Kako hraniti Chihuahua kod kuće

Chihuahua je poput sitnog psa i vrlo uravnotežene pasmine u usporedbi s ostalim predstavnicima patuljka.

Vrlo rijetko ćete vidjeti histerijski pas ove veličanstvene pasmine.

Takvi mali psi nisu uzaludni u usporedbi s hrabrih ratnika s kratkom rastu.

Prirodna chihuahua je vrlo lijepa i ponosna da postane. Chihua, iako maleni psa, ali smatra se jednakim vama.

Pogledajmo što je najbolji način prehrane chihuahua, koja vrsta hrane za chihuahua je prikladna, kao i koji vitamini dati prednost kod kuće.

Hranjenje štenaca dojke

Sve do 3 tjedna sve je jednostavno: samo majčino mlijeko! Zatim za štenad dolazi vrijeme za prvo hranjenje.

Sada je sir pogodan za štene, kao i govedinu, koja mora biti odrezana s nožem i kotrljala se u kuglu veličine šibice.

Sve je gurnuto u usta štene. Na dan vam je potrebno nekoliko komada, tijekom vremena, povećanje veličine i količine.

Za psa iz štene od majke, psa stručnjaci savjetovati trideset treći dan, međutim, da zadrži imunološki sustav do dva ili dva i pol mjeseca (vrijeme prvih cijepljenja), to je bolje staviti štence na kuja's bradavice jednom ili dva puta dnevno.

Zašto ne dopustite hranjenje chihuahuas bez kontrole: neka jedu koliko god žele dok ne odbace? Za dobrobit štenaca.

Njihove rastuće kosti mogu deformirati višak masnoća u majčinom mlijeku. Kako biste to spriječili iz umjetnog hranjenja, možete ga provjeriti dodirom.

Trebali biste lako osjetiti rebra, ne izlaze vizualno, ali su prekriveni malim slojem masnoća.

Ako su rebra vidljive - štenci nemaju pothranjenosti, kada ne možete poskakivati ​​- preopterećenje.

Postoji još jedan način da provjerite jeste li preopteretili štene - osjetite trbuh. Ako se nakon napajanja napuhne, ali daje tijekom pritiskanja - sve je normalno. Kada pas ima tvrdi trbuščić - prebolio ju je.

Kad je štene kupljeno u uzgajivačnici, posve prepisati njegovu staru prehranu (zajedno s njom, odredite koja su cijepljenja napravljena, i što i kada su crvi otrovani), u početku bolje podržavaju ovo hranjenje chihuahuas.

Prijelaz na novu hranu kod kuće mora biti postupno.

Pas od mjeseca do jedne godine

Kada štene imaju 2 mjeseca, trebao bi dobiti hranu 6 puta dnevno, 2-4 - 5 puta dnevno.

Do 6 mjeseci, hrana se smanjuje na 4 puta dnevno, godinu dana - do tri puta dnevno.

U 1,5 mjeseci, pas uči o sljedećim proizvodima:

Kod 3 mjeseca pas jede isto, dok se mlijeko može dati, tijelo ga još uvijek asimilira.

Za 4 mjeseca je pravo prestati davati mlijeko, inače uz takvu hranu pas će dobiti proljev, nadutost i druge nevolje.

Konzervirana hrana ili prirodna hrana

Što dati? Povrće, žitarice ili meso, ili suha hrana? Koliko hrane mogu dati po danu?

Takvo će se pitanje pojaviti kada psa - dijete prestane piti majčino mlijeko: koja je prava stvar dati - suhu hranu ili prirodno?

Svugdje postoje prednosti i nedostaci. Plus konzervirana hrana - ravnoteža elemenata u tragovima i kalorija, vitamina. Što treba poduzeti?

Savršeno prikladan "Royal Canin", "Hills", "Proplan", Purina "i tako dalje. Suha hrana treba biti natopljena toplom vodom (to može biti toplo, upute kažu tako). Natečena krmna smjesa se lakše i brže probavlja.

Kada želite promijeniti hranu, pazite kako pas i želudac reagiraju na novost u roku od 5-7 dana.

Ako se hrane sa suhom hranom, ne možete davati vitamine - sve je u njemu. Međutim, puno lakše psa uzima prirodnu hranu. Može se davati konzervirane i obične proizvode. Kada vlasnik daje živu hranu, treba imati na umu da štene trebaju vitamine i druge aditive.

Jednom dnevno, možete mu, na primjer, dati mu vitamin D - 0,5 ml po 1 kg težine. Govedina, riba, žumanjak, banana i jabuka...

Kada odaberete prirodnu ishranu za vašeg psa, u njega morate uključiti razne proizvode:

 • prije svega, meso. Govedina, piletina, purica. Ptica bi trebala biti sitno sjeckana, a sirovo mljeveno meso treba neko vrijeme popuniti toplom vodom;
 • ni pod kojim uvjetima ne dajte štene kosti. U najmanju ruku, svi se zubi još nisu pojavili;
 • Ribu se može dati kuhana ili sirova, kao i rezana ili mljevena. Preporuča se to s učestalošću od 1-2 puta tjedno. Istodobno isključiti masnu ribu, pollock, kao i morske i riječne vrste;
 • 2 puta tjedno treba miješati u zelenkastoj jajeta. Žumanjak se mora kuhati kako bi se izbjegla infekcija salmonelom;
 • među plodovima, preferiraju jabuke i banane. Jabuke trebaju biti očišćene, a banana - mijesati s vilicom. On je, usput, izvrstan lijek za proljev.
na sadržaj ↑

Mineralnih dodataka i vitamina

Nemojte davati koncentrirane dodatke vitaminima! Ne treba riblje ulje. U vetapteku možete odabrati kompleks koji je dizajniran posebno za Chihuahua štenad, na primjer. Ima detaljne upute.

Mali pas treba dodatke mineralima koji sadrže koštani obrok, fitin, kao i druge tvari potrebne za dobro formiranje koštanog tkiva i kralježnice.

