ABC popravak

Alabai je vrlo zanimljiva pasmina pasa, idealna za zaštitu različitih predmeta. Oni predstavljaju središnji azijski pastira. Njihove izvrsne zaštitne kvalitete i velike veličine pružaju maksimalnu zaštitu zaštićenog područja. Kaput Alabayeva ima nekoliko značajki, zbog čega nadglednici dobro podnose hladnoću i toplinu.

Alabai se čuvaju na ulici, tako da za njih rade udobne kabine. Kako bi dizajn bio ugodan i praktičan, tijekom izgradnje morat ćete slijediti određene savjete. Avijacija za alabay također treba biti izgrađena u skladu s određenim pravilima.

Što bi trebalo biti štand

Alabai je tijekom cijele godine bio na ulici. Optimalan izbor materijala za izgradnju psa za uzgajivačnice - drvo. U ljetnoj se vrućini savršeno održava temperatura i ugodna mikroklima. Zbog tih i drugih razloga, za Alabai grade se drvene kabine. Za takve pse postoji nekoliko glavnih vrsta zgrada:

 • Toplo. Prilikom odabira bilo kojeg materijala za izgradnju uzgajivačnice, treba ga pravilno izolirati. Zbog toga je najpopularniji materijal koji koriste graditelji pjena. Zajedno s njim izbor često pada na mineralnu vunu i piljevinu. Ako se mineralna vuna koristi za izolaciju, pas mora biti čvrsto zaštićen od ovog materijala. Ako se proguta slina u psu može oštetiti probavne i respiratorne sustave. Zimi se na kabinu stavljaju balade sijena. Lase kennel zavjese gusta krpom kako bi se spriječilo gubitak topline.
 • Suha kabina. Takve strukture rastu iznad tla. Ova tehnika omogućuje vam da izbjegavate veliku vlažnost u uzgajivačnici. Kada samoproizvedite kabinu, treba provjeriti prisutnost različitih otvora i utora. Ako je kabina puha, nikakva izolacija ne može štititi psa od hladnoće.
 • S krovom koji se može ukloniti. Prilikom gradnje odgovarajućeg štanda za alabay, trebali biste razmisliti o kreiranju uklonjivog krova. Štenula će biti dostupna vlasniku psa. Krovom se štand svakodnevno čisti. Krov mora imati nagib prema stražnjoj stijenci. To će eliminirati zadržavanje vode na krovu tijekom oborina.

Alabai su psi koji vole otvorene prostore. Oni vole gledati teritorij koji im je povjereno. Stoga bi se kabina trebala nalaziti na brdu. Iz njegovog psa će pregledati cijelo zaštićeno područje.

Oblik kabine

Alabai stalno se popne na krov svoje uzgajivačnice kako bi pregledao teritorij. Kabina postaje njihova točka promatranja. Stoga, krov mora biti ravna. Ne bi trebalo biti turrets ili strmim padinama.

Prilikom odabira gotovog štanda posebna se pozornost posvećuje krovnom materijalu. Bolje ga je pokriti s mekim proizvodima. Takva odluka će štititi psa od dosadnih zvukova tijekom oborina. Stalni zvuk kapljica na krovu može osloboditi četveronožnog stražara.

Sustavi s ravnim krovom izrađeni su u sljedećim varijantama:

 • uzgajivačnica s jednim odjeljkom;
 • zgrade koja uključuje predvorje i spavaći prostor.

Svaka od ovih opcija može se provesti zagrijavanjem. Pas će biti udobniji ako se preferira kravata s dva odjeljka.

Tambour je vrsta zaštite, isključujući puhanje vjetra u spavaću sobu. Osim toga, ostat će sve prljavštine koje pas donosi s ulice. Sleeper alabay ostaje čist. Zimi, kabina će biti puno toplija zbog činjenice da hladni zrak će se zadržati dodatni prostor.

Ako se psa čuva izvan samo u toplom vremenu, štand se može izvesti bez tambure. Prije nego što uzgajivačnica treba biti opremljena s baldahinom i podom, tako da se pas mogao opustiti na otvorenom. U hladu će pas biti puno ugodniji.

veličina

Čak iu fazi planiranja strukture, važno je izračunati svoje točne dimenzije. Soba bi trebala biti udobna za psa. Ako je usko, ljubimac će stalno doživjeti neugodnosti, što će utjecati na njeno stanje. Prilikom konstruiranja ogromne kabine, neće se moći zagrijati na hladnom vremenu samo zbog vrućine psa tijela. To će uzrokovati nelagodu alabai.

Izbor sjenki na tržištu gotovih proizvoda je vrlo širok. Alabai trebaju velike kabine. Stoga dućan treba obratiti pozornost na proizvode za pse velikih pasmina. Često uzgajivači naručuju svoje dimenzije kabine. Izračun dimenzija prostorije za psa obračunava se na temelju ove sheme:

 • Visina unutar štanda trebala bi biti 5 cm viša od visine psa.
 • Širina zgrade treba izračunati na temelju duljine alabaya. Ovim pokazateljom dodaje se od 5 do 10 cm.
 • Laz se mora izvesti visina bi trebala biti malo manja od rasta pasa na grebenu. Širina ulaza određena je parametrima prsa psa, dodajući 10 cm ovom indikatoru.

Prilikom gradnje uzgajivačnice za štene, nemoguće je precizno mjeriti - ona će s vremenom rasti. U takvoj situaciji obično se koriste standardni parametri:

 • duljina proizvoda je 130 cm;
 • štand bi trebao biti oko 100 cm širok;
 • u visini zgrada bi trebala imati 90 cm;
 • šahtova se izvodi s takvim parametrima - 50x35 cm.

Bolje je ako je pas slobodan. U ovom slučaju, ograda bi trebala imati visinu od najmanje 2 m. Kako bi se izbjeglo kopanje, bolje je ojačati ogradu. Ograda je obično zakopana u zemlju za 60 cm. Ako su ljudi stalno na tom području, trebali biste sami sagraditi otvoreni kavez.

materijali

Kako napraviti uzgajivačnicu za alabay? Za to morate uzeti u obzir nekoliko značajki zgrade. Metalni proizvodi - najgora inačica uzgajivača za pse. Takve su zgrade vrlo vruće u ljetnoj vrućini. Zimi su vrlo hladno. Prilikom postavljanja štand alabai vole spavati u snijegu.

