Saznajte kako pravilno ukloniti pseće kandže kod kuće

Često, osoba koja započinje psa ne zna o svim postupcima i pravilima s kojima će se morati suočiti za pravilno održavanje kućnog ljubimca.

Prva stvar koju možete savjetovati je otići veterinarki jednom mjesečno ili jedan i pol truditi pseće kandže. Ako vlasnik misli da to može učiniti sam, onda morate kupiti posebne škare - bez škarica za pisma.

Kako izrezati kandže psa kod kuće, kako se ponašati i što rezervirati za hitne slučajeve, opisano je u ovom članku.

Je li moguće zakucati kandže psa?

Odgovor je jednostavan, da možete. Prije svega, potrebna je redovita higijena noktiju i šapa kako bi se spriječile zarazne bolesti. Nakon hodanja, pregledajte šape petova, ne bi smjelo biti rana niti njihova rezanja.

Vrlo je važno izrezati kandže psa, jer mogu početi rasti u koži, uzrokujući bol. Ako se pas približava nečemu na šetnji i izvadi noktiju koji izlazi iz profitabilnog prsta, onda će to biti vrlo bolno.

Povećane kosti uzrokuju neugodnosti životinji, središte gravitacijskih pomaka, zglobovi postaju deformirani, što dovodi do bolesti. A zveckanje pasnih pandža u stanu signal je da je vrijeme da ih izrežemo. Ako uzmete psa u kuću s malim štencem, polako i postupno naviknete životinju na ovaj neugodan postupak.

Ako apsolutno nemate pojma kako izrezati pandže vašeg ljubimca, onda idite na veterinara - neka profesionalna osoba pokaže kako je to učinjeno. Nakon toga, pokušajte sami.

Alati potrebni za kandže podrezivanja kod pasa

Ako imate hrabrosti i tišine (i oni su najpotrebniji ovdje!), Tada ćete trebati zalihe na predmetima za njegu psa za psa. Prije svega, kupite psa za pse. Oni su od dvije vrste - čipke i giljotine.

Čepovi psa za pse izgledaju poput hrpe - jedna oštrica je ravna, druga je zakrivljena.

Giljotina psa na noktima je nešto poput kliješta s pukotinom i rukama za guranje.

Da biste pravilno obrezali pandže psa s rezačem kljuna, morate biti izuzetno prikupljeni i pažljivi.

Također morate kupiti noktiju za podrezivanje obrezanih kandila. Tu su i električni pandži - štitnici.

Također morate prikupiti improvizirani paket za prvu pomoć, koji treba sadržavati:

 • vodikov peroksid;
 • klorheksidin;
 • talk (dječji prah);
 • manganski prah;
 • brašno (zamjena talka);
 • sterilni vez (gaza);
 • pamučne jastučiće;
 • alkohola ili votke (za sterilizaciju čeljusti ili giljotina).

Uzmite sve to unaprijed i stavite u jednu kutiju.

Kako smanjiti kandže psa s kliještama ili giljotinom

Sterilizirajte instrumente prije svake uporabe!

To se može učiniti u kipućoj vodi ili uz pomoć alkohola (votke).

Također morate prati ruke. Šape životinja također moraju biti čiste. Dobar izbor je frizura nakon pranja, kada su kandže malo omekšane.

Pogledajte psa psa. Ako su svjetlo, vidjet ćete celulozu - ovo je unutarnje tkivo koje ispunjava šupljinu pandža i sadrži mnogo krvnih žila i živčanih završetaka.

Ako su pandže crne, potrebno je smanjiti pola milimetra sve dok se ružičasta točka ne pojavi usred pulpe. Nemoguće je smanjiti dalje, inače će doći do krvarenja.

Za životinje, rezanje pulpe je vrlo bolno senzacija. Zapamti ovo, budite vrlo pažljivi.

Počnite rezati s prednjim šapkama. Stavite psa na pod ili drugu nepokretnu površinu. Ili je to stavlja, istezujući šaku jedne životinje.

Pritisnite lijevu ruku na podlogu prsta, kugla će se istegnuti, i na najtočniji način, s jednim brzim pokretom s čeljustima, rezati pod kutom od 45 ° u smjeru prema unutrašnjosti stopala za 1 mm. Ponovite ovako, prekinite pola milimetra, ne dosežući 1-2 milimetara do pulpe.

Nemojte rezati jednim pokretom za celulozu - zabranjeno je! Možete je dodirnuti i povrijediti svog ljubimca. A ako se neuspješno trza, izvadite kandžu.

Ako niste mogli odmah odrezati sve kandže, psa je postao nervozan, ostavio je sam, završio je za nekoliko dana. Ili odnijeti do groomera.

Kako izrezati pandže psa s giljotinom? Načelo rezanja kandži s giljotinom je isto. Morate rastegnuti drugu šapu, pritisnuti na podlogu prsta s dna, staviti ploču za nokte u giljotinu i odrezati rub.

Preporuke ako pas krvari

Ako ste slučajno odrezali dio celuloze, životinja se trzala i povrijedila, ili još gore - kandža je potpuno izvukla, a zatim reagirala brzo. Nemojte se paničariti, pokušajte smiriti pizdunče - dati joj najdražu deliciju.

Nakon toga, odmah dobijete suhi kalijev permanganat ili talk, stavite gaze i pričvrstite na ranu na minutu da se zaustavi krvarenje. Pričvrstite led kratko zamotan u pamučnu tkaninu. Ako su jake suze, napunite ranu novokainom.

Nemojte dopustiti da životinja pobjegne i skriva - odmah dezinficiraj ranu!

Ako je rana ozbiljna, životinja plače, a zatim odmah idite u veterinarsku kliniku ili pozovite liječnika kod kuće.

Četkica za psa

Rezači (brusilice) za psa za pse su skupi, ali jednostavan za korištenje - ne trebaju ništa rezati. Glavna stvar je, jednom svaka 2-3 tjedna podnijeti psa psa.

Imaju različite mlaznice mljevenja. Pogodno je koristiti ih ako je pas kategorički protiv kliješta. Njihov jedini minus - brzo se zagrijava. Postupak obrezivanja može se odgoditi.

Ako se životinja neprestano trči po asfaltiranim putevima tijekom šetnje, tada brušenje ili rezanje nije potrebno, prirodno se pojavljuje.

Kako smiriti životinju tijekom postupka

Važno je da ste sami smireni i ne bojite se postupka rezanja. Inače, ljubimac će osjetiti vaš strah i biti će previše uzbuđen i nemiran.

Ako se životinja boji frizure, onda provesti 4-5 lažnih predstavljanja. Ispružite alate, dajte im njuškanje, hranite ih s delicijama, ali nemojte je dodirivati. Nakon nekoliko puta pokušajte skratiti, na primjer, olovku, tako da zvijer razumije zvuk klipera.

Ne zaboravite lagano razgovarati, razgovarati i hraniti svoju omiljenu hranu. Nakon toga, izvadite probno rezanje jednog nokta. Ako sve bude dobro, hvali svog ljubimca, dajte nam tretira. Sljedeći put pokušajte smanjiti sve kandže. Kao posljednje sredstvo, dati vašem ljubimcu neke prirodne sedative napravljene od bilja.

Ožiljci pasnih kandži - postupak nije tako kompliciran, ali zahtijeva koncentraciju pozornosti, točnosti i strpljenja. Važno je zapamtiti da je nemoguće rezati kandžama s običnim škarama, koji plijenom strukture pandža, prekidaju i stratificiraju. Prednosti korištenja klinova ili giljotina su neupitne - nećete ozlijediti životinju, ne oštetite strukturu noktiju i ne dodirujte celulozu.

Korisni videozapis

Video o tome kako pravilno obrezivati ​​psa kuke:

Malo o "ljepoti noktiju" ili kako izrezati pjege psa?

Možete biti dobar pas i razmišljati o ljepoti kandži. Da vidimo trebaju li psi skidati kandže? Koliko često ovo radi? Kako smanjiti kandže pasa najmanjih pasmina?

I konačno, kako se možete nositi s nekim poteškoćama koje nastaju tijekom ovog bezopasnog, ali neugodnog postupka za životinju? O tome ćemo danas razgovarati.

Mogu i treba biti?

Mnogi su zainteresirani za pitanje, da li psi uopće izrezuju nokte i da li životinje zaista trebaju? Možda se ne biste trebali mučiti i donijeti nelagodu vašem dragom ljubimcu?

