Kako hraniti aljaski malamut

Postoji stereotip: veliki psi moraju biti hranjeni puno hrane, ali to nije točno. Aljaska malamutna hrana je potrebna znatno manje od predstavnika drugih velikih pasmina.

Osim toga, ovi se psi razlikuju zbog njihove nemogućnosti da dobiju dovoljno vremena za jesti: Malamute će jesti jednako veliku količinu hrane koju dajete, čak i ako je hrana cijela kola.

Nutricionizam Aljaske Malamute može biti od dvije vrste:

Visoka kakvoća suhe hrane

Dijeta Alaskan Malamute kada se hrani prirodnim proizvodima uključuje nekoliko točaka:

Psi odraslih može se hraniti s gotovo bilo kojim mesom i žvakama. Osobito dobro govedina, piletina i riba. Nije poželjno koristiti meso svinja, jer sadrži puno masnoće.

Meso i bjelančevine mogu se miješati s prštilima u omjeru od 2 do 1. Za sladoled najbolje je koristiti zobene pahuljice, heljde i rižu, te je poželjno kuhati ih u vodi umjesto juhu jer će izlaz biti previše masnoća.

Od goveđih žlijezda prikladan je želudac želuca, srce (govedina, piletina), jezik. Također možete dodati svjetlo, uši i tako dalje. Nije preporučljivo hraniti pse s vimenom: sadrži hormone).

Nemojte dati tvojem psu kosti! Suprotno stereotipima, tijelo ih ne apsorbira i uzrokuje zatvor, uvijanje crijeva.

10% prehrane alaskanskog malamuta bi trebalo biti povrće.

Hranjenje Alaskan Malamute sa suhom hranom:

Vrlo je pogodno hraniti pse sa suhom krmom. Ne morate brinuti o kuhanju i kupnji svih potrebnih proizvoda - visoka kakvoća suhe hrane sadrži sve potrebne tvari za vašeg ljubimca. Osim toga, danas postoje linije hrane, stvorene posebno za određenu pasminu.

Upotrebljavajte malamute samo s super-premium feedom. Najbolje je nastaviti koristiti istu hranu koju je uzgajivač kupio.

Nije preporučljivo miješati suhu hranu s prirodnom hranom. Dakle, lako možete uzrokovati neravnotežu u ljubimcu.

Odaberite hranu koja sadrži različite vrste bjelančevina (janjetina, piletina, govedina). Također, pobrinite se da hrana sadrži ribu, inače samo dajte svoje malamute riblje ulje kapsule dva puta tjedno.

Kako hraniti Alaskan malamutski štene?

Majčino mlijeko ili, u slučaju njegove manjkavosti, malamute štenad se hrani mlijekom bez šećera i laktozom do 1 mjesec života. Nakon toga možete u prehranu postupno uvesti meso, žitarice i kuhana jaja. Suha hrana mora biti "parena" s kipućom vodom.

Kada štenci dođu do dva mjeseca, bolje je ukloniti mlijeko iz prehrane i početi uključivati ​​povrće u hranu štene, ali po mogućnosti ne crveno i narančasto (osim mrkve i bundeve).

Odrasla Alaskanska malamuta hranjena je dva puta dnevno, štenci mlađi od četiri mjeseca - tri. Zapamtite da je na pakiranju suhe hrane dnevna stopa, a ne veličina jednog dijela. Uvijek koristite mjernu posudu za to. Inače će sigurno utjecati na stanje vašeg psa. Uvijek pratite sadržaj pitke vode u vašem domu!

Kako hraniti aljaski malamut

Alaskanski malamut je jedna od najstarijih stijena koje su uzgajivali Eskimci na obali Aljaske. Aktivni i mobilni malamute zahtijevaju posebnu prehranu kako bi održali tjelesno zdravlje i prirodnu snagu na odgovarajućoj razini. Brižni vlasnik uvijek će se pobrinuti za pravilno i uravnoteženo hranjenje svog voljenog ljubimca. Dakle, kako hraniti Aljaske Malamute?

Organizacija pravilne prehrane Aljaske Malamute

Gledajući impresivnu veličinu predstavnika ove pasmine, možda mislite da je ovaj pas vrlo teško hraniti. Međutim, ovaj je dojam pogrešan, malamute jedu manje od iste veličine pasa drugih pasmina, a ovaj izračun mora se uzeti u obzir pri izračunavanju dijela hrane. Količinu konzumirane hrane utječe dob, veličina i aktivnost ljubimca.

Nije preporučljivo hraniti Malamute sa hranom iz stola, može biti previše masnoća, s povećanom količinom soli i začina, što će negativno utjecati na radove probavnog trakta. Često, psi sličnog skladišta s velikom veličinom i dubokim prsima pate od volvulusa, a to se također mora uzeti u obzir prilikom odabira prehrane.

Vlasnici takve pasmine trebaju biti svjesni da životinjski organizam zahtijeva monotonu hranu, budući da brza i česta promjena jela može uzrokovati ozbiljan poremećaj gastrointestinalnog trakta. Osim toga, kućni ljubimac mora konzumirati dovoljno vode prikladne za piće.

Neophodno je promatrati čistoću u mjestu za hranjenje kućnog ljubimca. Ono što je nedovršeno treba ukloniti pravodobno, preporučljivo je pranje zdjelice nakon svakog hranjenja.

Hranjenje aljaske malamute gotove mješavine

Kao i kod drugih pasmina, vlasnici Aljaske Malamute imaju izbor - organizirati hranu psa koristeći gotovu hranu ili napraviti prehranu prirodnih proizvoda. Mješovita hrana je također dopuštena, ali najiskusniji Alaskan Malamute uzgajivači ne preporučuju njegovu upotrebu zbog prirode želuca pasa, dugo je obnoviti proizvode pri mijenjanju dijeta.

Ako vlasnik dade prednost suhoj hrani, onda ne smije biti ispod klase premije. Najbolje se smatra super premium hranom. Prilikom odabira robne marke možete se osloniti na više poznatih i renomiranih robnih marki. Također možete dobiti savjete od uzgajivača ove pasmine.

Preporuča se kupiti hranu samo u trgovinama kućnim ljubimcima, zaobilazeći ono što se pojavljuje u bilo kojem supermarketu u gradu. Slijedeći jednostavne preporuke, možete jednostavno napraviti pravi izbor:

 • Na ambalaži stvarno kvalitetnog proizvoda, može se reći: "prirodno" ili "organsko" - meso se koristi za proizvodnju hrane, a ne nusproizvoda, "holistički" - hrana je idealna za kućne ljubimce s određenim problemima u probavi ili "humanog" - proizvodi koji se koriste su prikladni za prehranu ljudi.
 • Bolje je odabrati hranu koja uključuje meso (govedina, piletina, janjetina itd.) - prirodni izvor životinjskih bjelančevina.
 • Potrebno je izbjegavati hranu, u kojoj su prvi u sastavu naznačili žitarice - Malamute, prije svega, trebate u prehrani mesa.

Za bolju ravnotežu aminokiselina, prehrana za aljaski malamut treba se sastojati od nekoliko izvora proteina - riba, mesa peradi, janjetine itd.

Ako hrana ne uključuje riblje proizvode, masnoće, preporučljivo je nekoliko puta tjedno dati pas dvije žlice konzervirane ribe - tune, ružičastog lososa i skuša. To će vam pomoći u izbjegavanju problema s kožom i kaputom.

Ova vrsta hrane je jednostavnija opcija, jer je dijeta već uravnotežena i uključuje sve potrebne elemente. Samo je potrebno pravilno izračunati dio. Hranidba se može obogatiti dodatkom vitamina ili polinezasićenim mastima po potrebi.

Hrana se može ponuditi ljubimcu, i u suhom obliku i maloj količini hladne vode. Ako postoji potreba za promjenom hrane, to se postiže postupno, djelomično zamjenjujući uobičajenu hranu novom. Prijelazno razdoblje traje najmanje tri dana.

Prirodno hranjenje Alaskan Malamute štene

U tom slučaju, ako je vlasnik odlučio hraniti kućne ljubimce prirodnim proizvodima, onda bi meso trebalo uzeti najveći dio prehrane. Štenci se mogu dati i kuhanu i sirovu teletinu, govedinu, izrezati na male komadiće, ali mljeveno meso je bolje odbiti. Veličina mesnih komada raste s rastom kućnog ljubimca.

Korisno je da štence daju kašu - rižu, heljdu, zobenu pahuljicu. Riba mora biti uključena u prehranu, dovoljno je nekoliko puta tjedno. Dajte prednost boljoj morskoj morskoj ribi, prije posluživanja mora se kuhati i očistiti od kostiju.

