalazite se s druge strane obruče ispred vašeg psa i privucite ga liječenjem, prisiljavajući ga da prođe kroz obruč. Čim se to dogodi - pas će koračati preko remena - kliknite klik, poticaj, liječenje. Ponovite nekoliko puta dok tvoj pas mirno ne prijeđe obruč i priđe vam.

Sada smo komplicirali zadatak - ulazimo u naredbu s glasom -. Opet, počnite mamiti vašeg psa kroz obruč, ali istovremeno - udružiti se. Za ispravno izvršenje - kliknite klika, promociju, liječenje.

Sljedeća je komplikacija da malo podignete obruč iznad poda i ponovite prethodne korake. Nemojte zaboraviti kliknuti ispravno ponašanje vašeg psa klikerom, poticati ga i tretirati.

Problemi učenja koje možda imate.

 1. Vaš pas će nastojati pristupiti vama, zaobilazeći obruč izvan - zanemarite njezino neodgovarajuće ponašanje i ne potičite je, ne govorite riječju "ne" vašem psu i ponovite trening od samog početka.
 2. Vaš pas će se bojati obruč i nastojati da se ne približe - uzmite vašeg psa da se ne boji karika.

Sljedeća je komplikacija uzeti obruč manjeg promjera i poučiti vašeg psa da se preskače, postupno povećavajući visinu s poda. Istodobno, trebate uzeti u obzir veličinu vašeg psa - tako da ona sigurno može skočiti kroz obruč.

U budućnosti, isprobajte neke druge predmete - različite okvire - okrugle, kvadratne. Možete ih ukrasiti vrpcama, zvonima itd. Uskoro ćete vidjeti vašeg psa sretnim skočiti kroz obruč.

Kako podučavati psa da skokne - Download mp3 besplatno

Svježa glazba

Pipa En Bivak Mp3

Najbolji borbeni spot Vijayakanth Thennavan Vijayakanth Kiran Rathod Tamil Film Mp3

Palimo Vatru Izvor Mp3

Strach Toshka 07 Marzahn pobijedio Skoa Belle Bevor Ich Zubeiss Skoa Studios Mp3

Ceteyên Kaide Mp3

Učitajte ovu stranicu kao Mp3 and Mp3

PARTY BANGERS Dirty Nizozemski Electro House miješa mix DJ FuZiioN Mp3

10 Sachen Die Man Im Werkraum Nijedno Machen Darf Mp3

DADE DI DUNALI Cijeli video PARDEEP SRAN KAMALPREET JOHNY AMAR AUDIO Mp3

Otvaranje New Yggdrasil S Tajna Atlantic Online Mp3

Play That Funky Glazba uživo Roll Of Fame Mp3

21 FORMAS DE PREDICAR Mp3

pjesme Bjelkinja tužne bakterije middlers Mp3

Edik Soyle 2014 Mp3

Alias ​​El Mexicano Epizoda 61 NarcoSeries Com Mp3

Bonez MC RAF Camora 500 PS Proizvodnja Cratez RAF Camora Mp3

Plague Inc Službeni scenariji gdje svatko Mega Brutal Mp3

Ozu sestre su rodile ovaj put AMV Mp3

Verket Livekarusellen Östergötland 2017 Mp3

Brunstad konferencijski centar 2006 Mp3

Mario Feat Madilu Mp3

Sangta Banave Zara Soch Ke Imran Taliba Mela Khawaj Hussain 2017 Mp3

Yerkek pen erkіz zhynystyқ қatynasқa tүskenderdің azaba zhayly Arman Kuanyshbaev Mp3

Pijaca Pie Brownies Dalya Rubin To je Raining Flour Episode 102 Mp3

Junior QB Parker Schrater Nakon 35 7 Win Mp3

Tru Razgovor Real Adieo Pjesma Jassie Gill Ft Karan Aujla Adieo Pjesma Mp3

Proučavanje odnosa benzena i brominske vode i otopine kalijevog permanganata Mp3

Sauce Money Hands na pumpi Lyrics Mp3

Slušajte i preuzmite besplatnu glazbu u mp3. Potražite sve pjesme, vrhunske albume po zemlji i svježu glazbu na Mp3ituneu!

