Akita Inu: Sve detalje hrane

Akita Inu (ili veliki japanski pas) jedna je od najstarijih pasmina koja je nastala prije više od 8.000 godina u Japanu. Jaki i ponosni psi čuvali su teritorij i pratili ljude na lovu. Danas se ovi psi ne vole samo u svojoj domovini, nego iu drugim zemljama. Širenje pasmine pridonijelo je poznatom filmu "Hachiko". Akiti su odgajani u duhu samuraja, koji su utjecali ne samo na njihov karakter, već i na njihove prehrambene navike.

Odabir prehrane

Jedna od glavnih značajki Akite Inu je velika sklonost alergijama na hranu. Čak i hrana koja je prikladna za druge pasmine dovodi do trovanja. U Japanu, Akita stoljećima jeli hranu: ribu, rižu, povrće, salate od morskih algi i morski plodovi. Što je veći postotak "japanske krvi" u štencu, to je jači probavni sustav usmjeren na takvu prehranu. Stoga je potrebno hraniti Akita Inu s ribom, rižom s povrćem i malom količinom laganog mesa.

Prirodna prehrana

Hrana mora biti lagana i niska u kalorijama. Prekomjerne količine masti i žitarica (osim riže) dovode do bolesti kože, alergija, zglobnih problema, abnormalnosti u jetri i gušterači. Najčešća alergija je piletina. Ne radi se samo o mesu, već o hormonima i antibioticima koji su toliko brojni u ovom proizvodu.

Japanski psi su genetski predisponirani da jedu ribu. Velika količina mesa (osobito industrijskih) u njihovoj prehrani izaziva osip i ekcem. Pas čak može izgubiti podlogu. Ne možete dati slatkiše, inače se kućni ljubimac može oboljeti od dijabetesa. Uz nedostatak tjelesnog napora, Akita odbija jesti i gladovati već tri dana. Nema potrebe za panikom, takve situacije su rijetke, ali se događaju. Zapamtite: Akita ne smije biti gusta, jer sloj masnoće ispod kože dovodi do gubitka kose.

Ljetna jela trebaju biti niske masnoće. U vrućem vremenu, dati rižu, povrće, low-fat mliječnih proizvoda, kuhano jaje i neki meso. Zimi, količina hrane može se povećati. Potrebno je istovremeno hraniti pse, to će postaviti probavni sustav na pravilan rad. Glavno hranjenje najbolje je u jutro. Za čišćenje zubi, navečer se može dati hrana. Zapamtite da u bilo koje doba dana Akita mora imati pristup svježoj vodi.

Osnova prehrane

Hrana mora biti visoka i pravilno odabrana. Hrana "veliki japanski pas" uključuje:

 • riba (more, prefrozen);
 • kuhana riža;
 • riblji;
 • morska trava, morski kelj;
 • povrće i ukusan plodovi;
 • igra (meso od lova, srna, jelena);
 • vitka teletina;
 • sirovi sir s malo masnoće.

Američki Akita može se hraniti mesom, žitaricama, povrćem. U svojoj prehrani treba prevladati:

 • govedina, janjetina, konjskog mesa;
 • perad i ostalo;
 • heljda, riža, zob;
 • jogurt, kefir;
 • kuhano i sirovo povrće, bobice, voće.
Zapamtite da riba, meso i ostali dijelovi bi trebali biti pre-zamrznuti. Nema smisla ih zagrijati ili ih izrezati u mljevenje.

prihvatljiv

Japanac Akita Inu u umjerenosti i s obzirom na reakciju može se dati:

 • janjetina, kunića, konjskog mesa;
 • ostalo (osim jetre i pluća);
 • sir;
 • s oprezom - meso industrijskih životinja.

Strogo zabranjeno

Problemi probavnog trakta i alergije kod Akit mogu uzrokovati:

 • riječna riba (zbog obilja kostiju);
 • perad (piletina, puretina, guska);
 • govedina;
 • kobasica;
 • dimljeni meso;
 • svinjetina i lardo;
 • masni mliječni proizvodi;
 • kukuruz, pšenica i zob;
 • slastice;
 • slana hrana;
 • začini;
 • kosti ptica i životinja;
 • krumpira;
 • bijeli kruh i tjestenina;
 • hrana s kemijskim aditivima.

Industrijska hrana

Gotova suha i mokra miješa za Akita Inu mogu biti jednostavna rješenja za prehrambenu problematiku. Sadrže sve što je potrebno, jer su proizvođači već brinuli o ispravnom omjeru svih hranjivih tvari. To su formule temeljene na riži, lososu ili tuni. Neki psi ove pasmine osjećaju se dobro na hrani s janjetinom, zecom, patkom i rižom.

Dostupni su samo vrhunski i super premium miksevi za hranjenje Akite koji se prodaju u specijaliziranim prodavaonicama. Ako paket kaže "prirodno", hrana sadrži prirodne proizvode, "holistički" - formula je pogodna za pse s hranom netolerancije i alergije, "human-grad" - sastojci su jestivi ljudima. Sve ove mješavine će odgovarati Akita Inu.

Dobra hrana bi trebala ispunjavati sljedeće kriterije:

 1. Jedan izvor bjelančevina: riba (tuna, losos, srdele, srdele), ponekad je dobro poznata. Kunići i Akita Inu janjadi obično su zanemareni. Soja je strogo zabranjena.
 2. Sadržaj proteina - 21-26%, masnoća - 12-18% (tj. Hrana mora biti holistička klasa).
 3. Izvor ugljikohidrata je riža (dopušteno je dodati krumpir, ječam, zob). Iskorištavanje hrane s pšenicom ili kukuruza.

U odabiru industrijskih smjesa pažljivo pročitajte sastav na poleđini kutije. Ako etiketi kažu "losos i riža", nema jamstva da se zapravo ne koriste živeći, piletina i ostala žitarica. Posebno osjetljiva na neprimjerene hrane japanske Akita Inu.

Od konzervirane hrane s visokim sadržajem bjelančevina u Akita Inu počinje alergija: iscjedak iz očiju, ušiju, dermatitis, probavni problemi.

Budući da je na ruskom tržištu teško pronaći odgovarajuće mješavine holističke klase, kao alternativu možete upotrijebiti Purina Pro Plan "Salmon with Rice". Dobre recenzije također daju na GO! NATURAL Holistic, Acana, Pronature holistički, Natur Line "Jaganjca s rižom". Doziranje se odabere brzinom od 400-500 g suhe hrane po 30 kg težine pasa.

Mješovita hrana

U Rusiji psi su tradicionalno hranjeni gotovim mješavinama ili prirodnim proizvodima. U Japanu je uobičajeno kombinirati dvije metode hranjenja, pa se tako ruski uzgajivači pridržavaju ove prehrane. Najkorisniji za Akita Inu kombinacija je suhih industrijskih sirovina, mineralno-vitaminskih kompleksa i preporučenih prirodnih proizvoda. Domaća hrana može biti zamijenjena konzerviranom hranom za pse, ali se hranjenje nečim ne preporučuje.