Da bi se formirao jak koštani kost, štenci bi trebali uključiti sir u izborniku, koji je najbolji prirodni izvor kalcija. Jaje također može biti dano bebi, ali samo kuhano, jedno jaje tjedno bit će dovoljno.

U izborniku Malamute štene možete uključiti gotovo sve povrće, sirovo ili kuhano, s izuzetkom krumpira. Budući da je teško uravnotežiti prehranu sami, možete dati svoje ljubimce vitamine, ali samo nakon savjetovanja s veterinarom.

Kako hraniti odraslog psa ove pasmine

Odraslog psa mora se dvaput hraniti i svakako strogo dozirati dio hrane. Uzgajivači ove pasmine kažu da Alaskanski malamuti imaju obilje apetita i jedu dok se posuda prazna. To može uzrokovati pretilost.

Potrebno je razumjeti da je hranjenje kućnog ljubimca ljubimcu pripadao obrazovnom procesu. Alaskanski malamut, poput većine pasa, sklon je prosjačenju. Može tražiti hranu čak i kad nije gladan. Nikad ne možete upuštati u njegove želje. Dijelovi hrane mogu se dodati, uz glavnu hranu, samo kao nagradu za dodjelu. Ali ni u kojem slučaju ne bi trebalo biti slatkiša ili čokolada.

Malamuti ne mogu hraniti ostatke hrane sa svog stola, to nije prava hrana za psa. Sljedeći proizvodi zabranjeni su:

 • hrana koja sadrži kemijske aditive;
 • slana riba;
 • dimljeni meso;
 • kobasice i mesne prerađevine;
 • jela začinjena toplim začinima;
 • kolači.

Ne samo da takva hrana negativno utječe na procese probave, nego također može pokvariti apetit životinje. Alaskanski malamuti, nakon što su okusili nešto ukusno, često odbijaju poznatu hranu, pa čak i od suhe hrane.

Važno je da se ne prepustite ljubimcu, pokazujući čvrstoću u svemu što se odnosi na hranu. Hrana mora biti točna, a hranjenje treba biti strogo prema režimu.

Kako prilagoditi snagu

Malamute bebe do 4 mjeseca jesti 3 puta dnevno. Stariji kućni ljubimci već se mogu prenijeti na prehranu odraslog psa - jutarnje i večernje hranjenje. Ne preporučuje se prebacivanje na jednokratno jelo, kao u slučaju malamuta, to može izazvati inversiju crijeva. Jedan odrasli ljubimac trebao bi imati vodu oko sat, dok bi štenci trebali bolje očistiti preko noći.

Da biste preciznije dozirali dio, bolje je koristiti posebnu mjernu posudu. Prilikom izračunavanja količine hrane za jedan prijam, važno je uzeti u obzir da je na pakiranjima naznačena dnevna stopa, koja bi trebala biti podijeljena na dva hranjenja. Uz prirodnu prehranu također treba mjeriti propisanu količinu hrane.

Ako je kućni ljubimac primio komad mesa, kefira ili povrća, tada bi se dio gotove hrane trebalo smanjiti u skladu s tim.

Potrebno je tijekom cijelog životnog vijeka kućnog ljubimca provoditi korekciju prehrane, smanjujući ili povećavajući udio. Njegovo povećanje je moguće tijekom razdoblja intenzivnog rasta šteneta, kod prenošenja potomaka, uz intenzivan tjelesni napor. Ako je kućni ljubimac u starosti, pokazuje malo aktivnosti, onda je dio smanjen. Važno je imati na umu da nedostatak psa nosi manje štetne posljedice od njegovog preopterećenja. Pravilno formulirana dijeta - zdravi i veseli kućni ljubimac!

Kako hraniti Malamute

Malamutna pasmina je prilično velika, ali to ne znači da treba puno hrane.

Suprotno tome, psi moraju biti hranjeni u određenim dijelovima kako se ne bi pretjerali.

Posebnost malamute je da ne treba puno hrane, ali je spreman u bilo koje vrijeme i koliko mu se nudi (čak i ako nije gladan).

Stoga je moć po zahtjevu neprihvatljiva. Potrebno je hraniti pse strogo prema rasporedu počevši od štence dobi.

Snage štenaca

Dojenčadi u dobi od dva do tri mjeseca trebaju biti otprilike jednake onima u vrtiću.

U početku je sastavljena dijeta. Štenci dobivaju hranu najviše tri puta dnevno.

Nije potrebno liječiti psa s poslasticama također sa svoje ploče.

Pas mora jesti isključivo iz zdjele i prema utvrđenom rasporedu.

Dijeta je tresena:

 • sir - kako bi se zadovoljile potrebe za kalcijem;
 • kuhana jaja - ne više od jednom tjedno;
 • povrće i voće - sirovo i kuhano;
 • Vitamin kompleks - za rast pasa. Provjerite sa svojim veterinarkom o količini i vrsti mineralnih dodataka.
 • sirovo i kuhano meso govedine - Malamute trebaju biti hranjene mesom, jer je prirodi grabežljivac.
 • Ovisno o dobi psa, pripremljena hrana se drobi (od mljevenog mesa do srednjih komada).
 • žitarice mlijeka;
 • voda u izravnom pristupu;
 • kuhana morska riba - otpažena.

Norma hranjenja štene je 140 kcal po 1 kg tjelesne težine.

Mala djeca stalno žele jesti. Stoga, trebaju se hraniti na sat. U ovom slučaju, oni neće prejedati i dobiti pravilnu zasićenost.

Hranjenje odrasle osobe

Opće preporuke prikazane su u nastavku.

Psi za odrasle treba prenijeti na jednu - dva obroka dnevno.

Zbog sklonosti pasa da se preživi, ​​a kao posljedica pretilosti, hrana se daje u obliku doziranja.

Uostalom, Malamute neće odstupiti od šalice dok se ne isprazni.

Za odrasle možete koristiti vrhunsku suhu hranu bogatu esencijalnim vitaminima i makronutrijentima.

Stjecanje gotove hrane u specijaliziranim dućanima za kućne ljubimce. U tom je slučaju određena robna marka odabrana za određenog kućnog ljubimca.

Prilikom promjene vrste hrane treba promatrati ponašanje psa. Oštra promjena u prehrani može uzrokovati probavne smetnje.

Brzina hranjenja odraslog psa je 75 kcal po 1 kilogramu tjelesne težine.

Stopa hranjenja starijem psu iznosi 35 kcal po 1 kilogramu tjelesne težine.

Što je stariji pas, manje proteina mora biti sadržana u svojoj hrani.

Zdjelu treba odabrati stabilno i visoko. To je potrebno tako da se pas ne naginje prenisko i ne pokvari držanje.

Možete maziti krekere, kekse i kuhano meso.

Suhe, pripremljene hrane idealne su za hranjenje odrasle Malamute.

Ali s mesnim delicijama i mliječnim proizvodima treba biti oprezan. Pas može odbiti i drugu hranu, zahtijevajući najukusniju delikatesu.

Što se ne može hraniti

Hranjenje psa uključeno je u proces obrazovanja i osposobljavanja.

Malamutski štenci uvijek traže hranu, ali to ne znači da su gladni.

Ne biste trebali otići na njih i redovito uživati ​​u ukusu.

Pile od kuhanog mesa ili odresci od sira mogu se dati psu kao nagradu za ispravno ponašanje ili vjerodostojno izvršenje zapovijedi.

Dijeta bi trebala sadržavati samo zdrave sastojke.

Popis zabranjenih namirnica za pse:

 • ostatke ljudske hrane iz stola - takva hrana sadrži veliku količinu soli i začina, apsolutno neophodna za psa;
 • kobasice - sadrže kemijske elemente koji nepovoljno utječu na jetru životinje, bolje je dati kućni ljubimac komad mesa;
 • slana riba (lard), dimljeni meso i proizvodi od papra uzrokuju iritaciju gastrointestinalnog trakta.

Spremanje, kolačići, slatkiši i drugi slatkiši zabranjeni su.

Malamute su malo kapriciozan, što može loše utjecati na njihov odgoj. Stoga vlasnik treba pokazati strpljenje i ustrajnost u svojoj obuci, kao i strogo se pridržavati režima u obroku. Uostalom, razmaženi pas može stvoriti puno problema za vlasnika.

Galerija fotografija

Da bi vaš pas uvijek bio u dobrom raspoloženju i zdravi, morate odabrati pravu prehranu za svog ljubimca.