Ako odlučite kupiti kuću od opeke za psa, morate osigurati da je dobro izolirana iznutra. Trebao bi biti treperi daske. Najbolji materijal za izgradnju štanda je stablo. Takve se zgrade savršeno zagrijavaju tijekom mraza.

Najčešće, štandovi za alabay su izrađeni od trupaca ili šipki. Prije kupnje ovog dizajna treba obratiti pozornost ne na obradu materijala. To bi trebalo biti obrubljeno, tako da pas ne vozi smeće. Ploče bi trebale biti natopljene antiseptičkim, ali samo izvana. Unutar kabine ne bi trebalo obaviti završetak koji će emitirati neugodne mirise. Inače, pas neće ni ući u uzgajivačnicu.

Izgradnja je lakša i brža ako su svi potrebni alati pri ruci. Da biste izgradili kabinu, trebate imati sljedeće materijale:

 • podstava - sa svojom pomoći kabina će biti obložena izvana;
 • sušene šipke;
 • šindri ili krovni remeni;
 • OSB ploče;
 • vodonepropusni materijal;
 • iverica;
 • Batten;
 • pjene ploče;
 • antiseptički pripravak za obradu drvenih elemenata;
 • pijesak;
 • šarke vrata;
 • pocinčani nokti.

Svi drveni elementi prije rada pažljivo se čiste. To će spriječiti psa da dobije krhotine. Obrada drva s antiseptičkim sredstvom treba izvesti tek nakon završetka gradnje.

Faze izgradnje

Rad na stvaranju uzgajivačnice obavlja se u fazama. Postoji nekoliko glavnih faza u izgradnji pas kuće:

 • Priprema. U ovoj fazi, odaberite materijal, mjesto ugradnje pasa i njegove dimenzije.
 • Izrada crteža. On mora uzeti u obzir značajke dizajna kabine i njegovu veličinu.
 • Izgradite dno. Šipke s dionicom od 40x40 moraju se rezati na širinu i duljinu dna. Od njih idu u kadar.
 • Zagrijavanje. Pripremljeno dno se montira u šipke prema gore, a na njemu se nadovezuje vodonepropusnost. Materijal zagrijavanja stavljen je na vrh i opet vodonepropusni film. Izolacija je pričvršćena sa zagradama. Zatim obavlja završnu podnicu.
 • Izgradite okvir. Potrebno je pripremiti 4 stupa barova. Mora imati presjek od 100 x 100 mm. Barovi bi trebali biti postavljeni na donjim uglovima. Dugi proizvodi postavljeni su na uglovima prednjeg zida. Potrebno je za rampu. Osim toga, šipke trebaju biti postavljene u središte gornjih zidova. Osim toga, trebali bi biti instalirani barovi koji će ograničiti ulazak na štand.
 • Zidna obloga se izvodi pomoću koluta. U ovoj fazi, struktura je također izolirana. Zidovi bi trebali biti vodonepropusni, a izolacijske ploče trebale bi biti postavljene u slobodni prostor između rešetki. Odozgo je potrebno ponovo učvrstiti vodonepropusni sloj. Unutarnje oblaganje zidova obavlja se pomoću šperploče. Glave noktiju potonule su u stablo.
 • Krovni uređaj. Okvir je izrađen od rešetaka s presjekom od 40x40 mm. Bit će jednako opsegu kabine. Unutar okvira je napunjen list OSB. Između stupaca potrebno je postaviti izolaciju i zatvoriti ga vodonepropusnim. Vrh montirane šperploče. Trebao bi biti veći od okvira. Na ulazu treba napraviti prag od 20 cm. I iza i sa strane - 10 cm.

Pokrijte krov s šindrama. Vani, gotovoj zgradi tretira se antiseptikom. Ispod sjenice postavljaju se ploče, podižući strukturu iznad tla. Onda provjerite lovački kennel. Ne samo da možete graditi štand, nego i izgraditi punopravni čamac za Alabai (kao na donjoj slici).

Dodatna izolacija

Pas se čuva u hladnoj regiji, tijekom jakih mrazova štand bi trebao biti obložen balama sijena. Laz zavjese komad guste tkanine. Sigurnosno je koristiti pjenu kao izolaciju.

Također se može odabrati piljevina. Međutim, nakon nekog vremena oni su sat, a izolacija štand se smanjuje. Kada koristite mineralnu vunu, sve pukotine su čvrsto zapečaćene tako da pas ne može doći do njega. Ako se odlučite napraviti kutiju za pse, ne smije se zagrijavati.

Mjesto instalacije

Najprije odaberite optimalno mjesto za uzgajivačnicu pasa. Bolje je da se stranica nalazi u sjeni stabala. Trebao bi biti mali brežuljak. Stambene zgrade trebale bi biti udaljene 10 metara od štanda. Dobro rješenje je izgraditi kavez za ptice.

Kada se kabina nalazi ispod sunca, pas može postati bolestan zbog toplotnog udara. Nemojte graditi uzgajivačnicu na tamnom mjestu. Alabai stalno prati zaštićeno područje. Stoga, od mjesta gdje će se uzgajivačnica nalaziti, treba dobro pogledati zemljište. Tijekom kiša, područje na kojem će biti postavljena kabina ne bi trebalo poplaviti. Alabai ne može suživjeti s drugim životinjama. Daleko su od farme. Nemojte postavljati kabinu u stajnjak. Kada je odabrano mjesto za uzgajivačnicu, možete odabrati model strukture.

Da biste shvatili kako izgraditi kavez za Alabai, možete uzeti u obzir samo sve značajke web mjesta.

Booth-kavez

Alabai neprestano šeta po mjestu. Kada vlasnik prima goste, bolje je imati psa u kavez za ptice. Trebao bi biti smješten u kabini. Ovdje se pas može lako odmoriti. Avijacija se obavlja s drvenim podom. Krov stvoriti opcionalno. Pa će pas uvijek biti pod otvorenim nebom.