Detaljniji savjeti mogu se dobiti u sekcijama Chihuahua pasnih klubova.

Nemojte predozirati, što može stvoriti lomljive kosti ili frakture udova.

Odrasli pas ne boji se: sve suvišne minerale lako se ispiru iz tijela.

Odrasla hrana za pse

Psi za odrasle treba hraniti 2 puta dnevno - ujutro i navečer. U pauzama, možete joj baciti poseban keks za pse, kekse ili kosti s kože bika, ušima svinja, dati plodove.

U vrućem vremenu, poželjno je smanjiti obroke za kućne ljubimce jednom.

Stariji kućni ljubimci mogu jesti tri puta dnevno. Ovo je sasvim normalna dijeta za starce Chihuahua. Ponekad ljubimac ne smije jesti cijeli dan, ali to je normalno: psi također ne uvijek imaju dobar apetit.

video

Autor ovog videa je sretan vlasnik kihanja, već 6 godina. Stoga je vrijedno slušati njezine preporuke za hranjenje životinja.

Kako i što hraniti chihuahua

Kao što je poznato, pasmina Chihuahua prepoznata je kao najmanja u svijetu. A ako odrasli psi teže od 0,9 do 3 kg, onda su štenad Chihuahua općenito minijaturni, što ih ne sprječava da budu energični i razigrani, poput štenci drugih pasmina.

Obično, ako štene žive sa svojom majkom, a zatim do tri tjedna, sve dok se ne počne pouzdano i čvrsto kretati, jedina hrana za njega je majčino majčino mlijeko, dajući štene uravnoteženoj skupini masti, proteina, ugljikohidrata, vitamina i elemenata u tragovima. A samo od tri tjedna preporučljivo je početi davati prikormku u obliku grašaka od oguljenih govedina i svježeg sira nekoliko komada na dan, postupno povećavajući veličinu i količinu.

U dobi od 1 mjeseca

Do tri tjedna života nema problema: samo majčino mlijeko! Tada dolazi vrijeme prvog mamca. Kopriti se i strugati s nožem kada rezanje govedine kotrljati u kugle s glavom za šibice, koje mora biti gurnuto u štence usta. Nekoliko stvari dnevno, postepeno povećavajući veličinu i broj.

33. dana, stručnjaci psa preporučuju uzimanje štene od kuje, ali da zadrže imunitet do prvog cijepljenja (2-2,5 mjeseca), primjenjuju se na grudi svoje majke jednom ili dva puta dnevno. Zašto ne dopustite da se stvar riješi slobodno: neka sisa koliko god želi dok ne odbije? Za dobrobit mladunčeta. Njegove rastuće kosti mogu se deformirati viškom masnoća sadržanom u ljudskom mlijeku. Bilo da se to dogodilo na umjetnom hranjenju određuje dodir. Ribe trebaju biti slobodno opipljive, ali ne i vizualno izbočene, ali moraju biti prekrivene tankim slojem masti. Rebra se protežu prema van - štene su pothranjene, nemoguće ih je pronaći - preopterećuje se.

Još jedan siguran način da provjerite je li dijete prekomjerno dotaknulo njegov trbuh. Nakon jela, počeo se popeti, ali mu se dodiruje kada je pritisnuta - sve je u redu. Ne prepušta, previše je teško - previše ste ga prepustili.

Ako ste kupili štene u vrtiću, pažljivo napišite prehranu tamo uzetu (a istodobno saznajte koja je cjepiva bila dano, kada i što su crvi bili otjerani) i držite se po prvi put. Prijelaz na novi izbornik trebao bi biti postignut postupno.

U dobi od 2 do 12 mjeseci

Dva mjeseca života, štene bi trebale dobiti šesterostruko hranjenje, od dva do četiri mjeseca - pet puta dnevno. Do šest mjeseci, broj obroka trebao bi biti smanjen na četiri, na godinu do tri. Mlijeko - samo do 4 mjeseca!

U dobi od jednog i pol mjeseca, štene se postupno podučavaju na kefir, bifidok, sir (korisno je dodati med u kiselo mlijeko), zobene pahuljice, rižu, heljinu kašu s mesom. To je ono što ćete hraniti Chihuahua u 3 mjeseca previše. Mlijeko, slabo upijeno od strane odraslog psa, još nije kontraindicirano. No, odabir od onoga što hraniti Chihuahua u 4 mjeseca, mlijeko treba odbaciti: meteorizam, proljev i ostali užasi mogu se dogoditi.

dijeta

Prilikom hranjenja štenaca Chihuahua, kao i odraslih pasa, vlasnik se uvijek suočava sa svojom boljom, suhom (konzerviranom) gotovom hranom ili prirodnom hranom.

Ovo pitanje, kao i kod bilo kojeg drugog psa, odmah se diže, jer štene prestanu sisati majku: što je bolje - spremna suha hrana ili "živjeti" prirodno? A tu i tamo imaju svoje pluse i minute. Za konzerviranu hranu - ravnotežu kalorija, vitamina, mikroelemenata.

RoyalConin, Brit, Hills, Eyukanuba, Total, Akana, Proplan, Proneiche, Purina, Nutro, Bosh pogodni su za super premium ili premium klase za štence malih pasmina. Suhu hranu treba namočiti u vrućoj vodi. (Ponekad - toplo, sve je napisano u uputama).

Nagli otpor probavljanja brže i lakše. Ako odlučite promijeniti hranu, pogledajte prvih pet do sedam dana, kao što je pas želuca reagira na njega. A ako se zaustavite na njemu, nemojte davati ništa više: sve što vam treba je već tamo.

Ali organizam psa je puno lakše probaviti prirodnu hranu. Najbolje je kombinirati konzervirane i prirodne proizvode. Ako vlasnik odabere "živu" hranu, treba paziti da štene dobiju potrebne prehrambene dodatke. Jednom dnevno je potrebno, na primjer, dati štene koloidnu otopinu kalcijevog oleata i vitamina D - 0,5 ml po kilogramu težine.

