Chihuahua ne jede suhu hranu

Chloe »08 Svibanj 2012, 12:44

Re: Odbijanje suhe hrane

Krona "08 Svibanj 2012, 15:01

Re: Odbijanje suhe hrane

Chloe »09 Svibanj 2012, 13:36

Re: Odbijanje suhe hrane

love_chih »14. svibanj 2012, 18:24

Re: Odbijanje suhe hrane

Oksana Chi »14. svibanj 2012, 18:33

Re: Odbijanje suhe hrane

Oksana Chi »14. svibanj 2012, 18:38

Re: Odbijanje suhe hrane

love_chih »14. svibanj 2012, 20:08

Re: Odbijanje suhe hrane

love_chih »14. svibanj 2012, 20:18

Re: Odbijanje suhe hrane

Oksana Chi »14. svibanj 2012, 20:22

Re: Odbijanje suhe hrane

bukashka »14. svibanj 2012, 20:30

Što i kako hraniti chihuahua? Prehrana štenci i odrasli psi

Chihuahua hranjenje ima svoje osobine s obzirom na malu veličinu psa. Chihuahua - svijet ptičjeg psa i dan jede nekoliko žlica hrane. Stoga je bilo tko vlasnik hraniti takvu životinju.

Kako hraniti chihuahua? Koliko puta i kako to učiniti ispravno? Chihuahuas su poput svih ukrasnih pasmina, s jedne strane su skloni brutalnosti na krmi, as druge - prema gutljaju. Štoviše, obje reakcije na hranjenje mogu se naizmjenično manifestirati kod jednog psa.

Važna pravila za hranjenje chihuahuas: približna dijeta

 • Kako bi zaštitio rastući organizam štene od crijevnih bolesti, mora se strogo hraniti po satu. Od 2 do 3 x 6 puta na dan, do četiri do pet puta dnevno, do šest mjeseci - 4 puta dnevno, do godine dana - tri puta dnevno. Chihuahua za odrasle jede ujutro i navečer, na primjer, u 7 i 19 sati ili u 8 i 20, ali ne prije spavanja. Stariji pas stariji od 11 godina obično je dovoljno hraniti jednom dnevno.
 • Kako ne bi odgojili kućnog ljubimca previše biran za hranu, uopće morate paziti da on ne zna da postoji druga hrana na svijetu osim one u svojoj zdjeli. To jest, ne možete liječiti psa bilo koji dobar.
 • Ako vlasnik odluči hraniti Chihuahua prirodnom hranom, trebalo bi imati na umu da štene trebaju imati redovitu hranu kao što je kuhana govedina, kalcinirani sir, kuhano povrće s dodanim biljnim uljem, nusproizvodi (jetra, bubrezi, pluća), hercule ili heljde, kuhane jaja, kuhana morska riba.
 • Odraslog psa treba osigurati hranu u kojoj su meso (i nusproizvodi), žitarice (riža, heljda, zobena kaša) i povrće uravnoteženi u omjerima: 30% 40% i 30%. Također su potrebne dodatke vitaminima i mineralima, kefir, sir, voće. Odrasla osoba od dva kilograma dnevno zahtijeva oko 100-150 grama punog obroka.

Što ne može hraniti chihuahua?

Strogo je zabranjeno davati chihuahua: prženu hranu, slanu, začinjenu, kiselom, uključujući slatku bugarsku papriku. Sve to uzrokuje gastritis u psu. Također ne biste trebali dati slatkiše (vrećice, pite, kolači, kolačići, slatkiši, itd.) Koji dovode do pretilosti.

Noževi uznemiruju metabolizam u koštanom tkivu i kosti postaju krhke, a kamenje formira u mjehuru. Chihuahuas ne može se hraniti grašak i grah, kao i svinjetina, konjsko meso, janjetina, zec, lardo, konzervirana hrana (pirjano meso, riba), sirova riba, rajčice, kupus, rotkvica. Odrasle životinje u prehrani ne trebaju mlijeko, vrhnje, kiselo vrhnje, masni sir i sir.