Vrata moraju biti načinjena na takav način da se otvori u ograđenom prostoru. Inače, Alabai ne može izvući. Posebno je važno odabrati pouzdanu i snažnu bravu.

Veličina kabine i kavez za Alabai

Alabai se smatraju lojalnim i vrlo prijateljskim psima, oni su dobri kad budete stražar ili prijatelj. Psi imaju mirno, neustrašivo tjeskobu, a njihova velika veličina daje im strašan izgled. Sve ove osobine čine pse izvrsnim čuvarima lokalnog područja ili mjesta. Zbog guste vune i podsloja alabai savršeno podnosi toplinu i hladnoću, što im omogućava da žive na ulici bez ikakvih problema.

Psi ove pasmine ne preporučuje se da se čuvaju u stanu, oni se osjećaju najbolje na ulici. Kabina i kavez za alabay - najbolja opcija za udoban život pasa.

Karakteristike pasa

Alabai su osjetljivi na različite promjene u situaciji, tako da kabina za njih treba biti što udobnija i sigurnija. Prilikom gradnje štand, razmotrite ne samo svoju veličinu, već i materijal i krovnu strukturu.

materijal

Obično, alabays ostaju na otvorenom tijekom cijele godine, budući da njihova vuna dopušta da podnose čak i teške mrazove. Za cijelu se godinu živi najbolja drvena konstrukcija. Materijal se zagrijava zimi i ljeti ljeti.

zagrijavanje

Bez obzira na vrstu materijala zidova i krova, kabina mora biti izolirana. U tu svrhu najbolje je koristiti ekološki prihvatljive materijale, poput piljevine. Mineralna vuna i pjena također su prikladne kao izolacija. Ali imajte na umu da se mineralna vuna mora zaštititi od vlage, a pjena se može postaviti u zgrade udaljenim od izvora paljenja. Pored toga, mineralna vuna, kada ingestira psa (kada je proguta), utječe na dišne ​​puteve i probavni trakt. Prilikom polaganja materijala, pažljivo ga izdvojite tako da pas ne može doći do njega.

Ako živite u hladnoj regiji, zimi, kabina mora biti zagrijana dodatnim oblogama s sijedom i snijegom. Za to, uzgajivačnica je okružena balama slame (ili sličnim materijalima, na primjer, piljevinom) i prekrivena labavim snijegom ili kockama krute kore. Da se snijeg ne prosipa unutar kabine, potrebno je osigurati veo ili vrata, koja se pas neće moći suziti i kroz koji će lako proći.

Razina vlage

Kako Alabai ne bi uhvatio hladnoću ili se zaražio ničim preko zemlje, kabina je podignuta iznad zemlje. Kada se montira kabina za alabay, provjerite preklapanje poda za pukotine. Čak i kvalitetna izolacija neće spasiti od pukotina i crteža.

Krovna struktura

Kućni psa stalno se začepljuje vunom, pomagalom i otpadnim proizvodima. Kako bi se izbjegla reprodukcija patogenih bakterija, štand se čisti jednom u 1-1.5 tjedana. Za jednostavno čišćenje, optimalno je organizirati uklonjivi krov u kući.

Životni stil alabaya obvezuje ga da koristi krov kabine kao mjesto za promatranje i odmor, pa je dizajn krova trebao biti ravno s laganim nagibom na stražnju pregradu.

Alabai su čuvari, pa samo trebaju imati otvoreni pogled na cijelo dvorište. Najbolje je imati štand na brdu. Ako nema mjesta na mjestu, može se izraditi mali konj, koji će omogućiti pasu da slobodno prati mjesto.

Dizajn i veličina kabine

Krovni turrets i dvukhskatnye dizajni nisu prikladni za Alabai. Ne mogu leći i gledati vanjski svijet.

Ne biste trebali učiniti previše pristranosti, pas bi trebao biti udoban stalno leži na štandu. Bolje je opremiti nagib na stražnjem zidu. Ako je kabina na malom uzvisini, iskopajte mali jarak za odljev vode iz stanice alabay.

Odvojivi krov omogućit će čišćenje kabine i pratiti psa tijekom bolesti. Ako imate kučku, tada će ovaj dizajn biti prikladan za vrijeme isporuke pasa ili za vrijeme hranjenja štenaca.

Mekani krovni materijali kao što su krovni pokrivači, šindri ili nepovezana guma su optimalni za pokrivanje krova. Materijal mora omekšati zvukove kiše, tako da je pas ugodno unutra u bilo kojem vremenu. Osim toga, na mekanom tapeciranju Alabai prikladnije je penjati se i kretati se.

Kabine s ravnim krovovima izvode se na dva različita načina:

 • jednodijelna gradnja;
 • kabina s predvorjem i mjesto za spavanje.

Oba dizajna mogu se zagrijati, tako da su zimi topli. Međutim, kabina s predvorjem (primjer je prikazan na slici) pogodniji je za život cijele godine.

U uzgajivačnici s dva dijela predvorje djeluje kao zračni jastuk. Ona štiti mjesto za spavanje od skica, oborina i vjetra. Najmanji udah vjetra, prašine i prljavštine ostat će u prvom odjeljku. Osim toga, većina prljavštine iz šape i dlake pasa ostat će u predvorju. U zimi u uzgajivačnica s dvije grane će biti mnogo toplije, a u proljeće sušilo. Ako uzmete alabaya za zimu u kući, onda će kabina s jednim dijelom učiniti. Dodatnu šupu možete opremiti s klupom na štednjaku tako da će ljeti imati mjesto za odmor u sjeni.

veličina

Vrlo je važno odabrati veličinu kutije za pse. Skučena kuća, u kojoj Alabai jedva odgovara, ne može se nazvati prikladnim. Međutim, preveliki kabini nisu vrlo praktični. Toplina iz tijela pasa i iz izolacije neće biti dovoljna za održavanje ugodne temperature u mraku.