Prvo, razmislite o anatomiji i strukturi kandži pasa. Kada opisuju stijene, standardi obično ukazuju na njihov oblik. Tri su od njih:

 • Feline - zakrivljena i s zakrivljenom vrhom,
 • Bent - u obliku luka,
 • Češke su obično ravne, duge i često oštre.

Prve dvije vrste kandže nalaze se u psićama, a treći u terijerima i sobnim ukrasnim pasminama.

Pas kandže imaju svoje specifičnosti: na stražnjim nogama postoje četiri kandže i četiri prsta, kao i na prednjim. Ponekad ima peti prst, ali je slabiji od ostatka, a kandža nije velika. Ako se peta kandža pojavi na stražnjim nogama, većina ljubitelja pasa preporučuje ga uklanjanja u djetinjstvu.

Je li to povrijeđeno?

Mnogi uzgajivači pasa ne žele rezati kravate njihovih ljubimaca, jer mislim da to boli. Dakle, je li potrebno rezati nokte uopće ako pas to ne sviđa?

Pandže se sastoje od živahne i osjetljive pulpe koju prodiru živci i krvne žile, a samo van njih prekrivaju kornifikiranu ljusku. No, zapravo, ako ispravno puknuš kandže, a da ne dodirnete živi dio, pas neće osjetiti bol.

piljenje

A što je bolje, rezati krave kućnih ljubimaca ili ih prenijeti? Unatoč očitim prednostima, način podnošenja ima više nedostataka nego prednosti.

 • Potrebno je mnogo duže.
 • Kopiranje može uzrokovati daleko više stresa kod psa nego ušiviti kandže.
 • Ova metoda nije pogodna za sve pasmine.
 • Datoteka izgleda manje opasno od škara. No, ona može skliznuti dok podnosi i ozlijediti šapu psa.

Šišanje kandžama u svakom slučaju je poželjno podnošenje. No datoteka je još uvijek potrebna: ukrašena je oštrim rubom, koji se stvara pri rezanju kandži.

Zašto?

Moram li izrezati kandže psa, jer mnogi psi skinuju svoje kandže tijekom dugih šetnje na asfaltu. No, svi psi ne pogađaju zube dok hodaju na tvrdu površinu. I peta kandžama uopće ne dodiruju tlo i ne mogu sami sami.

Na prvi pogled, uzgojene kandže ne mogu se činiti tako velikim problemom, ali ipak, postoje mnogi važni razlozi zašto ih treba ukloniti.

Zašto izrezati:

 • Duge kandže mogu se umotati unutra i, još više raste, kopaju u jastučiće životinje, uzrokujući teške boli.
 • Jako rastuće kandže imaju tendenciju da se puknu i razbiju. A ako je kandža čvrsto uhvaćena na nešto, može se slomiti na bilo kojem mjestu, čak i blizu baze.
 • Zbog dugih pandža, pas ne može staviti šapu ravno i čvrsto ga držati zajedno. Prsti su zakrenuti na stranu ili neprirodno savijeni, što je posebno štetno za štenad, jer to može dovesti do deformacije zglobova i ligamenta.
 • Kršila je ravnotežu životinje. Pas se može staviti na stranu kada trči, a na glatkoj površini može se kliziti i pasti.
 • Jako rastuće kandže mogu biti opasne ne samo za psa, već i za vlasnike. Pas može slučajno ozlijediti svog gospodara ili rastaviti odjeću.
 • Za psa za pokazivanje, previše uzgojene kandže predstavljaju ozbiljan nedostatak za koji znatno smanjuju trag u prstenu.

Stoga, ako ne želite nepotrebne probleme vašem ljubimcu ili sebi, morate pratiti stanje njegovih kandži i redovito ih ukloniti.

Posljedice lijenosti vlasnika:

Koliko često?

Koliko često želite rezati čavle za pse? Kandži štenaca počinju vrlo rano, oko deset dana. To je učinjeno tako da mališani ne povređuju svoju majku ili svoje stranke. Kako štenad rastu, njihova kvačica se rezaju čim postane nužna.

Odrasle životinje preporučuju se da pletu oko jednom mjesečno.

Učestalost kvačica za rezanje može ovisiti o sljedećim razlozima:

 • Dob životinje
 • Njezina pasmina: u malim pasminama kandže rastu brže,
 • Pojedinačne značajke psa,
 • Uvjeti držanja i hranjenja kućnog ljubimca.

Što je?

Razgovarajmo o alatima za šišanje. Prilikom odabira klevetala ili datoteke, prije svega, morate nastaviti od veličine i pasmine vašeg ljubimca. Vrlo je važno odabrati alat prikladan za njega, jer će prevelika pandža tijekom klizanja pandža kliziti i povrijediti psa, a rezanje kandžama velikog psa, dok djeluje s kandžom za male pasmine, jednostavno je nerealno.

Što može psa izrezati kandže?

Prvi i najočitiji izbor je škare. Oni su od dvije vrste:

 • Škare - izgleda kao vrtlar, sastoji se od dvije lopatice i dvije ručke. Kandže prvog tipa koriste se za rezanje kandži velikih pasa, iako mogu rezati kandže i predstavnike srednjih pasmina. Klasične škare za nokte
 • Giljotinska škara - oni imaju rupu za kandžu i polugu ručke. Giljotinske škare služe samo za rezanje kandžama psima srednje i male pasmine.

Prednosti čuperki:

 • Obrada krakova ne traje dugo
 • Postoji mnogo varijacija veličine kogterezova, što vam omogućuje da odaberete najbolju opciju za određenog psa.

Cons kogterezov:

 • S nepravilnim rukovanjem - prilično visoka invazivnost.
 • Zbog pogrešnog izbora alata možete razbiti ili podijeliti psa psa.

Neki vlasnici malih pasa bojati se smanjiti kućne ljubimce i vole ih podnijeti. Postoje mnoge datoteke, dizajnirane za kandže različite debljine i snage.

Plus datoteke:

 • Uz pravilno rukovanje alatom i dovoljnu razinu njege - nisku invazivnost.
 • Možete podići datoteku s usjekom bilo koje veličine i snage koja bi bila najprikladnija za određeni pas.
Uobičajena datoteka za ljudsku manikuru nije prikladna, jer jake kandže kućnih ljubimaca daju samo veliki abrazivni materijal specijaliziranog alata. Ali ako nema izlaza, izaberite nokte za lažne nokte, oni su izdržljivi i sve dobro rezati!

Prepreke datotekama:

 • Skratiti njihove kandže mogu biti samo mali psi, koji su također navikli na produljenu manipulaciju.
 • Skraćivanje pandža podnošenjem može biti stresno za neobičan pas.
 • Ako bezbrižno postupate s datotekom, možete povrijediti svog ljubimca.

Uz navedene alate, postoje električne kandže. Pomoću njihove pomoći možete izrezati kandže na željeni oblik i veličinu.

Prednosti električnog kogtetocheka:

 • Oni pogađaju mnogo brže od mehaničke datoteke.
 • Pažljivim rukovanjem gotovo su sigurni za psa i vlasnika.

Nedostaci električne kogtetochek:

 • Visoka cijena ovih alata i potrošnih materijala.
 • Buka na radu može uvelike ometati životinju.
 • Kada alat radi, kandža se zagrijava. To može biti neugodan pas, a uz to je i snažna toplina čak i povrijedila.

Dakle, najprikladniji alat za podrezivanje kandže pasa i dalje se može smatrati običnim rezačem kljova, pogotovo jer je lako odabrati za životinju bilo koje veličine i pasmine.

Gdje mogu

Kandže se mogu ukloniti i kod veterinara i kod kuće, ako je vaš pas dovoljno osposobljen i strpljiv. Koliko košta: u pravilu, u roku od 200 rubalja.

Kod kuće

Ovdje je popis osnovnih pravila za rezanje noktiju psa kod kuće:

 • Potrebno je svakih 7-10 dana pregledati psa kuke kako bi kontrolirale njihovu duljinu.
 • Prije rezanja kandži, potrebno je obraditi alat za podrezivanje (ako nije električni struganje) s sredstvom za dezinfekciju, a svakako i za ruke.
 • U slučaju potrebe potrebno je pripremiti hemostatski agens. Idealno, kalijev permanganat je pogodan: istodobno gori krvne žile i dezinficira. Ako to nije tamo, to će učiniti i vodikov peroksid ili stisitska olovka kupljena u apoteku.
 • Prije nego što izrezete kandže, pregledajte šape psa. Ako su joj jastučići napuknuti ili ako su prstima zaglavljeni šljunak, prljavština i slično, morate ukloniti sve to i tretirati pukotine i rezove antiseptičkim.
 • Potrebno je rezati pandžu tako da je 1-1,5 mm dulje od pulpe.
 • Ako ste slučajno dotaknuli živi dio kandže, trebali biste odmah sagoriti ranu s hemostatičkim sredstvom.
 • Nakon završetka postupka, hvale, ljubimac kućnog ljubimca i tretirajte ga s nečim ukusnim.