Chihuahua hranjenje suhe hrane

Dobra alternativa prirodnim proizvodima su vrhunska, gotova, vrhunska premija suhe hrane za pse. Važno je zaustaviti izbor na jednom proizvođaču hrane, a treba ga prodavati svugdje u vašem okrugu. Razlika u opskrbi hranom i potrebu za probati drugu hranu negativno će utjecati na zdravlje Chihuahua.

Suha hrana za ukrasne pse treba biti navlažena vrućom vrelom vodom i ohlađena na unos hrane na sobnu temperaturu. Istodobno, natopljena hrana ne smije biti pohranjena dulje od 10 minuta ili se ponovno upotrijebiti.

Chihuahua hranjenje štence

Štenac do 6 mjeseci stari je 20 grama suhe hrane za jedan obrok, od šest mjeseci do godine - 30-40 grama, a odrasla osoba - oko 60 grama. U ovom slučaju, količina hrane koju jede ne ovisi o težini psa, već o njegovoj pokretljivosti.

Bez obzira na to jesu li prirodna hrana jede pas ili suha hrana, komad chihuahua uvijek će biti koristan:

 • krastavac,
 • rajčica,
 • lubenica,
 • dinja,
 • jabuka,
 • kruške,
 • jagoda bobica,
 • grožđe,
 • crni ribiz, itd.

Dijeta male nemirne Chihuahua: što je moguće i što nije?

Chihuahua je minijaturni i vrlo pokretljiv pas. Kako bi se osigurala takva pokretljivost, potrebno je hraniti u skladu s tim. Hranidba pasa mora biti uravnotežena, što se uzima u obzir u klasi super premium klase. U članku se raspravlja o tome kako hraniti chihuahua: što se proizvodi mogu dati, koja je gotova hrana bolja nego da se ne hrani.

Petova prirodna dijeta

Da bi pas postao zdravi i veseli, trebate ga ispravno brinuti i znati hraniti Chihuahua kod kuće.

Chihuahua hrana mora sadržavati proteine ​​biljnog i životinjskog podrijetla, ugljikohidrata, masti, osim toga mora sadržavati potrebnu količinu minerala (kalcija, fosfora) i vitamina.

Meso je osnova Chihuahua izbornika. Kao meso, mršavih govedina, teletina, konjskog mesa će učiniti. Meso treba dati sirovo ili napaseno kipućom vodom. U izborniku za kućne ljubimce svakako uključite kašu iz sljedećih žitarica: valjanog zob, riža i heljda.

Mogu se dati povrće. Preporučljivo je dati sirovo, jer u ovom slučaju imaju više vitamina. Ali možete kušati povrće i kuhati. Sirovo povrće, poželjno je rešetkati i dodati pola žličice suncokretovog ulja ili kiselog vrhnja. Najkorisniji za Chihuahuas je mrkva koja sadrži karoten, što poboljšava stanje životinjske kose i eteričnih ulja.

Trik za chihuahuas bit će plod, osobito jabuke i banane. Možete hraniti svoje kućne ljubimce, možete kuhati za njih bubrege, jetru, srce. Davanje žvake treba biti jednom tjedno, a ne više. U prehrani jednog kućnog ljubimca može biti morska riba, koju treba dati najviše 2 puta tjedno. Treba ga kuhati i bez kostiju.

U izborniku možete dodati jaje od prepelice 2 puta tjedno u izborniku. Psi za odrasle mogu se dati kefir s niskim udjelom masnoća, kalcinirani sir.

Tabu hrane: što se ne može dati?

Važno je znati ne samo ono što se može dati ljubimcu, ali kako hraniti Chihuahua je nemoguće.