Dobne značajke

Potrebe tijela pasa mijenjaju se dok rastu i razvijaju se. Od pravilne prehrane ovisi o zdravlju i dobrobiti vašeg ljubimca.

Do dva mjeseca

U prvih tjedana nakon rođenja, štene se hrane majčinim mlijekom, koje sadrži sve potrebne hranjive tvari. U ovom dobu, trebate hraniti štenad Akita Inu oko 6 puta dnevno: u 7:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00. Ako vam kućni ljubimac dođe u dobi od dva mjeseca, možete koristiti specijalno industrijsko mlijeko. Zatim postupno unesite prehranu u prehrani.

Za dva mjeseca

U ovom dobu, mali Akita Inu obično se "odmaše". Štenci mogu biti teško doživjeti odvajanje od majke. Prva dva dana biti na novom mjestu, oni cvili. Mnogi vlasnici pokušavaju osloboditi tjeskobu s hranom, zbog čega Akita susreće prvo trovanje hranom u životu. Kako biste to izbjegli, unaprijed pitajte uzgajivača kakvu hranu štene jeli s roditeljima. Prvoga dana, dajte mu dva puta manje nego što bi trebalo biti. Zatim, kako se kućni ljubimac navikao na nove uvjete, postupno dovodi hranu na isti volumen.

Koristite hranu za štence. Može se sitno slomiti i otopiti u posebnom mlijeku za odvikavanje. Volumen bi trebao biti takav da pas pada. Nastavite s unosom 5-6 puta dnevno u isto vrijeme. Postupno, u prehranu se unosi mliječni sir, morska riba i sjeckana teletina niske masti. Jednom tjedno, svakako dajte kuhano jaje.

Pravilno hranjenje malog Akita trebalo bi uključivati ​​25% proteina i ne više od 18% masti. Ne zaboravite na kašu riže. Za normalan rad želuca i crijeva dodajte sirovo povrće na prehranu.

Vrlo je pogodno koristiti gotove hrane. Prirodna hrana treba biti svježe pripremljena i topla (ne hladno, ne vruća). Ako u roku od 20 minuta štene ne pojede predloženu hranu, izvadite zdjelu i ne nudite drugu hranu do sljedećeg hrane.

Za tri mjeseca

U ovom dobu pas brzo raste. Zbog povećane aktivnosti, četiri obroka i unos vode trebali bi odgovarati dnevnoj prehrani odraslog psa. Istovremeno, kvaliteta hrane mora se promijeniti. Štenci daju više ribe i mesa od mliječnih proizvoda. Da bi hrana bila gusta, maloj ribi, pola pomiješana s kašom riže dodana je natopljenoj hrani.

Takva prehrana više je u skladu s potrebama Akite Inu, a ne tržišne hrane za pse. Obratite pažnju na apetit i potrebe ljubimca, stanje izmeta, kože, kaputa i mišića.

Za četiri i pet mjeseci

Prehrana je prevedena u tri obroka: u 7:00, 12:00, 17:00 i 22:00. Zdravo štene Akite ne smiju biti previše tanki ili masti. Nemojte hraniti ljubimca, pazite da nakon obroka ne "nabubri" strane. Ako hrana ostaje u zdjelici, možete smanjiti udjel za pola, sve dok Akita ne nauče jesti sve predložene hrane. I obrnuto: ako dijete dade zdjelu dulje vrijeme, to znači da nema dovoljno hrane i treba ga dodati.

Nikad ne dajte svoje štene kosti divljači, peradi, kobasice, svinjetine, pršuta, masnih sireva, kruha, tjestenine i sirove riječne ribe. Također izbjegavajte mahunarke, slatkiše, krumpir i druge nepotrebne pseće hrane. Kod hranjenja gotovim industrijskim smjesama, kućni ljubimac ne treba dodatne komplekse minerala i minerala. Razigranost, aktivnost, znatiželja, normalan porast tjelesne težine, dobro stanje kože, vune, mišića i kostura, pravodobno pojavljivanje mliječnih zubi - sve to svjedoči o normalnom razvoju štene.

Nakon pola godine

Energija za normalni razvoj zahtijeva manje, u osnovi se razvija kostur. Stoga dijeta ne bi trebala biti tako visoka u kalorijama. Ako nastavite prethodni način hranjenja, kućni ljubimac će brzo dobiti višak težine, kosti će se početi deformirati. Bolje je da štene budu tanke.

U roku od 7-9 mjeseci, pubertet počinje kod pasa, njihovo se ponašanje mijenja, a apetit se može smanjiti. U ovom trenutku važno je da akitu ne priviknete na "ukusnu" hranu, inače će ga kasnije teško ispraviti. Uostalom, psi ove pasmine poznati su zbog svoje tvrdoglavosti i sklonosti da dominiraju.

U dobi od 6 do 12 mjeseci Akita se prebacuje iz "Pappy" hrane (za štence) u "Junior". Postupno početi dodavati dijeti mješavine za odrasle. Povrće se može usitniti, meso izrezati na veće komade. Rezani sir i mliječni proizvodi trebaju biti samo niske masnoće.

Odrasli psi

Dijeta zrele Akite se ne mijenja značajno. Postupno se pas prenosi na dva obroka. Glavna količina hrane treba doći ujutro. Dogodilo se da, s niskim opterećenjima i fiksnim načinom života, Akita jede svaka dva dana.

Napredno doba

Prvi znakovi približavanja starosti psa su:

 • siva vuna (prvi na licu);
 • oštećenje sluha i vida;
 • niska aktivnost;
 • razdražljivost.

Kada se pojave ti simptomi, treba smanjiti sadržaj masti i unos kalorija (6-9% masti, 15-20% proteina), a istodobno povećati količinu vlakana na 5%. Dodajte hranu više mirisno povrće, ali ne žitarice. Dajte svoje kućne ljubimce mliječne proizvode niske masnoće. Riba i meso ne mogu kuhati, nego samo zamrznuti. Grind njih nema smisla. Ako stariji Akita ima loše zube, jednostavno rezati filete na manje komade.

U dobi odraslog doba pasivna formula "Svjetlo" i "Senor". Dok sastavljate prehranu starijih Akita, poslušajte preporuke veterinara.

aditivi

Japanski pas roditelji moraju dodati alge, koje sadrže jod, u njihovu hranu. Ako Akita dobije pravilnu prehranu, ne treba dodatni vitamini i mineralni preparati. U proljeće i rano ljeto možete dati suhi kvasac.

Psi za odrasle tijekom dojenja i štenci trebaju specijalizirane mineralne dodatke. Uzgajivači preporučuju vitamin Canvit Junior, kao i dodatke Polidex za zglobove. Dobro dokazana droga tvrtka Canina.