Ako odaberete prirodnu prehranu, ona bi trebala biti prilično različita.

 • Meso je prije svega. Govedina, piletina, purica. Ptica je sitno odrezana, sirovo mljeveno meso mora biti napunjeno kipućom vodom nekoliko minuta.
 • Ni u kojem slučaju ne bi trebalo dati štene kosti.
 • Ribu se može kuhati i sirovo, tlo i izrezati na komade. Frekvencija - jednom ili dva puta tjedno. Treba isključiti rijeku, morske masne stijene i pollock.
 • Nekoliko puta tjedno treba dodati žumanjku pilećih jaja. Suhe - zbog rizika od infekcije salmonelozom.
 • Od voća, jabuka i banana su najprikladnije za tijelo štenaca. Apple bi trebao biti obrisan, banana-kaša s vilicom. Banana je također izvrstan lijek za proljev.

Vitamini i mineralni dodatci

Također, djeca apsolutno trebaju mineralne dodatke koji sadrže kost obrok, glicerol fosfat i kalcijev glukonat, fitin i druge tvari koje su potrebne za normalno stvaranje kralježnice i kostiju. To mogu biti lijekovi tipa "Irish Cal" ili morski kelj s kalcijem, pivskim kvascem, drobljenom jajolikom. Više savjeta potražite u odjeljku Chihuahua Kennel Club. Važno je izbjegavati predoziranje, što može dovesti do krhke kostiju i prijeloma udova. Ova opasnost ne ugrožava odrasle životinje: višak minerala jednostavno će se ispirati iz tijela.

Naravno, ako vaš ljubimac sjedi na konzervi, ne trebaju pilule. Predoziranje s vitaminom je rizik od velikih komplikacija za zdravlje pasa.

Primjeri recepata

 1. 1 Meso gulaš s rižom i povrćem. Kuhana govedina fino usitnjena. Pomiješajte s kuhanom rižom. Dodajte grubo obrano mrkve. Ugasiti i ohladiti na sobnu temperaturu. Umjesto govedine, možete koristiti pileća prsa, zamijeniti rižu s heljda, mrkva - brokula ili cvjetača.
 2. Meso s povrćem stavite tikvice, patlidžane, ribani mrkvu i luk. Dodajte kuhano meso.
 3. Pire od mesa s povrćem ili voćem. Kopriti sirovo meso nožem, pomiješati s namazanim povrćem ili voćem. Dodajte juhu ili vruću vodu. I malo meda. Konzistencija bi trebala biti gusta.
 4. 3 Meso pire krumpir s povrćem i heljda. Govedina, mrkva, kupus, heljda kuhati. Svi mljeti. Dodajte maslinovo ulje.
 5. 4 Riba s tikvicama. U kuhanom filetu morske ribe stavite sitno nasjeckanu tikvicu, malo gulaš. Ulijte mješavinu jaja s mlijekom, dovedite do spremnosti.
 6. 5 Piletina s kravlji sir i zelje. 120 grama pilećeg prsa podijeljenog na vlakna. Izmiješati s 50 grama sira i kopra s niskim udjelom masti. To je dijetalan jelo koje pomaže u poboljšanju crijeva.

Hranjenje odraslog psa

Odrasla Chihuahua treba hraniti dva puta dnevno - ujutro i navečer. U međuvremenu, možete ga baciti posebnim psa za pse, biskvit galetu ili govedinu kožu, svinjskih ušiju, dati nešto od voća. U toplini je bolje ograničiti jednokratno hranjenje.

Stariji muškarci i žene mogu jesti tri puta dnevno. Ponekad pas odjednom odbija jesti cijeli dan. Ako je jasno da ona nema zdravstvenih problema, ne brinite: dani postaju također korisni za pse!

Kako hraniti Chihuahua mini? Da, isti, od i više "težih" predstavnika pasmine. Samo će mu hrana još manje trebati.

Ovisno o veličini, dobi, sjedećem ili aktivnom životnom stilu, Chihuahua može konzumirati 50 do 80 grama hrane dnevno po kilogramu težine. U prosjeku, ispada 100-150 grama.

Sirovo ili kuhano?

Za odraslog psa, mesa, morske ribe, povrća (osobito pasa iz nekog razloga kao što je krumpir), pa čak i hercules treba dati sirovo. Herkul je, međutim, bolje zakucavanje. Preostalu žitaricu treba kuhati. Riba rijeke je također poželjna da se kuha.

Što je s mikroorganizmima? Ako je kvaliteta mesa u nedoumici, prelijte ga kipuće vode ili držite u njemu dvije ili tri minute. I onda budite sigurni da ćete ga slomiti. I nikada ne dajte pas meso ujutro - uvijek u večernjim satima. Chihuahua na dijeti prikazuje kuhana piletina.

Za odrasle životinje (do pet godina), korisno je jesti kosti jednom dnevno - osim janjetine, rebra ili hrskavice. I, naravno, sjetite se da su psi ptica opasni za sve pse.

Izuzetno je nepovoljan pas organizam koji reagira na prženu. Pa ipak, nikad ne bacajte komade iz majstorskog stola, pogotovo svečane. Čak i ako se ovaj komad grla zaglavi u očima nijemog zahtjeva u izražajnim očima smeđeg psa. Činjenica da će vaš probavni trakt probaviti, a ne gušiti za psa, može se pretvoriti u mnogo ozbiljniji problem. Ne, samo iz zdjele!