Kako odmažiti psa da skoči na ljude: učinkovite metode

Izražavanje osjećaja kod pasa - privrženost, odanost, ljubav ne mogu samo izazvati emocije. Pas pokazuje radost kad se vlasnik vraća, skakajući se na njega. Takva manifestacija osjećaja nije uvijek ugodna i prikladna - razmažene stvari, ogrebotine od kandži, komadi vune, vlasnik je prisiljen izdržati ako nije uspio podići svog ljubimca. Što je još gore, ako pas reagira i na autsajdere. Ako pas pokuca ili zastrašuje dijete, razmazuje i suze odjeću gostiju - to smacks velikih problema. Stoga je potrebno naučiti od stručnjaka kako odvesti psa koji skreće na ljude.

Zašto je pas skakanje

U životinjskom svijetu "skakanje" je izraz ljubavi, toplih osjećaja, radosti i poziva na igru. Vrijedno je vidjeti kako se psići ponašaju kad se majka približi, ili mladunčad, lisice... Izraz emocija koji je prirodan za životinje poboljšan je pod određenim vrstama karaktera. Psi - sanguini i kolerici - više su nasilno izražavali svoje osjećaje, flegmatični i melankolični u tom pogledu su više suzdržani.

Genetski određene manifestacije ne znače da je odvođenje psa na skakanje na ljude nemoguće. Kao u svakoj metodi obrazovanja, ovdje je potrebno strpljenje i dosljednost.

Tradicionalne metode obrazovanja

Započeti obrazovanje je potrebno što je prije moguće. Ako skakanje i milovanje malo štene izaziva naklonost i može se zaustaviti bez ikakvih poteškoća, onda veliki kućni ljubimac velike veličine i težine, namještaj na putu i vlasnik, uključujući i vlasnika, već izaziva zabrinutost.

Vrlo male štence

Sve mrvice treba držati. Vlasnik stavlja pakete, pada na razinu štene i sprečava pokušaje skočiti ili staviti šape, nježno pritiskajući psa na pod i govoreći: "Ne možete". Čim psa shvati da je nemoguće skočiti i da će ustajati na pod, trebali biste mu dati priliku da pozdravi i lizne njegovu ruku. Ali svi pokušaji skoka trebaju biti nježno i uporno potisnuti.

Dijete se ne bi smjelo kažnjavati, inače, umjesto olujne radosti iz susreta, vlasnik će dobiti sljedeći put kad se ljubimac trese sa strahom. Nakon što se dijete smiri, možete ustati, nositi stvari i skinuti torbe. Uzgoj dobre manire trebao bi se baviti svim članovima obitelji. Ako će, primjerice, djeca iscijediti bebu i sretno ga baciti rukama, tada takve lekcije nikada neće dati očekivani rezultat. Stariji štene postaju stroži, mogu se primijeniti strože metode poučavanja, iskorjenjivanje želje za skakanjem na ljude.

Odrasli psi

Najlakši način učenja je izbjegavanje kontakta. Kada se približavate kućnom ljubimcu, morate mu se obratiti bočno ili natrag, tako da je životinja izgubila vizualni kontakt s očima i licu vlasnika. Dakle, pas neće vidjeti njegovu reakciju i prestat će se zbuniti. Za većinu pasa neodobravanje je jednako kažnjavanju, pa se gestama izbjegavanja može dodati verbalni znak - recimo u čvrstu, ali ravnomjernu riječ "Ne", "Foo" ili neku drugu riječ zabranjujuću.