Recenzije

Maxim, Moskva

"Vjeruje se da je Akita Inu strašna alergija. To je dijelom slučaj. Ali naši psi su aktivni i sretni, imaju zdravu kožu i svijetlu kosu, jer znamo kako ih sadržavati. Bolje je jesti tune ili lososa, kao i rižu. Visok proteinski hrani treba odbaciti. Formule s piletinom i govedinom uvijek su dovele do alergijskih reakcija. Pokušaji prebacivanja na ribu bez zrna uzrokovali su trenutačne šuga. Općenito, hranite Akitu ispravno! Blagosloviti! "

Irina, Kemerovo

"Siguran sam da tradicionalna japanska kuhinja ostavila svoj trag na genetskim čimbenicima probave tih pasa. U njezinoj Akiti bila je uvjerena da je najbolja hrana hrana za ribu. Salmon i riža - najviše to! Moj pas je također sumnjičav jer ima alergiju na govedinu... "

Vsevolod, St. Petersburg

"Moj Asahi jede i" rižino losos "hranu. Repovi Turska idu s praskom. Ali od goveđeg mesa i pilećeg mesa razderalo je bradu u krv. I oči odmah teče. Također je imala alergije na hranu, sjećam se kako sada. Ali s užitkom jede sirov krumpir, luk i mrkva ".

Maria, Soči

"Moje malo iskustvo hranjenja prirodnom hranom završilo je u potpunom neuspjehu. Zamišljeni moult u šest mjeseci pokazao se kao alergija. Sada hranim suhu hranu, iako moj pas voli više prirodnu hranu. Suha hrana jede bez zadovoljstva i morate dodati juhu ili tekuću rižu. Nadam se da će s vremenom biti moguće prenijeti na mješovitu prehranu. "

Pretplatite se na naš kanal u Zen!

Akita Inu dijeta

Akita inu pasmina, koja se proširila od azijskih zemalja u Europu i na drugim kontinentima, nedugo prije, bila je voljena od strane mnogih, uključujući i Ruse.

Ali ti veliki i aktivni psi zahtijevaju pravilnu njegu, uključujući veliku pozornost treba posvetiti hranjenju.

Potrebno je odabrati vrstu hrane i slijediti određena pravila za hranjenje psa stvarno joj stane.

Prirodna hrana

Neiskusni vlasnici mogu učiniti za sebe neugodno otkriće kupnjom psa Akite Inu - ljubimac je vjerojatnije odbiti govedinu, svinjetinu, piletinu, pa čak i dijetnu puretinu.

Nježnost pasa ove pasmine objašnjava činjenicom da je tradicionalno u Japanu njihova hrana riža i plodovi mora u različitim oblicima.

Stoga, ako se odlučite zadržati psa na prirodnu hranu, vlasnici će se ozbiljno smetati pri izradi izbornika.

Za normalnu probavu Akita Inu potrebno je hranjenje na bazi riže, uz dodatak morske ribe, drugih plodova mora i povrća.

Štenci ne trebaju više od 18% masti u prehrani, ali protein treba najmanje 25%.

Stoga, imamo jaja - barem jednom tjedno - i mršavom teletinom, ako ljubimac nema alergije na njega.

Ponekad, kao izvor kalcija, štenci dobivaju kalcinirani sir, ali njegovo uključivanje u omjer u potpunosti ovisi o individualnoj toleranciji mliječnih proizvoda, na koje se psi ove pasmine nisu izvorno navikli.

Psi za odrasle na prirodnoj prehrani praktički se ne čuvaju, budući da hranjenje prirodnom hranom Akita nije samo skupo, već i ozbiljne alergijske reakcije.

U njihovoj domovini, ovi psi jedu izuzetno laganu i zdrave hrane, bez boja i konzervansa, što savršeno odgovara njihovu načinu života.

Vrlo je teško pronaći takvu hranu za psa, pa vlasnici takvih kućnih ljubimaca radije ih hrane sa suhom ili mokrom profesionalnom hranom za Akita Inu.

Kako odabrati suhu hranu

Postoji nekoliko pravila za izbor profesionalne hrane za ovu pasminu pasa.

Morat ćete potražiti odgovarajuću hranu, ali rezultat će biti vrijedan toga - zdrav i veseli pas će to potvrditi.

Feed sa jedinstvenim izvorom proteina. Nemoguće je pasmini japanskih pasa uzgajati uobičajenu hranu za pse, jer sadrži nekoliko izvora potrebnog proteina za životinje, od kojih su neki meso ili soja, što ova pasmina uopće ne apsorbira.

Alergije se mogu pojaviti upravo na bjelančevinama, stoga je vrijedno pronaći hranu koja se temelji na ribi.

Prikazana je u nizu nekoliko proizvođača premium segmenta.

Izbjegavajte pšenicu. Pšenica i kukuruz, koji su sadržani kao izvor ugljikohidrata u većini hrane, nisu prikladni za Akita Inu - psi se jednostavno ne koriste za takvu hranu.

Stoga, glavni izvor ugljikohidrata u njihovoj prehrani treba biti riža.

Ne zaboravite na dob. Ovisno o dobi psa, treba ga hraniti proizvodima s različitim omjerom proteina, masti i ugljikohidrata.

Ploče hrane koja nemaju podjelu prema dobi, bolje je isključiti njihovu prehranu.

Mokrna hrana: pro i kontra

Sporovi između onih koji vole vlažnu hranu na vlažnu hranu i obrnuto nisu se smanjivali već dugi niz godina.

Međutim, konzervirana hrana ima nekoliko određenih prednosti koje su daleko od uvijek očigledne vlasnicima psa.

Više tekućine. Mokrna hrana, za razliku od suhog, ne izaziva pojavu žeđi kod kućnih ljubimaca i znatno smanjuje rizik od dehidracije, što je važno za japansku pasminu, jer preferira hranu koja se temelji na ribi, a poznato je da riba povećava potrebnu količinu vode za tijelo.

Cijela caklina. Suha hrana koju psi mogu zadovoljiti mogu ozbiljno oštetiti zubnu caklinu. Zajedno s mokrom hranom, ljubimac treba dati samo jednu kost tjedno kako bi uklonio plak iz svojih zuba.

Doziranje. Suočavanje s dozom konzervirane hrane puno je lakše nego sa suhom hranom - ništa se ne smije mjeriti uz pomoć mjernog stakla.

Proizvođači obično izrađuju pakiranje, dizajnirano ili za jedan dan ili za jedan puni obrok.

To smanjuje vjerojatnost preopterećenja i dobivanja pretilosti.

Obično u konzerviranoj hrani ima manje umjetnih aditiva, poput onih koji poboljšavaju ili oponašaju mirise, budući da prirodni konzervansi omogućuju očuvanje u proizvodima.