Aljaska malamutna hrana

Gore je sad, već je dvije i pol godine. Osjećam se sjajno. Veliku ulogu igra u tome hranjenja psa, o čemu zapravo želim pisati. Prije nego što sam započela psa, izbacila sam mnoge forume i hranila mjesta i konzultirala s raznim veterinarima. Od svih prikupljenih podataka nije bilo korisnog jer su obje web stranice i forumi i konzultacije pružili proturječne podatke o pravilnom hranjenju psa. Stoga moj pristup hranjenju temelji se na nekoliko čimbenika.

1. Aljaski Malamuti žive na hladnoći, na Aljasci :) Ali ovdje nemamo Aljasku, to je hladno, vruće, pa mi uzimamo hranu u mjestu prebivališta kao osnovu i razrjeđujemo ga adaptivnom hranom u lokalnoj klimi.

2. Aljaski malamuti su psi :) to su životinje. Ove životinje nisu pripitomljene, nego su pripitomljene. To jest, naravno, prilagođavaju se da žive u uvjetima stanovanja, ali u svakom slučaju su životinje, a životinje uglavnom jedu sirovu hranu.

Dakle, imao sam izbor ispred mene, postaviti psa za suhu hranu ili naturalku. Ispada da mnogi ljudi razumiju naturalka kuhanje kuhanje.

To nije istina, iako žitarice trebaju biti uključene u prehranu pasa. Na primjer, ječam, dobro čisti crijeva psa, a ne samo pse, i riža kaša daje čvrstu stolicu. Pas se mora hraniti raznovrsnim. S obzirom na to da rt psa često ide u šumu s noćenjem, naturalka je prikladna za psa više od suhe hrane, a nema mjesta za pročišćenu vodu u šumi. Trbuščić psa mora biti obučen od djetinjstva, inače bilo kakve promjene u hranjenju mogu dovesti do ozbiljnih bolesti psa.

Moguće je da se mnogi ljubitelji pasa neće složiti sa mnom o hranjenju, to je vaše pravo. Svakih šest mjeseci podvrgavamo se potpunom fizičkom pregledu, pas je u savršenom stanju.

Ja hranim psa 3 puta dnevno nakon šetnje.

9:30 doručak
16:00 ručak
23:00 večera

Moja psa dijeta uključuje mješovite žitarice. Za to imam 8 litarsku posudu prilagođenu, koja traje 8 dana, uzimajući u obzir hranjenje s dodatnim proizvodima. Stoga ću dati sva mjerenja za 8 litarsku ploču:

200 grama jetre govedine
100 grama srca govedine
900 gr perlovki
800 grama riže
400 grama žitarica od mljevenog ili žita
1 pc mrkve
100 grama kupusa
1 pc luka
1 češanj češnjaka
kopra i peršina
1 g soli
1 žlica suncokretovog ulja, ne rafiniran (smrdljiva :))

Kashi Uvijek izmjenjujem osnove:

jetru i srcu
morske ribe
meso govedine
zečji meso
janjeće meso

Uz žitarice, moj pas jede sirovu hranu. To jest, uzimamo set i ne kuhamo, nemojte vinuti, samo izrezati i baciti zdjelu:


50 g trulog kupusa
1/2 komada luka
1 pc mrkva (ne više od 1 puta tjedno)
1 pc crvena repa (ne više od 1 puta u 2 tjedna)
200 g sirovog mesa (jedan od: govedina, jetra, janjetina, zeca)
100 g krastavaca
1/2 komad jabuke
1 pc kuhano ili sirovo jaje (samo jednom tjedno)

Dvaput tjedno svježi sir 250 g za ručak. Dvaput mjesečno sirovo govno bedro. Dvaput mjesečno smrznuta riba. Sirovo voće unutar razuma.

Sirova hrana tri puta tjedno za ručak.

Mrkve se ne smiju stavljati u kilogramu kaša, ne možete često dati sirovo. Mnogo je šećera u mrkvi, tako da će oči pasti ako se u bilo kojem obliku dosta dobije mrkva, a jetra je razmažena pa trošite puno vremena i novca na liječenje.

Sirova jaja ili kuhana ne može se dati više od 1 pc tjedno, biljka jetre. Za one koji ne znaju što je Salmonella, objašnjavam: Salmonela je virus koji ubija ne samo ljude, već i pse. Salmonella se razvija u piletinu i može ući u svoje tijelo ako je jaje u ovoj stelju. Stoga, prije nego što psa dobije sirovo jaje, operi ga sapunom.

Kosti psa su neophodne. Najprije zubi stimuliraju zubno meso, inače će zubi bez posla biti nepristojni. Psu se mogu dati kosti od janjetine ili goveđeg mesa, sirove i kuhane. Ne možete dati cjevaste kosti, mogu probiti crijeva ili trbuh ili se zaglaviti u grlu psa. Nisu svi psi imaju želudac koji može ispljunuti kosti koje ne mogu proći kroz crijeva. Sada, zahvaljujući svom iskustvu, moj pas nema kosti koje ne može probaviti.

Nekako je moj pas uhvatio vranu, izbacio je i jeli. Ostaju samo pera i krila od vrane. Naravno, bio sam malo prestrašen, ali sve je dobro završilo, vrana je probavljena, ništa nije povrijedilo psa. I jednom u šumi, uhvatio je i jeli kljun. Sve je također bilo u redu.

Kupus je potresao svoje vlakno, korisno je za želudac u svom sirovom obliku i kuhan u kaši. No kako bi je dobio sirovo ne može biti mnogo, kao i stavljanje puno kaša. Od listova stabljike ili kupusa pas postaje vrlo natečen i on će se brisati dalje nego što vidi, s ciklama.

Nuts se razlikuju: lješnjaci, bor, sjeckani sjemenki suncokreta.

Sjeme bundeva daje se u proljeće i jesen, a mjesec dana prije cijepljenja, ovaj anthelmintik je puno bolji od kupljenih lijekova.

Crvena repa je laksativ, stoga ga dajem samo jednom svaka dva tjedna, a repa je veličina dječje kamere.

Voće je korisno. Ali ne treba ih fanatično hraniti psa, pogotovo zimi. U zimi rijetko dajem svome psu svježe voće. Uglavnom suho voće.

Voda nema bocu vode. Ulijte vodu iz slavine u bočicu i podmirite nekoliko sati.

Uzimam suhu hranu samo u slučaju. U pješačenju, pas jede isto kao i ja, kaša na goveđi gulaš ili sirovo meso, ako možete uhvatiti zec ili pticu, orasima. Uzimam malu količinu suhe hrane ProPlan, nije alergičan za moj pas i ona se osjeća dobro.

Najvažnija stvar u hranjenju psa je ne preopteretiti je. Nemojte se prepustiti svim vrstama dobre, inače će se pas pretvoriti u veliku barelu. Pas bi trebao normalno jesti, ovisno o opterećenju. Ako hodate s Malamutom 5 sati dnevno, ili idete nekoliko dana u šumu, onda bi se pas u prehrani trebalo ojačati.

Što i kako hraniti Aljaske Malamute? Približna ishrana

Gledajući veličinu malamute, možda mislite da ga nije lako hraniti. Međutim, ovo je pogrešan dojam. Malamute trebaju mnogo manje hrane nego druge velike pasmine.

U ovom slučaju, im ne smije biti dopušteno jesti cijelo vrijeme. Ovaj pas neće moći stati dok se ne napuni zdjelu. I prejedanje ne dovodi samo do pretilosti, već i na inverziju trbuha. Mali Malamute stariji od 1,5 godina uvijek je spreman jesti, pa je vrlo važno ne "požaliti" štene, a ne preopteretiti. Hranjenje po satu iu strogo određenom iznosu trebao bi biti prva disciplina za prakticiranje štene.

Prirodno hranjenje alaskanskog malamuta

Čak i mali Malamute ne trebaju puno hrane i čestih hranjenja, pa čak i do 4 mjeseca štenad se hranju tri puta dnevno, a zatim prenesu u dvije obroke. Odraslog psa može se hraniti jednom dnevno nakon večernje šetnje. Počevši od jednog mjeseca, štene se upravlja raznovrsnom prehranom:

 • sirovo govedina,
 • mlijeko kikosti (riža na kozjem mlijeku je bolja),
 • kuhano jaje.

Od 2 mjeseca uvode se povrće (sirovi mrkva i krastavac, kuhane tikvice), ostale žitarice i voće. U prehrani, svakako dodajte vitamine i dodatke s povećanjem kalcija i ligamenata.

Meso se ne smije nanositi u mljeveno meso, ali svakako treba izrezati na komadiće, udobno u određenoj dobi psa. Malamut mora dati ribu, najbolje je kuhati morsku ribu i dati kosti bez kostiju. Također možete dati sirovu smrznutu ribu iz mora.