Nail Clipper

Kako smanjiti nokte s čavačem noktiju kod kuće? Najbolje je izrezati pseće kandže odmah nakon pranja šapa. Prije nego što nastavite izravno na postupak, pripremite sve potrebne alate, kao i držite u blizini sredstva za zaustavljanje krvarenja i antiseptika.

Sjednite ili postavite psa na uzvisini, a zatim uzmite jednu od svojih prednjih šapa i lagano pritisnite jastuk kako bi pandža više vidljiv. Uzmi kravlje rezač i razvijati ga. Postavite lopatice 1,5-2 mm iznad razine celuloze pod kutom od 45 °, a zatim kratko, ali nježno izrezujte kandžu.

Potrebno je brzo i pouzdano rezati bez okretanja na stranu i ne pomičući rezač čela. Ako je potrebno, rezati datoteku s datotekom noktiju.

Korisni savjeti

 • Dugu kosu između prstiju treba izrezati tako da se tijekom postupka ne zaustavi. Da biste to učinili, kupite posebne škare s zaobljenim rubovima. Ovaj postupak se izvodi 1-2 puta mjesečno kako bi se pojednostavio pristup svakom pandžu i oslobodio psa od prijetnje akumulacije prljavštine na šape i patogenih mikroflora u njima.

Zimi, snijeg između jastučića je začepljen snijegom, zbog čega mali psa pasmina može kliziti i čak i zaglaviti šape prije krvi. Vuna između jastučića također može prolaziti kroz prostirke koje će uzrokovati neugodnosti pasa tijekom hodanja. Rezanje kose je najbolji način za sprečavanje gljivične infekcije koja se javlja u uvjetima visoke vlažnosti.

 • Najbolje vrijeme za privlačenje kandži je kada se kućni ljubimac upravo vratio iz šetnje ili je pojela i osjećao se pospano. U tom stanju, on se neće snažno odupirati.

 • Najvažnija stvar koju treba učiniti prije rezanja kandži jest osigurati da pas bude u dobrom raspoloženju i nije napet. Ako vaš psa nikad nije bio izrezan, na dan propisanog postupka, trebali biste nekoliko puta sjediti pokraj njega i lagano razgovarati s njom, trčeći se s kliještima. Životinja mora shvatiti da ovaj alat ne predstavlja opasnost.

 • Zapamtite: postupak za obrezivanje kandže treba biti povezan za psa s pozitivnim, a ne negativnim emocijama. Obrezivanje kandži bilo je ugodno za kućne ljubimce, molimo vas da zadržite svoje omiljene poslastice prije postupka. I ne zaboravite hvaliti i udarati psa između vremena.
 • Kako zadržati?

  Položaj psa u vrijeme oštrih pandža ovisi o veličini i pasmini. Rezanje kvašica malog psa, vlasnik joj često sjedi na koljenima i pričvršćuje joj tijelo jednim rukama, a drugi obavlja sve potrebne manipulacije.

  Bolje je postaviti veliki pas velike pasmine na malu visinu, na kojoj leži leptirski pokrivač. Ako je pas jako zabrinut, bolje je sjesti za njim i početi podrezivati ​​kandže na prednjim nogama, držeći psa iza leđa i vrata.

  Različite pasmine

  Vođeni gore navedenim savjetima i preporukama, možete smanjiti kandže gotovo svakog psa, bez obzira na vrstu i veličinu. Međutim, postoje stijene u kojima postupak rezanja pletera ima neke osobitosti. Svi ovi psi udruženi su jednim stvarom: pripadaju dekorativnoj sobi i razlikuju se u vrlo malim veličinama. To su York, Chihuahua, Pomeranian i Toy Terrier.

  Kako izrezati male pasmine pasa?

  York

  Let's shvatiti kako ispravno rezati York Yorkshire (terijer) svoje nokte. Uostalom, trebaju redovito rediti kandže, ne samo zbog ljepote, već i zbog izbjegavanja zdravstvenih problema. Ako pandže snažno rasti, mogu se zamotati i rasti u prstima.

  1. York treba provesti složenu obradu šape, što također uključuje i rezanje kose između prstiju. To bi trebalo biti učinjeno 1-2 puta mjesečno.
  2. Bolje je izrezati kandže u Yorku nakon kupanja, kada se dobiju pare.
  3. Možete staviti psa na krilo, ili staviti na stol ili na pod - tako da se osjećate ugodno.
  4. Preporuča se rezanje kandžama s "giljotinom". Nakon obrezivanja morate očistiti datoteku za rezanje.

  chihuahua

  Napomena za one koji su zainteresirani za ispravno rezanje noktiju Chihuahua:

  • Štenad ove pasmine treba svaku dva tjedna smanjiti kandže, a za odraslu chihuahu dovoljno je napraviti ovaj postupak jednom mjesečno.
  • Kod ovih pasa, giljotine su najprikladnije. Neki vlasnici šalju pandže chihuasha s datotekom ili ih namazati električnim strugalicom, ali to je prilično dug i neugodan postupak za pse.
  • Prije rezanja kandži trebate rezati dlake između prstiju. To je prikladno učiniti s malim škarama s zaobljenim rubovima.
  • Uzmite stopalo i, lagano pritisnete pločicu prsta, umetnite pandžu u "giljotinu". Kandža mora biti izrezana pod kutom od 45 °.
  • Najprije morate odrezati više od 1 mm kugle, a zatim pažljivo pregledati rez. Ako je rožnata površina još uvijek vidljiva, moguće je obrezati još 1 mm, ali samo prije nego što tamna točka postane vidljiva.

  špic

  Poput svih ostalih pasa, spitz mora s vremena na vrijeme izrezati svoje nokte. Bolje je to učiniti giljotinskim škarama za male pse.

  Prije rezanja po potrebi odrežite kosu na prstima psa.

  Da biste nježno obrezali kandžu i ne dodirujte celulozu, uzmite stopicu za spitz, kliknite na jastučić i pogledajte kandžu na svjetlu. To će vam pomoći u određivanju mjesta na kojem završava korijen. Ako niste vidjeli celulozu, počnite rezati oko 1 mm dok ne vidite točku na rezu. Nakon toga, očistite rez sa datotekom.

  Terijer za igračke

  Za štenad, ove kandže počinju smanjivati ​​već u dobi od jednog tjedna i to rade svakih 15-20 dana. Za odrasle pse ove pasmine, kandže su obrubljene svakih 20-30 dana.

  Za rezanje plijena terijera igračaka potrebno je samo zbog toga što se zbog male težine tih psa klečice ne skidaju čak ni dok hodaju po asfaltu ili šljunku, bez obzira na to koliko hodaju.

  Sjednite psa na koljena i, uzimajući nogu, pritiskajući jastučić, gurnite kljun, a zatim ga odrežite za 3-4 mm. To će biti dovoljno.

  taksi

  Ovo je najvažniji postupak u skrbi džokej! Kada čujete da je vaš pas počeo kucati kandže na podu dok je hodanje - vrijeme je da ga izrežete.,

  Kako podučavati?

  Naši kućni ljubimci ne vole da ih drže šapice i dodiruju jastučići i kandže na tim nogama. No, potrebno je rezati kandže, jer ako vrijeme nije učinjeno, posljedice mogu biti vrlo loše.

  U tom smislu postavlja se pitanje: kako podučiti malog psa da mirno podnese ovaj neugodan iz svog gledišta postupka?

  Najodbiljnija odluka u ovom slučaju je privući psa da pogađa rezanje iz štene. Neprestano prolazi kroz ovu manipulaciju, štenac vrlo brzo shvaća da ništa nije u redu s skraćivanjem kandže i s vremenom se počinje mirno odnositi na taj postupak.