Neke vrste hrane se ne preporučuju za pse iz pasmine Chihuahua, jer mogu nepovoljno utjecati na njihovo zdravlje:

 1. Nemojte davati svinjetinu, naročito sirovo, zbog sadržaja masti i rizika od trichinosis.
 2. Kandidi, šećer, čokolada i drugi slatkiši trebaju biti isključeni iz hrane za kućne ljubimce, jer mogu izazvati poremećaje u probavnom traktu i jetri, što dovodi do pretilosti. Uporaba šećera može uzrokovati suzavcnost, gubljenje očiju, uzrokovati probleme sa zubima. Ako želite liječiti svoje kućne ljubimce bombonom, trgovine kućnim ljubimcima prodaju posebne slastice za pse, uključujući i bombone.
 3. Ne možete hraniti četverostruku prijateljicu pikantnom, dimljenom, masnom i prženom hranom. Sve to može uzrokovati gastritis. Začini i začini poremetili su miris.
 4. Mliječni proizvodi općenito su korisni, isključujući mlijeko, jer ima laksativni učinak.
 5. Ne možete hraniti riječnu ribu, pollack.
 6. Nemojte davati pileće kosti.
 7. Izuzeti iz prehrane treba biti luk i soja.
 8. Mliječni proizvodi i svježi kupus uzrokuju crijevne grčeve u životinji, jer sadrže puno proteina i fibrina, što povećava aktivnost crijevne mikroflore. Neke vrste grahorica ometaju kvalitetnu digestiju proteina.
 9. Neki proizvodi koji su korisni za ljude vrlo su štetni za tijelo psa. Na primjer, u prehrani psa, ne bi trebalo biti nuts.
 10. Sirovi luk može iritirati podlogu želuca.

Voda za chihuahuas pravi je problem. Ne možete piti vodu iz slavine, kao ni kuhano. Prikladna mineralna voda bez plina ili vode prolazi kroz filtar.

Vitamini i elementi u tragovima u prehrani Chihuahua

Mali "chihuis" trebaju dodatne dodatke vitaminima i mineralima ako su na prirodnoj hrani, a ne na krmi klase superpremija.

Ne možete davati vitamine u koncentriranom obliku. Da ne bi naštetili životinji, s pitanjem, koje su vam vitamini i mikroelementi potrebni, bolje je kontaktirati veterinara. On će propisati potreban kompleks vitamina i minerala, koji se može kupiti u veterinarskoj ljekarni. Upute za uzimanje priložene svim medicinskim proizvodima.

Mali psi trebaju mineralne dodatke koji sadrže kalcijev glukonat, koštani obrok, fitin, glicerofosfat i druge tvari koje doprinose formiranju kostura.

Ovi lijekovi uključuju lijekove "Irish Cal". Morsko kupus možete dati s kalcijem, slomljenom školjkom jaja, pivarskim kvascem. Bolje se savjetovati s liječnikom o dozi, jer predoziranje može učiniti kosti krhkim, što će dovesti do fraktura udova. Predoziranje je opasno za štence, kod odraslih, višak minerala jednostavno se ispire iz tijela.

Ako je kućni ljubimac na vrhunskoj suhoj hrani, u hrani se nalaze svi potrebni minerali i vitamini. Stoga, pas ne treba dodatne vitamine, a predoziranje vitamina može uzrokovati ozbiljne smetnje kod pasa.

Odabir savršene gotove hrane

Ako je Chihuahua hranjen gotovim hranom, trebate podići hranu klase superpremija, koja sadrži sve korisne tvari. Norma koja se mora dati psu propisuje se u uputama za hranu otisnutu na pakiranju. Tablica prikazuje potrebnu količinu hrane, uzimajući u obzir dob, težinu i dimenzije psa.

Postoje dvije vrste gotovih hranjenja: suho i mokro u obliku konzervirane hrane. Proizvedeni su od kvalitetnih mesnih proizvoda. Suhe hrane dostupne su u granuliranom obliku. Može ih se dati u suhom obliku ili u natopljenom obliku. Da bi se to učinilo, granule se moraju navlažiti kuhanom vodom i dati psu u obliku hlađenoj na sobnu temperaturu.

Psi pripremljen na taj način moraju se jesti u roku od 10 minuta i ne smiju se ponovno primjenjivati. Suha hrana uvijek može biti u zdjelici, ona se ne pogoršava. Osim suhe hrane koja pomaže ukloniti tartar, što je problem u Chihuahua.