Nakon što je pas zaustavio svoje pokušaje "pozdraviti", možete ga ljubimiti, uživajte, tako da životinja razumije da vlasnik nije ljut i zadovoljan mirnim pozdravom ljubimca. Vrlo je dobro kada je pas već naučio naredbu "Fu", "Sit" i druge zabranjene naredbe. Oni će spasiti psa od pretjerane manifestacije radosti iz susreta.

Još jedna jednostavna metoda je fizička opstrukcija. Vidjevši namjeru psa da skače zbog radosti, trebali biste podići nogu i saviti ga na koljenu. Kada bacanje, pas će pogoditi prepreku i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja "poljubaca", prestat će skočiti. Ova metoda također može biti popraćena izgovorom zabranjenih riječi ili fraza.

Pritisak koljena za velikog psa neće ozlijediti, ali mali ili srednji pas osjetit će se osjetljivim. U tom slučaju potrebno je izmjeriti udarac i veličinu kućnog ljubimca ili zamijeniti donji dio gornjeg dijela. Pritisak otvorenog dlana također će se tumačiti kao negativan poticaj, ali manje bolan.

Također je vrlo učinkovit način držanja. Kada je životinja već skočila, ali još nije dotaknula šape na prsima domaćina, trebala bi ga uhvatiti šapama i držati ih. Takva gesta uzrokovat će nelagodu kod psa i izazvati ga da izbjegne neugodne osjete u budućnosti.

Osim toga, trebali biste upotrijebiti gestu zabrane na par pomoću naredbe "Ne", "Fu". Psi ne vole ako se nešto brzo kreće u neposrednoj blizini nosa. Čim psa skokne, morate reći: "Ne možete!" I brzo produžite ruku s dlanom okrenutim u smjeru njegove njuške.

Isti princip djeluje metodom s pištoljem za raspršivanje ili vodenim pištoljem. Treba ga čuvati u hodniku "pri ruci". Čim se pas namjerava skočiti, morate ga upoznati s vodom. Dopušteno je dodavanje aromatskih tvari u vodu, ali ne pokušavajte pretjerati s koncentracijom kako ne bi tukli miris ili oštetili sluznicu očiju i nosa. Takve nježne metode pogodne su i za podizanje štenaca i za odrasle pse.

Ako pas reagira nasilno na dolazak gostiju ili prolaznicima prolaznicima sa pozdravom na ulici, vrijedi je podnijeti zapovijedima zabrane "Fu", "Nemoguće" što je prije moguće. Za to morate voziti ljubimca na remen. Čim pokazuje želju za skokom na osobu, mora dati zapovijed "Fu" i oštro povući remen. Nakon 3-4 dana takve obuke pas će naučiti lekciju.

Ali zapamtite:

 • zabranjena riječ izgovara se prije negativnog poticanja (guranje, odvraćanje, trzaj uz uzicu);
 • nakon što se životinja podigne sa šapama na podu, mora se poticati - da udari, dade nešto ukusno, hvale se nježnim glasom;
 • svi članovi obitelji moraju biti jednoglasni i djelovati zajedno.

Ni u kojem slučaju ne bi trebao pobijediti svog ljubimca, vikati mu ako je, u prilog "strasti", razderao svoje omiljene čarape, otresao ručke iz vrećica ili pokucao vlasnika na vrata. Takvo ponašanje neće samo potkopati odnos s vlasnikom, već može uzrokovati psihološki sukob.

Psihološki sukob

Ljudi misle kao ljudi, zaboravljajući da pas to radi na posve drukčiji način. Zamislite da ljubimac sjedi cijeli dan čekajući voljeni majstor. Ako se to događa otprilike u isto vrijeme, u tijelu psa odvija se niz biokemijskih procesa - adrenalin i drugi hormoni oslobađaju se, što uzrokuje osjećaj užitka, radosti.