Što se ne može hraniti

 • Loši proizvodi - to često dovodi ne samo na gastrointestinalne poremećaje, već i uzrokuje trovanja hranom.
 • Svinjetina - svinjsko meso je previše masno, stvara teška opterećenja na jetri
 • Cjevaste kosti - imaju vrlo oštre rubove, mogu povrijediti trbuh psa ili crijeva, često uzrokuju zatvor
 • Slatko - iz velike količine slatke u očima, psi često "protječe"
 • Sirove riječne ribe - u većini slučajeva riječne ribe utječu helminth larve (crvi)
 • Kuhana riječna riba - ako ne odaberete kosti od nje
 • Slaba kvaliteta (pustošena) suha hrana još je gore od hrane niske kvalitete, suha hrana je vrlo dobar hranjivi medij za mikroorganizme koji se uspješno reproduciraju u slučaju kršenja uvjeta skladištenja
 • Grašak, grah i ostalo mahunarke - pas nije svinja, ova hrana nije za psa - psi nemaju dovoljno dobro uklanjanje plinova iz crijeva
 • Alkohol - kod životinja u tijelu, alkohol se ne podijeli pa se brzo naviknu i postaju alkoholičari
 • Akutno - iritira želučanu mukozu, može dovesti do gastritisa i čira na želucu
 • Slano - hrana sadrži dovoljno soli za tijelo psa, višak može dovesti do taloženja soli, visokog krvnog tlaka
 • Podebljano - to dovodi previše naprezanja na jetru.
 • Fried - također ima prilično veliko opterećenje na jetri.

Ispunjavanje ovih jednostavnih pravila pomoći će vam pri pripremi individualne prehrane za vaš Chihuahua. Slijedeći ovu preporuku, možete pravilno hraniti svog ljubimca tako da je zdrav i energičan!

Što kod kuće hraniti štene chihuahua 1, 2 mjeseca

Chihuahuas su džepni psi koji teže manje od mačke. Kako bi mališani ostali ljubazni i veseli, potrebno ih je pravilno hraniti. Dijeta krhkog bića trebala bi biti posebna - male pasmine pasa imaju osjetljivi probavni sustav.

Glavna pravila hranjenja rekli su nam uzgajivači vrtića, ukupno 5 takvih rasadnika u Rusiji, zapravo govore o plemenitim krvnim psima.

Chihuahua Pravila za hranjenje štene

Svi sporovi o tome kako ispravno hraniti Chihuahua nestaju kada stručnjaci uđu u raspravu:

 1. Nije vrijedno eksperimentirati s mrvicama hrane do dobi od 1,5 mjeseci - još uvijek je vezan za majku i jede majčino mlijeko s užitkom.
 2. Meso za štence je glavno jelo koje treba uvesti u roku od 2 mjeseca, trebalo bi ga prerasti mesnim mesom i miješati zajedno s žitaricama, dovoljno je 50-70 grama mesa po danu. Količina mesa peradi u prehrani je bolje ograničiti.
 3. Dovoljna hrana ili ne, određena probing rebrene štene - ako su skriveni ispod sloj masti, ali još uvijek možete čuti pod prstima, hrana je na optimalnoj razini. Ako je dijete previše tanko, trebate unijeti malo više hrane.
 4. Nakon što je kupio chihuahua u vrtiću, pitajte uzgajivača kako je hranio mrvice. Potrebno je postupno prelaziti na drugu hranu, inače su pokusi ispunjeni kvarom probavnog procesa.
 5. Kada štene ima samo 2 mjeseca, trebate ga hraniti 6 puta dnevno, do 4 mjeseca, taj iznos se smanjuje na 5 hranjenja, hranjenih šest puta dnevno 4 puta dnevno.
 6. Koja je hrana najbolje odabrati - gotova hrana ili prirodna hrana određuje vlasnik psa. Ako želite uravnoteženu prehranu hrane, odgovarajuće ROYAL CANIN, HillS, Pronature, EUKANUBA, PURINA, PRO PLAN, PRO PAC, Nutro, Grandorf Holistic.
 7. Zašto neki veterinari zagovaraju kombiniranu vrstu hranjenja štenaca Chihuahua? Dokazano je da se mikronutrienti iz prirodne hrane apsorbiraju brže i bolje. Također unesite dodatke prehrani, vitamin D, koloidne smjese kalcijevog oleata. 0,5 ml po 1 kg je više nego dovoljno.
 8. Ako se koristi suha hrana, prvo se natopi u vodi u sobi ili vrućoj temperaturi sve dok se suhi fragmenti potpuno nestanu.

Kako kuhati prirodnu hranu

Koje bi psa trebalo znati vlasniku štene od chihuahua? Što će biti korisno i sigurno, ali što je bolje odustati?

 1. Govedina, prerađena u mljeveno meso, idealan je proizvod za slatke bebe. Mince kako bi se izbjegle infekcije, morate uliti kipuću vodu i držati ga nekoliko minuta.
 2. Organizirajte praznike za svoje četveronožne ljubimce - sitno kuhano meso purice ili piletinu.
 3. Morska riba u obliku mljevenog mesa ili najmanji dio kuhane, sirove ribe definitivno će privući vaše štene. Izuzetak je pollock - proizvod je previše masnoća, pa se apsorbira vrlo slabo.
 4. Sirova jaja su tabu za pse, jer mogu biti zaražena salmonelom. Nekoliko puta tjedno dopušteno je ući u prehranu 1 žumanjak tvrdo kuhana jaja.
 5. Čak i ako štene ima slabo oblikovanu stolicu, to pokazuje srušenu bananu. Mirisana jabuka je također izvrstan desert.

Zbog niske težine, štenadi chihuahua ne smiju se hraniti s koncentriranim vitaminima, posebno za dodavanje ribljeg ulja.

Kada kupujete komplekse vitamina u trgovini za kućne ljubimce, uvijek pitajte jesu li prikladni za male pasmine pasa.

Činjenica o Chihuahua na mnogo načina nalikuje našem, čovjeku. Na primjer, previše vruće i, obrnuto, ledena hrana iz hladnjaka za psa je nepoželjna. Tekuća voda iz slavine je također kontraindicirana ako mislite da je kuhano dekontaminirano, klora i druge nečistoće nisu otkazane. Stoga, kako bi se izbjegla upala crijeva i stvaranje bubrežnih kamenaca, izlijevati mineralnu vodu koja nije gazirana u zdjelu, u slučaju nužde, očistiti filterom.