Ako planirate kupiti štand, odaberite dizajn za veliki pas. Takve kuće su izrađene posebno za velike pasmine. Mnogi urede i tvrtke bave se proizvodnjom psa za kućne ljubimce po individualnim mjerenjima. Ako planirate sami izgraditi kuću za pse, koristite sljedeće izračune za dizajn:

 • visina kutije unutar bi trebala sastojati od rasta pasa i 5-6 rezervnih centimetara;
 • širina je jednaka duljini od vrha nosa do repa pasa + 7-10 cm;
 • šaht za kabinu je nešto manji od veličine psa na grebenu, a širina je izrađena prema veličini prsa + 5-10 cm.

Ako ste uzeli štene, tada se gore navedeni parametri ne bi smjeli uzimati u obzir. U takvom slučaju, optimalno je koristiti standardne dimenzije:

 • duljina - 13-135 cm;
 • širina - 100 cm;
 • visina je 85-90 cm;
 • ulaz - 50-55 u visini i 35 u širini.

Ako planirate graditi kavez otvorenog zraka oko štandova ili ograde za hodanje, odlučite o materijalu i visini ograde. Duljina ograde mora biti najmanje dva metra. Za psa nije kopao, kopati ograde na dubini od 50-70 cm. Optimalno ne ogradite, i punopravni kavez za ptice, u kojem Alabai će biti u mogućnosti da se sigurno pokrenuti.

Oni koji planiraju s vlastitim rukama graditi kavez za alabaya i ne znaju kako napraviti pravu izvedbu, bolje je koristiti preporučenu veličinu kaveznice za alabaya. Optimalno područje ograde za veliki pas je 10 četvornih metara, visina - 2,5-3 metara.

Crtanje i materijali

Prikladnije je sastaviti, ako su svi materijali i alati unaprijed kupljeni. Da biste izračunali količinu građevinskog materijala na strukturi, napravite shematski crtež ili napravite gotov dijagram.

Za izgradnju standardne uzgajivačnice za alabay trebat će vam:

 • drvo 10 x 10 cm, 4 x 4 i 10 x 5 cm;
 • planking za plating;
 • ploče iverice;
 • Debljine od 2-3 cm;
 • izolacija (piljevina, mineralna vuna itd.);
 • valjani krovni materijal;
 • OSB ploče i ostali čipovi;
 • asfalt;
 • pijesak;
 • antiseptičko liječenje drvenih konstrukcija;
 • metalni nosači;
 • spajala.

Prije montaže kabine, pažljivo obložene drvene konstrukcije. Impregnirajte antiseptik samo izvan kabine, miris psa je jači od čovjeka. Stoga, jak miris impregnacije možda ne voli pas.

Skupština

Nakon obrade materijala i pripreme alata, možete nastaviti s montažom. Izgradnja kabine uključuje sljedeće korake:

 • Priprema. Provjera tla i terena, mjerenja i još mnogo toga.
 • Dolikuje. Potrebno je proširiti sve dijelove kabine nakon izrezivanja i procijeniti jesu li one pogodne jedna za drugu.
 • Veza prvog dijela. Skupština počinje odozdo. Da biste to učinili, upotrijebite šipku od 4 do 4 cm. Iz nje sakuplja pravokutnu strukturu, koja je omotana ispred zidne ploče.
 • Zagrijavanje poda. Sakupljeno dno položi se s "kolačem" stakla i pjene. Odozgo položite još jedan sloj staklenih vrata i sve ih pričvrstite sa zagradama. Iznad izolacije i vodonepropusnih ispunjenih podova.
 • Sastavljanje okvira. Za okvir koristite debelu šipku od 10 do 10 cm, a dvije su šipke na visini kabine, a druga dva veća za 7-10 cm. Visoki stalci su vertikalno vezani na podnu ploču, dok su male stalke pričvršćene na stražnju stijenku. Pad visine stvorit će nagib krova. U istoj fazi, učvrstite okvir za ulazak.
 • Izgradite zidove. Vani je gotova struktura presvučena daskama. I odmah zagrijavaju zidove, jer je čašica pričvršćena na zidove pomoću klamanja, a zatim se unutrašnjost štanda odreže izolacijom i zatvori s drugim slojem stakla. Cijeli "kolač" izolacije prekriven je šperpločom ili ivericama i čekićem.

Kad je štand spreman - možete napraviti avionsku pticu za alabaya. Ne zaboravite da je mjesto za psa bolje izraditi od prozirnog materijala, na primjer, iz lančane veze. U takvim čamcima, pas će biti udoban i ne dosadan. Alabai će imati besplatan pregled dvorišta i okolice.

Majstorska klasa za izradu kaveznice za Alabai

Središnji azijski pasji pas nije pas koji se može čuvati u stanu. Da, i u privatnoj kući, osim ako nije ogromna palača, div ne luta. Kabina također nije opcija, nije preporučljivo držati remen na središnjem azijatu. Najbolje je rješenje izgraditi otvoreni kavez za ogromnu alabaya. Vaš će ljubimac biti zahvalan ako proučite upute o tome kako napraviti "kuću" vlastitim rukama.

Što bi trebalo biti kavez za ptice?

Naravno, kavez za pastirski pas nije kućica, ali se ne biste trebali oslanjati na intuiciju. Da biste izgradili sobu za veliki pas s vlastitim rukama, morate uzeti u obzir nekoliko točaka. Osim opisa, dobra će vam pomoć biti fotografija i crtež kaveznice.

veličina

Zapamtite da je visina pastirskog psa najmanje 65 cm i da je težina najmanje 40 kg. Veličina "štanda" mora biti prikladna - nemojte prisiliti psa da živi u komorama. Praksa pokazuje da je minimalna površina za privatnu vojarnu oko 10 četvornih metara. Možete li si priuštiti više - super. Ali nemojte očekivati ​​da zadovolje potrebe psa s manjom strukturom.