Znanstvenik Jerzy Konorsky (Jerzi Konorski) proveo je eksperimente s laboratorijskim psima. Svakih nekoliko minuta poslužio je hranu u zdjelama pasa i pratio ga s bljeskovima svjetla. Istraživač je primijetio da su nakon nekoliko dana psi skočili, a oni su gledali zdjele, čak i bez poticaja (svjetla). Znanstvenik je sugerirao da životinja počinje "sanjati" ili halucinirati u određeno vrijeme, uzrokujući reakciju na hranu i svjetlost na vrijeme.

U takvoj situaciji, kada je psi psihološki i biokemijski postavljen za ugodan sastanak, uzimajući šamar od domaćina, vikanje ili udaranje lica je veliki stres. Postoji unutarnji sukob koji se mora "vratiti". Caress nakon ispravno izvršene akcije ublažava situaciju sukoba i pojačava pozitivnu reakciju psa.

Video o tome kako oteti psa koji skakanje na ljude

Metode ispravljanja netradicionalnih ponašanja

Kod pasa s kolerinskim temperamentom, proces odvikavanja od skakanja do osobe može biti odgođen ili zahtijevati više drastičnih mjera. Pasji stručnjaci savjetuju da primjenjuju opipljiviji učinak na utjecaj negativnog poticanja - snažnog guranja, šamaranja, zadržavanja ili krmenog ovratnika.

Ali pas je teško nositi se s otpuštanjem velikih količina hormona. U ovom slučaju, dr. Laurie Tepp, članica Američke udruge veterinara koji rade s metodama alternativne medicine, predlaže upotrebu homeopatskih i farmaceutskih lijekova za ublažavanje vašeg ljubimca:

 • Fosfor (fosfor) 30 u 1 homeopatskoj dozi 1 puta dnevno 7 dana;
 • Silicea (Silicea terra) ili Acidum silicicum također se koriste u 1 homeopatskoj dozi jednom dnevno. Propisan je za tešku nervoznu ekscitabilnost kod pasa;
 • ½ žličica kvasca za pse za pse mase manje od 15 kg. Ako životinja teži 15-50 kg, onda dajte 1 žličicu. kvasac, veći psi - 1 tbsp. jednom dnevno. Potrebno je samo konzultirati veterinar neposredno prije liječenja, jer kod nekih pasa kvasac uzrokuje alergije;
 • dekocija Hypericum perforatum. Životinjama se pije 3-8 mg bujona (ovisno o težini) koja se priprema kipućom 15 minuta. od 1 tbsp. suhih sirovina i 1 šalicu vode. Dajte lijek 2-3 puta dnevno. Tijek liječenja je 5-7 dana.

Ponekad tijekom igre vlasnik dopušta psu da skoči na njega. U tom slučaju, trebali biste biti sigurni da pas razumije razliku u situacijama. U suprotnom slučaju, on će biti zbunjen i sve razvijene vještine mogu biti izgubljene. Kako bi se to spriječilo, u svojoj knjizi Mačke za lutke, konzultantica za zoopsihologiju Gina Spadafori trebala bi upotrijebiti različite znakove zabrane i riječi.

Dok kućni ljubimac koji nije naviknut skakati na ljude, potrebno je primijeniti sigurnosne mjere, osobito ako postoji dijete ili starac. Najslabiji članovi obitelji, koji ulaze, moraju ostati iza kako bi izbjegli ozljede.

Dugi skok

Pas mora skočiti 3-5 elemenata svaka od 15 cm, čija visina raste od 15 do 35 cm. Ukupna dužina skoka je do 120 cm.

Nedavno je agility osigurala dugački skok u oba smjera. U ovom slučaju, središnji element bi trebao biti najviši, a ostala četiri dolje u oba smjera. U pogledu sigurnosti, ti elementi, kao i kotačić pri izradi rute, moraju biti na ravnoj liniji. Četiri kuta dugačkog skoka označena su stalcima. Kada se trenira, promatra se načelo postupalizma - psa se najprije poučava da se upušta u prazne police. Osim toga, naučili su skakati kroz elemente - prvi, najniži, onda dva, itd. A tek nakon nekog vremena povezuju police i elemente.