Malamutna hrana za hranjenje

Za malamute, kao ozbiljan radni pas, važno je ne količina, nego kvaliteta hrane, stoga, uz suhu prehranu, morate odabrati vrhunsku super premium hranu. Trebali biste odabrati hranu označenu na ambalaži: "holistički", "prirodno" ili "humani stupanj" i uz dodatak prirodnog vitamina E.

Bolje je preferirati hranu u kojoj je izvor proteina janjetina, riba, govedina ili piletina. Malamutova hrana nije pogodna, u kojoj su žitarice prve koje dolaze na ambalaži u popisu sastojaka. Idealno, malamutna hrana treba sadržavati različite vrste bjelančevina (janjetina, riba, piletina, govedina).

Ako u hrani nema ribe ili ribljeg ulja, preporučljivo je nekoliko puta tjedno dodati nekoliko žlica konzervirane tune ili skuše hrane za pse. Inače, malamute mogu imati problema s kosom i kožom.

Kada se hrana Alaskan Malamute uz suhu hranu, suhe granule također bi trebale biti poticaj za trening. Ako koristite kuhano meso ili sir, Malamut može odbiti suhu hranu i krenuti na štrajk glađu.

Kako hraniti i održavati aljaski malamut?

Aljaski Malamuti trebaju svakodnevno aktivne šetnje, psi ove pasmine su izvrsni za ljude koji vole aktivno provoditi svoje slobodno vrijeme - to može biti jogging, vožnja biciklom i skijanje, i još mnogo toga.

Značajke brige za aljaske malamute

Nije neophodno držati malamute u apartmanima, a psi pasmine najbolje se osjećaju na otvorenom, u svom domu.

Međutim, činjenica o čuvanju aljaskih malamuta u apartmanima nije zabranjena.

Briga za aljaske malamute nije tako komplicirana:

 • vuna je očišćena tvrdom četkom, koja pruža temeljito čišćenje životinje, pomažući mu da se riješi mrtvog podsloja, vanjske kose;
 • šamponiranje vodenih tretmana treba provoditi što je rijetko moguće, budući da je kaput pasa ove pasmine nije namijenjen čestim pranjima, inače je pasov kaput mogao izgubiti nevjerojatne prirodne osobine;
 • tijekom malamutskog mesa, potrebno je izgaranje barem jednom svaka dva dana (kuja u pravilu, dva puta godišnje, dok muškarci - ne više od jednom godišnje, uglavnom u ljetnim mjesecima);
 • u slučaju da se ploče za nokte životinje ne trljaju prirodno, tada je neophodno obrezati ih pomoću posebnih pinceta, čime se sprječava mogućnost ranjavanja psa vlastitim noktima;
 • Pet zubi su četkani posebnom četkom uz upotrebu paste za životinje, kao što su Beaphar, Trixie, Camon, Hartz, 8 u 1, Gimpet;
 • da biste spriječili formiranje tartara, možete ponuditi svoje Malamute posebne igračke izrađene od tkanine i hipoalergenske gume;
 • redoviti pregled zubi, očiju i ušiju - obvezni postupak;
 • ako je potrebno, očistite / isprati oči i uši posebnim sredstvima, na primjer, barovi, Cliny, TWINS, Mr.Bruno, Hartz, 8 u 1, Beaphar.

Želio bih napomenuti da su aljaski malamuti inherentni takvom licu kao i strast za kopanjem. Ovaj je instinkt položen na genetskoj razini, jer su prije nekoliko stotina godina stekli hranu, razbijale rupe i uzele glodavce od njih.

I tako da vaš ljubimac ne počne tražiti kroz cijelu osobnu parcelu, morate izgraditi neku kutiju i sipati pijesak u nju, postupno vas navikavajući da kopamo samo na ovom mjestu.

Prehrambene značajke alaskanskog malamuta

Malamutna prehrana može biti od dvije vrste: prirodna hrana ili suha hrana visoke kvalitete.

Što može hraniti malamut:

 • govedina, teletina, piletina, meso morske ribe, na primjer, pacifički haring;
 • mješavina mesa i žita sa žitaricama (2: 1) kao što su:
 • zobeno brašno;
 • heljda;
 • Sl.
 • (piletina, govedina) - jezik, želudac, srce, uši, osim onih proizvoda koji sadrže hormone;
 • povrće (najmanje 10% ukupne dnevnice).

Većina vlasnika Aljaske Malamute voli hraniti svoje kućne ljubimce takvim feedovima kao što su:

 • Royal Canin - hrana za odrasle pasove velikih pasmina Giant Sensible, Maxi Adult;
 • ACANA - Svjetlo Fit, odrasle male pasmine, patka Bartlett kruška.
 • Hill's - LAMB RICE (štene hrane s rižom i janjetinom), ADULT Large Breed (hrana za pse velikih pasmina s piletinom);
 • Mera Pas - Agility (hrana za aktivne pse), uzgajivač (perad, janjetina, za štence);
 • Orijen - odrasli pas (univerzalna hrana), Štene velike pasmine (hrana za štenad velikih pasmina pasa).

Malamutna hranidba stopa identična je onoj kod ostalih pasa velikih pasmina.

Da bi vaš ljubimac bio zdrav, ispunjen život, potrebno je ne samo brinuti se o kvaliteti prehrane već i poštivati ​​nekoliko važnih pravila:

 1. Veličina dijela za malamute mora se izračunati tako da, nakon jela, u zdjelu životinje nema ostataka. Međutim, nije preporučljivo podnijeti psa, važno je održavati ravnotežu. Kada hrana ostaje redovito u zdjelu za kućne ljubimce, to može ukazivati ​​na to da ga pretjerate ili da ste uzgajali razmaženu malamutu. Ako je problem viška hrane, potrebno je smanjiti veličinu dijela, a ako je pas samo nestašan, tada iskusni stručnjaci psa preporučuju uzimanje zdjelu sa neoplaćenom hranom i ne dopuštajući ljubimcu da jede do sljedećeg obroka.
 2. Pokazivač dobrog stanja malamute je njegova aktivnost tijekom obroka: pas brzo jede sve u svojoj zdjeli i ne odabire pojedinačne komade.
 3. Veličina udjela trudnih kuja, mjesec dana prije rođenja, raste po stopi od 50 grama po štene. Mjesec dana nakon poroda, veličine dijela postupno se smanjuju na normalu.
 4. Alaskan malamute zabranjeno je davati cjevaste i pileće kosti, što vam omogućuje zaštitu vašeg ljubimca od svih vrsta oštećenja probavnog sustava.
 5. U prehrani pasa ove pasmine ne bi trebalo biti slatko, posebno šećer. Ako tako želite maziti svoje ljubimce (točnije reći svoju psihološku percepciju) slatkiši, onda morate koristiti posebne poslastice za životinje. Međutim, prema statistikama, ako pas nije naviknut na ovo od ranog djetinjstva, onda u budućnosti neće biti slatki zub.
 6. Količina hrane s visokim udjelom masti (zdjelica, svinjetina, janjetina, patka, maslac, bogatih juha, masnih sireva, kobasica itd.) Treba biti isključena iz malamute.
 7. Kućni ljubimac mora imati slobodan pristup svježoj, čistoj vodi.

Pitanje hranjenja alaskanskog malamuta zaslužuje posebnu pažnju, a veliki broj varijacija prehrane, posebno za pse ove pasmine, lako se može naći na specijaliziranim Internet stranicama.

Želio bih spomenuti jednu važnu točku: prije nego što se zaustavite na nekom od predloženih jelovnika za svog kućnog ljubimca, trebali biste se posavjetovati s iskusnim veterinarkom.

Važnu ulogu ne igra sama hrana koju ćete dati vašem ljubimcu, već po veličini dijelova i učestalosti prijema. Tijelo svakog psa je individualno, stoga trebate odabrati prehranu koja se temelji na načinu života psa, ali i na njegovu profesionalnu svrhu.

Malamutna dijeta

Prije mnogo godina, kada je Malamut, pahuljasti pas, pojavio se u udaljenoj Aljasci, nitko nije sumnjao da će postati čovjekov ljubimac, a internet će biti popunjen oglasima o tome gdje kupiti Malamut. Ljudi koji misle da imaju takav čistokrvni pas vjerojatno ne sumnjaju da će to zahtijevati određenu opciju hranjenja. Malamut ne jede puno hrane, već je spreman jesti puno i u bilo koje doba dana. Stoga je glavni zadatak vlasnika da ne prevaziđe ljubimac.