To značajno smanjuje rizik od alergija, što je vrlo važno kod takvih alergijskih pasa.

Što ne bi trebalo uključivati ​​prehranu pasa

Postoji niz proizvoda, od kojih je najmanji pogodak u prehrani Akite Inu može dovesti do ozbiljnih posljedica: alergijske reakcije ili poremećaja probavnog sustava.

U tom slučaju, čak i najmanji dozu proizvoda s velikom količinom soli ili kemikalija koji, jednom u pasmini drugih pasmina, neće ozbiljno utjecati na njegovo zdravlje ili dobrobit, mogu značajno utjecati na japanske.

Posljedica poremećaja prehrane može biti psa nepovjerenje prema proizvodima koje nudi. Psi ove pasmine ni u kojem slučaju ne bi trebali jesti ljudsku hranu.

To vrijedi čak i na takav naizgled korisni proizvod kao kaša - i mi se ne govorimo o takvim otvoreno otrovnim komponentama ljudske prehrane, poput kobasice ili kobasice.

Nije preporučljivo dati psa slatkiše, bilo da se radi o čistom šećeru, kolačićima, čokoladi ili slatkišima. To je zbog činjenice da psi su u opasnosti za dijabetes.

Kao poslastica najbolje odgovara morska riba ili kuhani plodovi mora.

Valja napomenuti da, unatoč ljubavi pasa za ribljim delicijama, ne bi trebalo dobiti ribu rijeke - ima drugačiji sastav i mnogo kostiju.

Osim toga, riblji proizvodi moraju biti kuhani. Ali ni u kojem slučaju slane ili pušene - to može uzrokovati teške alergije i trovanje hranom.

S oprezom je vrijedno dati, a bolje je suzdržati se od sirove ribe - u njemu mogu biti paraziti, od kojih će se pas dugo morati liječiti.

video

Prije nego što dobijete ovaj slatki mali pas, preporučujemo da se upoznate sa svojim karakterom i navikama. Zbog svog snažnog karaktera ova pasmina nije pogodna za sve, a posebno se ne preporučuje da ga pokrene novinarski pas uzgajivača.

Kako hraniti štenad Akita Inu: suha i prirodna hrana

Jedna od najstarijih pasmina na zemlji smatra se Akitom Inu iz Japana, gdje je i danas popularna i voljena. Ako se vjeruju znanstvenici i istraživači, pasmina je nastala prije 8 000 godina u provinciji Akita (sjeverno od Japana). Glavna svrha bila je pratiti lovce u kampanjama za medvjede i zaštitu teritorija.

Danas, psi stječu i obavljaju čuvarske funkcije i kao pravi prijatelj. Ali malo ljudi zna kako pravilno hraniti i brinuti se za životinje. Razgovarat ćemo o osnovama uravnotežene prehrane štenaca i odraslih pasa ove pasmine.

Značajke prehrane

Pametni i lijepi psi vrlo su popularni ne samo u Japanu, nego iu Europi. Mnogi ih vole zbog svoje predanosti, odgoja, inteligencije i vanjske milosti. Razigrano u djetinjstvu i suzdržan u odrasloj dobi, uvijek su sretni domaćin i igra s djecom. Poučeni, uredni, nježni i ljubiti psi uvijek će štititi vlasnika i njegovu obitelj, a njihova predanost je najviši rub odanosti: to se može vidjeti gledanjem filma "Hachiko".

Nije lako rasti takav prijatelj, treba pozornost, miluje, ljubav i prijateljstvo. Pravilno obrazovanje, skrb i uravnotežena prehrana učinit će vašem ljubimcem uistinu lijep i sretan.

Podrijetlo pasmine dogodilo se u Japanu i tamo se koncentrira velik broj životinja. Uzgoj na tradiciji samuraja, psi su naviknuti na svoj režim i ishranu, i stoga ih se mora hraniti u skladu s tim.

Glavna prehrana:

 • Kuhana riža;
 • Plodovi mora;
 • Riba - more, rijeka se ne preporučuje;
 • Alge, alge;
 • Povrće i voće;
 • Vitka teletina;
 • Meso divljih životinja: jelen, jelena, srna;
 • Sladoled s malo masnoće.

Prilikom stjecanja psa, prije svega, pročitajte ovaj popis jer se alergija može pojaviti vašim uobičajenim proizvodima s četiri noge.

Galerija: Akita Inu štenci (25 fotografija)

Popis zabranjenih proizvoda

Ako druge pasmine vole objedovati na piletinu, puricu ili govedinu, za Akita Inu, hrana se odabire pojedinačno i dijeta se strogo promatra. Ne vrijedi riskirati ponašanje pasa na proizvode na koje smo navikli, može negativno utjecati na njegovo zdravlje i izazvati alergijsku reakciju.

Kućni ljubimci strogo su zabranjeni dati takve proizvode:

 • Slatka i slana hrana;
 • Konfekti (šećer, slatkiši, kolačići, kolači itd.) - povećanje šećera u krvi može uzrokovati dijabetes;
 • Riba rijeke - u njoj ima mnogo malih kostiju;
 • Dimljena i masna hrana;
 • Kobasice i jela od mesa;
 • Meso (svinjetina, govedina, perad - piletina, patka, guska, purica);
 • Kukuruz, pšenica, zobeno brašno;
 • Mlijeko i masni mliječni proizvodi.

Pokušajte izbjeći navedene sastojke u prehrani, a vaš će ljubimac biti zdrav i sretan. Delicija će biti zamijenjena komadom kuhane morske ribe ili kuhanim jajašcima.

Hranjenje štenci

Od dana kupnje štene svu odgovornost za njegovo zdravlje leži kod vlasnika. Tako da vaš ljubimac ne boluje od probavne smrti i raste, napraviti tjedni izbornik, raznolik i uravnotežen.

Važno: Suha hrana i hrana se pažljivo odabiru, ne dopuštaju ulazak proteina mesa, soje i drugih zabranjenih namirnica!

Kada kupujete štene, pažljivo pročitajte uobičajene prehrambene navike koje je primio sa majkom u vrtiću. Nastavite hraniti isto kod kuće, postupno uvođenjem novih sastojaka.

Najpogodniji:

 • Sladokusac s malo masnoće;
 • Kuhana jaja;
 • Kuhana morska riba bez kostiju;
 • Kuhana teletina;
 • Mirisno povrće i voće;
 • Prizemne alge.

Ako ste novi za držanje pasa ove pasmine, trebali biste se posavjetovati s veterinarkom o hranjenju štene. On može propisati dodatke u obliku posebnih vitamina i minerala.

Raznolikost hrane

Mnoge pasmine pasa hrane se jednim načinom bilo sa suhom kupljenom hranom, ili s prirodnim domaćim proizvodima i iznimno rijetko pomiješane, tj. Naizmjenično suhe i prirodno. U slučaju Akita, možete se pridržavati svih tri opcije, no valja razmatrati da kupljena hrana ne odgovara uvijek psu.