Ono što se ne bi trebalo učiniti jest dati psa kobasice, kobasice i dimljeni meso, kiseli krastavci. Nakon takve prehrane, sve će završiti kao minimum s dehidracijom, do maksimalne moguće teške opijenosti.

I još jedna suptilnost - nikada ne dajte hranu psu na stolu, čak i na odmoru. Pravilno i pravodobno hranjenje je ključ za dobro zdravlje u četveronožnom ljubimcu.

Chihuahua Puppy Recepti

Sada znate kako hraniti štene Chihuahua u dobi od dva mjeseca. Sada razgovarajmo o ukusnim jelima koja kuhate kod kuće kako bi zadovoljili vaš mali kućni ljubimac:

 1. Kuhajte komad goveđeg mesa, svjež i sitan što je manje moguće.
 2. Kuhajte rižu i bacajte nasjeckanu govedinu.
 3. Dodajte ribane mrkve.
 4. Počnite rezultirajuću masu i poslužite štene vašoj Chihuahua za večeru.

Kuhati još jedno okusno jelo, pirjati patlidžan, tikvice, mrkve, naribati na grater, malo luka i sitno isjeckati kuhani govedina.

Ako je odreslo sirovo meso, dodajte sjeckani povrće i voće, ulijte u malu bujon. Ako chihuahua želi reagirati negativno na juhu, samo dodajte vruću vodu kako biste spriječili da se hrana osuši i lakše probaviti. Masa bi trebala biti gusta.

Možete ući u prehranu štene chihuahua dva mjeseca heljde i kupusa. Pomiješajte heljda, sirovo govedo, sitno sjeckani u komadiće, kupus i mrkvu, kuhajte ovu masu, ako je potrebno, namazajte s miješalicom ili električnim mesnim mljevenjem. U idealnom slučaju, trebala bi biti pirezna zdjela za konzistenciju. Začinite se s maslinovim uljem za okus.

Ako vaša obitelj preferira malo ribu kao što je oslić, priuštite se malom prijatelju. Da biste spriječili previše previše ribe, umetnite tikvice, jaje i ulijte malo mlijeka. Bolje je ne peći ribu u pećnici, nego ga kuhati umakom u vodu. Zucchini sitno sjeckani, bačeni u ribu i gulaš zajedno još 3-4 minute. Korisno je sipati mlijeko i jaja.

Ako je crijeva chihuahua suviše slaba, uzgajivači preporučuju kuhanje obroka za prehranu na temelju pileća prsa - dovoljno je 100 grama. Također ćete trebati 120 grama sira svježih masnoća i 50 grama kopra. Ne možete rezati piletinu, kuhati u slanoj vodi i, kada se ohladi, popiti vlakna. Pomiješajte meso peradi s preostalim sastojcima.

Pod zabavom

Svaki vlasnik chihuahua mora razumjeti - što osoba može jesti nije uvijek dopušteno štencu, pa čak i odraslog psa. Stoga nemojte hraniti svoj omiljeni mali pas s zajedničkom delikatnošću iz zajedničkog stola i ne privikavajte ga moliti:

 • ne dajte šećer, kekse i kolače, osobito sladoled, kolače, kondenzirano mlijeko;
 • sol - u minimalnoj količini, mora biti pod soli;
 • hranjenje ne uključuje pokuse s kostima, mala riba su posebno opasna, što može oštetiti unutarnje organe djeteta, jednjaka;
 • kobasica, salama, balyk - za probavni sustav pasa pravi test.

Sjeti se da je zdravlje vašeg voljenog ljubimca u vašim rukama!

Kako hraniti štene od Chihuahua: što može i ne može?

Chihuahuas su minijaturni psi, oni su bespomoćni protiv raznih bolesti, pogotovo zbog nepravilnog hranjenja. Stoga, trebate znati što hraniti štene Chihuahua, koliko puta dnevno i kakvu hranu.

Chihuahua pasmina štence mora biti hranjena u skladu s strogo definiranim rasporedom.

U dobi od 2-3 mjeseca, pas se može hraniti 6 puta dnevno, a zatim se broj hranjenja treba smanjiti. Dakle, od tri mjeseca do četiri mjeseca - 5 puta dnevno, od 4 do 6 mjeseci - 4 seta dnevno, a od šest mjeseci do godine - 3 puta.

Što može hraniti mjesečno i dvomjesečno štene?

U početku, pas jede majčino mlijeko.

Kada ima 20 dana, dopušteno je dodati "struganje" u prehranu. Ta se riječ zove sirovo meso, koje je odrezano nožem. Meso treba biti govedina.

Isprva, dovoljno dijelova, veličina glave šibice, ali svakodnevno treba povećati količinu hrane.

U roku od 30 dana možete hraniti štene s kefirom ili bifidokom, svježi sir i kašica također će biti korisni.

Nakon još 5-10 dana, psi mogu već jesti vlastitu hranu s majkom s njezine ploče.

Vlasnik dvomjesečnog Chihuahua nudi sljedeći meni za kućne ljubimce:

 1. Prvo hranjenje: 7 sati ujutro Rezan sir, bogat kalcijem, treba miješati s sirovim mlijekom. Smjesa ne smije biti deblja od kiselog vrhnja.
 2. Drugo hranjenje: 9 sati ujutro Kuhajte govedinu, izrezajte na male kriške. Kuhajte povrće, zgnječite s vilicom. Pomiješajte sve i dodajte malo suncokretovog ulja.
 3. Treće hranjenje: 12 sati. Kuhajte juhu od povrća s mesom i tijesto. Umjesto povrća možete koristiti heljde ili zobene pahuljice. Kao žirače, možete uzeti sitno finu svjetlost, jetru ili bubrege.
 4. Četvrto hranjenje: 15 sati Kuhajte na mlijeku od heljde, riže ili valjanog zob. Med se može dodati u kašu.
 5. Peti hranjenje: 17 sati U mlijeku trebate staviti sirove žitarice i ostaviti natopljenu. Dodaj tamo. Svježi mrkva skakati. Sve je to kombinirano i pomiješano s kiselim vrhnjem.
 6. Šesti hranjenje: 7 sati Kuhajte meso, izrezati na male komadiće. Umjesto mesa, možete uzeti pileće jaje i kuhati ga tvrdo kuhano. Ili kuhajte kuhanu ribu. Ali trebao bi biti oprezan s njom i pažljivo ukloniti sve, čak i najmane kosti. Dodajte povrće koje je kuhano u vodi na bilo koju od predloženih opcija i posipajte suncokretovim uljem.