Iz korespondencije

Evo nekih pisama na mrežnim forumima:

 1. Mladić se divim ljepotama ove pasmine i ne vjeruje da se tako veliki pas hrani jednom dnevno, unatoč činjenici da mali pudlovi (autorica ima četiri) jesti četiri puta dnevno.
 2. Majstor odgovara. Malamut nije jedan od onih pasa čija su imena "prosjaci". Ovaj ozbiljan pas nikada neće tražiti nikakvu zbrku. Korisnik mreže kaže da je pronašao informacije da je bolje da hrane Malamute jednom dnevno u pričama poznatog Jacka Londona. Pas je postupno prenio psa, a "ujutro nije prijavio" hranu, odnio ga na večernju stopu. Prije toga, njegov kućni ljubimac imao je probleme s trbuhom. "Ispljunuo je hranu", osobito nakon povećanja tereta u jutro.

Pismo vlasnika može se potvrditi: psi Sjevera se razlikuju po metabolizmu proteina i masnoća. Njihova glavna hrana je meso, a sastojci povrća zahtijevaju dosta

Značajke pasmine: hrana

Predstavnici Malamute pasmine mogu se odmah razlikovati od predstavnika drugih vrsta. Ovo je vrlo veliki pas. Prvo pitanje koje povremeni gledatelj pita bit će: "Koliko hrane treba takav veliki pas?" Zanimljiva je potreba da se uvjerite: veliki pas i jede vrlo malo. Glavna stvar je da se pridržavate ispravne prehrane, na koju se pas poučava od ranog doba. Stoga, nekoliko savjeta za početnike pas uzgajivača:

 1. Prije nego što pokupite štene koje ste kupili, morate se pitati o shemi hranjenja koju koristi uzgajivač.
 2. Za štene, morate imati određenu zdjelu i hraniti ga tri puta dnevno, u isto vrijeme.
 3. Do dobi od jedne i pol godine, aljaski malamut se smatra malim, a svi njezini "hirovci", osobito s obzirom na hranu, ne bi trebali biti izvedeni.

Odraslog psa treba hraniti dva puta dnevno, iako se primjenjuju jednokratne obroke. Potrebno je dobiti 75 kalorija po kilogramu mase, pa je najbolje koristiti suhu hranu koja sadrži prave elemente u tragovima. Ovaj hraniti treba dati pas u dozama, jer se neće odmaknuti od šalice dok se sve ne pojede. Pas se navikne na određenu vrstu hrane, nagla promjena može uzrokovati "probleme sa psima". Jedina hrana, koju jedo jede s užitkom, ne može se svidjeti drugom. Staromodna psa kalorijska hrana nije prikladna.

Što biste još dali "balamut"?

Toliko je vlasnika razmišljajući, pogledavši pahuljasto pahuljaste štene. Treba ih upozoriti:

 1. Mali spoiler ne shvaća da je pun, stoga stalno traži hranu, zbog nježnosti mogu odustati od svojeg dijela.
 2. Zabranjena hrana za tu vrstu pasmina su ostatci boršca, juhe, jer sadržaj soli u njima premašuje normu; Kobasica nepovoljno utječe na jetru životinje, pa je bolje da jede mali komad mesa, slanu ribu će uvijek uzrokovati uzrujan trbuh.
 3. Malamutne poslastice neće biti slatke bombone, već kekse ili komad kuhanog mesa.
 4. Slobodno hranjenje zabranjeno je za ovu vrstu.

Da biste doznali je li vaš ljubimac nije prepun, trebate voditi ruke na leđima i na stranama: ruka mora osjetiti rebra. Ako se to ne promatra, to znači da takav ljubimac neće biti u izložbenoj dvorani. Uostalom, pravi "medalisti" su skladani atletski i izgledaju mršavo. Dokazano je da su malamuti, koji su "držani na prehrani", živjeli dulje od njihove hranjene braće. Uzgajivači su posebno zabrinuti za "psa": glavna stvar za njih je očuvanje svih znakova Malamute pasmine.

O hranjenju štence

Oko mjesec dana svog života, mali grumen hrani majčino mlijeko, u slučaju nedostatka, hranjen je na kozu. U nedostatku nazvanog, možete uzeti suhu, nezaslađenu formulu za dječju hranu. Mliječni proizvodi mogu se dati Maalamutu samo dva mjeseca.

Nakon što je štene odraslo, mijenja se dijeta: žitarice s mlijekom, svježim sirom, kuhanim voćem i povrćem, kao i sirove sirovo meso, kuhane kosti bez kostiju. Da bi štene ostalo korak, treba mu dodatke vitamina. Evo nekoliko savjeta: recepata:

 1. Budite sigurni da ćete izdržati dnevnu stopu, to bi trebalo povećati kako se pas raste.
 2. U prvih mjeseci pas treba kuhana voda, koja se naknadno zamjenjuje običnom vodom.
 3. Ne biste se trebali uključiti u jednu suhu hranu: bolje je organizirati kombinirano hranjenje.
 4. Svaki novi proizvod mora se pažljivo dati.
 5. Mali pas treba sve vrste vitamina, možete probati prirodne voće.

Pažljiv vlasnik odmah će primijetiti da štene imaju uznemireni trbuh. U takvim slučajevima potrebno je:

 • smanjiti stopu hrane na pola;
 • sirova voda zamijenjena je kuhanim
 • pokušajte dati vašem ljubimcu samo suhu hranu.

Ako nakon tri dana stanje zdravlja štene nije popravljeno, treba ga pokazati veterinaru.

Na forumima za uzgoj pasa

Malamutno hranjenje je vruća tema koja se raspravlja na internetskim stranicama. Vlasnici ovih krznenih pasa ne bi smjeli zanemariti savjete, jer ih sve testira iskustvom:

 1. Amaterski Malamut živi među vozačima. Oni savjetuju da ga hrane navečer: "putnik" automobila ne podnosi opterećenje na trbuhu.
 2. Mnogi pokušavaju ne davati žitarice žitarica, jer uzrokuju crijevnu disbiju. Ako pas jede samo suhu hranu, bogatu žitaricama, tada će ga "mučnina" postupno prerasti.
 3. Ali krik za pomoć: kućni ljubimac odbija jesti suhu hranu, gubi težinu pred našim očima. Vlasnik psa, Albina, odgovara na ovo pismo, piše da alergijska reakcija počinje od svake suhe hrane u svom psu - vuna "izlazi" s bilješkama, pa ona drži malamut na organsku hranu. Ovim pristupom "izbornik psa" trebao bi uključivati:
 • Govedina ili piletina, svinjetina nije prikladna6 je masni proizvod;
 • Kućni ljubimac neće odbiti od obroka, koji je usput, jeftiniji.
 • Možete kuhati zobene pahuljice ili heljde kaše na vodi, dodajte malo mesa na njega.
 1. Sporovi o suhoj krmnoj smjesi ne prestaju. Veterinari se preporučuju odabrati "premium" klase hrane, koji sadrže prirodni vitamin E. Poželjno je odabrati hranu pripremljenu mesom janjetine, piletine, ribe, u nedostatku takvog hrane, malo hrane za konzumiranje ribe trebalo bi dodati hrani za kućne ljubimce nekoliko puta tjedno. Nema potrebe za zalihama na krmu u kojoj žitarice dolaze prvi.

Kuhanje za vašeg ljubimca

Prvi Malamuti pojavili su se u dalekoj Aljasci mnogo stoljeća prije. Zatim Eskimi nisu razmišljali o prehrani za sanjkastog psa i hranili ga ribom. Postupno, probavni sustav predstavnika ove pasmine bio je reorganiziran pod ribljim jelovnikom. Moderni stručnjaci kažu da riblje ulje i fosfor pomažu da pas ima dugu debelu kapu i savjetuje da izmjeni ribe i mesne dane. Kod pasa, zbog bogate vune, postoji poboljšana termoregulacija, stoga je potrebna stalna voda.

Poseban razgovor o "ribljim jelima" za kućnog ljubimca. Ne treba eksperimentirati i dati pas smrznute ribe. Vaša omiljena Malamuta nije prikladna za sve ribe. Dakle, bakalar, šafran sadrže tvari koje ometaju razmjenu hemoglobina, što vodi usporavanju rasta i iscrpljenosti psa. Ostale vrste riba, poput haringa, haringa, uništavanja vitamina, slabost mišića. Da bi štene izbjegao sve te nevolje, hrana za njega mora biti raznovrsna. Težina štene ukazuje na pravilno hranjenje: tri mjeseca stvorenje treba težiti oko trinaest kilograma, a pas odrasle osobe teži između 30 i 40 kilograma.