U olovku treba biti:

 • štand - čak i zatvorena kaveznica neće biti udobna za psa bez udobnog gnijezda;
 • "Posuđe" - zdjele za hranu i piće;

Ne zaboravite da ako planove potomstva, morate mu pružiti mjesto. I ovo je samo jedna odrasla osoba alabai. Svaki sljedeći ljubimac odraslih zahtijeva dodavanje najmanje na najmanje 5 četvornih metara. m.

Odabir lokacije

Prije nego što s vlastitim rukama napravite kavez za Central Asian Shepherd Dog, morate odabrati odgovarajuće mjesto za to. Alabai je čuvar teritorija, što znači da bi mjesto za pristanište trebalo pridonijeti dobroj inspekciji. Ako projekt kuće ne dopušta pregled svih važnih objekata, trebali biste odlučiti o prioritetu. Iako je idealno, pas treba pratiti cijelo gospodarstvo.

 • trebali biste pokušati pronaći olovku s ulice, pogotovo ako je zauzet i bučan; Naravno, ova točka ne bi trebala proturječiti glavnoj stvari gledanja;
 • pas osjećaja mirisa može patiti ako kavez za ptice nije daleko od "parfema" mjesta;
 • ako planiranje dopušta, bolje je izgraditi pticu na istočnoj ili zapadnoj strani; tako će životinja zimi dobiti manji dio hladnoće i ljeti grijati;

Odabir materijala i alata

Prilikom izgradnje koralja vlastitim rukama, razmotrite tri glavna čimbenika:

 • snaga;
 • sigurnost životinje;
 • učinkovitost;
 • pogodnost za kućnog ljubimca.

Izgradite kavez za ptice s vlastitim rukama koje trebate, na temelju veličine i snage pastir. Naravno, možete samo štititi denar sa zečem, ali ova odluka je razbijena oko moći Alabaija. Zidovi su najbolje izrađeni od metalnih šipki. Treba uzeti u obzir veličinu prolaza - premalih praznina bit će zamka za psa. "Blank" zid najbolje je načinjen od opeke ili drva, iako može biti ograđivanje koje okružuje područje.

Kao krov možete koristiti valovitu ploču, škriljevicu ili bilo koji materijal koji ne prolazi vodu. Naravno, možete kombinirati: na primjer, drvo s valovitom pločom. Prvi osigurava krutost, drugi štiti od kiše.

Posebna se pozornost posvećuje podu. Trebao bi biti izdržljiv, ali jednostavan za izvršenje i udoban za životinju. Uostalom, pas je u kontaktu s podom. Najjednostavnija rješenja: asfalt i beton.

Betoniranje je najlakše, ali zimi će pastir na ovom katu biti previše hladno. Alternativno, betonsku podlogu možete zagrijati drvenim podom. Umjesto drva, neki koriste izolirane ruševine.

Što se tiče alata, nije potrebno ništa više od onoga što je dostupno svakom master-made hostu. Hammer, brusilica, razina, vrpca, mort glue, jigsaw...

Što još treba razmotriti?

Vrata za sigurnost je bolje napraviti otvaranje prema unutra, kao na fotografiji. Već na pozornici, trebate razmišljati o udobnosti Central Asian Shepherd Dog i o vlastitoj udobnosti. Morat ćete očistiti pticu, tako da ništa ne bi trebalo ometati ovaj proces.

Otvoreni bazen - bez krova - mora biti najmanje tri metra. Manje visoka neće držati alabay, ako želi skočiti. Kada planirate izgraditi vlastiti "koliba" za psa, ne zaboravite da postoje tri glavne opcije:

 • potpuno otvoreni zidovi i štandovi;
 • djelomično zagrijana - zidovi, krov, pod, kabine;
 • djelomično zagrijava mjesto za šetnju - do zidova, krova, podova i kabine dodano je za hodanje.

Korak po korak

Avijacija za alabaya to može učiniti sami u stotinama varijacija. Ali svi se na kraju odnose na najjednostavniju varijantu ili relativno složenu.

Najjednostavnija opcija

Čak ni nema smisla prebivati ​​na tome. Već znate da je to krovna konstrukcija. Dovoljno je zaštititi područje oko perimetra s metalnim okvirom dovoljne krutosti i sve - kormilarnica je spremna s vlastitim rukama. Koji materijali trebate koristiti, već znate.

Jedna nijansa. Kako bi spriječili psa da potkopava olovku i izlazi, nužno je, opet, beton duž perimetra. Nema potrebe za dubokim, 30-40 cm, a umjesto betona, možete koristiti, na primjer, škriljevac, koji se pokreće u istu dubinu. Ovo će biti dobra prepreka alabai.

Najbolja opcija

To je optimalno u najopćenitijem smislu. Beton može biti vrlo varijabilan. Navodimo primjer jedne od mogućnosti. Jednostavno možete zamijeniti neke faze radeći svoj posao i materijale s drugima koji su slični.

 • Stadij proučavanja crteža, uzimajući u obzir veličinu pastirskog psa i druge nijanse. U ovoj fazi nabavljeni su potrebni materijali.
 • Betonski pod. Za pouzdanost, trebao bi ići duboko u zemlju - za 5-7 cm da formira temelj. Koristimo oplatu za popravak betonske siluete, ukupna visina poda iznosi oko 15-20 cm.
 • Zatim trebate zagrijati poda s pločama. Preporučljivo je napraviti malu pristranost.
 • Iz metalnih rešetki montiranih zidova. Kutni elementi se ulijevaju u zemlju, nakon čega ih se zavaruju rešetke. Na prednjoj strani načinite vrata, zasun koji su smješteni izvana.
 • Ako to ne ometa pogled, bočne su zidove prekrivene laganim materijalom - valovitim ili polikarbonatnim. To će spasiti ovčar od vjetra. Stražnji zid je zadan prema zadanim postavkama.
 • Montažni krov. Isprva, popravljaju drvene grede. Zatim preko njih stavi profesionalne podove, škriljevca ili ondulin. Ovo potonje karakterizira bolja zvučna izolacija - bubnjanje kiše neće učiniti vašem ljubimcu tako nervozno. Krov bi trebao imati nagib.
 • Metalni premaz i boja.

To možete učiniti, kao na sljedećoj fotografiji.