U prevladavanju dugačkog skoka, kažnjavanje jednog ili više elemenata ili pada ograđenih bočnih stupova je kažnjen. Neuspjeh da se prevlada dugački skok smatra se da prolazi pokraj projektila, skakati dijagonalno ili odsutnost skoka, kada pas prelazi element po elementu. To se može izbjeći bilo da se uhvatite s psom prije dugačkog skoka, au trenutku skoka da se nalazite blizu nje ili ako je pas dobro kontroliran na daljinu, da biste se jasno kretali u smjeru dugačkog skoka, čak i ako je sljedeći projektil pod kutom skoka.

Dobar trening je skakanje preko jama i jaraka. Potrebno je staviti psa u takve uvjete kad je nemoguće proći - potrebno je skočiti. Bolje je (pogotovo ako pas nije siguran u sebe) ako dirigent daje zapovijed "barijeru" i skače zajedno s psom.

Prilikom treninga na projektilu staviti 2-3 elementa iz duga skoka između uspona uobičajene barijere. Na barijeru se postavlja široka poprečna šipka na visini od 40 cm. Ako pas već zna kako prijeći uobičajenu barijeru, onda smireno skakati preko šanka. Nadalje, bez uklanjanja poprečne šipke i stupova od uobičajene barijere, oni povećavaju broj elemenata iz skoka na skok do 5. I tek nakon toga uklanjaju se uobičajena barijera i poprečna šipka.

Slična poglavlja iz drugih knjiga

16. 2. Izrada recepcije "skok"

16. 2. proučavanje recepcije "skok" Za proučavanje recepcije postoji niz "pristupa", ali svi se temelje na instinktivnom skoku psa i povezuju ovaj trenutak s timom. Možeš trčati s psom do prepreke i skočiti nad sobom, vukući psa, i

Dugi skok

Dugi skokovi S ovom vještinom, pas se nalazi oko 2,5 - 3 metra od prepreke u položaju "Sjedni, čekaj", čekajući naredbu. Trener, sjedajući psa, pomiče pod kutom do desnog ruba prepreke i okreće se pred njim pola metra. Može stajati tamo gdje

Poglavlje četrnaest Skoči u naznačenom smjeru

Četvrto poglavlje Skoči u određenom smjeru U ovoj vježbi, pas se mora odmaknuti od trenera u određenom smjeru, na naredbi da se zaustavi, preskoči gluhu barijeru ili ogradu i vrati se treneru. Tada je pas poslan

JUMP

JUMP Starchine Dunaev stigao je s Tumanom na mjestu slijetanja uljeza četiri sata nakon što je otkriven padobran. Nesreće nisu bile ovdje. Tijek zrakoplova za nekoliko minuta bio je mapiran. Svugdje je bilo pretraživanja, tražiti tragove prekršitelja

JUMP

JUMP Starchine Dunaev stigao je s Tumanom na mjestu slijetanja uljeza četiri sata nakon što je otkriven padobran. Nesreće nisu bile ovdje. Tijek zrakoplova za nekoliko minuta bio je mapiran. Svugdje je bilo pretraživanja, tražiti tragove prekršitelja

7. ROCKY JUMP

7. ROCKY JUMP... Nicholas nije ostao ništa prije nego što je bio poslan na točku prikupljanja. Već je skrio svoje kovrče u četvrtom barber shopu, ostavljajući kratki neustrašivi jež. Već okupljen je ruksak sa svim propisanim i neophodnim stvarima. Već i Tasia

Skoči bez padobrana

Skok bez padobrana kojeg nisam vidio svojim očima, nikad to ne bih vjerovao. Esther može potvrditi, ako je u nedoumici. Sve je poznato: mačka će pasti s visine - i ništa čak neće povrijediti... A onda psa... I nije netko skočio s krova, već Robbie, koji nam je poznavao. Ne,

Kako podučiti psa da skokne kroz obruč - najbolje metode i metode

Ovaj je trik poznat svima nama od djetinjstva, kad smo otišli u cirkus i sretno pljeskali lijepe pse iz cirkusa, lako skočivši kroz obruče u rukama trenera. I, naravno, svatko od nas sanjao je da ima isti inteligentni pas koji može skočiti kroz obruč.