Još nekoliko riječi

Veliki pas, kao što je Malamut, danas je prilično lagan za hranu jer postoji mnogo tvrtki koje proizvode visoko kaloričnu hranu za kućne ljubimce. S obzirom na svijetlu ambalažu, važno je uzeti proizvod označen "prirodnim", "holističkim", "ljudskim stupnjem", u kojem je visok sadržaj vitamina E nužan za rast pasa. Proučavajući oznaku kutije, morate shvatiti da ona pokazuje dnevni raspored za četveronožne, a ne broj jedan "ručak". Hraniti hranu trebala bi biti mjerna posuda, jer malamut ne može biti overfed i ne može biti pod krilom.

Možete koristiti dvije metode:

 • Kombinirana hrana: suha hrana se koristi uz svježe meso i žitarice, povrće, aditive za voće. Količina suhe žitarice je polovica tražene težine, a druga polovica je ravnomjerno podijeljena na dva ili tri sastojka.
 • Hranjenje suhih formulacija.

Suhi feedovi podijeljeni su u tri skupine:

 1. Ekonomska linija, Chappy, Bosch, izrađena je od sirovina niske kvalitete, što znači da nemaju sve potrebne tvari za psa. Takvi paketi mogu se hraniti, ali su potrebni dodatni vitamini.
 2. Bolje, a time i mnogo skuplji, vrhunski proizvod, nadopunjen vitaminima i mineralnim komponentama. Mnogo tvrtki koje proizvode hranu za drugu liniju. Tu su i domaći proizvođači - "Klub 4 šape".
 3. Super premium hrana mora proći certifikaciju i laboratorijske testove koji određuju točan sadržaj komponenti. Kada koristite takve žitarice, pas ne treba dodatak vitamina.

Stručnjaci savjetuju hraniti štene s najkvalitetnijom hranom, no svaka je opcija prihvatljiva ako je četveronožna prijateljica vesela i osjeća se sjajnom.

Dakle, hranjenje Malamute je čitava znanost koju trebate shvatiti vlasniku štene koji sanja o lijepom i zdravom psu.

Aljaski malamut: opis, briga, edukacija i prehrana psa

Aljaski malamut: opis, briga, edukacija i prehrana psa

Alaskanski malamut je ime pasmine pasa, vrlo starih - stručnjaci nazivaju takve pasmine aboridžina. Malamuti su živjeli s Eskimima oko 2-3 tisuće godina i nosili su teret za velike udaljenosti - ti psi su vrlo jaki i izdržljivi, a oštra klima na sjeveru nije strašna za njih. Malamutski plemenski odgoj uvijek se bavio lovom i ribolovom: Eskimi nisu bili briga tko je bio vlasnik Aljaske, pa je u drugoj polovici 19. stoljeća, kada je ova zemlja postala vlasništvo SAD-a, i dalje su živjeli sa svojim psima, kao i uvijek.

Kad je počela poznata "zlatna žurka", ovdje su sudjelovali Malamuti: nisu ih koristili samo prospectors u sanjkalištima - i više puta spašavali svoje živote izvlačeći ih iz beskrajnih snježnih prostranstva - nego su sudjelovali i na natjecanjima koja su izmislili bijelci željni zabave.,

Najvažniji psi odabrani su na natjecanjima, a nakon vremena "zlatne žurbe" ostala je u prošlosti, interes za uzgoj nije nestao - u tim su se godinama pojavili prvi uzgajivači malamuta, a ova pasmina prepoznala je američki kavezni klub. Zatim su Malamute imali svoj klub, a danas ti psi su službeni simbol države Alaska.

Opis pasa alaskanski malamut

Kao što je već spomenuto, aljaski malamuti su vrlo jaki i moćni psi. čvrsto izgrađen i pametan. Imaju veliko grudi i mišićavo tijelo, snažne šape i ponosni položaj. Glava malamuta obično se podiže visoko - široka, s velikim njušcima, ne dugim, a ne uskim, a sa živahnim pažljivim očima - karakter malamuta je poseban. Ovi psi mogu težiti do 50 kg, a na grebenu do 76 cm, iako se standard smatra visokom oko 60 cm. Malamute su vrlo lijepe i nalikuju vukovima na neki način, ali stručnjaci kažu da se vukovi "ne smatraju među svojim precima".

Podizanje aljaske malamute

Podizanje aljaske malamute nije tako jednostavna stvar. kao što se može činiti. Ako se drugi psi, kao što su njemački ovčari, mogu izvući s položaja snage, a Malamutes to "ne radi" - morate se pregovarati s njima i uvijek se pridržavati dogovora. Ni u kojem slučaju ne možete dopustiti malim štencima da budu praznine koje su neprihvatljive za odraslog psa: na primjer, ako šarmantan štene spava na vašem kauču, izgleda vrlo slatko - u početku, ali onda pas raste i ne razumije zašto kauč. U odnosima s malamutima, mekoća, jasnoća i dosljednost su vrlo važni - oni ne podnose agresiju i pritisak.

Mnogi neiskusni vlasnici, odgajajući psa, zabranjuju mu režanje i kore, s obzirom na to da je to čin agresije. Malamute se vrlo malo koreju, ali vrlo često režu, ali to ne znači da su ljute - one međusobno komuniciraju s osobom i vrijedi reći nešto malo više.

Mnogi vlasnici, koji imaju svoju kuću i zemljište, vole zadržati Malamute stalno izvan, u dvorištu, s obzirom da je vruće u sobama. To je istina: Malamute su navikli na vrlo hladna vremena, a u uobičajenoj ruskoj klimi sigurno mogu ostati vani zimi, ali bez komunikacije osjećaju se loše. Uostalom, ovi su psi navikli živjeti u stadu, a njihov instinkt je vrlo jak, tako da je obitelj u kojoj žive percipirana kao stado i njihova neposredna skrbnika - kao vođa. Stoga ima smisla napraviti Malamut slobodno otići kući i izaći kad želi - na primjer, organizirati posebna vrata. I potisnuti režanje tih pasa nije potrebno: morate se naviknuti i naučiti čuti i shvatiti što žele reći.

Ako pas živi u dvorištu, ograda bi trebala biti visoka - ne manje od 1,85 m. Također možete napraviti prostranu kavez za ptice - po mogućnosti u sjeni, ali mrežna luka neće raditi: ako vlasnici nisu kod kuće, Malamut se može dosadi i suzama sa svojim zubima - istodobno može teško oštetiti zubnu caklinu i vrlo je teško liječiti takve zube takvim psima.

Malamuti se ne boje hladne, ali moraju izgraditi snažnu kabinu: bolje je napraviti krov - ovi psi vole ležati na njemu, i staviti običnu slamu u nju će biti prilično dovoljno.

Priroda Aljaske Malamute

Ako vam treba straža, bolje je imati još jednog psa: Malamute ne štite teritorij i ne grizu ljude. Naravno, možete se bojati Malamute - izgleda veliko i impresivno, ali može zazvati samo ako je pogođen ili ako je teško odgojen. U idealnom slučaju, vlasnik može oduzeti bilo što, ili čak hranu, od malamute, a pas mora mirno reagirati na njega. Po prirodi, malamuti su obično tvrdoglavi, aktivni i znatiželjni, društveni, razigrani i dobronamjerni, ali istodobno su vođe i ljubavna neovisnost.

Obrađuju djecu kao cjelinu i vole se igrati s njima, ali bolje je uzgajati štenad pored djece - tada će odrasli pas biti tolerantniji i vjerniji prema njima. Djecu je također potrebno podučavati kako bi ispravno postupali s štencem, a onda će sve u njihovom odnosu biti dobro.

Uz ostale pse, Malamute imaju potpuno prijateljski odnos, ali s mačkama je teže. Ako se štene odrasle pored mačke, on joj neće nanijeti štetu dok odrasta, iako je može loviti, ali nepoznata mačka ili kasnije uvedena u obitelj, može jednostavno uništiti - to nije uvijek slučaj, ali to je vlasnik nije lakše.

Malamute su vitalna opterećenja pa ako ih ne možete pružiti dovoljno aktivnosti, bolje je da ih ne započnete. Oni moraju hodati 4 sata dnevno ili barem 2 sata, a najbolje opterećenja bit će oni gdje mogu pokazati svoje sposobnosti jahanja: mogu se biciklirati i jahati, ponuditi im da nose sanjke i kolica, ili možete napraviti weytpulling - poseban sportovi za pse u kojima vuče teret. Možete uzeti pse sa sobom u šumu, na duge šetnje - ali ne u toplini; oni dobro trče i plivaju.

Njega i hranjenje Aljaske Malamute

Važna pitanja - prehrana i njegu.