Sve, si napravio kavez za ptice sa svojim rukama. Možete instalirati štand i pribor i pozovite svog omiljenog pastirskog psa za kućanstvo.

Kako napraviti kabinu za alabai sa svojim vlastitim rukama?

Sjenica je neophodna za sve pse koji žive u seoskom domu, čak i ako su veliki i pahuljasti. Alabaya kutija nije samo mjesto gdje pas može pronaći zaštitu od hladnoće ili kiše, to je njezin osobni prostor potreban za zdrav i sretan život.

Stoga, izgradnju kabine treba pristupiti vrlo odgovorno, jer je ovo dom za vašeg stražara.

Važni zahtjevi za buduće štandove za alabay

Prvo morate odabrati mjesto za kabinu, ne smije se nalaziti na otvorenom sunčanom mjestu, jer će pas biti vruće tijekom ljeta na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Ali u previše tamnom mjestu za postavljanje štand ne preporučuje se. Bolje je postaviti kućicu za pse u sjeni stabala na malom brežuljku.

Ne možete staviti štand u nizinu, gdje voda ide poslije kiša ili taljenje snijega, onda će uvijek biti vlažna i početi propadati.

Važno je pravilno izračunati veličinu kabine. Zamislite kako ćete biti neugodni kada ćete provesti dosta vremena i truda, a vaši alabai će biti neugodni u njegovoj kući i on će ga odbiti. Ako napravite štand za malo štene, tada ćete morati biti vođeni približnim izračunima.

Ne možete točno predvidjeti visinu vašeg psa. Stoga postavite kabinu na preporučenu veličinu za velike pse:

 • duljina 130 cm
 • širina 100 cm
 • visina 90 cm

Ovdje su unutarnje dimenzije kabine, a ne vanjske. Nije preporučljivo napraviti veću konstrukciju, jer je jedna od glavnih funkcija kabine zagrijavanje životinje iz vlastitog tijela. Zbog toga će biti teže zagrijati alabai na velikoj površini, i bit će hladno u hladnoj zimi.

Stvorimo kabinu za alabay to učiniti sami

Ako gradite štand za odraslog psa, možete koristiti sljedeću formulu kao osnovu. Unutarnja visina kabine: visina psa + 6 cm Širina kabine: duljina psa, izmjerena od vrha nosa do repa + 5-10 cm Visina ulaza u kabinu treba biti jednaka visini psa ili nekoliko centimetara manje.

Širina ulaza je 10 cm šire od prsa pasa. Ulaz u kabinu nalazi se na duljem dijelu zgrade, malo udaljen od središta. Kabina mora stajati tako da pas može promatrati od ulaza, koji služi i kao prozor, za sve što se događa u dvorištu.

Materijali za kabinu

Najbolji materijal za štand, koji nije pronađen vrijedan zamjena, je stablo. Ploče ili trupci za sjenice obrađuju se posebnim impregnacijama od truljenja, od insekata, od paljenja. Moguće je obojati ploče ili ih prekriti caklinom samo izvana u gotovom štitu, a iznutra to nije potrebno. Podne kabine izrađene su od podnih ploča.

Krov je prikladan za uklanjanje. Izrađena je od šankova i šperploča, izolirana mineralnom vunom ili pjenom. Odozgo je krov pokriven krovnim poda i pločicama ili drugim krovnim materijalima. Soba se može obložiti kolibom, ali možete ostaviti drvenu površinu, pokrivajući ga bojom ili emajlom. Zimi, ulaz u kabinu je blokiran zavjesom od guste tkanine koja zadržava toplinu iznutra.

Sada tržište nudi mnoge modele sjenila koji su praktični i kreativni dizajn. Možete napraviti takav štand sami. Posebno ekonomično bi bilo mogućnost kada se kabina sastoji od građevinskog materijala koji je ostao nakon izgradnje kuće ili vikendice. Algoritam gradnje kabine:

 1. Izrađujemo dizajn crteža.
 2. Izrežite veličinu šipki.
 3. Na tračnicama se montiraju uz pomoć samoreznih vijaka na zidu kabine: prednje, stražnje i dvije strane.
 4. Unutarnji dio zidova obložen je šperpločom i svi su zidovi pričvršćeni zajedno s vijcima.
 5. Skupimo okvir s rešetaka za pod i stavljamo podne ploče na vrh, između kojih ne bi trebalo biti praznina.
 6. Okupljamo okvir za strop, izvucamo ga iznutra s šperpločom, izolirali smo mineralnom vunom.
 7. Zidne ploče i podna izolirana pjena.
 8. Vani pokrivamo štand s bojom, caklinom ili oblogom.
 9. Stropni okvir pričvršćen za stražnji zid na vratima vrata.

U ovom slučaju, ispada preklopni strop. Ovo je jedna od najjednostavnijih i raspoloživih mogućnosti za izgradnju štanda za alabay.

+79295600282

Nije li prošao? Naručite poziv!

Nije li prošao?

Pišite na whatsapp

Pišite Viberu

[email protected]

+79295600282

Vaša košarica je prazna!

Od početka 2018. godine zahvaljujući našem timu, 245 kućnih ljubimaca postalo su sretni vlasnici toplog stambenog prostora!

PONUDA

Posebna cijena

Aviary Amsterdam

Kabina za alabay to čini sami

Alabai (vrsta srednjoazijskog pastir) najpopularniji su psi čuvari. Bez straha, odanosti, odličnih čuvara i impresivnih dimenzija, čine ih idealnim stražarima. A značajke dlake omogućuju Alabayamu da lako podnese topline, hladnoće i druga iznenađenja vremena.

Ovi psi prikladni su za vanjsko održavanje. A preporuke za izgradnju kabine i kaveznice pomoći će vam da stvorite udoban okoliš za svog ljubimca.

Što bi trebalo biti kabina za alabay?

Alabai, u pravilu, žive na ulici tijekom cijele godine. Stoga, prilikom odabira materijala za kabinu, prednost se daje drvenim zgradama. Šalovi sa stabla dobro zadržavaju toplinu tijekom zime i podržavaju ugodnu temperaturu tijekom ljeta.