  Ako se ne daju i grize

  Ali što učiniti ako vaš pas apsolutno boji rezati nokte ili ako grize? U tom slučaju, veliki ili srednji pas treba biti vezan za nešto što se pas ne može pomaknuti prije rezanja kandži. Nosite njušku ili pak omotajte pseće lice, ali tako da može slobodno disati.

  Mali pas može biti omotan u ručnik ili u malu usku pokrivač. Vani bi trebalo biti samo jedna noga i vrh njuške. Tijekom postupka obrezivanja kandži, pas se mora držati čvrsto tako da se ne razbije i pada ili pobjegne.

  Postoji još jedan jednostavan način: uzmite psa u svoje ruke, preokrenite ga na leđa i dobro se kosite, nije teško držati psa, a na leđima su gotovo bespomoćni i nemoćni.

  Svakako hvali psa i dajte joj tretira! Također izvodite nekoliko probačkih proba: tj. pripremite sve za šišanje i pustite da pas osjeti trenutak i navikne se na alate. Ne morate rezati prve 2-3 puta, samo "vježbajte".

  Ako je krv nestala

  U tom slučaju, morate uzeti prašak kalijevog permanganata i velikodušno posipati ranu na njima, ili možete koristiti bilo koji drugi stištični. U pravilu, nakon toga krvarenje prestaje gotovo odmah. Kada koristite kalijev permanganat kako biste izbjegli trovanja, što može biti ako ga ljubimac slučajno lizne, potrebno je nakon uklanjanja krvarenja ukloniti sve preostale prašine mangana iz psa i pandža bez utjecaja na rez.

  Ne postoji ništa više s ranom, ali budite spremni za činjenicu da ako je celuloza oštećena, pas će zalutati neko vrijeme.

  Ako rana izgleda vidno opasno, zamotajte šapu na čistom ručniku, namočite hladnoću i odmah idite na veterinara bez oklijevanja.

  crna

  Neiskusni vlasnici ne razumiju uvijek kako izrezati crnu pandžu, jer kada su izrezani (i tamno smeđe kandže) nastaje problem: celuloza se ne može vidjeti i postoji opasnost od rezanja više nego što je potrebno.

  Potrebno je djelovati mirno i bez žurbe, rezanje kandže na željenu veličinu u nekoliko koraka, pri svakom uklanjanju od 0,5 do 1 mm. Nakon svakog obrezivanja, pažljivo ispitajte točku rezanja. Ako primijetite svijetlu točku na njemu, onda je vrijeme zaustaviti, inače možete dodirnuti celulozu.

  Vizualna pomagala

  Kako smanjiti giljotinu:

  Kako smanjiti škare:

  Kako rezati pomoću aparata za rezanje:

  Kao što vidite, rezanje kandži nije tako zastrašujuće. Štoviše, gotovo je uvijek moguće provesti ovaj postupak kod kuće, i nije važno tko je on, vaš ljubimac: veliki mastif ili mali York.

  A kako razbiješ pandže tvog ljubimca? Koliko se brzo priviknuo na ovaj postupak i kako ste ga naučili? I, možda, imate svoje tajne i trikove kako biste olakšali postupak krimova za podrezivanje? Podijelite svoje komentare o ovom pitanju u komentarima, kao i vlastitim pričama. I, naravno, nemojte zaboraviti priložiti fotografije svojih kućnih ljubimaca na njih.

  Moram li izrezati kandže psa: veterinarske savjete

  Ispada da psi, kao i mi, ljudi trebaju brinuti o kandžama. Previše duga pandža može izazvati puno problema vašem psu.

  Puknu se, pričvršćuju na prljave površine (tepisi, tepisi, jastuci sofe), sprečavaju da životinja ne hoda. Tijekom rasta, kandže se mogu omotati i rasti u meko tkivo šape pasa, što uzrokuje bol životinje.

  Moram li oštetiti pandže psa?

  Psi s dugim, neobuzdanim kandžama limp, a periungual valjak ima oticanje i upala u njima. Veterini su također nazvani niz neugodnih posljedica nepažnje na šape za pse.

  Duge kandže ometaju pravilno hodanje, zbog čega se pas nepravilno oslanja na prste, a to dovodi do nepravilnog postavljanja udova kod štenaca i kroničnih bolesti zglobova kod odraslih pasa. Postoje čak i mogući prijelomi prstiju ako se pas približava nečemu s kandžama tijekom trčanja.

  Tijekom puknuća, pazite da pažljivo pregledate šape psa. Obratite pažnju na rezove, strukturu kandži, pazite da ih gljiva ne utječe. Tijekom obrade pasnih kandža, obratite pozornost na kosu između prstiju psa. Također treba ukloniti tako da se noge ne znoj, ali uvijek budu na zraku. Ovo je jedan od načina da spriječite gljive pandžaste bolesti.

  U principu, iskusni stručnjaci psa preporučuju svakodnevno pregledavanje pasnih šapa. Tijekom hoda u jastučići, ulomci stakla, šljunak i čips mogu se zaglaviti. Sjeme biljaka, udaranje vunastog dijela šape, može oblikovati prostirke, koje također treba pažljivo odrezati.

  Pas kandže imaju tendenciju da samljeti kada pas šetnje na stjenovitoj površini, asfalt ili šljunak. Ali, ako hodate svoj ljubimac na mekom tlu, travi ili snijegu, onda nema prirodnog brušenja. Stoga, jednom svaka dva tjedna trebate smanjiti pseće kandže.

  Evo razloga zbog kojih biste redovito trebali manikrirati vašeg prijatelja u krivu. U određenoj mjeri, manikura za psa je važniji postupak nego za osobu. Štoviše, pas to ne može učiniti sam.

  Detaljne upute

  Briga za kućnog ljubimca znači ne samo čišćenje kaputa i kupanja, brigu o ušima i zubima, nego i njegu kandži. Kako ispravno i bezbolno urediti pseće kandže, koje su karakteristike postupka kod kuće - raspravljat ćemo u ovom članku.

  Moram li rezati?

  Zdravlje ekstremiteta psa izravno ovisi o duljini krakova: predugo i oštro, ozljeđuju se prilikom hodanja, čineći ga teško staviti šaku udobno, savijati se i savijati. Držeći kožu, keratinizirani rastovi ostavljaju rane na mekim tkivima koja mogu biti zaražena; predugačke kandže će ometati prirodnu ravnotežu ljubimca uvijanjem prstiju šapa.

  Kao rezultat toga, doći će do pukotine koja će zauzvrat dovesti do problema s kralježnicom, deformacija zglobova i kosti udova. Osim što dodiruju površinu prstiju, životinje imaju tzv. Kljove, koje su značajno veće.

  Kandža na petom prstu može se pričvrstiti na nešto, rasti u kožu, uzrokujući ozbiljnu ozljedu psu.

  Značajke strukture i vrsta kandži

  Prije rezanja kandži psa preporuča se upoznavanje s njihovom strukturom, inače će postupak kod kuće biti povezan s rizikom od ozljede kućnog ljubimca. Predmet trokutastog reza, širok i oštar u podnožju. Unutra je pulpa s mnogo živaca i krvnih žila, što ga čini vrlo osjetljivim.

  Može se jasno vidjeti na procesima noktiju svijetle boje, nije vidljiv na crnim bojama, što otežava rezanje. Oblik ploče nokta, postoje tri vrste:

  • mačka - zakrivljena, s oštrim krajem;
  • savijen u unutra - arched;
  • zec - izravnije.

  Potonji tip je više karakterističan za ukrasne pse i terijere.

  Odabir alata

  Alat za rezanje treba odabrati u specijaliziranim prodavaonicama: obične škare nisu prikladne za postupak. Ali nemojte žuriti da ih odgodite: oni će biti korisni u procesu pripreme za glavni postupak.

  Glavne vrste

  Postoje tri vrste pas instrumenata:

  • kkterez u obliku sekatora (jedna oštrica je ravna, druga je zakrivljena);
  • u obliku giljotine (uređaj s rupom i polugom koji podiže oštricu);
  • elektro-brusilica (olovka i šipka za mljevenje kamena).

  Treća opcija ima više nedostataka nego prednosti: čini puno buke, što može uplašiti psa, a površina mlaznice se jako zagrijava tijekom trenja.

  Prednost alata je da grinds, ali ne rezati, to jest, to je sigurnije.

  Uz glavni alat, morate kupiti noktiju za uklanjanje oštrih rubova nakon rezanja.