Konzervirana hrana može se dati čistom ili miješanom s biljnim dodatcima ili dodati suhoj hrani. Mokrna hrana ne može biti ostavljena, morate očistiti hladnjak tako da se ne pogoršava. Hrana treba biti na sobnoj temperaturi.

Suvremeni gotovi super premium klasični feedovi uravnoteženi su, sadrže sve potrebne hranjive sastojke. Ne možete se brinuti o svom ljubimcu, jer će dobiti sve što mu treba tijelo. Prilikom odabira hrane, morate razmisliti o tome koji psi su namijenjeni. Postoje prehrambene namirnice koje su propisane za pse s zdravstvenim problemima.

Sljedeći je jedan od najboljih feedova klase super premium:

Postoji veliki izbor različitih tvrtki koje proizvode gotova hrana za kućne ljubimce. Ako niste ravnodušni prema kućnim ljubimcima, trebali biste kupiti hranu samo od dokazanih proizvođača super premium klase.

Kada kupujete hranu za Chihuahua, bolje je konzultirati se s uzgajivačem ili veterinarkom. Važno je odrediti proizvođača i kupiti hranu samo ovu tvrtku. Stoga bi to trebalo biti prilično uobičajeno kako bi se uvijek moglo kupiti. Ako se hrana zamijeni, to može negativno utjecati na zdravlje kućnog ljubimca.

Preporuke za pripremu idealne prehrane

Odrasla i mlada Chihuahua treba hraniti prema režimu, štenci češće, odrasli dva puta dnevno: ujutro i navečer. Nepravilno je prehraniti kućnog ljubimca prekasno, prije spavanja. Za starijeg psa, hranjenje jednom dnevno bit će dovoljno, ali također je moguće hraniti Chihuahua tri puta dnevno, to ovisi o životinji sama.

Da bi kućni ljubimac bio neizbježan zbog hrane, trebate se pobrinuti da ne poznaje drugu hranu nego ona koja se nalazi u zdjelici. Drugim riječima, on ne bi trebao dobiti nikakvu drugu ukusnu hranu. Ako odaberete određenu vrstu super premium klase industrijske hrane, ne bi se trebalo mijenjati.

U dnevnoj prehrani Chihuahua treba sadržavati:

Proteini se nalaze u mesnim proizvodima, siru, ribi, siru. Ugljikohidrati - u žitaricama. Budući da je meso chihuahua dobiveno bez masnoće, masti se mogu nadoknaditi biljnim uljem. Vitamini i minerali u određenoj su mjeri sadržani u povrću i voću, ali prirodnim hranjenjem je bolje kupiti kompleks vitamina i minerala.

Najbolja opcija za hranjenje chihuahuas-a bit će gotova, uravnotežena, super premium klasična hrana koja sadrži sve potrebne tvari za tijelo psa. Ako je chihuahua dobro zbrinut i pravilno hranjen, pas će biti zabavan i mobilan.

Chihuahua psi trebaju dobro jesti, ali nemojte prejedati jer su često skloni pretilosti. Velika opasnost za pse patuljaste pasmine je gladovanje, jer su sklone hipoglikemiji.

Video "Elsa - Chihuahua: o pasmini i njezi"

Ovaj video iz Shima bty govori o Chihuahua Elsa: njezin lik, navike, sklonosti. Također pruža opće informacije o pasmini pasmine Chihuahua: kako se brinuti i kako se hraniti.

MirTesen

Chihuahua, 7 mjeseci. prestao je jesti ili jesti, ali vrlo rijetko. Feed Pro-plan za štenad male pasmine, prije toga su hranili kraljevskom kanu.


Veterinar je rekao da se prebacio na klasu super super klase, ali nije rekao koji. Savjetuj najbolje, pusti draga,

ali glavna stvar je dobra. Postoji opcija ACANA, ali je nekako sumnjivo jeftina. HEEEELP.

Reakcije na članak

Poput našeg web mjesta? Pridružite se ili pretplatite (obavijesti o novim temama bit će poslane na poštu) na našem kanalu u MirTesenu!