Chihuahua štene prehrane od 3 do 5 mjeseci

U ovom dobu broj dnevnih hranjenja se svodi na 4-5 puta. Sve ovisi o težini tijela koje je štene stekao.

Kao doručak, psu se može ponuditi kurva ili bifidok, povremeno - pileće žumanjak u kuhanom obliku.

Dnevno hranjenje trebalo bi se sastojati od kuhanog mesa, finog nasjeckanog i istog povrca. Ako vlasnik odabere rižu za ukras za meso, onda bi trebalo biti tri puta više mesa od riže.

Za večeru, štene opet mogu dobiti meso s povrćem.

Ako hranite chihuahua sa suhom hranom, onda bi jedan poslužitelj za štene do 6 mjeseci trebao biti 20 grama. Stariji pas (od 6 mjeseci do godinu dana) može se dati 30-40 grama po hranjenju.

Hrana mora biti pari u vodi.

Kako hraniti štene chihuahua

Iz prehrane štenaca ove pasmine svakako treba isključiti niz proizvoda.

Chihuahua štene ne može biti ništa pržena, začinjena, kisela. Ne možete uzeti hranu. Slatki bugarski papar je kontraindiciran, što može uzrokovati gastritis.

Križ također treba staviti na deserte kao što su slatkiši, muffini, kolači, kolačići i kolačići. To su izvori masnoća i mogu ozbiljno utjecati na rad srca psa, što dovodi do pretilosti.

Chihuahua izbornik ne smije sadržavati matice - zbog njih krhkost kostiju, krhkost tkiva se povećava, metabolički proces je lutalica, a kamenje nakuplja u mjehuru. Ne možeš grah, grašku.

Slijedeće vrste mesa su kontraindicirane:

Čvrsta "ne" govedina, sve vrste konzervirane hrane, sirove ribe. Kupus, repa, rutabagas i rotkvice štetni su za štene.

Vitamini i prehrambeni dodaci

Aditivi za hranu mogu se koristiti samo ako ih navede veterinar ili rukovatelj pasa.

Obično se glukonat i kalcij glicerofosfat dodaju u hranu koju štene jede. Dopušteno je i pivarski kvasac, morski kelj, bogat kalcijem. Često upotrebljavajte čak i tanke ljuske jaja.

Od vitamina, preferira se vitamin D, Trivita. Mnogi vlasnici probavljaju hranu s mineralnim spojevima Irske Cal.

Od prirodnih proizvoda koji djeluju kao vitamini, Chihuahua će imati koristi od mješavine od 0,2 malih žlica meda i iste količine jabučnog octa razrijeđenog u 20 mililitara vode.

Zdravo psa može podići samo brižan vlasnik. Jedna od sastavnica pravilnog obrazovanja jest kvalitetna i uravnotežena prehrana. Znajući kako hraniti štene Chihuahua i kontrolirati njegovu prehranu, pružit će vam ga zdravim i dugim životom.

Podijelite s nama kako hranite štene!

Kako hraniti chihuahua kod kuće?

Chihuahua je vrlo mali pas. Postoje dvije vrste ove ukrasne pasmine: gladak i dugokosi. Životinja male visine i težine, možete zadržati ovu pasminu čak iu najmanjim stanovima. Kako bi pas živio do vlasnika što je duže moguće i biti zdrav, morate se pobrinuti da dobije dobru prehranu. Najbolje je napraviti izbornik po danu i slijediti utvrđeni raspored.

Odraslog psa starije od godinu dana treba pravilno hraniti 2 puta dnevno: ujutro i navečer. Isti režim hranjenja slijedi ako životinja ima 2 godine i više. Nakon 11 godina, prijeđite na jedan obrok.

Pas mora uvijek imati čistu vodu koja treba mijenjati svaki dan. Stupanj prijenosa tekućine je 60 ml po 1 kg težine životinje. Ako pas nije sve pojedeo, hranu se ne smije ostaviti u zdjelici, već je potrebno ukloniti nakon 15-20 minuta. Hrana mora uvijek biti svježa i sobna temperatura. Ne možete izmjenjivati ​​dnevnu suhu hranu s prirodnim, jer to dovodi do probavne smetnje. Nakon svakog obroka potrebno je prati zdjelu.

Pasmine pasmine Chihuahua pune su tjelesne težine. Ako su hranjeni sa stola, to neizbježno dovodi do povećanja težine i raznih bolesti.

Da biste utvrdili da životinja ne pati od pretilosti, trebate dodirnuti rebra. Ako se ne odgajaju, naime, osjećaju se, znači da je sve u redu.

Do tri tjedna štenci jedu samo majčino mlijeko. Tada dolazi vrijeme prvog hranjenja. Počnite s svježim sirom, a zatim dodajte govedinu na dijetu, koja je ostrugana nožem, prebačena u kuglu veličine šibice i gurnuta u usta bebe. Nekoliko komada bit će dovoljno dnevno, povećavajući njihov broj i veličinu svaki dan. Štenad od odlaska od majke preporučuje se 1 mjesec. Na novu hranu treba postupno prenijeti.

U 1,5 mjeseci štene se obučavaju na sljedeće proizvode:

 • zobeno brašno;
 • sir;
 • bifidok;
 • kefir.

Popis se također može nadopuniti rižom i heljinom. Kada navrši 2 mjeseca, trebao bi jesti 6 puta dnevno.