Suha hrana

Prilikom kupnje gotove suhe hrane uvijek pazite na sastav. Ne bi trebalo postojati soja, kemijski elementi, recimo samo jednu vrstu bjelančevina (losos, tuna, sardine) ili patka. Sadržaj proteina u hrani je najmanje 26%, a ugljikohidrati i masti - 12-18%. Kao izvor ugljikohidrata, možete tolerirati rižu ili krumpir, ali ni u kojem slučaju pšenicu, kukuruz ili zob.

Optimalni sastav ima holistički klasičnu hranu. Kvalitetni proizvodi proizvedeni su od Purine Pro Plan, imaju niz hrane proizvedenih na osnovi lososa s rižom ili janjetinom s rižinjem. Hrana je prikladna i za bebe i za odrasle, ali za bebe, odaberite mršaviju hranu.

Štenci koji su stariji od 5 mjeseci prenose se na tri obroka dnevno, a od 7-9 do dva obroka. Jedno posluživanje je 10% ukupne težine psa. Na hrani s dobnom oznakom u uputama jasno naznačeno doziranje, možete se pridržavati.

Mokra hrana

Osim suhe hrane, proizvođači nude mokro, u obliku pate ili gulaš. Pogledajmo što je najbolje.

Prednosti mokre hrane:

 • Nemojte uzrokovati žeđ u psima;
 • Imaju mekanu teksturu bez oštećenja zubne cakline;
 • Rizik od gušenja na suhom komadu se smanjuje;
 • Jednostavna doza;
 • Nedostatak boja i ostalih kemijskih komponenti.

Prirodna prehrana

Naravno, bolje je jesti prirodnu rižinu rižu uz dodatak svježe kuhane ribe, jaja, svježeg ili ribanog povrća, no svaki dan takav uski izbornik brzo se umori od psa. Zato možete alternirati prirodna jela sa suhom ili važnom hranom. Ovo nije baš točno, ali u slučaju Akite Inu, to je najbolja opcija za zasićenje tijela kućnog ljubimca sa svim potrebnim vitaminima i elementima u tragovima.

Što hraniti američku Akitu

Za razliku od japanske pasmine, američki Akita može se hraniti mesom, povrćem, voćem i žitaricama. U svojoj prehrani može prevladati:

 • Meso (govedina, konjsko meso, janjetina);
 • Kuhana perad i ostalo;
 • Kashi (heljde, riža, zobena kaša);
 • Fermentirani mliječni proizvodi;
 • Mlijeko, ali samo štence do 6 mjeseci;
 • Kuhano i sirovo povrće, voće, bobice ograničavaju broj krumpira.

Američki akit je strogo zabranjen dati:

 • Bijeli kruh;
 • slatkiši;
 • slastice;
 • Životinjske kosti, ptice;
 • Riba rijeke;
 • Svinjetina i lardo;
 • krumpira;
 • Tjestenina.

FORUM AKITA INU

Akita hranjenje (prirodno) - dijeta

Olechka »31. listopad 2012, 18:40

Re: hranjenje akita atural) -azazaz

Vitalij »17. prosinca 2012., 12:00

Re: AY-KO Idi od Hachimantai, Ukrajina, Kharkov

Tatyana AKITA »13. veljače 2013, 15:54

Re: AY-KO Idi od Hachimantai, Ukrajina, Kharkov

Nyoko »13. veljače 2013, 16:14

Re: AY-KO Idi od Hachimantai, Ukrajina, Kharkov

Tatyana AKITA »13. veljače 2013, 16:17

Re: AY-KO Idi od Hachimantai, Ukrajina, Kharkov

Nyoko »13. veljače 2013, 16:30 sati

Re: AY-KO Idi od Hachimantai, Ukrajina, Kharkov

Yucca »13 Feb 2013, 17:44

Re: AY-KO Idi od Hachimantai, Ukrajina, Kharkov

anutka »13. veljače 2013, 20:03

Re: Akita hranjenje (prirodno) - dijeta

Tatyana AKITA »14. veljače 2013, 16:59

Što i kako hraniti akita inu?

Nije neuobičajeno čuti o hranjenju Akita inu da je ova pasmina vrlo alergična. Često i vrlo mnogo proizvoda manifestiraju alergije.

Djelomično je to istina i povezana s genetikom. Činjenica je da se u njihovoj domovini Akita hrani rižom, ribom, morskim plodovima, povrćem i voćem, kao i salatama od morskih algi. Ovo je vrlo lagana i zdrava prehrana.

Dakle, više "čista japanska krv" u psu, više je probavni sustav usmjeren na ovu vrstu hrane i tijelo će biti alergična na:

 • puretina i piletina,
 • govedina,
 • mliječni proizvodi, posebno masni,
 • kukuruz,
 • pšenica
 • zob.

Istovremeno Akita savršeno podnosi meso divljih životinja:

I nije tako lako naći na policama.

Hranjenje Akite Inu s prirodnim proizvodima

Uzimajući štene od uzgajivača, bolje je nastaviti hraniti dijete istom hranom kao i kod majke. I tek kasnije, malo po malo, uvesti nove proizvode. Obavezno dati:

 1. low-fat kefir i sir,
 2. teletina,
 3. kuhana morska riba,
 4. kuhano jaje
 5. povrće i voće.

Budite sigurni da hranite svoje štene s specijaliziranim vitaminima i mineralnim dodatcima. Možete dodati prehranu ove pasmine algi, koji sadrže jod.

Akita Inu hranjenje suhe hrane

Treba imati na umu da za Akitu većina komercijalnih sirovina nije prikladna zbog činjenice da oni sadrže velike količine soje, koje ta pasmina ne dobro probavlja. Zato morate vrlo pažljivo pokupiti hranu. Suha hrana za Akita Inu trebala bi imati samo jedan izvor bjelančevina. Najbolje je kada je patka ili riba (tuna, losos, srdele, srdele).

Protein u prehrani ne bi smio biti veći od 26%, a masti od 12 do 18%. Takav sastav, u pravilu, ima holističku klasu hrane. Najbolji izvor ugljikohidrata za Akitu jest riža, a krumpir je također moguć. Ne možete uzeti hranu koja sadrži pšenicu ili kukuruz. Dobre recenzije uzgajivača ove pasmine za hranu Pro-Plan (purin) dijeta slanina s rižom, kao i janjetina s rižom.

Posebno je pogodan za odrasle pse, a štenci trebaju podići nešto manje masnoća. Bolje je ne birati univerzalnu hranu, navodno orijentiranu za sve pasmine i dobne skupine pasa. Hrana treba biti strogo za štene ili odraslog psa, u skladu sa svojim godinama i namijenjena je srednjim psima.