Pa, pa što. Već imate psa. Stvar je prilično mala - da je nauči da skoči kroz obruč i vaš san iz djetinjstva će se ostvariti. Zato počnimo poučavati vašeg psa kako skočiti kroz obruč.

Gdje početi?

Za trening, moramo imati, osim toga, naravno, i sam psa i vašu želju da poučavate vašeg psa da to tresti još dvije stvari: obruč i klizač, kao i mnoge čaše.

Najprije morate uvesti vašeg psa s obručom. Morate se pobrinuti da se vaš pas ne bi prestrašio od njega, ali naprotiv, kada je vidio obruč u vašim rukama, odmah je postao zainteresiran - nakon svega, jer je trening još jedna zabavna igra s vlasnikom.

Zato postavite obruč na pod i osigurajte ga. Ako nemate priliku popraviti obruč na podu - upotrijebite pomoć nekoga od vaših članova obitelji - zamolite ga da drži obruč okomito na površinu poda. Čim vaš pas postane zainteresiran za obruč i dolazi do nje - kliknite klizač i nagradu. Ako vaš pas uopće neće biti zainteresiran za obruč - širite ga s mljevenim mesom, vrlo malo da biste privukli pozornost vašeg psa na obruč. U tom slučaju, obruč će brzo privući pozornost vašeg psa.

Da biste započeli učiti, neka se vaš pas upozna s obručem i ne boji se toga. Pustite je da njuškati kolut. Pokaži joj da obruč nije opasna za psa, ne bi se trebala bojati njega. Zatim postavite obodni rub na pod i čim vaš pas dođe u obruč - kliknite klik, poticaj, liječenje.

Nadalje, možda vam je potrebna pomoć nekoga iz članova vaše obitelji koji će držati obruč, da budu kao podrška za obruč. U tom slučaju rub ruba trebao bi biti na podu.

Dalje. Nalazite se s druge strane obruče ispred vašeg psa i privucite ga liječenjem, prisiljavajući ga da prođe kroz obruč. Čim se to dogodi - pas će koračati preko remena - kliknite klik, poticaj, liječenje. Ponovite nekoliko puta dok tvoj pas mirno ne prijeđe obruč i priđe vam.

Sada smo komplicirali zadatak - ulazimo u naredbu s glasom -. Opet, počnite mamiti vašeg psa kroz obruč, ali istovremeno - udružiti se. Za ispravno izvršenje - kliknite klika, promociju, liječenje.

Sljedeća je komplikacija da malo podignete obruč iznad poda i ponovite prethodne korake. Nemojte zaboraviti kliknuti ispravno ponašanje vašeg psa klikerom, poticati ga i tretirati.

Problemi učenja koje možda imate.

 1. Vaš pas će nastojati pristupiti vama, zaobilazeći obruč izvan - zanemarite njezino neodgovarajuće ponašanje i ne potičite je, ne govorite riječju "ne" vašem psu i ponovite trening od samog početka.
 2. Vaš pas će se bojati obruč i nastojati da se ne približe - uzmite vašeg psa da se ne boji karika.

Sljedeća je komplikacija uzeti obruč manjeg promjera i poučiti vašeg psa da se preskače, postupno povećavajući visinu s poda. Istodobno, trebate uzeti u obzir veličinu vašeg psa - tako da ona sigurno može skočiti kroz obruč.

U budućnosti, isprobajte neke druge predmete - različite okvire - okrugle, kvadratne. Možete ih ukrasiti vrpcama, zvonima itd. Uskoro ćete vidjeti vašeg psa sretnim skočiti kroz obruč.