  Kriteriji za odabir

  Let's shvatiti kako odabrati kogtezku za pse. Alat mora biti izdržljiv i dobro vezan, oštrice čelika ili mesinga, da budu manje glupi. Temeljni metal mora imati premaz od nehrđajućeg čelika kako bi se smanjio rizik od infekcije.

  Ručke su gumirane (neće se kliziti), oblik je udoban za vlasničku ruku, alat se mora osjetiti u ruci.

  Obratite pažnju na veličinu čavača čavala: oni su za velike pse i za minijaturne.

  Kako smanjiti pseće pandže kod kuće

  Prije nego što smanjite psa kuke, morate se pripremiti za postupak.

  Pravila pripreme

  Preporučljivo je odmah pripremiti scenu, razmišljati o tome kako položiti psa tako da ne klizi iznad površine, ometajući vaše postupke. Ako je visoka površina, mora biti prekrivena nečim poput tvrdog sloja.

  Ako je pas velik u veličini, možete držati frizuru na podu. Uređivanje psa, trebate razgovarati s njom, pa, ako imate pomoćnika koji može odvratiti ljubimca nudeći mu poslasticu. To je osobito važno u prvom šišanju: bit će povezano s nečim ugodnim.

  Važno je! Naravno, trebate se smiriti - kućni ljubimac, osjećajući svoj strah ili uzbuđenje, bit će samotan. Obavezno pročitajte upute za alat, postoji opis raspoloživih akcija.

  Mogućnosti trimiranja

  Pizdari za pseće njegu kod pasa kod kuće započinju pregledom šape petova. Počnite postupak s prednjim šapkama. Kosa između jastučića je bolje rezati, to će ometati. Zatim pregledajte kandžu: ako je pulpa vidljiva, potrebno je rezati 2 mm od kraja. Držite oštricu alata pod kutom od 45 °.

  Na crnim kandžama malo je teže: izrezati ne više od 0,5 mm, zatim pregledati rez. Ako je suho i exfoliates, možete ga ponovno odrezati. Ako je tkanina na rezu tamna - ovo je početak mladog pletiva tkanina, više ga ne možete izrezati.

  Nakon uspješnog liječenja prednjih šapa, dopustite psu da se odmori i smiri za dva do tri sata. Zatim učinite isto sa stražnjim nogama.

  Pohvalu i nagradu

  Tijekom cijelog procesa, razgovarajte s psom, hvali ga zbog svoje postojanosti; Dajte delicije: kosti, psa za pse; udari je.

  Uzmite kratku stanku za nekoliko minuta kako biste smanjili kosu u opuštenoj atmosferi. Onda sljedeći put ljubimac će se ponašati mirno kako bi dobili vaše odobrenje i dio ljubavi.

  Mjere opreza

  Pregledajte šape i rezanje vune prije glavnog postupka pažljivo pregledajte kandže: ako imate pukotine ili sumnjive mrlje, ne možete ih rezati. Morate pokazati psa veterinaru. Kako bi ublažio tjeskobu i sumnju na psa, neka ga njuškalo krojačicu, on mora paziti da predmet nije opasno.

  Operite ruke, kao i noge vašeg ljubimca prije rezanja, ne trebate biti tretirane antiseptičkim, dovoljno je da se osuši.

  Da biste izvršili postupak, ako je pas izuzetan, osjeća se slab, uzrujan i ne preporučuje se. Najbolje je posjeklati nakon kupanja: pas je opušten, nokti se omekšavaju i lakše ga davati.

  Obavezno pripremite pribor za prvu pomoć u slučaju ozljede (opisat ćemo njegove dijelove u nastavku).

  Nakon postupka pazite na obradu oštrih rubova s ​​noktom, a oni također mogu ozlijediti osjetljivu kožu šape.

  Što ako je ruka potresla: prvu pomoć

  Nije dovoljno znati izrezati psa na noktima. Od grešaka i ozljeda, osobito kod kuće, nitko nije imun, pa ipak morate znati prvu pomoć. Trebali biste imati ručnu opremu za prvu pomoć: zavoj, pamučne jastučiće, posebni prašak ili talk, streptokidne tablete, gazu, mast za iscjeljenje s antiseptičkim djelovanjem.

  Oštećenje kravljeg kreveta uzrokuje krvarenje, a da ne spominjemo tešku bol koju je doživio kućni ljubimac. Prva stvar koju trebate učiniti je mirno psa. Zatim ranu nanesite s posebnim prahom.

  Važno! Mnogi vas savjetuju da odmah operete ranu jodom ili nekim drugim antiseptikom, ali razmislite o tome koliko će bol i panika životinje povećati ako primijenite lijek koji sadrži alkohol već već bolnoj rani. Ako na ruci nema praha, posipajte s običnim brašnom.

  Umjesto alkoholnih otopina, koristite prah za streptokis kao antiseptik. Kada se kućni ljubim malo smiruje, posipajte ranu i nanesite zavoj. Nakon nekog vremena možete promijeniti zavoj, primjenjujući ljekovitu mast.

  Preporučljivo je kasnije pokazati veterinara, naravno, postupak treba odgoditi. Druga ozljeda koja se može dogoditi ako psa pobjegne iz svojih ruku potkopava pandžu. U tom slučaju, pazite da čvrsto omotajte ranu s gazom, prekrivajte ga ledom (vrećica sa smrznutim povrćem) - to će zasjeniti bol. Udahnite psa i odnesite ga veterinaru: rana je ozbiljna i zahtijeva pomoć profesionalca.

  Sažeti: sam postupak nije kompliciran, ali zahtijeva pripremu. Možda bi prvi postupak trebao povjeriti profesionalcu i promatrati svoje postupke.

  I zapamtite da što vam se više prilagodite procesu, oštriji pas osjeća vašu nesigurnost, što nepovoljno utječe na ponašanje šišanja.

  Nije manikura, već nužnost

  Svaki vlasnik koji brine saznat će sve o sadržaju i brigu o svom ljubimcu. Prije ili kasnije pojavit će se pitanje "manikura", pa smo u nastavku rekli kako izrezati nokte psa (ili pak kandže), koliko često to učiniti i zašto.

  Moram li izrezati kandže psa

  Zašto izrezati psa i je li moguće? To se može i treba obaviti za kućne ljubimce, koji često ne napuštaju stan i šeću uglavnom na travi (što ne uzrokuje prirodno trošenje kandži). Bez podrezivanja, nokti će se pretvoriti i preveliki i početi se sklupčati, uzrokujući nelagodu ljubimcu.

  U pravilu, kod aktivnih pasa koji puno idu na tvrdu površinu (tampon, asfalt, kamenje za popločavanje), kandže se prirodno skidaju. U ovom slučaju, ne trebaju biti odrezani.

  Kako provesti postupak

  Čak i ako ste pohađali tečajeve u manikuri, pedikuri i produžetku nokta, još uvijek trebate upoznati sa dolje navedenim podacima prije poduzimanja da biste izrezali psa psa. Uostalom, struktura kandže nije uopće jednaka strukturi ljudskog nokta, zbog čega morate koristiti druge alate i tehnike.

  Posebni alati

  Za pravilno obrezivanje noktiju psa trebat će vam poseban alat - kandže. Oni su od dvije vrste:

  • Škare s srpastim lopaticama;
  • Giljotine (vrsta čeljusti).

  Općenito, giljotine se koriste za obrezivanje kandži malih i srednjih pasa, a kugle za škare će dobro raditi s jakim kandžama velikih pasa. Nemoguće je koristiti obične i manikurske škare (ljudske), one slojeviti kandžu.

  Savjeti za isječak krakova

  Prije nego što počnete s obrezivanjem, preporučujemo da pripremite stišćeni prah i ukusan samo u slučaju. Prva je korisna ako prekrižete pandžu, a drugu za ometanje pažnje i nagrade za strpljivost.

  1. Prvi korak je odrediti gdje napraviti rez. Da bismo to učinili, nalazimo živi dio (ima živčane završetke i krvnu žilu), u laganim kandžama crvenkasta ili ružičasta cijev koja prolazi središtem pandža. Mjesto rezanja bit će niže od njega, bolje je uzeti udaljenost s marginom (dnevni dio može ići malo dalje nego što se čini).
  2. Izrežite pandžu na samom vrhu, gdje je zakrivljena (glavni dio je relativno ravno). Neki kogterezy napraviti cut veći nego što očekujete, tako da morate biti sigurni. Uostalom, nikada nije prekasno za rezanje, a ako je rez previsok, krv će ići i ljubimac će biti povrijeđen.
  3. Nakon rezanja kandži, oni se mogu okrenuti noktom tako da nema nikakvih nepravilnosti oko rubova.