Akita štenad brzo odrasta, stoga, već od 5 mjeseci, hranjeni su 3 puta dnevno, a od 9 mjeseci prenose se na dvije obroke, kao i odrasle pse. Što se tiče količine hrane, štene ne daju više od 10% svoje težine. Ako štene ne odmah pojede predloženu hranu, sljedeći put kad se smanji u dozi, tako da uvijek jede sve što leži u tanjuru.

Kako hraniti i sadržavati Akita?

Svaki pas, ovisno o pasmini, zahtijeva određene uvjete zadržavanja, posebni način i prehranu, kao i pristojnu skrb.

Savjesan pristup očuvanju kućnog ljubimca izravno utječe na zdrav izgled životinje i njegovo opće stanje i dugovječnost. Psi su uglavnom inteligentni i beskonačno lojalni stvorovi.

Nije iznimka, a japanski špirit - Akita Inu. Ovi četveronožni prijatelji zahtijevaju komunikaciju i vrlo su privrženi vlasnicima.

Značajke brige za Akita Inu

Akita Inu - nepretenciozna životinja i ne zahtijeva prekomjerne napore u skrbi, unatoč bogatom kaputu.

Akita je vrlo neobična za pse, vunu, više sličnu iglama. Dakle, nema problema s moulting, budući da vuna praktički ne pada. Ali tijekom tog perioda preporuča se češljati psa svaki dan. Kosa se lako skuplja u tepihu i uklanja se četkom.

Akita Inu frizura također ne zahtijeva česte pranje. Dovoljno je provesti vodene postupke jednom mjesečno pomoću srebrnog Pet šampona za japanski šampon za pse, koji je razvijen u Japanu posebno za ovu pasminu pasa.

Također možete koristiti bilo koji hipoalergenski šampon za dugodlake pasmine s debelim podlogom, na primjer:

 • GlobalVet s panthenolom i aloe vera;
 • ISLE of DOGS Coating Royal Jelly šampon ili Keratin Volume Shampoo;

Također biste trebali koristiti klima uređaje za vunu, po mogućnosti bez pranja, jer se temeljni premaz jako isušuje. Ili nakon pranja i prerade suhe kose s sušilom za kosu.

Kao kozmetika za Akita Inu, možete koristiti:

 • ISLE of DOGS Kondicija za upravljanje svjetlima;
 • Coating Evening Primrose ulje za kondicioniranje magle;
 • Vanity Isle Hold ili Isle Style;

S uravnoteženom prehranom, predstavnici ove pasmine nemaju problema s očima, ušima i zubima.

Neophodno je miješati sirovine s maslinovim uljem i inzistirati na 3 dana, te se upotrijebiti, navlažiti pamučnim štapićem u ulju.

Osim toga, trgovine kućnim ljubimcima prodaju gotove proizvode za pranje ušiju pasa:

Ako se u vaše oči pojavljuje prašina i prljavština, dovoljno ih je isprati ohlađenom odsječkom kamilice. Za čišćenje zuba možete koristiti posebne kosti i štapiće za pse.

Obratite posebnu pozornost na režim cijepljenja štene štene Akite Inu. Osim toga, bebe ove pasmine do 7 mjeseci ne bi trebale biti napunjene tjelesnim naporom zbog slabosti zglobova u tim psima.

Značajke hrane Akita Inu

Hraniti Akita Inu treba provesti:

 • 4-7 mjeseci - 4 puta dnevno
 • 8-12 mjeseci - 3 puta dnevno
 • Od 1 godine - 2 puta dnevno.

Obrazac treba održavati na temelju štenci dobi:

 • 5-6 mjeseci - 1 kg
 • 6-9 mjeseci - 1-1,5 kg
 • 9-12 mjeseci -1,6-1,8 kg
 • 1 godina i dalje - 2 kg

Budući da su ovi psi iz Japana, njihova prehrana treba odgovarati azijskoj kuhinji. Velika većina izbornika Akite trebala bi uključivati ​​ribu ili nešto meso od riže, rižu, krumpir, zob i ječam.

Ali ne dopustite psu da prekomjerno apsorbira proteinske hrane, jer prekomjerna prehrana proteina pridonosi alergijskoj manifestaciji dermatitisa i probavnih poremećaja u životinji.

Alergije mogu izazvati:

 • Govedina, piletina, puretina;
 • Mliječni proizvodi;
 • Pšenica, kukuruz;

Za jačanje zglobova u prehrani psa trebao bi uključivati ​​mineralne dodatke:

 1. cdVet ArthroGreen.
 2. CHONDROCAN Biosol.
 3. Gelacan Plus Darling.
 4. Gelacan brzo.

Akita Inu hranjenje

Hranjenje Akita - Inu je pitanje koje se najbolje traži uzgajivača kada kupuju štene.

Akita - Inu bi trebao dobiti potpunu i uravnoteženu ishranu kako bi stvorila normalne kosti i zglobove. Vjeruje se da je najbolja opcija za hranu suha hrana plus hrana u obliku sirovih mesa visoke kakvoće. Prijatelji prirodne hranidbe štene akita trebali bi razmotriti starost i stopu rasta bebe. Za zdravlje i razvoj vašeg kućnog ljubimca treba dobiti neophodno rastuće tijelo minerala i vitamina sadržanih u povrću, ribi, mesu. Prednost suhog hrane je da su dizajnirani za različite pasmine pasa, uzimajući u obzir njihove dobne karakteristike, što štedi vrijeme vlasnika.

Feed štene bi trebao biti 4-5 puta dnevno, u redovitim razmacima, postupno, kako raste, povećavajući volumen obroka. Smetnje štene trebale bi se pojaviti na strogo određenom mjestu, pomoći će mu naučiti da ne moliti iz stola. U prehrani štene, treba uključiti hrskavicu i male kosti, što je korisno za formiranje zglobova i rast zuba. Međutim, ni štogod štene ne smije jesti kosti!

Dijeta vašeg psa uklanja sve masnoće, pržene, slatke, dimljene - takva hrana je štetna! Ali stalni pristup čistoj, slatkoj vodi je apsolutno neophodan za psa.

Zapamtite da hrana za akita treba biti zdrava, zdrava i uravnotežena, tako da ćete smanjiti komunikaciju s veterinarima i osigurati zdravlje vašeg vjernog prijatelja.

Akita Inu Nutrition

Štenad od odlaska od majke obično se zove "odbića". Akita inu obično se pripisuje multi-bearing roda: potomstvo je obično 5-6, a ponekad i više pojedinaca. Štenci su velike i brzo rastu pa nakon 2-3 tjedna majčinog mlijeka počinju propustiti.

Stoga, bez obzira na napore kako bi se povećao volumen majčino mlijeka, još uvijek postoje prirodna ograničenja, a vi morate razmišljati o hranidbi boca. Prije toga, uz takvo hranjenje bilo je puno nevolja: kako bi se povećala energetska vrijednost, morala je dodati dječju hranu, poput bogatih kompleksnih vitamina Ebios ili Biofermin.