Kako hraniti Chihuahua kod kuće

Chihuahua je vrlo mala pasmina psa. Otkriveno je u meksičkoj državi Chihuahua 1850. godine. Ovaj dekorativni zatvoreni pas ima dvije vrste pasmine: dugokosi i glatki. Ona je kratka i lagana. Ova pasmina stječe se i za čuvanje u malim apartmanima. Ona ima dobru reakciju i brze pokrete, njezin lik je živ, apsolutno neustrašiva. Oči su izražajne, tamne i neistražene, uši su velike i stoje.

Ova pasmina ima vrlo stabilnu psihu. Histerični i kukavički predstavnici pasmine gotovo se nikada ne pojavljuju. Vrlo su znatiželjni pa žele gledati što se događa. Duga kosa pasmina chihuahuas je lakša i nježnija od karaktera, nježnih kose - temperamentnih i aktivnih pasa. Vjerno se obraća svome učitelju, čak i ljubomoru, ali nikada nije ljut. Imaju prisilno uriniranje od jakog stresa.

Što možete jesti chihuahua kod kuće?

 • govedina;
 • konjsko meso;
 • piletina;
 • teletina;
 • filet morske ribe (isključuje pollock).

Hranu treba dati u kuhanom obliku ili steamed. Da bi se kućni ljubimac gušio, sve hrskavice i vene moraju se ukloniti prije kuhanja. Ne možete hraniti sirovu piletinu i sirovo meso. Buba se može koristiti jednom tjedno. Preporučljivo je hraniti jetru pilića, koja je termički obrađena. Jaja imaju povoljan učinak na stanje vune, ali im daju bolje u obliku omela.

Krupica i tjestenina ne igraju veliku ulogu u tijelu kućnog ljubimca, hrane se žitaricama:

Prije kuhanja, krušci se mogu slomiti u mlinu za mljevenje kave ili se mljeti u pripremljenom obliku. Priprema se u vodi, zatim se doda malu količinu biljnog ulja. Ne preporuča se kuhati kašu u bujonima.

Dnevna prehrana treba sadržavati sve korisne sastojke: vitamine, elemente u tragovima i svakako kalcij. Preporučljivo je kuhati i dati malo psa svježe: sve korisne tvari iz hrane nestaju za nekoliko sati.

Chihuahua mliječni proizvodi

Fermentirani mliječni proizvodi moraju se dati s velikim oprezom. Oni uzrokuju fermentaciju, što može biti opasno za ovu vrstu pasa. Mlijeko treba biti potpuno isključeno, preporučljivo je da fermentirane mliječne proizvode samo obrano i u malim obrocima. Dodajte u kašu: jogurt, kefir, sir i sir. Pogledajte kako crijeva psa rade i kakvu stolicu ima. Ako primijetite otekline ili čujete karakteristične zvukove, to znači da je proizvod kontraindiciran na nju. Nemojte miješati nekoliko proizvoda, onda će biti teško odrediti što treba ukloniti iz prehrane.

Izbornik za taj dan

Ova pasmina ima vrlo osjetljiv probavni sustav. Morat ćete je hraniti u malim količinama ne više od tri puta dnevno. Teži oko kilograma, a to bi trebalo trajati najviše 80 grama dnevno. Ali ako dobijete primjerak težine do dva kilograma, tada će njegova dnevna stopa biti do 150 grama.

Može li se suha hrana koristiti? Ako nemate vremena za kuhanje, možete koristiti samo vrhunsku klasu suhe hrane. Takvi se hrani prodaju u veterinarskim dućanima i imaju veliki asortiman. Prilikom odabira proizvoda pazite na proizvođača, sastav i datum proizvodnje. Za štene, morate kupiti hranu za štence ove pasmine, iako se ova hrana preporučuje izravno samo odraslim osobama.