Danas je lako hraniti Malamute - ima dovoljno hrane za životinje i imaju sve što pas treba, no bolje je dodati polinezasićene masti, na primjer, 1 tbsp. riblje ulje. Ako se hrana treba mijenjati, postupno se obavlja: s novim hranom postupno zamjenjuju stare, u roku od 2-3 dana. Ne smije biti hraniti malamute ljudskom hranom - to nije dobro za njih; štenci obično se hrane 3 puta dnevno, a odrasli psi - 1-2 puta, ali ovdje morate biti pažljivi kako ne bi okrenuli crijeva - to se često događa s takvim velikim psima. Čista voda uvijek mora biti dovoljno, a zdjele treba svakodnevno oprati.

Osim suhe hrane, Malamutesu se može dati svježe meso i ribu, voće, povrće i žitarice, no bolje je o tome odmah razgovarati s uzgajivačem i učiniti ono što on preporučuje. Posluživanje bi uvijek trebalo biti normalno: vrlo je opasno za premošćivanje malamuta - da ne biste pogriješili, trebali biste upotrijebiti mjernu posudu.

Da biste znali jeste li psa ispravno hranili, trebate stalno pratiti njegovu "figuru": rebra i kralježnicu trebaju biti lagano palpirani, poput kostiju zdjelice blizu repa. Biti prekomjerna tjelesna težina u štenadi može uzrokovati bolesti zglobova, a pas će nepropisno rasti, uz strogu prehranu omogućuje malamutima da dulje žive i budu zdravi.

I kako se brinuti za malamutnu vunu? Ako je vuna standardna, praktički nema problema s tim: dovoljno je povremeno češljati malamute, a ako je potrebno, okupajte, a dok hodate, vuna obično ostaje čista, ne mokri i ne uzima bodlje od biljaka. Međutim, tu su i malamuti s dugom i mekom vunom, a to nije tako zgodno: na šetnjama psi se vlaše od rosišta, a zimi čak i led na malenim vunenim dugačkim malamutima ne dobivaju najviše bodove na izložbama.

Psi s normalnom vunom, žilavi i kratki, uvijek izgledaju dobro zaštićeni, ali njihova molt također daje veliku nevolju vlasnicima - može trajati oko 3 tjedna. Ako pas živi na ulici, baca ga jednom godišnje, au apartmanu - 2 puta, i morate stalno vlažiti - vuna "ispunjava" sve sobe, pogotovo ako Malamute slobodno šetaju.

Međutim, ako je malamut dobro odgojen, pažljiv je i rijetko napušta svoje mjesto bez ikakvog razloga. Malamuti sami odabiru mjesto i mijenjaju ga: ljeti spavaju na jednom mjestu, a zimi u drugoj, a njihov izbor je bolji. Pa, ako stan ima balkon - u ovom slučaju, možete minimizirati gnjavažu povezanu s psa izbacivanjem.

Aljaska malamutna hrana

Dragi čitatelji, ovaj članak će vam reći o jedinstvenoj nordijskoj pasmini psa - Alaskanu Malamutu. Ako želite znati cijelu istinu o tome, veliki zahtjev za čitanje ovog članka do kraja, i nećete ga požaliti.

Povijest alpske malamute Aljaske

Pasmina Alaskan Malamute uvijek je bila blizu ljudi. Njena priča ide duboko u prošlost. Poznato je da je alpska malamutna pasmina živjela s drevnim plemenom Eskimima. Jaki i hrabri Malamuti služili su kao sredstvo kretanja sjevernih naroda već stoljećima. Znanstvenici su pokazali da je u antici ova pasmina bila veća i jača u usporedbi s današnjim psima.

Alaskanski malamuti dobivali su svoje ime zahvaljujući plemenu (Malemuty). Pleme su vodile nomadski stil života, pa su ljudi trebali izdržljiv, velik pas.

Postoji verzija podrijetla ove pasmine. Kaže da su drevni Malamuti bili uzgojeni iz doba ledenog doba. Moderni aljaski malamuti vrlo su različiti od svojih drevnih predaka.

Tijekom zlata, malamute su snažno porasle zbog svoje kvalitete. Nažalost, u tim teškim vremenima samo su neki ostali od ove pasmine. Ljudi su bezobzirno počeli prelaziti s drugim sjevernim psima, koji su bili mnogo manji od Malamuta.

Godine 1925. počela je epidemija difterije. Hitno potrebni lijekovi. Psi su iskorišteni i poslani na cjepiva. Aljaske pasa prevladavaju mećava i oluju. O tim psima da napravite film i podigli spomenik u gradu New Yorku.

Zahvaljujući tome, mnogi su naučili o ovoj hrabaroj pasmini. Alaskanski Malamuti stigli su u Europu. Godine 1935. stvoren je prvi klub obožavatelja ove pasmine, a iste je godine stvoren i službeni standard.

Danas u 30 najboljih najinteligentnijih pasa u svijetu Aljaski Malamuti zauzimaju pristojno 18. mjesto. Od 2010, ova pasmina je postala službeni simbol Sjedinjenih Država.

Standardna pasmina Alaskan Malamute

Aljaska malamutna pasmina poznata je po čvrstu, čvrstu tjelesnu građu, ali malo zna točan standard "alaskanskog lijepog".

široka, duboka glava;

široka krana;

njuška je široka, jednaka duljini lubanje;

u većini slučajeva, nos je crn. Crveni nos nalazi se samo u smeđim osobama;

srednje, oči u obliku badema. Boja očiju crna;

Uši su oblikovane u trokutastom obliku, postavljene visoko;

jak mišićni vrat;

prsa snažna, dobro definirana;

Rep je srednje slijetanje, nalazi se iznad leđa pasa;

Udovi snažni, mišićavi;

Zdjele jastučići su oštri i debeli;

Kaput je gust, teško dodirivan. Dobar, debeli podsada;

muškarci u grebenu dosegnu 63,5 cm, ženke 58,5 cm;

težina u muškaraca je 38 kg, ženke 34 kg;

Životni vijek 12 godina.

Odstupanje od standarda Aljaske Malamute

Svaka neusklađenost s standardom pasmine smatra se odstupanjem.

Vices: plave oči, prekomjerna agresija ili straha.

Aljaske malamute mrlje

Boje Aljaske Malamute mogu biti različite. Raspon boja ide od svijetlo sive do crne, sve nijanse crvene boje, čak i čiste bijele boje. Bijele oznake mogu biti u glavi, na šapama.

Alaskanski malamutni lik

Opis Aljaske Malamute dokazat će da je ova pasmina pogodna za veliku i prijateljsku obitelj. Psi ove pasmine su vrlo poslušni. Oni su ljubazni prema djeci. Čak mogu igrati ulogu dadilje. Uvijek će rado sudjelovati u glasnim igrama. Bebe, nikada nisu ozlijeđene. Kod drugih kućnih ljubimaca oni su lojalni, a ponekad i dobronamjerni. Pogotovo ako ste odrasli zajedno.

Pogledajte svoje fotografije kako biste cijenili ljepotu, milost i moć ove sjeverne pasmine.

Aljaski malamuti razlikuju se od ostalih pasa. Nisu čvrsto povezani s vlasnikom. Ako vlasnik vrijeđa, psa iz Alaska može voljeti još jednog člana obitelji. Alaskanski malamut je vrlo zamoran stvor. On ne tolerira samoću. Ne preporuča se dugo ostaviti kod kuće kod kuće. Pas je sklon urlati, što može ometati susjede.

Zarobljeni "stan" nije za ovu pasminu. Zatvorena ptica može uznemiriti psiću ljubimca. Postat će agresivan, nepovjerljiv i povučen u sebe.

Preporuča se započeti Aljaski četveronožni prijatelj u privatnoj kući s prostranim, ali čvrsto zatvorenim mjestom. Uostalom, takva "sjeverna ljepota" mora se igrati i igrati na otvorenom.

Psi ove pasmine nastoje kopati tlo, to je u njihovoj krvi. Svi vrtlari i vrtlari, ljubitelji kreveta i cvijeća moraju biti spremni za to.

Oblik Aljaske Malamute vrlo je tvrdoglav i svakodnevno morate podići četveronožne prijatelje. U tom smislu nije preporučljivo započeti ovu vrstu pasa ne iskusnim vlasnicima. S pogrešnim obrazovanjem možete trajno plijeniti karakter psa.

Odsutnosti su ove vrste pasa. Kao čuvar je bolje tražiti drugu pasminu. Alaskanski malamut nije u stanju zaštititi teritorij od stranaca, jer voli sve. Bit će sretan što će se susresti s gostima, veselo veselim svojim repom.

Međutim, nije sve tako jednostavno. Ako je kod psićkog doba, iz nekog razloga psihom psa poremećeno, tada se iz ovog štene može izvući nekontroliran i agresivan pas. Samo redoviti odgoj, rani socijalizaciju, kompetentno poučavanje i ogromna ljubav jedne osobe mogu oblikovati poslušan i nježan prijatelj sa udaljenog Aljaske.