Osim toga, kad se hrana rasla, u hranu je postupno dodana čvrsta hrana, poput tekućeg riže, ozia i kuhane riže.

Sada u prodaji postoji poseban umjetno mlijeko za hranjenje štenaca, kao i prehrana za odbijanje, što vam omogućuje da ne probudite problem prehrane i riješite probleme bezbjednosti štenaca. Međutim, bez obzira na to koliko je dobra takva hrana, još uvijek je moguće u početnim fazama napraviti pogreške, kao što je preopterećenje itd., Što može utjecati na kvalitetu odraslog potomstva, pa bi prehrana trebala imati posebno mjesto u procesu podizanja štenaca,

Moj zadatak je da kažem o hranjenju štenaca u dobi od 30 dana do 3 mjeseca. Mlijeko hranjenje i odvikavanje je zasebna priča, no što se tiče umjetnog hranjenja, ako se ne provede ispravno, kada se takvi štenad pojave u kući novog vlasnika, njihovo hranjenje i daljnje uzgoj mogu postati pravi problem. Zato se u tako detaljnom smislu oslanjam na ovo pitanje. Počnimo od trenutka kada štenci napuste majku i plakati plamenom suzama nad ljubljenom braćom i sestrama s kojima su bili razdvojeni.

1. Ono što biste trebali obratiti posebnu pozornost kada se štenci pojavljuju u kući.

Zdravi štenci obično pronađu novog vlasnika negdje u dobi od jednog i pol mjeseca. To je doba kada su postali neobjašnjivo lijepi, počeli jesti hranu za pse, odgovarajuće odgovarati naredbama novog vlasnika, ponašati se više ili manje svesno i očitovati početnike inteligencije, a također i s određenim stavom osobe koju mogu spavati sami, bez roditelja i braće,

Nemojte preopteretiti štene.

Dakle, kako se štene ponašaju kada prvi put dođu u našu kuću? Naravno, obratite pažnju na promijenjeno okruženje oko njih, tražeći svoje roditelje i braću, a ne ih pronaći, skoro svi štenad s prekomjernog tuga počinju cviliti što traje 1-2 noći. U takvoj situaciji postoje neiskusni vlasnici koji bi mogli pomisliti da je štene gladan i gladan te ga početi hraniti bez mjera, prevođenje psihološkog stresa u područje probavne smrti zbog čega se može pojaviti proljev. To bi trebalo obratiti posebnu pozornost.

Važno je znati unaprijed kakvu hranu štene jeli s roditeljima uoči njezina pojavljivanja na novom mjestu i dati ga prvog dana u svojoj laganoj verziji otprilike dvaput manjom nego što je prije bilo učinjeno. Nadalje, kako se štene počela navikavati na novo okruženje, trebali biste postupno dovesti volumen hrane na uobičajenu razinu. Također je važno uzeti u obzir vremenski faktor u slučaju da planirate značajno promijeniti prehranu štene u budućnosti. Sve nagle promjene ovdje su neprihvatljive.

Novi prebivalište

Tako se događa da, nakon što je hrana na novom mjestu, štene počinje gledati u anksioznost za mjesto gdje se mogao nositi s prirodnim potrebama. Bez obzira na to koliko je malen štene, ako je metodički odgojen, rijetko će mu trebati pomoć na bilo kojem drugom mjestu.

Stoga je vrlo važno od samog početka podučavati psa da to učini na određenom mjestu, inače se odmah može ispraviti loša navika, a ako se to dogodi, pritužbe na to neće biti dovoljne.

Najbolje od svega, ako se od samog početka dogodilo negdje u kutu dvorišta, pa čak i ako je jedan od njih nekoliko pogrešno drugačiji, svejedno je mjesto pronađeno i definirano u načelu.

Kako biti s krevetom? Ako se to dogodi u svibnju i rujnu, onda se pas može staviti u poseban čamac ili uzgajivačnica, no ako je ovo doba godine s hladnim noći, bilo bi pametno ostaviti ga sam u jednoj nepriličnoj sobi, stavljajući mu toplom ručnikom.

To je ispunjeno činjenicom da može doći do problema s trbuščićem, a štene mogu uhvatiti hladnoću, što za posljedicu može dovesti do ozbiljnijih problema, pa na ovo pitanje treba posvetiti posebnu pažnju od samog početka. Potrebno je, koliko je god moguće, ponovno stvoriti prirodnu situaciju koju je imao kad je pritisnuo protiv trbuha majke i zabrinuo se oko nje sa svojom braćom i sestrama. U tu svrhu, prije nego što stignete do 2-3 mjeseca, preporučljivo je da se štene ne dogovaraju u velikoj uzgajivačnici, već u prenosivom prostoru (ne puhanjem), koji se može pripremiti unaprijed i postaviti u hodnik ili u kut hodnika i pokriti ga posebnim niskotarifnim, toplotnim i grijanim mat. U tom će prostoru pas mirno spavati u toplini.

Vrlo je važno da se štene hrane razlikuju ne toliko u količini nego u kvaliteti, tako da je u njemu bilo dovoljno proteina potrebnih za rast kostiju kalcija, kao i vitamini A i D. Ako govorimo o specifičnim primjerima, onda su oni u literaturi o sjećanjima onih koji ima iskustva uspješnog uzgoja Akite Inu, opisao je ogromnu količinu, a svi su nešto slični, što je sasvim prirodno.

Kao i kod ljudi, bez obzira na to gdje se rođeni - na zapadu ili na istoku, od davnina, sve se događa otprilike isto, au Akita-Inu praktički ne postoje iznimke.

Danas glavna hrana Akite Inu je pseća hrana koja se uglavnom sastoji od kuhane kuhane riže. Ranije, kitovsko meso i mala haringa korišteni kao izvor bjelančevina nedavno su postali skupe i više se ne koriste, a hrana za kruh i suhu pasu zamijenila ih je, što ni na koji način ne utječe na karakteristike pasmine. Štoviše, ova prerađena hrana prikladnija je za upotrebu.

Postoji nekoliko stotina vrsta suhe hrane, a ne može se reći da među svim tim raznovrsnim proizvodima postoji mnogo hrane slabije kvalitete, ali postoje uzgajivači pasa koji preferiraju ovaj ili onaj tip, a istodobno uspijevaju doista razviti čudesne štence. Nemoguće je reći da među uzgajivačima pasa postoje i oni koji sebe smatraju dokazima u ovom poslu i, živeći prema principu "naša djeca su najbolji u cijelom svijetu", zapravo se hrane samo osobnim ambicijama, pokušavajući bolje razviti Akitu Inu nego oni s ljudima. Zapravo, kvaliteta i prekomjerna količina hrane utječe na sljedeće šetnje s psom - postaje samo teže i sporije, pa hrana za pse treba dati odgovarajućoj kvaliteti iu odgovarajućim količinama.