U 3 mjeseca, štene i dalje daju iste proizvode. Također, još uvijek je moguće dati mlijeko koje tijelo još apsorbira. U 4 mjeseca, već je zabranjeno, jer se dijareja, nadutost i drugi problemi već mogu razviti. Možete početi hraniti štene sa suhom hranom - "Purine", "Proplan", "Hills", "Royal Canin". Namočen je u vrućoj vodi, jer se apsorbira mnogo lakše kada je natečen. Ako postoji potreba za promjenom hrane, trebate promatrati kako će životinjsko tijelo reagirati na to unutar 5-7 dana nakon upotrebe.

Jednom dnevno, možete dati svoje štene vitamin D (0,5 ml po 1 kg težine). Počnite uključiti u prehranu mesa - puretina, piletina, govedine. Ptica je sitno sjeckana, a sirova mrena se neko vrijeme izlijeva vodom. Ne možete dati kosti, budući da štene još nisu pojavile sve zube. Ribu je kuhano ili hranjeno sirovo, rezanje. Uključuje se u dijetu 1-2 puta tjedno. Potrebno je isključiti masne ribe, pollock, riječne i morske vrste. Dvaput tjedno, kuhani žumanjak se miješa u hranu. Od plodova štene, možete dati banane i naribane jabuke s vilicom.

Zabranjeno je dati Chihuahua koncentrirani vitaminski dodatak. Ne preporuča se riblje ulje. U veterinarskoj ljekarnici možete kupiti kompleks vitamina, koji su posebno dizajnirani za štenad ove pasmine. Za formiranje kralježnice i koštanog tkiva potrebni su mineralni dodatci koji sadrže fitin, koštani obrok i druge tvari. Nemoj predozirati, inače će kosti biti krhke. Odrasli pas se ne boji, jer je višak minerala iz nje jednostavno ispran iz tijela.

Pas Chihuahua ima zavidan appetite i jede nekoliko puta više nego što je potrebno. Vlasnik mora znati koliko se obroka može dati životinji, kako bi joj pružili esencijalne hranjive tvari, a istodobno ih ne bi pretjerali. Količina dnevnog obroka iznosi 50-80 g po 1 kg težine pasa. Dakle, ako kućni ljubimac teži 3 kg, dnevna stopa je 240 g. Istodobno, 2/3 prehrane treba biti proteinski proizvod, a ostatak - povrće.

Ponekad vlasnici odlučuju prehraniti Chihuahua samo prirodnu hranu:

 • kuhana govedina;
 • heljda, valjanog zob, kuhano jaje;
 • kuhano povrće s biljnim uljem;
 • soda svjež sir;
 • (pluća, bubrega, jetre);
 • kuhana morska riba.

Mliječni proizvodi se trebaju dati s izuzetno oprezom, jer uzrokuju fermentaciju, što je vrlo opasno za pasmine pasmine Chihuahua. U žitarice treba dodati sir, sir, kefir i jogurt. Morate slijediti rad crijeva vašeg ljubimca. Ako se pojavi nadutost, to znači da je ovaj proizvod kontraindiciran.

Domaćini mogu hraniti Chihuahua suhom hranom i konzerviranom hranom. Feed treba kupiti u premium klasi u originalnim paketima ("Purina", "Hills", "Royal Canin"). Potrebno je provjeriti datum isteka. Proizvod mora odgovarati dobi životinje i njegovom fizičkom stanju.

Hranidba chihuahua sa suhom hranom ima sljedeće prednosti:

 • prikladno je uzeti ga na izletima;
 • ne tvori tartar;
 • to su uravnotežene hrane, zbog čega nema potrebe dodatno dati psa minerala i vitamina.

Što hraniti 1,5 mjeseca. chihuahua

Što hraniti 1,5 mjeseca. chihuahua 07-25.10 09:23

Dobro došli! Molim vas, recite mi, bolje je hraniti 1,5 mjeseci štenaca kihanja. Dobili su konzerviranu hranu za štenad tvrtke "Happy Dog", ali nakon što su se razboljeli, postali su bolesni.

Što hraniti 1,5 mjeseca. chihuahua 07-25.10 10:46

Dobro došli!
A što je uzgajivač hranio? Koliko ja razumijem, nedavno su je uzeo, neko vrijeme biste trebali dobiti izbornik. Ili su ti tvoji štenad? Reći ću, a svi se veterinari slažu sa mnom da morate hraniti naturalsk najmanje godinu dana. Ono što vam daje ne odgovara vašim psima. Pronađite dobar feed - ovdje na mjestu, u ovom odjeljku, netko je dao ravnotežu kvalitete hrane, vrlo pametan, izgled. Dajte konzerviranu hranu samo u jednom hranjenju, pomiješajte s žitaricama, heljinom, rižom, zobenom brašnom. Nije dobro savjetovao, ali znam iz vlastitih iskustava i mišljenja, isprobati Exix konzervu za štenad, oni su jeftiniji (naša proizvodnja, s uvezenim vitaminskim kompleksom), ali su dobro podnošljivi i puno prirodniji, čak iu izgledu, mirisu. Od suhe hrane - Akana, Origien (ja sam također iz Vidnoe, u našem gradu ti dobri izvori ne mogu naći, treba naručiti putem Interneta). Ali samo za jednog hranjenja. Ostatak je naturalka. Kalcinirani svježi sir svakoga dana je neophodan, u njemu sirovo meso (dobro pršut), podijeliti u dijelove i u zamrzivaču. Zatim otopiti i staviti u sir (ja to učiniti, ali možete staviti meso u kaša, samo asimilacija meso zahtijeva puno kalcija, pa sam ga stavio u sir). Žitarice se pomiješaju sa svježim povrćem i kuhanim mesom - piletinom, puretinom. Vitamini su potrebni.