Ali bez obzira na materijal koji ste uzeli kao osnovu, uzgajivačnica mora biti izolirana. U tu svrhu možete koristiti pjenu, piljevinu ili mineralnu vunu. Kod gutanja mineralne vune dolazi do oštećenja pluća i gastrointestinalnog trakta, koristite ovu izolaciju na takav način da se pas ne može izvaditi.

U zimskom mrazu možete stvoriti dodatni sloj izolacije, prekrivajući kabinu s bocama od sijena ili snijega. Za toplu uzgajivačnice, šahtovi su uvijen s debelom krpom, ali većina alabajskih zavjesa je rastrgana.

Kako bi se izbjeglo vlaženje, dno kabine se podiže iznad tla. Ako sami gradite štand, pažljivo provjerite za pukotine. Ako je uzgajana jedna uzgajivačnica i hladno prešlo preko njega, neće biti ni jedan grijač.

S krovom koji se može ukloniti

Kao i kod bilo koje druge pasmine, ispravan štand za alabay trebao bi biti s uklonjenim krovom. Ovo će omogućiti jednostavan pristup uzgajivačnici, koji se mora tjedno čistiti. Alabai koristi krov kabine kao stražarnicu i mjesto za odmor. U tu svrhu su prikladni samo ravni krovovi, ali s laganim nagibom na stražnju stijenku.

Nagib je neophodan tako da se voda ne nakuplja na površini, ali brže teče.

Alabai je pasmina pasa u otvorenim prostorima koji trebaju pratiti čitav teritorij. Stoga, alabay štand bi trebao biti instaliran na malom uzvišenju, odakle se većina zaštićenog područja može vidjeti.

Oblik i veličina kabine za alabay

Alabays vole koristiti svoj štand kao promatrački post, s krova na kojem mogu vidjeti čitav teritorij. Jasno je da se u tu svrhu krovni turreti ne uklapaju. Idealni štand za srednjoazijskog ovčjeg psa s vlastitim rukama jednostavan je dizajn s ravnim krovom. No, važno je napomenuti da bi trebalo biti prisutno blagi nagib na površini krova prema stražnjoj stijenci. Tako se voda izlazi iz kabine.

Odabir završnog štanda ili naručivanje prema pojedinim parametrima, obratite posebnu pozornost na krov. Mora biti uklonjiv (otvaranje) tako da možete lako izaći iz uzgajivačnice i uvijek imati pristup psu u slučaju njegove bolesti.

Također je vrijedno napomenuti da krov mora biti prekriven mekim materijalom (na primjer, šindra), koji će prigušiti neugodne zvukove kiše ili tuče. Kapi, kucaju na metalni premaz, mogu poništiti pse, sprečavajući da odmara.

Model s ravnim krovom može se prikazati u dvije izvedbe:

Iako bi obje opcije mogle biti izolirane, ipak, ako je vaša Alabai tijekom cijele godine na uličnom sadržaju, prednost bi trebala biti postavljena na kabinu s dva odjeljka.

Tambour služi kao dodatna zaštita od pušenja vjetrova i skica. Osim toga, glavni prljavština i voda, koju pas vuče u kabinu, ostaje u predvorju, a da ne ulaze u spavaću alabay. U zimskom mraku u ovakvom štandu mnogo je toplije nego u jednostavnoj uzgajivačnici.

Ako vaš ljubimac provodi na ulici samo u toploj sezoni, možete učiniti bez predvorja, i pričvrstiti podnice s prolio, gdje Alabai mogu opustiti na otvorenom, bez straha od izravnog sunčevog svjetla.

Određivanje veličine kabine je jedna od najvažnijih faza u stvaranju stanova za alabay. Čvrsta uzgajivačnica u kojoj se pas jedva uspona ne može nazvati udobnim. Ali prevelik štand vjerojatno neće imati alabay, jer je teško zagrijati toplinom psa. Na hladnom vremenu pas će se zamrznuti.

Kupnja gotove kabine za alabay u trgovini, izaberite dizajne veličine za velike pse. U našoj mrežnoj trgovini životinjskih kućica ne možete odabrati samo odgovarajući model, već i naručiti dizajn prema individualnim veličinama.

Dimenzije kabine možete izračunati za odraslu osobu prema sljedećoj shemi:

 • unutarnja visina strukture je jednaka visini alaby + 5 cm;
 • širina kabine - duljina alaby od nosa do koccige + 5-10 cm;
 • parametri šahtova: visina je nešto manja ili jednaka visini psa na grebenu, a ulazna širina jednaka je širini prsnog košara alabay + 10 cm.

Ali ako vam je potreban stalak za rast, ne možete točno mjeriti. Tada se morate pridržavati standardiziranih izračuna:

 • duljina kabine - 130 cm;
 • širina - oko 100 cm;
 • visina - do 90 cm;
 • ulaz u uzgajivačnicu iznosi 50x35 cm.

Dobro je ako imate mogućnost zadržavanja svog psa slobodnog raspona. Ograda u ovom slučaju mora biti visina najmanje 2 metra. Da biste izbjegli kopanje, potrebno je popraviti ogradu, produbljujući ga u zemlju za 60 cm, ali ako se ljudi slobodno kretaju po terenu, poželjno je postaviti kavez za ptice u kojoj pas može provesti vrijeme tijekom dana bez da uznemirava domaćine i goste. dalje,
kabina za alabay, veličinu koju smo već identificirali, trebamo crtež.

Sustav za crtanje za alabay

Boot materijala

Najgore što možete učiniti je kupiti metalnu kutiju za psa. Ovaj dizajn je vrlo vruće u ljeto i hladno zimi. Alabai će radije spavati u snijegu nego u takvoj strukturi.

Ako se odlučite za kupnju kuće za psa napravljen od opeke, pobrinite se da je izolirana i šivati ​​iznutra šperploča ili ploče.

Najbolji materijal za izgradnju štandova za pse bilo koje pasmine je drvo. Drvene kabine zadržavaju toplinu u hladnom i ne zagrijavaju se u toplini.