Prehrana u razdoblju od 30 do 50 dana od trenutka rođenja

U tom razdoblju štenci dobivaju štene od finog sjeckanog i otopljenog u posebnom životinjskom mlijeku za odvikavanje, pri čemu je količina hrane u početku mala i mješavina se gotovo ne razlikuje od mlijeka. Volumen bi trebao biti takav da pas pada. Budući da je hrana još uvijek tekućina, štene će brzo gladovati pa se morate posramiti 3-4 puta dnevno u određeno vrijeme.

Prehrana u dobi od 60 dana

Postupno, tvar hrane se dovodi do gušća u obliku Ozia gruel i količina hrane povećava. Nadalje, usprkos činjenici da je prehrambena vrijednost hrane dovoljna, ipak, kako bi se dobio prirodni ukus, potrebno je dodati malo mesa ribe u rižu u 2-3 koraka. Volumen treba podesiti brzinom od 8% takvog hranjenja tri puta dnevno.

Hrana u dobi od 90 dana

U ovom dobu, pas raste doslovce skokovima i granicama. Posljedično, zbog svoje povećane aktivnosti, tri obroka dnevno i potrošnja vode trebaju odgovarati količini dva puta dnevno obroka odraslog psa.

Istodobno, kvaliteta hrane mora se promijeniti: kako bi se malo gusta, malu ribu polovicu pomiješanu s rižom Ozia dodana je natopljenoj hrani za pse. Na taj način dobiva se hrana koja je prikladnija za hranu Akita Inu od hrane za pse na tržištu. Prilično je teško odrediti količinu hrane u ovom razdoblju aktivnog rasta i obrazovanja psa. U tom smislu treba obratiti pozornost na takve dnevne pokazatelje kao izmet, kožu, mišiće i kaput.

3. Mobilnost pasa

Beskorisno je prisiliti psa da se preselsi u dobi od dva mjeseca - još uvijek ne zna koje su igre, ne pokazuje aktivnost, a nakon što se dovoljno pojede, lijeno spava. Ponekad, međutim, nakon što je došla do njezinih čula, počinje koketirati, ne traje dugo, a ona se brzo umorila od toga. Pa ipak, unatoč tome, poželjno je pustiti psa u dvorište ili na tlo ispred štandova, inače značajno odgajanje od mladog doba, kada je još uvijek vrlo lijepo i spontano, značajno se smanjuje.

Nakon što ste poboljšali slobodni trenutak, možete nekako igrati lopticu s njom ili baciti štapić u nju.

Štenci tijekom igre puno nauče i postaju pametniji, tjelesno se razvijaju. Osbenno je to vidljivo u usporedbi s onim štenadima, što u tom smislu nije bilo dovoljno pozornosti. Međutim, ne brinite: doći će vrijeme i, naprotiv, postat će previše aktivni i vas će vas zamarati svojim igrama. Ovo razdoblje počinje negdje poslije trećeg mjeseca života.

To znači da je došlo vrijeme kada se psa mora izvući za šetnju ulicom pa morate početi s odgovarajućom pripremom. Budući da još niste izašli van dvorišta, bez obzira koliko želite prošetati s njom, to neće raditi. Štenci koji nikada nisu napustili ulicu počet će se bojati i neće se smiriti.

Spuštajući rep, on će izgledati zbunjeno. Pa, ako se nakon nekog vremena približi osjetilima i krene se, međutim, ovo ponašanje možda ne voli osobu s kojom je pas hodao.

Prvo iskustvo za psa ima vrlo veliku psihološku vrijednost. Stoga, kako bi sve moglo ići kako treba, neka vrsta "zagrijavanja" je potrebna. Da biste to učinili, trebate provesti neko vrijeme i pomičući psa na pješačku rutu, a ne žurite dati joj priliku da se naviknete na nepoznatu okolinu, na automobile i druge strance. Vrlo je opasno ako psa nervira tijekom šetnje ili trčanja nakon prolaznog automobila.

Naravno, trebate izlaziti s ovratnikom i uzicom, budući da se pas još uvijek nije navikao na remen, onda ju morate naučiti - ako to učinite nekoliko dana, pas će se brzo naviknuti na to. Potrebno je poučiti psa na remen, stavljajući mu ovratnik na poznato mjesto, na primjer, u dvorištu.

Psi s finom psihologijom možda se u početku ne sviđa, i može se okrenuti s nezadovoljstvom, tako da mora prijeći ovakvu vrstu iskustva prije odlaska van. Inače, pas može ući u stupor, sjesti, leći i ne kretati se s mjesta, a bit će potrebno uložiti mnogo napora da ga pomakne s mjesta. Da biste se riješili takvih loših navika u budućnosti, može potrajati dosta vremena i puno truda od strane vlasnika. Također biste trebali obratiti pažnju na činjenicu da se šetnje moraju provoditi gotovo u isto vrijeme ujutro i navečer, kao i da s vremenom psa iz savijenog držanja (njuškanje) treba stjecati normalnu poziciju tijela i hodati uz vlasnika, tako da šetnje postupno joj donose zadovoljstvo.

4. Mjesto održavanja pasa

Poželjno je da u budućnosti pas ima svoj vlastiti štand, ali do tri mjeseca, kao što je već spomenuto, može biti privremeno mjesto.

Međutim, čak i ako je to privremeno mjesto, valja imati na umu da u njemu ne bi trebalo biti skica niti bi se trebalo postaviti na vlažnim mjestima na suncu, jer je prehlada često uzrok raznih bolesti.

Zakrivljenost šapa obično se javlja zimi.

Isto tako, ljeti, mjesto pritvora treba biti uređeno na dobro prozračenom mjestu u sjeni.

Također treba imati na umu da prije pješačenja na ulici, pas treba dati neki, iako mali, prostor za igre. Ovo može biti neki privremeni prostor pored kabine, ali u svakom slučaju, takav je prostor neophodan.

Također možete ograditi dio dvorišta, ali bude li to moguće, pas treba mjesto za igranje kako bi ublažio stres.

Obratite se najbližem veterinaru u svezi s zaraznim bolestima i poduzmite sve potrebne cijepljenje, kao i provjerite psa za prisutnost crva i, ako je potrebno, provesti tijek liječenja.

Osim toga, treba napomenuti da je u ljeto. Čini se da u toplim mjesecima pas može overcoolirati noću, što može dovesti do razvojnih kašnjenja, kao i nedostatka razvoja kostiju, što rezultira time da dosta pasa ima zakrivljenost prednjih šapa (vidi sliku na str. 76). ).

Također bih želio istaknuti da u slučaju dijareje ili bolesti dišnog sustava, te bolesti su vidljive golim okom, ali postoje i bolesti koje je teško prepoznati ako ih ne obratite posebnu pažnju.