  Izrezujte pod kutom kao na gornjoj slici. Nema potrebe da pokušate izrezati pandžu od prvog puta do željene dužine, bolje je da ga postupno izrezujete od samog vrha. Znači znatno smanjujete šansu za rezanje psa na noktu krvi.

  Da biste odredili živi dio u tamnom pandžu, možete upotrijebiti svjetiljku. Kada ih obrazujete, s druge će strane biti vidljiva tamo gdje se pulpa završi i približno usmjeravate na visinu koju ne možete doseći pri obrezivanju.

  Što učiniti s ozljedom pandža

  Nije uvijek postupak postaje bezbolan, posebno za početnike. Pa što da učinite ako je pas izrezao noktiju krvi? Postupak je sljedeći:

  1. Nanesite kalijev permanganat, posebnu olovku ili drugi styptic (na primjer, vodikov peroksid, navlažite pamučnim štapićem i pritisnite na ukrašenu pandžu dvije minute dok ne prestane krvariti).
  2. Nemojte koristiti proizvode koji se temelje na alkoholu, oni će povećati bol i pas će se još više bojati pletenica.

  Općenito, ako smanjite nokte krvi vašeg psa, ne morate brinuti previše. Samo zaustavite krv, ova "rana" nije opasna i brzo će se odgoditi. Još jedna stvar, ako je došlo do potkopavanja kandže, onda vam je još potrebna veza. Srećom, ova situacija je rijetka.

  Nadamo se da smo vam pomogli shvatiti kako izrezati nokte psa i zašto bi to trebalo učiniti. Kada pokušate, nemojte zaboraviti podijeliti svoja iskustva u komentarima u nastavku i recite da li se vaš ljubimac boji ovog postupka.

  Na našoj internetskoj stranici naći ćete informacije o pasmama pasa, liječenju bolesti, preporukama za njegu, pregledima gotovih hranjenja i pregledima o njima, kao i mnogim drugim korisnim i zanimljivim!

  Je li potrebno izrezati pjege kućnog ljubimca?

  Pasji pedikura važan je tretman ljepote. Potrebno je ne samo privlačnosti životinje, već i zdravlja, jer obrasle kandže mogu uzrokovati bolne infekcije.

  Pravilna briga za psa kosti može biti i samostalno i uz pomoć veterinara. U ovoj fazi, za mnoge, pitanje bi trebalo nestati - "Jesu li psi puknut?".

  Uglavnom psi vode aktivan životni stil i mljevene kandže na asfaltnoj površini ili drugoj tvrdom podu. Ali ako kod kuće čujete zvuk dok hodate, onda je to razlog da se odrežu pandže. U idealnom slučaju, ovaj postupak kod odraslih se javlja jednom mjesečno, a kod štenaca - svakih šest tjedana.

  Ova lekcija nije popularna kod pasa, pa je stoga potrebno započeti trening za rezanje kandži od mladog doba.

  Claw anatomija

  Da bi postupak bio uspješan, važno je znati strukturu kandži. Tako je unutarnji dio celuloze, koji je vrlo osjetljiv. Sastoji se od živčanih završetaka i krvnih žila.

  Ako je celuloza slučajno ozlijeđena, pas će osjetiti vrlo jaku bol i rana će početi krvariti. Kandže su izravno povezane s mišićno-koštanog sustava, pa ih redovno obrezivanje - ključ je zdravlja pasa.

  Neobrezane kandže će ometati hodanje, a pas će morati savijati svoje šape, što će negativno utjecati na zglobove i ligamente. Idealno, kandže bi trebale biti 2-3 mm iznad poda.

  Isti problemi mogu se pojaviti ako nedostaje šišanje i pas žvače na svojim kandžama.

  Ovaj postupak ih bezbrižno oslobađa od iscrpljenog dijela, i kao rezultat toga može doći do infekcije ili iritacije.

  Pljusak oštrice

  Mnogi ne žele otići profesionalcu. Tada morate biti spremni za sljedeće radnje.

  Obične škare se ne mogu koristiti za podrezivanje, mogu podijeliti kandžu. Koristite posebne škare: kliješta ili rezanje. Guillotine claw rezači su dizajnirani za male pasmine pasa, a srpastih lopatica za guste i jake kandže velikih pasa.

  U slučaju nepravilnog zatvaranja kandže, morate imati ruku sanitizer, škripu olovku ili otopinu mangana na ruci. Potrebna je pamučna vuna za čišćenje rane i zaustavljanje krvi.

  Postupak šišanja

  Ako je vlasnik previše osjetljiv i bojao se uzrokovati neugodne osjećaje za kućne ljubimce, tada veterinar može smanjiti psa za psa. U drugim se slučajevima taj postupak može potpuno ostvariti samostalno.

  Ako klanjanje pukotine nije učinjeno od štene, tada će odrasli pas dobiti puno teže naviknuti se. Polagano i postupno, tijekom postupka, ponašajte se na zabavan i opušten način tako da se vaš stres ne prenese na vašeg kućnog ljubimca. Ugodna pozicija će biti ako je pas na visokoj površini i nešto zbunjeno. Također možete rezati na podu i dobro držati životinju.

  Prvo, pročitajte upute proizvođača kliješta i prakse kako biste utvrdili kut pri kojem se pojavljuje rez prstiju pažljivo proučite šape vašeg ljubimca. To je potrebno unaprijed odrediti duljinu reznog dijela pandže.

  Nakon toga možete sigurno uzeti šapu psa i podrezati kandžu. Preporučljivo je to učiniti u jednom urednom pokretu, bez nepotrebnih trzaja. Da biste znali ispravno rezati kandže, trebali biste pažljivo pratiti mjesto celuloze.

  Ne možete se stegnuti niže od 2 mm od kraja. Ako se crne psa i pasta ne mogu vidjeti, to je malo bolje.

  Ako je kandža na rezu suha i sastoji se od velikog broja slojeva, možete ukloniti malo više.

  Kandže različitih pasa su različiti: jedan bi trebao biti rezati više od drugih pojedinaca. Čak i jedan pas ima različite duljine kandži na različitim prstima.

  faze

  • Dostupnost radnih alata i ostalih potrebnih komponenti;
  • Dobro popraviti šapu pasa;
  • Pritisnite prstima prstima, a zatim će se pandže produžiti. Granica osjetljivog područja jasno je vidljiva na čistim kandžama;
  • Vrh kandže bi trebao biti "gledajući" na vrhu nokta. Isječak se odvija pod kutom od 45 stupnjeva;
  • Tamne kandže su ošišane na izgled crne točke - osjetljiv dio nje.
  • Rezultat čips za obradu noktiju.

  Uz rezanje kandži, vlasnik bi trebao obratiti pozornost na štapiće jastučići sebe.

  Dodatne vlasi mogu rasti između prstiju, što uzrokuje nakupljanje prljavštine i bakterije. Namjestite ih okruglim škarama.

  Slane kupke za šapice korisne su za kućnog ljubimca. Ako postoji crvenilo i iritacija, tada je sol bolje zamijeniti ljekarnu kamilicu.

  Ako dođe do ozljeda

  Ako kandže neispravno izrežu, krvarenje može početi. Pojavljuje se ako je kandža prekratka i prekrije se pulpa, prodrijeti kroz pluća i završetak živaca. Vrlo je važno ne paničariti i pohranjivati ​​sljedeće lijekove u ljekarni:

  • kalijev permanganat;
  • vodikov peroksid;
  • jod;
  • hemostatska olovka;
  • talk;
  • dječji prah.

  Ranu treba tretirati s jodom ili vodikovim peroksidom, i tek onda primijeniti talk ili kalijev permanganat i pritisnuti pola minute. Ako se pas ponaša nemirno, onda ga mora ispraviti nježnim riječima ili potezima. Ali njegu rane je nužno.

  Ako se krvarenje ne zaustavi nakon pet minuta, onda se psa najbolje pokazuje veterinaru. Uz česte pobačaja, životinja može odbiti šišanje, stoga je važno pažljivo pristupiti ovom postupku. Potražite ovu video upute pripremljenu od dobre žene.