U većini slučajeva koriste se ploče, ali možete naručiti i log staklo. Prije kupnje drvene kabine obratite pažnju na obradu drva: drvo mora biti pažljivo polirano, tako da pas ne može dobiti razbojnik.

Također, ploče bi trebale biti impregnirane antiseptičkim, ali samo izvana. Ako neugodni mirisi lebde unutar štanda, Alabai može odbiti ulazak.

Što je potrebno za izgradnju kabine?

Proces izgradnje bit će lakši i brži ako vam treba sve što vam treba. Za stvaranje štandove možda ćete trebati:

 • suhe šipke dimenzije 100x100 mm, 40x40 mm i 100x50 mm;
 • oblog za oblaganje;
 • šperploča ili iverica;
 • poda od poda oko 25 mm;
 • polistirena ili druge izolacije;
 • ploča OSB;
 • krovni materijal ili šindre;
 • asfalt za vodonepropusnost;
 • antiseptička impregnacija za drvo;
 • pijesak;
 • pocinčani nokti;
 • metalni nosači;
 • zglobovi za vrata.

Prije rada, drvo mora biti dobro očišćeno kako bi se spriječilo stvaranje krhotina u psu. No, za obradu drveta antiseptičkim, potrebno je imati gotove štand i samo izvana: pasov pas je puno oštriji od ljudskih i neugodni mirisi u stanu mogu ga iritirati.

Faze izgradnje kabine

Rad na stvaranju štanda za turkmenski psa podijeljen je u nekoliko faza:

 1. Prethodna priprema: izbor materijala, mjesto kabine, mjerenje parametara.
 2. Izrada crteža sa svim potrebnim dimenzijama.
 3. Sastavljanje dna kabine: širine 40x40 cm su rezane na duljinu i širinu dna i sastavljene u pravokutni okvir, nakon čega su obložene podne ploče s jedne strane.
 • Zagrijavanje poda a: pripremljeno dno se položi u šipke prema gore i na njemu se postavlja sloj stakla, ponovno se nanosi pjenasti sloj na vrhu i opet se nanosi sloj stakla. Ispravite izolaciju pomoću spojnica. Na kraju podnice punjene.

 • Montaža okvira kabine: priprema četiri stupca od 100x100 mm šipki (2 su jednaka visini kabine, a dva su 6-8 cm veća). Barovi fiksirani u okomitom položaju na uglovima gotovog dna, s dužim šipkama postavljenim na prednju stijenku kako bi se stvorio nagib budućeg krova. Dodatno postavite trake u središte dugih zidova. Također instalirajte okomite i vodoravne šipke, ograničavajući buduće šahtove.
 • Pletenica: završni okvir je obložen vanjštinama s ležajem. Odmah nastavite do izolacije kabine. Zidovi su prekriveni slojem stakla, pričvršćujući ga pomoću klamerica. Dalje, slobodni prostor između šipki popunjen je izolacijom (pjena, mineralna vuna, prešana piljevina). Na vrhu stog drugog sloj stakla i sheathe šperploča ili ploča od čestica. Treba paziti da su glave nokti dobro upakirane u stablo tako da se pas ne može ozlijediti.
 • Izrada krova: 40x40 mm šipke čine okvir koji je jednak unutarnjem opsegu kabine. Obrub OSB iste veličine fiksiran je na unutarnjoj strani okvira. Između šipki položen je izolacija, a na vrhu je prekriven asfalt koji je pričvršćen za klamanje. Na vrhu je pričvršćena veća šperploča koja će štititi zidove i ulaz od kiše: trebala bi izbočiti 20 cm na prednjem zidu i 10 na bočnoj i stražnjoj strani. Šperploča i OSB ploče mogu se zamijeniti pločama širine 25 mm. Krov je pričvršćen za stražnji zid kabine s ovjesnim vratima. Krovni pokrov je prekriven krovnim materijalom ili bitumenskim pločicama.
 • Završetak: gotovih vanjskih garnitura izvana je antiseptik. Pri dnu su konstrukcijske ploče pričvršćene, što će podići prebivalište psa iznad tla. Napravite Laz kabine. Završena kabina je fiksirana na pripremljenom mjestu.

Stalak za obradu (slikanje, antiparazitski tretman)

zagrijavanje

Mjesto za ugradnju štanda

Prije svega, potrebno je odabrati optimalno mjesto za postavljanje štand alabai na teritoriju. To bi trebalo biti zemljište u hladu, smješteno na malom brežuljku, oko 10 metara od stambenih zgrada.

Ako se kabina Alabay nalazi na izravnoj sunčevoj svjetlosti, pas može dobiti toplotni udar. No, kako bi dogovorili kućni ljubimac u gluhom mračnom mjestu, također se ne isplati. Alabay mora pratiti teritorij, pa s mjesta kabine treba otvoriti pregled većine zaštićenog područja.

Napominjemo da odabrano mjesto za kabinu ne smije biti poplavljeno vodom ili produljenom kišom.

Alabai slabo prenosi susjedstvo s drugim živim bićima, pa je potrebno podmiriti na udaljenosti od farme. Temeljno je pogrešno instalirati štand u staji, iako je ta mogućnost vrlo popularna.

Nakon što se odlučite na mjesto kabine, možete nastaviti do odabira stambenog modela i odabira materijala.

Fotokamponi alabai

Primjer kabine koji se uklapa u alabai.

Booth-kavez

Ako Alabai većinu dana slobodno prolazi po mjestu, možda vam je potrebna mala kaveznica s kabinom u kojoj se pas može opustiti dok primaš goste. Sličan dizajn može se naručiti u našoj online trgovini u Moskvi. Poda ograde trebala bi biti drvena.

Krov je opcionalan, ali poželjan: onda alabai će moći ostati na otvorenom bez straha od kiše ili vrućeg sunca. Vrata ograde trebala bi se otvoriti prema unutra. Alabai su jaki psi, oni mogu nenamjerno kucati vrata, sretno se susreću. Stoga je važno obratiti posebnu pozornost na brave: moraju biti snažni i pouzdani.