Trening Alaskan Malamute nije jednostavan. Naposljetku, po svojoj prirodi, oni su tvrdoglavi bića koja trebaju individualni pristup. Timovi s kojima se sjećaju loše i previše su lijen da ih izvode. To je sve u umu, ovi psi se sjećaju svoje glavne svrhe - da budu pješački pas. Krvlju majke apsorbiraju instinkt da žive u ime osobe, a ne da mu služe igračku.

Štenci bi od prvog dana u novoj kući trebali znati što je moguće i što nije. Ono što je najvažnije, vlasnik nije odustao. Pet ga može uhvatiti, au budućnosti će ga biti teško prisiliti da se pokorava.

Njega i održavanje Aljaske Malamute

Briga za Alaskan Malamute mora biti pažljivo i dnevno.

Vuna. Potrebno je obratiti pozornost na lijepu i obilnu vunu od kućnog ljubimca. Treba ga češljati najmanje 3 puta tjedno. Najbolje je kupiti češalj s tvrdim čekinjama. Dumping "tepisi" neće dati ljepotu ovom sjevernom psu.

Pranje. Alaskanski malamuti su čisti po prirodi. Ne trebaju nepotrebno česte pranje (samo ako su jako prljavi). Šampon za svaki pas je individualan. Poželjno je da odgovara tipu kose za kućne ljubimce. Ako životinja ima perut, vrijedi promijeniti šampon.

Očima. Kako bi očima ljubimca bila čista, preporučljivo je obrisati oči s kamilicom kamilice, također se prodaju i posebni losioni. Ovaj postupak je dovoljan za provedbu 1-2 puta tjedno. Prašina i krhotine mogu uzrokovati konjunktivitis.

Uši. 2 puta tjedno psa mora očistiti uši, čime ih štedi od voska. Ovaj postupak se može izvesti s losionom za uši upotrebom pamučnog obrisa i pamučne podloge. Ako je kućni ljubimac počeo tresti uši, onda ga nešto muči. Može zahtijevati veterinarsku njegu.

Zubi. Da bi kućni ljubimac imao problema s zubima, potrebno ih je čistiti najmanje 2 puta tjedno. Ovaj postupak treba izvesti četkicom za zube i zalijepiti za životinju. Za ove namjene prodajemo posebne poslastice. Neki vlasnici vjeruju da pas zubima kostiju kostiju. Kao rezultat, crijeva životinje su začepljena koštanim otpadom, a na zubima postoji kamena i parodontna bolest.

Šape. Nakon hodanja preporučljivo je proučiti štapiće štakora. Uostalom, kada hodate (osobito u šumi), pas može koračati na staklo ili dobiti razbojnik.

Kandže. Odraslog, velikog psa može samljeti kandže, ali štenci bi ih trebali definitivno rezati ili ih prenijeti. To treba učiniti pažljivo, s posebnim škarama.

Štetnici insekata. Obavezno liječiti kućne ljubimce s pripremanjem krpelja i ostalih parazita koji sisaju krv. Sredstva za preradu se prodaju u obliku kapi, ovratnika i sprejeva.

Cijepljenje i anthelmintik lijekovi trebaju biti redoviti u skladu s veterinarskim rasporedom.

Sadržaj. Ni u kojem slučaju ne možete držati aljaske malamute na lancu ili u kavez za ptice. On je slobodan pas i ograničenje prostora za njega je poput smrti. Sjeverni pas mora imati određeno mjesto (koridor, veranda). Aljaski Malamut može živjeti u stanu. U ovom slučaju svakako morate svakoga dana hodati s njim nekoliko sati.

Ova pasmina se ne boji najtežih mrazova, ali toplina je katastrofa. Kupujete psa poput Malamuta, sjetite se toga i zaštitite od pregrijavanja. Ne vole plivati ​​i plivati, i ne smiju ih se silom odvlačiti u vodu.

Značajke alaskanske malamute prolijevanja

Prolaskom u aljaski malamut se događa u proljeće i jesen. Malamuti imaju obilni temeljni premaz i stoga ih tijekom razdoblja prolijevanja treba češljati 2 puta češće nego inače. Ako je kućni ljubimac u toploj sobi, razdoblje muljaža može biti odgođeno. Vuna od njih puno, pa je sadržaj kuće bolje se suzdržati.

Hranjenje aljaske malamute

Feed aljaske Malamute mogu biti suhe hrane ili prirodne. Prirodno hranjenje treba biti uravnoteženo. Teško je zadržati ravnotežu, stoga se preporuča dodavati hranjive tvari.

Možete početi hraniti štene s prirodnom hranom od 1 mjeseca. Može biti:

govedina, janjetina, puretina, piletina;

riža ili heljde;

kozjeg mlijeka i svježeg sira.

Kod 2 mjeseca, štene primjenjuju dodatnu prehranu:

povrće (mrkva, tikvice);

voće (jabuka, banana);

može se dati filet morske ribe, ali ne više od dva puta tjedno;

korisno je dodati 1 žličicu maslinovog ulja u hranu;

pitka voda mora biti svježa, čista i hladna i biti na određenom mjestu.

Odraslog psa hranjen je jednom dnevno. Do 4 mjeseca, štene se hrane 3 puta dnevno. Nakon 6 mjeseci, štenci počinju hraniti 2 puta dnevno. Za ovu pasminu glavna hrana je sirovo meso. Njih su ih pretukli njihovi preci.

Unatoč velikoj veličini, sjeverni pas jede malo. Najvažnija stvar za promatranje je ne overfeed. To može dovesti do pretile debljine i posljedica problema s udovima.

Suha hrana mora biti vrhunska, luksuzna klasa ili cjelovita. Potrebno je obratiti pozornost na sastojke hrane. Željeni sastojci suhe hrane: piletina, govedina, janjetina (60%).

Aljaska malamutna cijena

Koliko se Alaskanski malamut može naći u službenim rasadnicima zemlje. Cijena štene varira od 10 do 30 tisuća rubalja. Sve ovisi o rodovnici, vanjskom, vrtiću i regiji prodaje.

Snage i slabosti Aljaske Malamute

+ Ljubazna, poslušna priroda.

+Tolerira kapljice temperature.

+ Ima dobru izdržljivost.

+ Može živjeti u dvorištu.

- Ima veliku tvrdoglavost.

- Od osamljenosti može pogoršavati kod kuće.

- Nema nikakvih čuvara i čuvara.

Bolesti Aljaske Malamute

U stvari, pas koji je stigao iz daleke Alke, potpuno je zdrava životinja. Ima dobar imunitet, ali ima i slabe točke.

1. Kršenje pigmentacije - nos je bolest koju prenosi nasljeđivanje. U ovoj pasmini pasa, nos je crn, ako je nos postao ružičasto, znak je bolesti. Pa se savjetuje da ne provode puno vremena na suncu.

2. Chondrodysplasia je genetska bolest koja se prenosi od rodbine. Tkivo hrskavice je razbijeno i pas će zbog toga biti loš.

3. Torzija želuca, simptomi su nadutost. U tom slučaju, obavezno se obratite veterinaru, inače će životinja umrijeti.

4. Hemeralopija je problem s vidom, genetska je bolest. Izgleda zbog nepravilnog međusobnog povezivanja pojedinaca.

Preporuča se da u slučaju sumnjivih simptoma u životinji odmah kontaktirajte veterinara, a ne samo-lijek.

Popularni nadimci Aljaske Malamute

Mužjaci: Alik, Ben, Buran, Joker, Max.

Ženke: Pakao, Alaska, Belka, Vlasta, Rada.

Moramo se sjetiti da je svaki pas individualan. Ponekad će štene dati njegov nadimak kao način ponašanja ili navika.

Razlika između Aljaske Malamute i Husky pasmine

Koje su razlike od Huskies Alaskana Malamute pasmine:

1. Malamuti se koriste za prijevoz teških tereta. Oni su tromi, ali mogu ići daleko, Huskies prevoze lakši teret. Brzo su i udaljenost može biti manja.

2. Po prirodi malamute prijateljski-huskavi lukavi i agresivniji.

3. Oči Malamuta uvijek imaju plave oči.

4. Malamutski tvrdi sloj Haski ima mekšu kaput.

Na toj je mojoj priči o "sablastom prijatelju" iz hladnoće Aljaske gotovo. Nadam se da vam se to svidjelo i da ste se dobro zabavili. Ne zaboravite ostaviti komentar i biti sigurni da pročitate članak o društvenim mrežama. Pretplatite se na ažuriranja web mjesta i zasigurno ćete saznati mnogo, mnogo više zanimljivih stvari.