  U slučaju kada se psa priprema za izložbu, onda li ga vlasnici ili stručnjaci šišaju, ali to treba obaviti za nekoliko dana (2-3 dana). Rez može uzrokovati nestabilnost i pas neće biti primljen na događaj.

  Moram li ukloniti savjete kandži kod pasa?

  Vlasnik ljubavi i njege redovito se brine za kaput svog četveronožnog prijatelja, ispituje njegove uši, oči i zube, a psa kosti često ostaju izvan njegove pozornosti.

  No, pregledati pandže životinje preporučuje se barem jednom tjedno. Ispada da je manikura također važna za vašeg običnog prijatelja, kao i za sebe.

  U stvari, pas pandže imaju tendenciju da samljeti, ali samo pod uvjetom da pas šapice redovito dolaze u dodir s tvrdom površinom (asfalt, šljunak, kamenita teren, i tako dalje). A ako ispod nogu vašeg ljubimca sve više i više mekog tla, trave ili snijega, tada prirodno brušenje ne događa.

  Duge kandže mogu uzrokovati mnogo neugodnosti na životinji. Na primjer, ponovljene kandže ne dopuštaju psu da korača cijelu šapu, sprječava kretanje životinje i uzrokuje hromost.

  Previše duge pandže mogu se sami odvojiti, ali često ne uspijevaju, izlažući tako krevet kandže, gdje se infekcija počinje skupljati, što često rezultira gnusnim upalom.

  I koliko boli urastao pandža daje životinju? Ponekad posljedice nepažnje na šape pasa mogu biti manje tipične (na primjer, snažna ogrebotina sa šapom čaše, pa čak i fraktura prstiju ako pas ne uspije uhvatiti nešto s pandžama).

  Tako možemo zaključiti da je manikura za vašeg ljubimca u određenoj mjeri još važnija procedura nego za sebe.

  Kako napraviti psa manikuru

  Ptičji psa za njegu ima vlastite nijanse. Prvo, ne možete se nositi s ovim postupkom s običnim škarama - trebate specijalne čepove ili škare.

  Drugo, ne smijemo zaboraviti da psa psa ne može biti "pod nulom" u obliku ljudskog noktiju, jer sadrži krvnu žilu. Ako je posuda oštećena, to će rezultirati krvarenjem.

  A ako se kod pasa s laganim kandžama sve do jednog stupnja "sjaji", tada vlasnici tamnih kandži čine vlasnike nervoznim tijekom postupaka manikura.

  Stoga, na prvim kandžama za podrezivanje, bolje je smanjiti psa veterinaru koji će "živjeti" pokazati i objasniti vam kako sve ispravno i sigurno raditi.

  Ako se nakon toga još uvijek bojite sami upotrebljavati aparat za rezanje noktiju, možda ćete ga spasiti troslojnom noktom koja će morati uložiti donju površinu kandže. Tada će pas, trčanje, istrošiti kandže.

  Srodni članak: Zašto pas žvače kandže ili šape?

  Njega za kandžama vašeg omiljenog ljubimca

  Psi, kao i ljudi, trebaju redovnu manikuru. Štoviše, za četveronoženje noktiju ne samo da je estetski postupak. Dugim kandžama otežava vašem ljubimcu hodanje, lom (što može dovesti do zaražene rane), pribiti se na tepih, rasti u vrhove prsta i čak izazvati deformaciju šapa štenaca.

  U ljeto možete učiniti bez podrezivanja psa za nokte. Ali samo pod uvjetom da vaš pas hoda po asfaltnim putevima - tada će pandže psa samljevene. Ako put šetnje prolazi uz travnjake, onda ne možete bez škare.

  U video, šarmantan chihuahua će reći sve tajne psa manikura.

  pribor

  Briga za psa kuka nije moguća bez posebnih alata. Ljudski škare za nokte ovdje nisu pomagači. Za rezanje noktiju vašeg kućnog ljubimca kod kuće trebat će vam posebna škare ili giljotina.

  • Škare. Možete odabrati uobičajene, možete - u obliku čizme ili srp. Škare su prikladnije za štenad i male pse.
  • Giljotina. Najčešće se ovaj alat koristi za podrezivanje tvrdih, debelih kandži - ovi nokti najčešće rastu kod velikih pasmina pasa. U trgovinama za kućne ljubimce postoje giljotine različitih veličina, morate odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem ljubimcu.

  Nadalje, može biti korisno:

  • Turpija za nokte. To će vam pomoći da pandža bude još ravnomjernija, tako da se ne prianja na različite površine, kao što su tepisi.
  • Puder. To će vam pomoći za zaustavljanje krvi ako na klempavačima kod kuće koje dodirnete krvnu žilu.
  • Antiseptik. Također je potrebno kada rezanja.

  U sljedećem videozapisu jasno ćete pokazati sve potrebne alate.

  Korak po korak

  Pokušajmo detaljno ispitati kako ispravno ispraviti psa. Možete kontaktirati pomoć stručnjaka - dobar profesionalni groomer će to učiniti brzo i učinkovito.

  Istina, morat će se često obraćati njemu - briga za šape psa trebala bi biti redovita, točnije svaka dva tjedna. Što češće pogađaju pjege, dalje će se krvna žila pomicati.

  Za pravilnu manikuru kod kuće moraju se ispuniti sljedeći uvjeti.

  1. Pobrinite se da vaš ljubimac bude mirno i opušteno.
  2. Dobiti dosta tretira. Snacks će pomoći vašem ljubimcu da pomakne postupak i da ne ostavlja neugodne dojmove o tome.
  3. Provjerite imate li sve što vam je potrebno prije nego što počnete.
  4. Sjedni natrag. Možete staviti mali psa ili štene na krilo, a veliki psa bolje je ležati na podu.
  5. Uhvatite šapu odmah iznad gležnja. Nemojte držati šapu među prstima! Životinje ne vole to jako.
  6. Zaključaj pandžu. Sada je najvažnije odrediti mjesto gdje počinje hiponija (krvna žila). Ako pas ima prozirne čavle, onda to neće biti problem, u slučaju kada su kandže pigmentirane, dodatno oprezni vrijedi i smanjiti manje. Zapamtite - crvena cijev koja se ne može dotaknuti sadrži ne samo krvne žile, već i živčane završetke, tako da će oštećenja uzrokovati vašem ljubimcu tešku bol! Izrežite samo vrh nokta.
  7. Izrežite psa kuke pod kutom od 45 stupnjeva.
  8. Sada odrežite pandže, ako pas daje za ovu šapu.

  Ako pas ima izrez

  Što učiniti ako ste još dotakli krvnu žilu? Najvažnije je liječiti ranu kako bi se spriječila infekcija. Ne dopustite da četveronožna kućna osoba odmah skoči i trči. Obradite kandžu antiseptikom pomoću pamučne podloge. Prah ranu s posebnim hemostatskim sredstvom.

  Morate biti tamo dok se pas ne smiri. Često, nakon takvih incidenata, životinja više ne dopušta rezanje noktiju. Morate ga progoniti već duže vrijeme, jer pas bježi čim ugleda alate za manikuru.

  Ako vam prst bude upaljen ili ste primijetili druge znakove infekcije, odmah se obratite veterinaru! Često nestručnost vlasnika, pada slučaj do slučaja, dovodi do katastrofalnih posljedica.

  Kako podučavati psa

  Najlakši način da to učinite jest kada vaš ljubimac još uvijek bude štene. Moramo mu pokazati da je to bezbolan postupak (to je istina, ako je sve ispravno učinjeno), tijekom koje se velikodušno tretiraju ukusnim stvarima. Najčešće, što je mlađa životinja, to je više spremno učiniti manikuru.

  Ali postoje i teški slučajevi. Ponekad pas (odrasla osoba ili štene) ne dopušta da se rezne kandže. Oni rastu do nevjerojatne duljine i donose puno neugodnosti. U tom slučaju možete pokušati rezati zajedno s pomoćnikom. Ili, ipak, obratite se stručnjacima - grumerovim i kineologima (radi na poslušnosti općenito).

  Koliko često treba provesti postupak?

  Psi su jedan od najpopularnijih kućnih ljubimaca. Oni zahtijevaju stalnu brigu i pažnju od vas, ali zauzvrat su spremni platiti vam s istim novčićem. Nije tajna da psi trebaju redovito njegu.

  Potrebno je da svaki pas skrati kandže, prije ili poslije ovo će pitanje dotaknuti svaki vlasnik. Nije potrebno posjetiti posebne trgovine za kućne ljubimce, gdje će se iskusni groomer brinuti za vašeg psa. Samostalno možete napraviti postupak rezanja kandži kod kuće.