Re: Što jesti 1.5 mjeseca. chihuahua 07-25.10 13:36

Re: Re: Što hraniti 1,5 mjeseci. chihuahua 07-25.10 18:04

Neophodno je davati vitamine kada se hrane prirodnim, siguran sam u to, ako ne ulaziš duboko u raspravu o prednostima "umjetnih" vitamina općenito, ali naravno. Suha hrana je poželjna za konzerviranu hranu, to je sigurno. Ali meso ide dobro s fermentiranim mliječnim proizvodima, a ti nisi ništa! Povrće, naravno, također dobro.

Re: Re: Re: Što hraniti 1,5 mjeseci. chihuahua 07-25.10 20:04

Jeste li često jesti meso pomiješano s svježim sirom? ))) Tako hranite svoju djecu također?
Brad ne piše

Re: Re: Re: Što hraniti 1,5 mjeseci chihuahua 07-25.10 23:46

Hvala svima za savjete! Pokušat ćemo pronaći nešto što je optimalno. Samo tko se suočio s takvim škodljivim psima poput chihuisa, razumjet će me. Mučeni su zbog užasa. Moja štenad, počela ih je prebaciti na hranu, kad je moja majka nestala od mlijeka, pa su i oni u bilo kojem. Ono što nisu samo dali, i meso, perad i sir, okreću se i bježe s kanta. Nekako su počeli jesti barem konzerviranu hranu, zbog čega su se zaustavili na njima, ali onda se pojavio drugi problem, oni su se osjećali loše od njih.

Re: Re: Re: Re: Što hraniti 1,5 mjeseci chihuahua 07-25.10 23:56

Keralin, o curdu s mesom, još uvijek niste sasvim u pravu. To je eksplozivna mješavina, ispada, ne mogu svi to uzeti.

Što i kako hraniti chihuahua? Prehrana štenci i odrasli psi

Chihuahua hranjenje ima svoje osobine s obzirom na malu veličinu psa. Chihuahua - svijet ptičjeg psa i dan jede nekoliko žlica hrane. Stoga je bilo tko vlasnik hraniti takvu životinju.

Kako hraniti chihuahua? Koliko puta i kako to učiniti ispravno? Chihuahuas su poput svih ukrasnih pasmina, s jedne strane su skloni brutalnosti na krmi, as druge - prema gutljaju. Štoviše, obje reakcije na hranjenje mogu se naizmjenično manifestirati kod jednog psa.

Važna pravila za hranjenje chihuahuas: približna dijeta

 • Kako bi zaštitio rastući organizam štene od crijevnih bolesti, mora se strogo hraniti po satu. Od 2 do 3 x 6 puta na dan, do četiri do pet puta dnevno, do šest mjeseci - 4 puta dnevno, do godine dana - tri puta dnevno. Chihuahua za odrasle jede ujutro i navečer, na primjer, u 7 i 19 sati ili u 8 i 20, ali ne prije spavanja. Stariji pas stariji od 11 godina obično je dovoljno hraniti jednom dnevno.
 • Kako ne bi odgojili kućnog ljubimca previše biran za hranu, uopće morate paziti da on ne zna da postoji druga hrana na svijetu osim one u svojoj zdjeli. To jest, ne možete liječiti psa bilo koji dobar.
 • Ako vlasnik odluči hraniti Chihuahua prirodnom hranom, trebalo bi imati na umu da štene trebaju imati redovitu hranu kao što je kuhana govedina, kalcinirani sir, kuhano povrće s dodanim biljnim uljem, nusproizvodi (jetra, bubrezi, pluća), hercule ili heljde, kuhane jaja, kuhana morska riba.
 • Odraslog psa treba osigurati hranu u kojoj su meso (i nusproizvodi), žitarice (riža, heljda, zobena kaša) i povrće uravnoteženi u omjerima: 30% 40% i 30%. Također su potrebne dodatke vitaminima i mineralima, kefir, sir, voće. Odrasla osoba od dva kilograma dnevno zahtijeva oko 100-150 grama punog obroka.

Što ne može hraniti chihuahua?

Strogo je zabranjeno davati chihuahua: prženu hranu, slanu, začinjenu, kiselom, uključujući slatku bugarsku papriku. Sve to uzrokuje gastritis u psu. Također ne biste trebali dati slatkiše (vrećice, pite, kolači, kolačići, slatkiši, itd.) Koji dovode do pretilosti.

Noževi uznemiruju metabolizam u koštanom tkivu i kosti postaju krhke, a kamenje formira u mjehuru. Chihuahuas ne može se hraniti grašak i grah, kao i svinjetina, konjsko meso, janjetina, zec, lardo, konzervirana hrana (pirjano meso, riba), sirova riba, rajčice, kupus, rotkvica. Odrasle životinje u prehrani ne trebaju mlijeko, vrhnje, kiselo vrhnje, masni sir i sir.

Chihuahua hranjenje suhe hrane

Dobra alternativa prirodnim proizvodima su vrhunska, gotova, vrhunska premija suhe hrane za pse. Važno je zaustaviti izbor na jednom proizvođaču hrane, a treba ga prodavati svugdje u vašem okrugu. Razlika u opskrbi hranom i potrebu za probati drugu hranu negativno će utjecati na zdravlje Chihuahua.

Suha hrana za ukrasne pse treba biti navlažena vrućom vrelom vodom i ohlađena na unos hrane na sobnu temperaturu. Istodobno, natopljena hrana ne smije biti pohranjena dulje od 10 minuta ili se ponovno upotrijebiti.

Chihuahua hranjenje štence

Štenac do 6 mjeseci stari je 20 grama suhe hrane za jedan obrok, od šest mjeseci do godine - 30-40 grama, a odrasla osoba - oko 60 grama. U ovom slučaju, količina hrane koju jede ne ovisi o težini psa, već o njegovoj pokretljivosti.

Bez obzira na to jesu li prirodna hrana jede pas ili suha hrana, komad chihuahua uvijek će biti koristan:

 • krastavac,
 • rajčica,
 • lubenica,
 • dinja,
 • jabuka,
 • kruške,
 • jagoda bobica,
 • grožđe,
 • crni ribiz, itd.