Ujutro, doručak bi trebao biti najbogatiji, sastoji se od pola dnevne prehrane. Ako vaš ljubimac normalno percipira mliječne proizvode, počnite hraniti kefirom ili tijestom s niskom masnoćom, uz dodatak sirove koprene ili peršina. Nemojte zaboraviti sjeckati zelje. Ručak se treba održati najkasnije 12, ali ne kasnije od 14 sati. U kaša možete dodati isjeckan meso i povrće. Prednost se može dati paprikom i bundevom, također sitno sjeckanom.

Večera, posljednji obrok mora biti najkasnije 19 sati. Pas mora konzumirati sve prikupljene kalorije i može se hraniti ukrašeno povrće, dodajući malo mesa. Novi proizvod daje vašem ljubimcu male dijelove, tako da ne postoji neuspjeh u probavnom sustavu.

Prije odlaska u krevet stavite psa u bijeg, ali nemojte mnogo vremena provesti na ulici, ali im se to ne sviđa. Provedite više vremena s njom u večernjim satima kod kuće, posvećujući ga aktivnim igrama.

Kako odabrati pravu gotovu hranu

Dnevna stopa ove pasmine je mala, ali uvijek donosi puno problema. Stručnjaci su razvili posebnu hranu za ovu pasminu, uključuju elemente u tragovima i vitamine. Mnogi vlasnici tih pasa primijetili su da kada ulazi u dijetu suhe hrane, kućni ljubimac postaje aktivniji i veseli. Problemi s probavnim traktom također nestaju. Kako hraniti chihuahua kod kuće? Ako odlučite hraniti suhu hranu pasu, bolje je da je odmah podučavate jednom tipu. Ne sviđa im se promjena hrane.

Za jesti, pas će trebati malo hrane, kad ulazi u trbuh, ona se nabubri. Preporuča se jesti suho, pa dodajte malo tople vode u hranu. Hrana zbog vode će se povećati u zdjelu, a pas će moći jesti onoliko koliko to omogućuje želudac. Ostatak hrane nakon deset minuta treba odbaciti.

Do pet mjeseci štene jedu do 25 grama suhe hrane u isto vrijeme. Nakon toga, doza se povećava na 40 grama. Od godine možete dopustiti štene da jedu u jednom trenutku do 60 grama suhe hrane. Ako je pas priručnik, neaktivan i ne voli hodati, ne smijete ga hraniti tako da se srčana bolest ne pojavi.

Ako vaš ljubimac jede samo suhu hranu, dodajte prirodne vitamine svojoj prehrani:

 • zgužvana banana;
 • kiseli kupus (jednom tjedno);
 • tvrdo kuhana pileća žumanjak (može se dati dva puta tjedno);
 • rešetkana jabuka

U drugom obliku vitamina je u suhoj hrani.

Nemojte hraniti Chihuahua:

 1. leguminoze - dovodi do nadutosti;
 2. kosti - mogu gušiti s njima;
 3. matice - mogu akumulirati kamenje u mjehuru;
 4. luk - može se pojaviti anemija;
 5. sol i začini - bit će problema s bubrezima.

Hranjenje chihuahuas kod kuće je slično načelu zdrave prehrane. To uključuje uštedu prehrane i frakcijska jela. Mm se preporuča vitamin-mineral kompleks za zdravlje i energiju. Kako ćete hraniti svog ljubimca? Samo vi možete odgovoriti na ovo pitanje. Koliko vam je drago vaš pas i imate li puno slobodnog vremena i novca za njegovo održavanje.

Suhe Chihuahua hrane

Feed holisti su skuplji, ali su najbolji. Ako si to možeš priuštiti, bolje ih je. Ili pokušajte s vrhunskom hranom. Ako je ovo također skupo, dobijte vrhunsku krmivu. Nije preporučljivo uzeti ekonomsku klasu. Postoji svibanj biti štetnih aditiva, i vitamina i minerala nećete naći u njima.

Recenzije

Pas jede ProPlan, nema pritužbi.

Dao je Royal, ogrnut i prekriven perutom. Nakon toga pokušali smo dati još nekoliko vrsta, ali smo se zaustavili u Flatozoru. Peruti su nestali, krzno je počelo sjati. Naš omiljeni igra aktivno.