  Ali ovdje vam je potrebno malo iskustva i vještine, jer sve treba biti ispravno kako ne biste naškodili vašem ljubimcu.

  Jasno je da psi nisu oduševljeni takvim postupkom, mogu biti ogorčeni, gristi, izbiti. Stoga se mnogi vlasnici tih životinja pitaju je li uopće neophodno osuditi psa i sebe na takvo mučenje.

  Reći ćemo vam zašto redovito trebate izvršiti ovaj postupak, koliko često morate rezati kandže i što može dovesti zanemarivanje kandže četveronožnog prijatelja.

  Prije svega, trebali biste znati da jako dugačke kandže sprječavaju psa da hoda normalno, savijajući svoju šapu. Čak mogu izazvati nestabilnost.

  Štoviše, zanemarene kandže na kraju će rasti u kožu, uzrokovati bol životinji i poticati prodiranje različitih infekcija u tijelo.

  Posebnu pažnju treba posvetiti stranim prstima životinje, jer ove kandže ne dodiruju tlo i ne brusiti prilikom hodanja. Sada znate zašto ovaj postupak postoji - samo za udobnost kućnih ljubimaca!

  Ponekad vlasnici pasa pitaju se hoće li im životinje biti uklonjene ili kleveće, ako životinja vodi vrlo aktivan životni stil, to stalno trči na tlo. U svakom slučaju redovito postupajte!

  Kako utvrditi da je vrijeme za frizure kandže? Samo gledaj životinje. Ako pas udari kandže na pod, to znači da su se dovoljno razvili. Stavite životinju na pod i uvjerite se da normalna duljina kandži ne bi trebala doprijeti do poda. Morate ponoviti postupak jednom mjesečno.

  U kandžama psa je krvna žila, pa morate pažljivo izrezati kako se ne bi povrijedili. Naučite psa takvim postupcima dok je još uvijek štene. Mnogo je teže rezati crne kandže, jer je iznimno teško locirati brod. Ne možete dugo pješice kratko spojiti.

  Brod se produljuje, tako da jednom tjedno trebate lagano odrezati slobodnu kandžu i za nekoliko tjedana postići ćete željeni rezultat. Mnogi se ljudi pitaju jesu li njihovi kućni ljubimci povrijeđeni tijekom tih tortnih kola. Zapravo, ne ako je sve ispravno i učinkovito.

  Da, postupak nije ugodan, donosi nelagodu, ali ako životinja pokazuje strpljenje, neće se osjećati bol. Ali ovdje, ako slučajno dodirnete pulpu, tada će doći do krvi i nevjerojatne boli za životinju.

  Ponekad biste trebali obići liječnika, pogledati tehniku ​​obrezivanja, a zatim pokušati ponoviti kod kuće.

  Upotrijebite posebne čeljusti koji su pandži. Uz njihovu pomoć, učinit ćete sve brzo, jasno, bez razbijanja, bez razbijanja pandža. Izrežite samo vrh, ako je potrebno, polirati s posebnom pilom. Paralelno, provjerite jesu li šape zdrave u pasu, nema gljiva, upala i tako dalje. Ponekad se kosa na jastučiću također uklanja kako bi zrak mogao bolje protjecati u tu zonu.

  Nemojte se bojati postupka rezanja kandži, to ne zahtjeva puno vremena, glavna stvar je da biste dobili ruku i učiti svog psa.

  Nikad nemojte početi otkinuti kandže ako ih ne možete potpuno pregledati sa svih strana. Uostalom, možete odrezati višak, pas će biti povrijeđen, a idućih će puta vaš prijatelj će se strašno bojati i bori, gledajući mrziti čeljusti. Nemojte se bojati da to učinite, inače će se pas također bojati.

  Ako pas odraslih nije izrezao nokte u djetinjstvu, tada će biti puno teže započeti proces. Ali nakon tri ili četiri postupka, četveronožna prijateljica će shvatiti što je stvar i hoće, bez straha, dati šapu pod kliještima.

  I zapamtite da s malim psima ima puno više problema s šišanjem, oni nisu toliko aktivni način života, tako da nokti rastu brže i životinja se može izbjeći na sve moguće načine, pokušavajući izbjeći neugodan postupak.

  Pas ne dopušta rezanje pandžama, što treba učiniti?

  Malo je životinja poput procesa rezanja pinceta. Ako je pas inteligentan i naviknut na poslušnost, strpljivo će čekati minute rezanja, ne dajući vam previše anksioznosti i nevolje. Ali često životinja ugrize, pokušava pobjeći i bježati. Stoga morate znati neke nijanse koje će vam omogućiti što jednostavnije pojednostavljivanje postupka:

  1. Odaberite pravi trenutak. Jasno je da pas mora biti opušten, umoran i pun. Možete početi dotjerivati ​​kada se životinja odmara nakon aktivne šetnje. Alat možete iskoristiti odmah nakon plivanja, jer je pas tada opušten, a pjege omekšane vodom lakše će se odrezati.
  2. Imaj sve što trebaš s tobom. Budite spremni za činjenicu da možete propustiti ili će vas pas gurnuti i dobiti ranu. Morate imati sve što je pod rukama da brzo zaustavite krv. Također ne zaboravite na nagradu za životinju. Liječenje će pomoći psu da se malo opterećuje, a isto tako da sljedeći put lakše poduzme postupak.
  3. Odaberite pravi alat. Obično su pandže ošišane za pse s kliještima, dvije su vrste. Prva verzija alata je vrlo slična škarama, a također ima sličan uzorak djelovanja. Jednostavno postavite kandžu između lopatica i gurnite ih na ručke. Ali alati drugog tipa, dolaze zajedno s nekom vrstom giljotine. Postoji posebna rupa u kojoj se plijesan uklapa. Kada pritisnete ručke, uređaj sklizne prema dolje i uklanja željeni dio kandže.
  4. Uzmi šaputak psa, sjednite jedan do drugoga kako biste bili što udobniji. Morate se približiti kandžama, ali istodobno pokušajte ne dodirnuti mali pas na području između prstiju. Psi mogu biti otkačeni, stalno će trzati šapu, što ga čini teškim za rezanje.
  5. Pas mora ležati na svojoj strani ako želiš imati puni pristup stražnjim nogama. Najbolje je staviti životinju na stol i lakat tijelo. Ako govorimo o velikim pasminama, kao što su Chihuahua, Sheepdog i tako dalje, onda budite spremni da općenito uništavate psa svojim tijelom.
  6. Uvijek izrezati vrlo mali dio, manje od one koju želite izrezati. Shvatite da uvijek možete skratiti noktiju, ali ako odvojite višak, pas će osjetiti oštru bol, počet će aktivni otpor. Počnite rezati od vrha do dna, izbjegavajte oštre kutove.
  7. Budite spremni na pauze tijekom zasjedanja. Ponekad je potrebno nastaviti postupak tijekom tjedna. Samo pokušajte napraviti svaku sesiju malo duže od prethodne, tako da je pas mogao strpljivo sjediti na mjestu za pravu količinu vremena.

  Nema posebnih savjeta o tome kako poučiti psa takvim trenucima. Počnite s frizurama od ranog doba, štenci se brzo naviknuti na sve, a kako odraste, već shvaćaju da u tome nema ničega strašnog i bolesnog.

  Prije početka postupka trebate razgovarati s psa blagim nježnim glasom, s vremena na vrijeme uzeti šapu, milovati i reći da ne biste trebali brinuti da je sve normalno. Pas će se naviknuti na takve pokrete, miluje, a kada je opušten, brzo prijeđite na postupak.

  Ne zaboravite na ukusne nagrade, jer kućni ljubimci takva velikodušnost ponekad su vrlo važni.

  Za rezanje kandži malih pasa, primjerice, York treba alat normalne, a ne male veličine. Životinja će se poskliznuti, pa se pripremite za sve.

  Prije svega, pažljivo proučite strukturu psa ove pasmine pasa pa ćete barem imati predodžbu o tome koji dio možete i kako ćete ga izrezati. Ne zaboravite na profitabilne prste, a mali psi moraju ponoviti šišanje oko dva puta mjesečno.

  Vodite brigu o kućnim ljubimcima, pratite njihovo zdravlje i dobrobit, a oni će vam vratiti pozornost, toplinu i predanost!